Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 3.aylik bebegim 5350 kilosu az mi sizce

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Sizi bilmiyorum tabi ama genelde anneler saat koyuyor. Şöyle ki benim oğlum 5 dk bile emmezdi internette 15 dk falan yazıyor ne mümkün. İlk 6 ay sabah akşam en fazla 10 dk ara ile emzirirdim ek öğüne erken geçmesin diye. Uyurken bile meme veriyordum uyanıp zaten uyumadım desem 6 ay yeridir. İnanılmaz kilo verdim. 3 aylık çok küçük ve ilk memeyi alınca süt tazyikli gelir istemez. Ama büyüdükçe memede daha uzun duruyor.
Oylede sorun emmek istememesi zaten zorlayincada agliyor memeyi almiyorki cocuk zorlada sokamazsinki bogazina kafayi ceviriyo bakmiyoo bile kollarmla kuvvet uygulayncada agliyo bu seferde ben kensdmi kotu hissediyorum

Sevgili konu sahibi bazi yorumlari okuyunca cok sasiriyorum siz kafaniza takmayin bebeginizi emzirmek istiyorsaniz hic pes etmeden bebeginizi gündüzleride emzirmeye calisin mamayi vermeyin öyle deneyebilirsiniz acikinca mecvur anne sütünü emmecek diye düsünüyorum. Ama öyle de emmese ozaman yapacak birsey yok mama verirsiniz bebegnize yada sagdinginiz sütü vereceksiniz dediginiz gibi bebeginiz kolayina alismis biberondan daha kolay akiyor süt.bebeginiz kilosu da cok normal gayet yerinde kilosu az olanina hic aldiris vermeyin Allah askina her yetiskin ayni boy kilo da mi? Her insanin ölcüleri ayri bu bebekler icinde gecerli bazi bebekler daha narin olur hic kafaniza takmayin. Bebeklerin büyüdükce daha az kilo almasi da cok normal benim bebegim de 1 yasinda 9.5 kilo oda cok normal 7.5 kilo olsada cok normal cünkü her bebek ayri sütünü yeterince iciyorsa ozaman sorun yok. Bide sütünüzün yaramadigini düsünmüyorum. Sütünüz yaramassaydi bebeginiz sürekli memenize yapisirdi emerdi aglardi ama sizde öyle degil. Doktorunuz yalnis tavsiye vermis bence erken söylemis mama cözümünü. Allah kolaylik versin siz kafaniza takmayin bebeginizin kilosu cok normal

Sevgili konu sahibi bazi yorumlari okuyunca cok sasiriyorum siz kafaniza takmayin bebeginizi emzirmek istiyorsaniz hic pes etmeden bebeginizi gündüzleride emzirmeye calisin mamayi vermeyin öyle deneyebilirsiniz acikinca mecvur anne sütünü emmecek diye düsünüyorum. Ama öyle de emmese ozaman yapacak birsey yok mama verirsiniz bebegnize yada sagdinginiz sütü vereceksiniz dediginiz gibi bebeginiz kolayina alismis biberondan daha kolay akiyor süt.bebeginiz kilosu da cok normal gayet yerinde kilosu az olanina hic aldiris vermeyin Allah askina her yetiskin ayni boy kilo da mi? Her insanin ölcüleri ayri bu bebekler icinde gecerli bazi bebekler daha narin olur hic kafaniza takmayin. Bebeklerin büyüdükce daha az kilo almasi da cok normal benim bebegim de 1 yasinda 9.5 kilo oda cok normal 7.5 kilo olsada cok normal cünkü her bebek ayri sütünü yeterince iciyorsa ozaman sorun yok. Bide sütünüzün yaramadigini düsünmüyorum. Sütünüz yaramassaydi bebeginiz sürekli memenize yapisirdi emerdi aglardi ama sizde öyle degil. Doktorunuz yalnis tavsiye vermis bence erken söylemis mama cözümünü. Allah kolaylik versin siz kafaniza takmayin bebeginizin kilosu cok normal

Malesf bazi yorumlar can skici olabiliyor.Allah razi olsun oneri sunan dua edenn herkese elimden geldgince denicem yinede olmassa yapacak bisey yok.yaklask on gundur mama veriorm ama bence yinede fazla bi artis yok doktor da oyle dedi narin bi bebek olacak.ek gida konusunda oneriniz nedir peki 4.ayda baslamak faydali olurmu beslenmesi acisindan

Sen emzirmeyi bırakma yeter hele heleki ilk 6 ay. belki çok üzerine düşüyosun biraz düşme zaten o acıkırsa meme yada biberon ayırmaz kendi haline bırak mamayıda olabildiğince verme bi kaç gün sık dişini unutma en kalitesiz anne sütü en kaliteli mamadan daha iyi. Senide çok iyi anlıyorum sirekli emsin istiyosun ama çocuğun memeyle ilgili bi sıkıntısı olsaydı gecede almazdı zaten ayrıca kilosuda gayet iyi gerekirse zayıf olsun boşver canı içinde olsun yeter. Benim oğlum 10 aylık 8,5 kilo ama çok şükür diş çıkardığını bile bilmedi çocuk kaliteli beslensin yeter

Sen emzirmeyi bırakma yeter hele heleki ilk 6 ay. belki çok üzerine düşüyosun biraz düşme zaten o acıkırsa meme yada biberon ayırmaz kendi haline bırak mamayıda olabildiğince verme bi kaç gün sık dişini unutma en kalitesiz anne sütü en kaliteli mamadan daha iyi. Senide çok iyi anlıyorum sirekli emsin istiyosun ama çocuğun memeyle ilgili bi sıkıntısı olsaydı gecede almazdı zaten ayrıca kilosuda gayet iyi gerekirse zayıf olsun boşver canı içinde olsun yeter. Benim oğlum 10 aylık 8,5 kilo ama çok şükür diş çıkardığını bile bilmedi çocuk kaliteli beslensin yeter
Yok canim pes ediyorm artik bak en son sabah 7 de emdi kac kere denedim ayakta ciplak emmiyo cocuk uykuda bile agzini kitliyo ya.kalktim mama yaptm petegin uzerinde oylece duruyor istahsz bu cocuk ya ayin 8 inde kontrolmz var jan tahlilide isticem idrari temiz cikmisti ama pes ediyorm artik ya

Yok canim pes ediyorm artik bak en son sabah 7 de emdi kac kere denedim ayakta ciplak emmiyo cocuk uykuda bile agzini kitliyo ya.kalktim mama yaptm petegin uzerinde oylece duruyor istahsz bu cocuk ya ayin 8 inde kontrolmz var jan tahlilide isticem idrari temiz cikmisti ama pes ediyorm artik ya
Evet iştahsızdır ama sen kendini yıpratırsan hiç olmaz onun en çok sana ihtiyacı var. Sende haklısın ayrıca ne diyim bu saate kadar emmesi lazımdı âma ben olsam yine mamayı vermezdim sütünü sağ bence bide öyle dene

Evet iştahsızdır ama sen kendini yıpratırsan hiç olmaz onun en çok sana ihtiyacı var. Sende haklısın ayrıca ne diyim bu saate kadar emmesi lazımdı âma ben olsam yine mamayı vermezdim sütünü sağ bence bide öyle dene
Onuda denedm cnm gunde iki kere anne sutu uc kerede mama veeiorm ama yemeyince onuda istemiyor ne istiyi bu cocuk bi anlasam

Malesf bazi yorumlar can skici olabiliyor.Allah razi olsun oneri sunan dua edenn herkese elimden geldgince denicem yinede olmassa yapacak bisey yok.yaklask on gundur mama veriorm ama bence yinede fazla bi artis yok doktor da oyle dedi narin bi bebek olacak.ek gida konusunda oneriniz nedir peki 4.ayda baslamak faydali olurmu beslenmesi acisindan
4 aylik olunca ek gidayi deneyin belki cocufunuz sever yer ozaman gündüzleri verdigin mamayi azaltirsin ek gida verirsin gexeleride emzirirsin. Ama bebegin sevmeyedebilir illaki 4 yada 6 aylik olunca zirunlu baslamasi gerek degil siz deneyin bebegi iz hazirsa yer degilse yemez burda da ayni her bebek farkli benim cocugum da daha yeni yeni alisiyor kati yiyeceklere ve sütü azaltdik

Arkadaslar merhbalar.bebegimin beslenmesi konusunda oldkca skintiliyim bu aya kadar sadece anne sutu aliodu.ilk ay bi kiloya yakin alirken 2.ve 3 ayda sadece 500 gr aldi doktor az dedi emme suresi bes dk sadece.emmek istemio dikkati cabuk dagiliyo sknti gelio cocuga sanki memede.kendini itiyo gazdan sesten herseyden etkilenio bi sekilde beni emmek istemio emsede kisa emio.sadece önsüt aliodur yagli kismi alamaiodr dedi ebe sag ver dedi doktorda mamma takviyesi dedi.hepsini yapiorm ama sütüm azaldi gece guzel emio ama gndu isine gelmesse emmio biberon kolayina gelio.skintili bi bebek istahsiz uykuda beslenio genelde 4.ayda ek gidaya gecmeliyim szce tavsiyelernizi bekliyorm.suan 3.5 aylik 5600 falandi kilosu en son ama kilo alimi yavas sorun sizce nerede benim kafa allak bullak isin icinden cikamiorm.suan gunde iki kez 100ml anne sutu uc kez de 100 ml falan mama icio gecede emio ama anliorm bebegimin kilosu gene az yardm edin lutfen
Çok panik yapmışsın ya kıyamam :) bu kadar dert edersen bunu olmaz işte. Bebeğinin kilosu iyi bence daha az kilosu olanlarda var ayrıca içini rahatlatmak adına söulüyorum 2 buçuk aylıkken bende sağlık ocağına gitmiştim o ay az kilo almış dediler nasıl ağlamaklı olmuştum o an. Bende aptal gibi mama verdim keşke vermeseydin günde 70-80 ml veriyordum akşamları. Bi dahaki ay kontrolünde hemşire bu ay normal kilo aldığını söyledi bende mama verdim demiştim ne kadar verdiğimi sordu bende söyledim. O kadar milim ile çocuk kilo almaz sütün yaramış senin sütünden kilo almış bebeğin dedi 2 hafta hiç mama verme gel yine bi tartalım dedi ve doğruymuş mamanın bi etkisi olmamış benim sütümden almış kiloyu. Sonradan düzeldi her ay iyi kilo almaya başladık. Ben bi de ilk 3 ay yalancı emzik vermedim hep mememdeydi. Sütün için hipp natal emziren anne çayını tavsiye ederim bi de bir diş sarımsağı parçala hap gibi yut gece yatmadan önce :KK66: bende çok ama çok işe yaradı

burnu tıkalı olabilir mi
süt vermeden 15 dk önce burnuna bir damla izotonik serum damlat şırınga ile
bana hastanede öyle öğretmişlerdi

Ayda
Ama cogunlukla gunduz emmeyi reddeiyo biberonla vermk zorunda kaliyorm sagarak nereye kadar giderz bilmiyorm stres yapmmk cok zor beni her reddettgnde yikiliorm resmen ill ay cok guzel saatte bi emen bebege noldu anlamiyorm biberona mamaya alisirsa da beni birakmazmi ki
ayda 500 gr az degil mama verme sakin bu aylarda benimde kizim memeyi istemiyodu ninnilerle sarkilarla vermeye calis geciyo bir donem iyle oluyolar merak etme duzelir insallah hepsini bende yasasim cik sukur simdi meme diye kendi agliyo 15 aylik olmak uzere

Kizlar bizde durunlar ayni iki gundur daha da berbat.ters tepti sanki ne süt iciyo ki kalmadi benimde sütüm nede mama istio dün 300 ml koca gun zor verdm gecede agiz ucuyla emiyo iste.dün bi emzirme danismanyla gorustum bebegimde laktoz intoleransi olablcegni soyledi anlattigim sikayetler dogrultsnda 8 ocakta kontrol var o zamana kadar da diyet yapicam sut urunlerini kesicem mamayida ozel ona gore alayim belki.ise yarar dualrnizi esirgemeyin. Sankk iyice zayfladi kuzuma baktkca icim eriyo

BIRI BANA BILGI VERSIN ALLAH RIZASI ICINBenim oğlum 37 haftalik doğdu 2300 gr di boyu 46 cm di şimdi ise 3 üncü ayında 5400 gr boyu ise 61 cm hemşire çok iyi dedi ama ben üzülüyorum sadece anne sütü alıyor zaten mama biberon asla almıyor lütfen biri bana bilgi versin nasil

BIRI BANA BILGI VERSIN ALLAH RIZASI ICINBenim oğlum 37 haftalik doğdu 2300 gr di boyu 46 cm di şimdi ise 3 üncü ayında 5400 gr boyu ise 61 cm hemşire çok iyi dedi ama ben üzülüyorum sadece anne sütü alıyor zaten mama biberon asla almıyor lütfen biri bana bilgi versin nasil
Benim kizimda 37 haftalık 2350 gr ve 48 cm doğdu şu en 3.5 aylık ve 6350 61 cm bende mama meme devam ediyorum biberon almıyorsa kaşıkla dene hangi mamadan veriyorsun belki mamayi sevmemistir

Benim kizimda 37 haftalık 2350 gr ve 48 cm doğdu şu en 3.5 aylık ve 6350 61 cm bende mama meme devam ediyorum biberon almıyorsa kaşıkla dene hangi mamadan veriyorsun belki mamayi sevmemistir
Şuan dörüncü ayında 6100 gram boyu 63 buçuk cm aptamil denedim ama doktor normal diyor kilosu boyu

X