Gebeliğe Hazırlık Ekim 2021 itibariyle gebelik planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kaç yasindasin canım ne kadardır deniyorsun?
önce sperm testi sonra hsg yapıyorlar uzun sure olmayınca bekli çözülebilir bir şeydir mutlaka yaptır ikisini de evet masraflı bir süreç hepimiz istiyoruz doğal olsun ugrasmayalim diye ama bunun için de ugrasmak gerekiyor bazen
Sen kendini çok yipratmissin bence bir an önce yaptır kafan rahat etsin ayrıca gönlün ne kadar güzelliklerle dolu inşallah en kısa zamanda hem kendi bebeğine hem kimsesiz masumlara verirsin güzel sevgini dilediğince ❤️
27 yaşındayım... Sperm testi 3 kere yapıldı doktor gebeliğe engel bir durum yok dedi... Hsg de bu cumartesi çekilecek 3 yıldır evliyim 2,5 yıl korundum mal gibi ne korunduysam zaten olmuyormuş...

Şu etrafımızdaki saçma sapan yorum yapan insanları keşke çıkarabilsek ama olmuyor işte. Bosbogazlik etmekten başka birseye yaramıyorlar. Sanane yani yada millete ne hamile yada değil. Dusunuyorum yada dusunmuyorum kime ne. allah'ım ya. Sen en kısa zaman da hsg çektir canım. Bak onu çektirip kendiliğinden 3 ay içinde hamile olanlar oluyor. Çünkü kanalları temizliyor içeriye verdikleri sıvı. Belki hamile kalabilmene vesile olur. Testlerde birşey yok diyorsun temizmis çok şükür. Birde bunu yap bakalım. Kafandasoru işareti kalmasın. Rabbim yar ve yardımcın olsun.🙏🏼 ♥️
cumartesi Sabah 07:00 de Echomar da Cevat Hocaya randevu aldım hemen çıkıyormuş sonucu da raporu da söylüyorlarmış bakalım son çarem o kaldı onda da bir şey çıkmaz ise bir kaç sene daha bekleyip tüp bebeğe başvuracağım zaten alıp başımı dağa falan taşınmak istiyorum ben kimse için kötü düşünmem söylemem kıskansın üsülsün istemem ya yolda taş görsem kimse takılmasın düşmesin diye onu bile alırım da fırlatmam belki bir böceği karıncayı ezer diye insanlar neden bana böyle davranıyor bende onlar gibi 2-3 ayda kalacağım sandım olmadı olmuyormuş demek ki ne yapayım?

İnsanlar hadsiz insanlar kötü niyetli ben sırf bu yüzden isi bıraktım eve kapattım kendimi çocuk doğuran çocuğu olmayan herkesi hor görüyor kısır muamelesi yapıyor tek becerebidigi çocuk doğurmak olan bu hasta ruhlu insanlardan uzak durmak lazim
iş yerimde evden uzaklaşıyorum ev hanımı olsam daha kötü moralim bozulur benim beni yardıma çağırıyorlar bir de haftada bir gün evdeyim hem okuyorum derslerim var diyorum bebek uyutmadı gece işler çok birikti annem de yorulmasın sen bir evi süpür diye çağırılıyorum ben (eşim cinnet getiriyor o ayrı) evde olsam çok kullanılırdım... :)

Çok teşekkürler Allah hepimize sağlıkla nasip etsin inşallah🙏 Benim normalde 1 Ekimdi ama erken yumurtlama olduğu için 26 Eylüle gerilemişti🤗
Anladım canım benim. Ben regl oldum maalesef hemde çok ağrılı şekilde geliyor. Önce pembe lekelenme gibi başladı şimdi kanamayadönüştü artık. Umutlanamıyorum ben artık

iş yerimde evden uzaklaşıyorum ev hanımı olsam daha kötü moralim bozulur benim beni yardıma çağırıyorlar bir de haftada bir gün evdeyim hem okuyorum derslerim var diyorum bebek uyutmadı gece işler çok birikti annem de yorulmasın sen bir evi süpür diye çağırılıyorum ben (eşim cinnet getiriyor o ayrı) evde olsam çok kullanılırdım... :)
Canım benim gençmişsin ya daha yol uzun sen niye üzdün kendini bu kadar ya keyfine bak hayattan zevk al seni üzgün gördükçe bu hassas noktanı insanlara gösterdikçe daha çok ustune gelirler yaşım genç çalışıyorum çatır çatır da yiyorum diyeceksin yeri gelince ay kime ne ya vallahi deli oluyorum hem sen de bi kendine gel bak ben 31 yaşındayım senin ablan sayılırım sen boyle yaparsan biz artik isyan bayrağını cekelim oturalim yaş tutalım 😂 yıllarca deneyen olmayan var öyle üç beş ayda pes etmek olur mu hiç

Canım benim gençmişsin ya daha yol uzun sen niye üzdün kendini bu kadar ya keyfine bak hayattan zevk al seni üzgün gördükçe bu hassas noktanı insanlara gösterdikçe daha çok ustune gelirler yaşım genç çalışıyorum çatır çatır da yiyorum diyeceksin yeri gelince ay kime ne ya vallahi deli oluyorum hem sen de bi kendine gel bak ben 31 yaşındayım senin ablan sayılırım sen boyle yaparsan biz artik isyan bayrağını cekelim oturalim yaş tutalım 😂 yıllarca deneyen olmayan var öyle üç beş ayda pes etmek olur mu hiç
evet çok haklısınızda insan hiç olmayacak sanıyor en azından hamile kalabiliyorsunuz bende o da yok ne dış gebelik ne kimyasal gebelik ne mol gebelik ne normal gebelik ne buzağılama ne yumurtlama hiç bir şey yok ben artık sağlıklı olduğumu düşünmüyorum o yüzden şimdi 27 yaşındayım ama 10 sene sonra 37 o zaman da olmamışsa ne olacak o yüzden şimdiden kabullenmem lazım...

evet çok haklısınızda insan hiç olmayacak sanıyor en azından hamile kalabiliyorsunuz bende o da yok ne dış gebelik ne kimyasal gebelik ne mol gebelik ne normal gebelik ne buzağılama ne yumurtlama hiç bir şey yok ben artık sağlıklı olduğumu düşünmüyorum o yüzden şimdi 27 yaşındayım ama 10 sene sonra 37 o zaman da olmamışsa ne olacak o yüzden şimdiden kabullenmem lazım...
Ben 38 yaşındayım ve bir umutla deniyorum. Bu kadar yaşınız küçükken hemen pes etmeyin. Iki kişi sağlıklı da olsa her yumurtlama esnasındaki ilişkide gebe kalma olasılığı %20-25.

Ben 38 yaşındayım ve bir umutla deniyorum. Bu kadar yaşınız küçükken hemen pes etmeyin. Iki kişi sağlıklı da olsa her yumurtlama esnasındaki ilişkide gebe kalma olasılığı %20-25.
fsh değerim 10 erken menapoz olabilir dedi doktor belki de 38 yaşında doğurganlığımı kaybetmiş olurum o yüzden ne geç ne erken diyemiyorum düşünmek isteiyorum en azından hsg den sonra düşünürüm diyorum...

Tabi her vücut farklı bir yandan da. Peki yaklaşık bir dogurganlik süresi veriyorlar mı fsh degerine gore?

En kotu ihtimal yumurta dondurma gibi alternatifler var, vakit kaybetmemek icin tup bebek de bir alternatif. Ama en onemlisi moral. Stres yumurta kalitesini de kotu etkiliyor.

Umarim bu alternatiflere gerek kalmadan dogal yoldan olur, hayat mucizelerle dolu..

her şey insanlar için yorulmadan azimle ilerlemek çok zor Allah başka dert vermesin bu da olacak diye inanıyorum ama olmasa da hayırlısı böyleymiş belki de iyi bir anne olmazdı benden hayırlısı böyleymiş...
Deme öyle canim tedavi ile pozitif sonuç alan çok insan var bak ben her ay zorluyorum hastaneydi oydu buydu tüp bebeğe başladım rabbim böyle imtihan ediyor bizide :KK43:

Ne zamandır deniyordun canim bide olmama sebebi bellimi
her ay düzenli denemedim 8-9 ay ya da daha fazla olmuştur... Doktor bir sıkıntı yok dedi ama HSG ye bakmadı henüz cumartesi çekilecek eğer onda da bir şey çıkmaz ise sebepsiz diyor sebepsiz de en iyisi tüp bebek diyor....

Aynen canım 4 sene oldu bu zamana kadar hicbir doktor bana hiç ilaç vermedi. Ne vitamin ne başka birşey en son gittiğim doktor sadece sana ilaç veremem dedi verebileceğim ilaçlar kistlerini besler daha da büyütür dedi. Benim her 2 yumurtlaliktada geçmek bilmeyen kistlerim va. O yüzden vermiyorlar. 4 ay önce hsg çektirdim temiz dedi eşimden sperm testi istedi yaptirsin gel dedi daha gidemedim. Bakalım ne olcak.
Kist olunca vermiyorlar.. Bende doktora pko var dediniz klomen ile inofolic verince kist olmaz mı dedim.. Çatlatma iğnesi vermeyeceğim kendiliğinden gelişip çatlayacaklat dedi.. Belki size de benzer uygulanabilir

Tabi her vücut farklı bir yandan da. Peki yaklaşık bir dogurganlik süresi veriyorlar mı fsh degerine gore?

En kotu ihtimal yumurta dondurma gibi alternatifler var, vakit kaybetmemek icin tup bebek de bir alternatif. Ama en onemlisi moral. Stres yumurta kalitesini de kotu etkiliyor.

Umarim bu alternatiflere gerek kalmadan dogal yoldan olur, hayat mucizelerle dolu..
evet fsh hızla yükseliyorsa gebelik ihtimali de bitiyormuş ben evliyim yumurta dındurmak istemiyorum zaten deniyorum bakalım şansımda varsa yıl sonuna kadar olur yoksa yok...

amin inşAllah canım hayırlısı ile 9 ayıda tamamlamayı da nasip eder Rabbim. Hepiniz icin dua edicem Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın sizlerde tez vakitte güzel haberler alın inşallah. Bu arada kızlar deneyrn varmı bilmiyorum ama ilk hamileligimde de ilişki sonrası bacaklarımı hep yukarı kaldırdım 10-15dk felan sonrasında da hep yattım ve işe yaradı bende 🙈.
Amiin dualara ihtiyacımız var hamilenin duası kabul olurmuş :) ben bu ay catlatma ignesi oldum bir yumurtam varmış, ben de aynen senin gibi yaptım bakalım tutturabildik mi daha var bat a benim 😁😁

her ay düzenli denemedim 8-9 ay ya da daha fazla olmuştur... Doktor bir sıkıntı yok dedi ama HSG ye bakmadı henüz cumartesi çekilecek eğer onda da bir şey çıkmaz ise sebepsiz diyor sebepsiz de en iyisi tüp bebek diyor....
Bak canim benim yaşım 36 10 aydır evliyim amh 0.03 tüp bebek bile zor ama uğraşıyorum 2. Aydan beri ilk şoka uğradım ama alıştım mücadele etcem senin ömrümde daha çok yıllar var benim sayılı yıllarım var bu hamilelik yaşa masa bakmıyor benden 2 ay sonra evlenen 34 yaşında kiz kardeşim 1 ay sonra doğuma gidicek bütün kardeşlerimimln çocukları var bi sorunlu benim umudum tükeniyor ama yeni güne yeni umutlarla başlıyorum sen de sirkelen Allahım yakın zamanda hepimize güzel haberler almayı nasip eylesin inşallah:KK43: insanların ağzı bos banada soruyorlar hadi uyumayın çocuk yapın yaş gidiyor diye ama icin de kopan fırtınaları bilmiyolar belki iyi niyetlerinden söylüyorlar ama uzuldugumuzu anlamıyorlar

X