Aşılama Ekim 2014 Aşılama ve Tüp bebek yaptıranlar !!!

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
evet canım o bekleme süreci çok yoruyor , bir de benim erken doğum riskim var kızım zar zor 38. haftaları görmüştük fakat doğduğunda hemen küveze alındı 12 gün küvezde kaldı , o günleri hatırladıkça aklım çıkıyor ... Allahım yavrularımıza sağlık sıhhat uzun ömür versin inş.. Rabbim kimseyi evladıyla imtihan etmesin
nie erken dogum riskin vardi cnm?

canlar gunaydin bugun 3.gunum asilamada asilama yapilcagi gun sol kasigim agriyodu sanirim catliyodu (ins) dunde sag kasigim agriyodu o arada doktoeum aradi nasil gidiyo die bende soledim sag kasigim agriyo die catlama oluyodur bu gece birliktelik olsun dedi ama baska bi agrim yok acaba tutmadimi tutan arkadaslar sizin ilk gunleriniz nasildi agriniz olmusmuydunuz??
Canim 3. Gunde hamilelige dair hicbir belirti olmuyor o agrilarin hepsi ilaclar, normalden fazla yumurtlama vs. kaynaklaniyor. Ben hamileyim hic agrim yok mesela oncekilerde hep olmustu cunku bu asilamada sadece hap kullandim catlatma ignesi progesteran filan kullanmadim agrim yok. Sen gununu bekle hayirlisiyla pozitif cikar insallah.

kızlar bugün beta hcg 2000 civarı olmalı .kese görkem için gidicem ya karından mı bakılır sizde yoksa alttan muayene mi?hamilelik başında alttan kontrolün sakıncası fln yoktur di mi?
Alttan bakiyordu benim doktorum , hicbir zarari yok merak etme sen. Bizi de haberdar et kontrolden sonra, iui haberlerini bekliyoruz canim:)

evet canım o bekleme süreci çok yoruyor , bir de benim erken doğum riskim var kızım zar zor 38. haftaları görmüştük fakat doğduğunda hemen küveze alındı 12 gün küvezde kaldı , o günleri hatırladıkça aklım çıkıyor ... Allahım yavrularımıza sağlık sıhhat uzun ömür versin inş.. Rabbim kimseyi evladıyla imtihan etmesin
Benimde 37'de baslamisti sancilar biraz ertelemeyo basardi doktorum 38 in sonuna dogru dogum yaptim. Birde benim kizim donmedi makat gelisti dogum kanalina girmesi cok riskliydi olebilirdi filan o hafta nasil gecti bir ben bir Allah bilir. Saglikla dogdular ya insallah bunlari sorunsuz aliriz kucagimiza arkadasim. Ilk cocuk donmezse rahim o sekli aliyormus ve ikinci de buyuk ihtimalle makat gelis oluyormus demisti doktorum insallah bu sefer oyle birsey olmaz. Sonrasi cok zor:KK43: Neyse simdi hele bir hamilelik gidisati iyi gitsinde sonrasini olursa dusunuriz artik:)

Canim 3. Gunde hamilelige dair hicbir belirti olmuyor o agrilarin hepsi ilaclar, normalden fazla yumurtlama vs. kaynaklaniyor. Ben hamileyim hic agrim yok mesela oncekilerde hep olmustu cunku bu asilamada sadece hap kullandim catlatma ignesi progesteran filan kullanmadim agrim yok. Sen gununu bekle hayirlisiyla pozitif cikar insallah.
aynen cnm zaten tuttuysa bile rahme dusmesi 3 gun ama iste beklerken neye kuracagini sasiriyosun hyrlisi ins pozitif olur sonucu ben hic hamile kalmadim oyuzden her belirtiyi hamilelige yoruyorum 2 bucuk senedir:(

kızlar bişey sormam lazım, iğneli tedaviden önce hastaneden istenen belgeler var:
USG çıktısı ne? bi de eşinizin spermiyogramı tedavi olduğunuz hastaneden mi alındı? o_O

Alttan bakiyordu benim doktorum , hicbir zarari yok merak etme sen. Bizi de haberdar et kontrolden sonra, iui haberlerini bekliyoruz canim:)
şükürler olsun bugün keseyi gördük.kesenin icinde oluşmuş,bebegin beslenecegi minik yolk kesesini de gördük.tam 2 hafta sonra kalp atışı icin cagırdı dr.Allah hepinize göstersin bu sevincli günleri.hepinizi seviyorum

şükürler olsun bugün keseyi gördük.kesenin icinde oluşmuş,bebegin beslenecegi minik yolk kesesini de gördük.tam 2 hafta sonra kalp atışı icin cagırdı dr.Allah hepinize göstersin bu sevincli günleri.hepinizi seviyorum
Tebrik ederm canım gözün aydın için rahatlamıştır bir nebze kalp atışlrını da duyarsın inş. en kısa zamanda..:KK25:

masallh cnm allah saglikla kucagina almayi nasip etsin ins.

:KK61::KK61::KK61:Pembeleri pecetede gordum kizlarr tutmadi..
Canım belki yerleşme kanamasıdır. Devamı geldi mi yoksa sadece lekelenme gibi mi?
maşallah canım çok sevindim ;)

kızlar burası sakin bugün ama benim destege ihtiyacım var.dün keseyi gördük cok sukur hersey yolunda 2 hafta sonra kalp atisi icin cagirdi dr ama bu sefer kesede bebek olusur mu diye kafaya taktim acaba bos gebelik olur mu diye senaryo yazdım forumlari arastirdim nasi oluyomuş diye.cok sukur ilk asilamam tuttu ne kadar sukretsem az,asilamasi tutmayan ark.lar belki kizicak bana ama elimde degil..nolucak bu evham durumu yolun bu kadar başindayken.rabbim yardimcimiz olsun hepimizin

Son düzenleme:
kızlar burası sakin bugün ama benim destege ihtiyacım var.dün keseyi gördük cok sukur hersey yolunda 2 hafta sonra kalp atisi icin cagirdi dr ama bu sefer kesede bebek olusur mu diye kafaya taktim acaba bos gebelik olur mu diye senaryo yazdım forumlari arastirdim nasi oluyomuş diye.cok sukur ilk asilamam tuttu ne kadar sukretsem az,asilamasi tutmayan ark.lar belki kizicak bana ama elimde degil..nolucak bu evham durumu yolun bu kadar başindayken.rabbim yardimcimiz olsun hepimizin
Canim boyle hissetmen cok normal ozellikle ilk hamilelikte. Herseye hazirlikli olmaya calismak guzel birsey ama hamileliginin tadini cikarmaya calis. Kotu dusunup moralini bozmak durduk yere gereksiz.Daha once hatirlarsan ben yazmistim testi yapip pozitif cikinca is bitmiyor o en kilay kismi daha beklenecek cok sey var diye:) kalp atislarini duyduktan sonra daha neler neler var beklenecek , benim kizimda kan testlerimiz down sendromu riski cikti dogana kadar bekledim sakat mi diye. Kizim dogdu benim doktora ilk sorum gozleri cekik mi oldu dusun:) neyseki kizim zehir gibi masallah ama dusunki ben butun hamileligimi paranoyayla gecirdim.simdiki aklim olsa rahat olmaya calisirdim, keyfini cikarmaya calisirdim. Bunlar en rahat zamanlarin dogduktan sonra esas basliyor o endise hali. O minicik bebek eline geliyorya ilk kez iste o an sen sen degilsin artik. Kalbin baska biri icin atiyor. hala icim gidiyor kizimin kilina zarar gelir birsey olur diye, yani anlayacagin sakin internette dolasip arastirma yapma keyfine bak sen. Inanki ikinci hamileligin birinci gibi olmayacak. Cocuk pesinde kosup ev islerinden hamile oldugumu unuttum dun tamamen ya:) koca alisveris torbalari birde kizim kucagimda arabadan eve tasidim sonra aklima geldi aaaa ben hamileydim bu kadar agir tasimayayim diye karnima agri girince:) simdi senin iocan sirtina yastiklar koysun, su sisesi bile tasitmasin, agzina lokmalarini yedirsin simartsin seni filan:) sabah kocamda unutmus hamile oldugumu "ya sen bu aralar cok yorgun gorunuyorsun havadan mi acaba?" Dedi yaaa:):) anlayacagin soyle bir derin nefes al ve bir hamile moduna gir , hadi bakaliiiimmm:):)

Canim boyle hissetmen cok normal ozellikle ilk hamilelikte. Herseye hazirlikli olmaya calismak guzel birsey ama hamileliginin tadini cikarmaya calis. Kotu dusunup moralini bozmak durduk yere gereksiz.Daha once hatirlarsan ben yazmistim testi yapip pozitif cikinca is bitmiyor o en kilay kismi daha beklenecek cok sey var diye:) kalp atislarini duyduktan sonra daha neler neler var beklenecek , benim kizimda kan testlerimiz down sendromu riski cikti dogana kadar bekledim sakat mi diye. Kizim dogdu benim doktora ilk sorum gozleri cekik mi oldu dusun:) neyseki kizim zehir gibi masallah ama dusunki ben butun hamileligimi paranoyayla gecirdim.simdiki aklim olsa rahat olmaya calisirdim, keyfini cikarmaya calisirdim. Bunlar en rahat zamanlarin dogduktan sonra esas basliyor o endise hali. O minicik bebek eline geliyorya ilk kez iste o an sen sen degilsin artik. Kalbin baska biri icin atiyor. hala icim gidiyor kizimin kilina zarar gelir birsey olur diye, yani anlayacagin sakin internette dolasip arastirma yapma keyfine bak sen. Inanki ikinci hamileligin birinci gibi olmayacak. Cocuk pesinde kosup ev islerinden hamile oldugumu unuttum dun tamamen ya:) koca alisveris torbalari birde kizim kucagimda arabadan eve tasidim sonra aklima geldi aaaa ben hamileydim bu kadar agir tasimayayim diye karnima agri girince:) simdi senin kocan sirtina yastiklar koysun, su sisesi bile tasitmasin, agzina lokmalarini yedirsin simartsin seni filan:) sabah kocamda unutmus hamile oldugumu "ya sen bu aralar cok yorgun gorunuyorsun havadan mi acaba?" Dedi yaaa:):) anlayacagin soyle bir derin nefes al ve bir hamile moduna gir , hadi bakaliiiimmm:):)

Canım benim çok takmamaya çalış kendimize zarar RABBİM nasip ederse görmek ve kucağımıza almak nasip olur inşAllah.. Benim de ilk aşılamamdı eşim tedavi görüyordu 1 senedir aşılama sonrası tutacak mı tutmayacak mı sonrasın da test yapılınca değer biraz düşük diye kimyasal gebelik mi şimdi ise kesenin içinde haftaya bebeğimi görecek miyim yoksa boş gebelik mi şüphesi ile şimdiye kadar hamileliğimin tadını çıkarmak sevinmek nasip olmadı ..
İçten içe hep benimle diye umut ediyorum,İnş. tüm arkadaşlara kucağına almak nasip olur sen de sıkıntı etme tadını çıkarmaya çalış ben öyle yapmaya çalışıyorum..:KK5:

Evet canım sana sormuştum, diğer yazdıklarını geç görmüşüm..hayırlısı olsun inşallah bu ay olumlu sonuçlar alırsın gönlünü ferah tutmaya çalış.
Coook cok sagom cnm dun dr gittim catlamayan bi yumurtam var 31 mm yarin 5 gun serophene kullanicam pzt dr kontrolum var..tahlil yaptrdi yune e2 fsh bakildi gecen ayda bakmisti yine normal sonuclar aldim.. canim sikkin cunku spermogram istedi dr yine morfolojiye bakilmamisti ilkinde.. ama ilki icin bn 1 yil esimi ikna etmeye ugrasmistim esim yine dun kopurdu nerden cikti diye biraz korkuoda sanrim ..dr asilama yapicak mi bilmiyorum pzt solicek ama esim bu ay asla istemio.. napicam bilmiyorum ne enerjim ne hevesim ne gucum kalmadi..Allahim yardim etsin herkese

Canım inan sendeki düşüncelerin aynısı bende de var ama olabildiğince içimi ferah tutmaya ve dua etmeye çalışıyorum. Sende kafanı başka şeylere yormaya çalış.. güzel düşünelim ki herşey güzel olsun değil mi ;) Rabbim evlatlarımızı sağlıkla sıhhatle kucağımıza almayı da nasip etsin inşallah..

Coook cok sagom cnm dun dr gittim catlamayan bi yumurtam var 31 mm yarin 5 gun serophene kullanicam pzt dr kontrolum var..tahlil yaptrdi yune e2 fsh bakildi gecen ayda bakmisti yine normal sonuclar aldim.. canim sikkin cunku spermogram istedi dr yine morfolojiye bakilmamisti ilkinde.. ama ilki icin bn 1 yil esimi ikna etmeye ugrasmistim esim yine dun kopurdu nerden cikti diye biraz korkuoda sanrim ..dr asilama yapicak mi bilmiyorum pzt solicek ama esim bu ay asla istemio.. napicam bilmiyorum ne enerjim ne hevesim ne gucum kalmadi..Allahim yardim etsin herkese
Bu durumlar insanı çok yoruyor seni çok iyi anlıyorum canım.. özellikle de biz bayanları :( eslerimizinde bize destek olmaları gerekiyor, sende esine korkulacak bişey olmadığını ve destege ihtiyacın olduğunu anlatmaya çalış. Sonuçta bu bebek ikinizinde bebeği olacak. Eşin istemiyorsa bu ay ara verin sende biraz dinlenmiş olursun..Belki de bu ay Rabbim size bir evlat nasip eder. Aşılama sonrası kendiliğinden hamile kalan birçok insan olduğunu duydum.. inşallah seninde tedavi olmana gerek kalmaz canım. Biz istediğimiz kadar uğraşalım Rabbim ol demeden hiçbirşey olmuyor. Yüce Rabbim seni de duysun inşallah..

Back