- 10 Nisan 2015
- 1.213
- 811
- 73
Sabah 100 cc mama icer ardından biraz anne sütü sonra uyur kalkar muhallebi yaparim 100cc suya 1,5 yemek kkasigi ari mamanin sütlü pirinçli muhallebinden atarim . 3 saat sonra filan yine 100 cc mama içer ardından hemsütünne sütü. 3 saat sonra kavanozlarda hazir meyve suresinin yarini yer. 3 saat sonra tekrar 100 cc mama ve anne şutu sonra meyve puresinin diğer yarisini yer . bu sekil ilerliyoruz. Hep farklı aliyorum meyve purelerini. Bazen püre yerine sütlaç . muhallebi yerine sebze puresi. Haftada bir kere 4 cicibebe ve 30 cc mama karistirip veriyorumMazef .!.:Ol
Ölçü verecek olsanız tam olarak ne kadar yiyor bebeginiz
Valla seninki çok güzel yiyor benimki bi günde dolaşan bi çay bardağı kadar ek gıda yior sen öyle yazınca uzuldum bi an niye yeniyor diye ama bu ara güzel emiyor ondan yemiir diye dusunuyorumSabah 100 cc mama icer ardından biraz anne sütü sonra uyur kalkar muhallebi yaparim 100cc suya 1,5 yemek kkasigi ari mamanin sütlü pirinçli muhallebinden atarim . 3 saat sonra filan yine 100 cc mama içer ardından hemsütünne sütü. 3 saat sonra kavanozlarda hazir meyve suresinin yarini yer. 3 saat sonra tekrar 100 cc mama ve anne şutu sonra meyve puresinin diğer yarisini yer . bu sekil ilerliyoruz. Hep farklı aliyorum meyve purelerini. Bazen püre yerine sütlaç . muhallebi yerine sebze puresi. Haftada bir kere 4 cicibebe ve 30 cc mama karistirip veriyorum
Ya benimki gercekten çok yer kasedeki muhallebisi bitince ağlar o şekilde. Çocuktan çocuğa gore değişiyor sanirim. Hiç üzülme bünye meselesi inşallah seninkide biran önce alisir da rahatlarsin bu yondenMazef 44507685 .!.:Valla seninki çok güzel yiyor benimki bi günde dolaşan bi çay bardağı kadar ek gıda yior sen öyle yazınca uzuldum bi an niye yeniyor diye ama bu ara güzel emiyor ondan yemiir diye dusunuyorum
Ben yemek yerken mesela yemeklerden tattiriyorum hiç geri çevirmez ekmeğin içini suya bauririm alır dişsiz ağzıyla gece eve yutar onu ama gel Gorki ona özel hazırlayıp yedirmeye calisim en fazla iki yemek kaşığı.princ unuyla muhallebi yaptım yemedi meyve puresini yemedi yoğurdu az yiyor.taneli şeyler istiyor sanırım damarları kasindigi için ama onuda az yiyor.Ya benimki gercekten çok yer kasedeki muhallebisi bitince ağlar o şekilde. Çocuktan çocuğa gore değişiyor sanirim. Hiç üzülme bünye meselesi inşallah seninkide biran önce alisir da rahatlarsin bu yonden
Masallah allah bagislasin oglunuzu beslenmesi de cok guzelsabah ve aksam disinda öğün aralarinda da anne.sutu aliyor mu bebeginiz almiyorsa eger gunde iki.defa emdigi icin sutunuz de azalma var mi emmidigi zamn doyuyor mu... Birde bebeginizin dogum kilosu ve boyu nasil simdili kilosu ve boyu nasil duzenli kilo artisi var mi ... Ek gidya tam olarak ne zamn basladiniz ilk olarak neyle basladiniz
Oo bence bu daha iyi taneli yemesi. Kolay kolay her bebek yemez diye biliyorum. Ne güzel. İnşallah benimkide yerBen yemek yerken mesela yemeklerden tattiriyorum hiç geri çevirmez ekmeğin içini suya bauririm alır dişsiz ağzıyla gece eve yutar onu ama gel Gorki ona özel hazırlayıp yedirmeye calisim en fazla iki yemek kaşığı.princ unuyla muhallebi yaptım yemedi meyve puresini yemedi yoğurdu az yiyor.taneli şeyler istiyor sanırım damarları kasindigi için ama onuda az yiyor.
İnşallah canım tel şehriyeli çorba yap onu lop diye yutuyor valla benimki ama senin biraz daha zamanınız varOo bence bu daha iyi taneli yemesi. Kolay kolay her bebek yemez diye biliyorum. Ne güzel. İnşallah benimkide yer
Aynen canimİnşallah canım tel şehriyeli çorba yap onu lop diye yutuyor valla benimki ama senin biraz daha zamanınız var
Himm anladim.canim... Ama sana tavsiyem meyve sulari meyve purelerinin agurlikli olmasi degilde... Sebze puresi yogurt agirlikli olsa daha iyi.olur ilk baslarda cunki meyveden meyve suyundan sonra yogurdu ve sebze puresini ve corbasini yemek istemiyorlar... Bn su anda bebegime bal kabagi ispanak brokoli havuc ve patatesle koyu sebze corbasi yapip yediriyorum yigurt yapiyorum gunluk.veya iki gunluk.falan onlari aciktiginda doyana kadat yediriyorum muz elma ve armutla da meyve puresi yapiyorum onu tokken yediriyorum az az meyve suyunu da bi kac gunde bir elma suyu sıkıyorum onu iciriyprum 40 cc falan tokken yine... Muhallebisini de gece yatmadan once yediriyorum gece tok.tutsun diyeBenimde kizim 4,5 aylik mama ve anne sutu
Lalıyordu. Yavaş yavaş ek gidaya basladim .
ama biraz kafama göre oldu sonradan ddoktora gittigimizdede sorun olmicagini.soyledi. İlk elma suyuyla basladim evde kendim haziladim sonra . bebelacin meyve purelerinden vermeye basladim gunde bir kavanoz kesin bitiyor. Yarim yarim seklinde.elma ve havuc.puresiydi ilk basladigimiz.. Sonra ari mamanin sutlu pirincli muhallebisinden aldirdi doktorumuz ondan yapiyorum bir kase mutlaka. Bir mama bir anne sutu bir ek gida olarak ilerliyoruz.yogurtta yapicam bugun
Canim anne sutunu mamaddan sonra degil once almali mutlaka diye biliyorum.. Yani once emzir.emdigi kadar emsin aclikla kuvvetle bütün sutu boşaltsin sonra.doymuyorsa ardindan mama ver... Böylelikle sutun azsa cogalir ve bebegin anne sutunu daha fazla almis olurSabah 100 cc mama icer ardından biraz anne sütü sonra uyur kalkar muhallebi yaparim 100cc suya 1,5 yemek kkasigi ari mamanin sütlü pirinçli muhallebinden atarim . 3 saat sonra filan yine 100 cc mama içer ardından hemsütünne sütü. 3 saat sonra kavanozlarda hazir meyve suresinin yarini yer. 3 saat sonra tekrar 100 cc mama ve anne şutu sonra meyve puresinin diğer yarisini yer . bu sekil ilerliyoruz. Hep farklı aliyorum meyve purelerini. Bazen püre yerine sütlaç . muhallebi yerine sebze puresi. Haftada bir kere 4 cicibebe ve 30 cc mama karistirip veriyorum
Anladim.canim cok.guzel aman iyi olsun bebisin saglikli olsin istahli olsun... Bnm bebisin de kilo alimi normale donseydi bir yasitlarina yetisseydi cok mutlu olacaktim... Bnn.de sutum uzuntuden azaldi bebegim.iki aylik asisini oldugunda cok agladi bes gun boyunca emmedi ac durdu tabu bnde nunla beraber aglafim.hep ve sonuc sutum kesildi gibi bisey oldu... Ondan once sutum boldu yariyordu bebegime cok guzel kilo aliyordu cook mutlu bir anneydim kendimi tam hissediyordum ama artik emziremedigim sutum olamdigi icin bebegim gelismedigi icin.kendimi cok eksik hissdiyorum çok uzuluyorum coookk emmeyi birakti diye insanlarin verdigi tepki beni cildirtiyor zaten bn bebegimi asi oldugundan beri yaklasik uc ay savasarak emzirdim hic emmek istemiyordu sutde yoktu tabi sutumu arttirmak icin sut yapacak herseyi aldim.yedim bitkisel kapsul kullandim sut yapici caylar hepsi de o kadar pahaliydi ki dolapta onlari gordujce hala uzuluyorum bn bi ay ocinde 56 kg den 64 de kg ye kadar ciktim.sirf sut olsun diye durmadan yiyerwk halbuki daha onceleri oyle pek bisey yedogimde yoktu ama bol bol sutum vardi sut olduktan sonra hic bisey yemesende oluyo zaten ahh ahh cpk dertliyim cokTesekkur ederım canım,Allah cumlemızın evladını bagıslasın ınsallah Anne sutu ısın acıkcası her agladıgında mızmızlandıgında azda olsa verıyorum sutum az doymuyor ama ne kadar alırsa o fayda dıye dusunuyorum Eylulde babamı kaybettım ve sutum uzuntuden azaldı ama cevremdıkı tecrubelı anneler emzırmeye devam etmemı soyledıler cocuk emdıkce gelırmıs sut kılosu cok ıyı boyu ortalamalarda :) ne uzun ne kısa olacakmıs oyle dıyor hemsıremız en son kontrolumuz 1 ay evveldı 8 kılo ıdı Martta tekrar asımız var,Ek gıdaya ılk olarak 5 aylıkken taddırak basladık meyve purelerı(elma,armut) ıle basladım sonrasında sebze purelerı (patetes,pırınc ve havucla) devam ettım
Sormak ıstedıgınız bırsey olursa seve seve yardımcı olurum
Anladim.canim cok.guzel aman iyi olsun bebisin saglikli olsin istahli olsun... Bnm bebisin de kilo alimi normale donseydi bir yasitlarina yetisseydi cok mutlu olacaktim... Bnn.de sutum uzuntuden azaldi bebegim.iki aylik asisini oldugunda cok agladi bes gun boyunca emmedi ac durdu tabu bnde nunla beraber aglafim.hep ve sonuc sutum kesildi gibi bisey oldu... Ondan once sutum boldu yariyordu bebegime cok guzel kilo aliyordu cook mutlu bir anneydim kendimi tam hissediyordum ama artik emziremedigim sutum olamdigi icin bebegim gelismedigi icin.kendimi cok eksik hissdiyorum çok uzuluyorum coookk emmeyi birakti diye insanlarin verdigi tepki beni cildirtiyor zaten bn bebegimi asi oldugundan beri yaklasik uc ay savasarak emzirdim hic emmek istemiyordu sutde yoktu tabi sutumu arttirmak icin sut yapacak herseyi aldim.yedim bitkisel kapsul kullandim sut yapici caylar hepsi de o kadar pahaliydi ki dolapta onlari gordujce hala uzuluyorum bn bi ay ocinde 56 kg den 64 de kg ye kadar ciktim.sirf sut olsun diye durmadan yiyerwk halbuki daha onceleri oyle pek bisey yedogimde yoktu ama bol bol sutum vardi sut olduktan sonra hic bisey yemesende oluyo zaten ahh ahh cpk dertliyim cokTesekkur ederım canım,Allah cumlemızın evladını bagıslasın ınsallah Anne sutu ısın acıkcası her agladıgında mızmızlandıgında azda olsa verıyorum sutum az doymuyor ama ne kadar alırsa o fayda dıye dusunuyorum Eylulde babamı kaybettım ve sutum uzuntuden azaldı ama cevremdıkı tecrubelı anneler emzırmeye devam etmemı soyledıler cocuk emdıkce gelırmıs sut kılosu cok ıyı boyu ortalamalarda :) ne uzun ne kısa olacakmıs oyle dıyor hemsıremız en son kontrolumuz 1 ay evveldı 8 kılo ıdı Martta tekrar asımız var,Ek gıdaya ılk olarak 5 aylıkken taddırak basladık meyve purelerı(elma,armut) ıle basladım sonrasında sebze purelerı (patetes,pırınc ve havucla) devam ettım
Sormak ıstedıgınız bırsey olursa seve seve yardımcı olurum
Bebegim 8 aylik dogdu 2700 grdi en son 4 aylikken 7 kilo 68 cm boy simdi ne kadar bilmiyorum. Canim benim sutum yaramiyor ilk ay bilemedim hic kilo almadi. Mamanin ardindan keyif kahvesi gibi iciyor[/QUOTE]"Ceremyo,: 44510831, member: 724896"]Canim anne sutunu mamaddan sonra degil once almali mutlaka diye biliyorum.. Yani once emzir.emdigi kadar emsin aclikla kuvvetle bütün sutu boşaltsin sonra.doymuyorsa ardindan mama ver... Böylelikle sutun azsa cogalir ve bebegin anne sutunu daha fazla almis olurbirde.bebginin boyu kilosu falan nasil.canim ?
Evet benim.ki taneli yiyemiyor mesela meyve puresini bile.zor.yutuyor yani birak.taneli yemeyiOo bence bu daha iyi taneli yemesi. Kolay kolay her bebek yemez diye biliyorum. Ne güzel. İnşallah benimkide yer
Himm anladim canim belki sutun suludur ondandir... Tahin sutu yaglandiriyo kivamini arttiriyo kendimdn biliyorum doktorun onerisi birde [/QUOTE]TE="Ceremyo, post: 44511022, member: 724896"]Bebegim 8 aylik dogdu 2700 grdi en son 4 aylikken 7 kilo 68 cm boy simdi ne kadar bilmiyorum. Canim benim sutum yaramiyor ilk ay bilemedim hic kilo almadi. Mamanin ardindan keyif kahvesi gibi iciyor
Anladim.canim cok.guzel aman iyi olsun bebisin saglikli olsin istahli olsun... Bnm bebisin de kilo alimi normale donseydi bir yasitlarina yetisseydi cok mutlu olacaktim... Bnn.de sutum uzuntuden azaldi bebegim.iki aylik asisini oldugunda cok agladi bes gun boyunca emmedi ac durdu tabu bnde nunla beraber aglafim.hep ve sonuc sutum kesildi gibi bisey oldu... Ondan once sutum boldu yariyordu bebegime cok guzel kilo aliyordu cook mutlu bir anneydim kendimi tam hissediyordum ama artik emziremedigim sutum olamdigi icin bebegim gelismedigi icin.kendimi cok eksik hissdiyorum çok uzuluyorum coookk emmeyi birakti diye insanlarin verdigi tepki beni cildirtiyor zaten bn bebegimi asi oldugundan beri yaklasik uc ay savasarak emzirdim hic emmek istemiyordu sutde yoktu tabi sutumu arttirmak icin sut yapacak herseyi aldim.yedim bitkisel kapsul kullandim sut yapici caylar hepsi de o kadar pahaliydi ki dolapta onlari gordujce hala uzuluyorum bn bi ay ocinde 56 kg den 64 de kg ye kadar ciktim.sirf sut olsun diye durmadan yiyerwk halbuki daha onceleri oyle pek bisey yedogimde yoktu ama bol bol sutum vardi sut olduktan sonra hic bisey yemesende oluyo zaten ahh ahh cpk dertliyim cok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?