Canim ben ilk olarak muz-elma puresi,evde mayalanmis yogurt, patates havuc puresiyle baslamistim. Bir de balkabagi hasliyordum buharda. Cok besleyici ve tadi da cok guzel. Simdilik 1-2ay bunlari verebilirsin.Meraba kizlar... Bnm bes aylik bir kziim var sutum yetmiyordu kilo alimi da baya azdi bizde doktor tavsiyesiyle ek gidaya basladik... Hem mama iciyor hem ek gida aliyor su anda... Sizden ricam benimle ayni durumda olanlar. Varsa bebislerinize ek gida olarak ne veriyorsunuz hangi saatlerde ne kadar veriyorsunuz nasil yapiylrsunuz bunlari paylasmaniz.... Lutfen yardimci oluuuunnn
Ben baslayali bir ay oldu... İlk olarak yogurtla basladim daha sonra sebze corbasi meyve puresi meyve suyu muhallebi diye gittim en son gecen gun buharda brokoli ispanak patates havus puresi yaptim ama yutamiyo kiz bu yuzden yemek istemiyor agliyor bi ay daha cotbaya devam etmeliyim.galiba altinci aydan sonra sebze puresine baslarim herhaldeCanim ben ilk olarak muz-elma puresi,evde mayalanmis yogurt, patates havuc puresiyle baslamistim. Bir de balkabagi hasliyordum buharda. Cok besleyici ve tadi da cok guzel. Simdilik 1-2ay bunlari verebilirsin.
Sizin bebeginiz kac aylik sebze puresini yiyebiliyor muBen baslayali bir ay oldu... İlk olarak yogurtla basladim daha sonra sebze corbasi meyve puresi meyve suyu muhallebi diye gittim en son gecen gun buharda brokoli ispanak patates havus puresi yaptim ama yutamiyo kiz bu yuzden yemek istemiyor agliyor bi ay daha cotbaya devam etmeliyim.galiba altinci aydan sonra sebze puresine baslarim herhalde
Meraba kizlar... Bnm bes aylik bir kziim var sutum yetmiyordu kilo alimi da baya azdi bizde doktor tavsiyesiyle ek gidaya basladik... Hem mama iciyor hem ek gida aliyor su anda... Sizden ricam benimle ayni durumda olanlar. Varsa bebislerinize ek gida olarak ne veriyorsunuz hangi saatlerde ne kadar veriyorsunuz nasil yapiylrsunuz bunlari paylasmaniz.... Lutfen yardimci oluuuunnn
Bir de sindirilmesi kolay şeyler verin. Kızların dedği gibi havuç patates vs. gibi. öğüs saatleri tamammen bebeğe bağlı ama ben sizin yerinizde olsam günde 2 öğün verirdim 5 aylık bir bebek için.Ama tabi bu kişiden kişiye göre değişiyo.Daha fazla verenler de var.
Bu arada ben iki ogun veriyorum ek gidayi bi sabah onda kahvaltı yerine meyve veya sebze puresi ogleden sonra yogurt aralrda ve gece mama birde mamayi icmedigi zaman gece tok tutsun diyw uyumadan once mamasiyla muhallebi yapip yediriyorum
Yazdıklarınızı okududm ve üzüldüm size. Lütfen canınızı sıkmayın. Piyasada az emen ve öok fazla kilo almayan bebekler için mamalar var. Şu an markalar aklımda yok ama onları araştırın isterseniz. bir doktorun odasında da görmüştüm ben onlardan. Ek gıdayı nsıl veriyorsunuz bilmiyorum ama muhallebiler var onlardan da verebilirsiniz. Olar da kilo aldırır.Siz tahlili vs yaptırmışsınız. Acaba reflü vs gibi bir sorun olabilir mi? Sık sık gazıı çıkarın. Bir de uyku sersemi biberon verin. Belki uyku sersemi biberonu emer. Biliyorum zor ama lğtfen canınızı sıkmayın. Kilosu dışında en azından sağılıklı bir bebeiniz var. Allah daha beter dertler vermesin.
Denedik canim.bi cok.mama... Bebelac denedik aptamilin bi kac cesidini denedik Evolvia yi denedik hatirladiklarim.bunlr.su anda da sma kullaniyoruz bunda kaldik doktor.degistirmeyin artik.dedi... Muhallebiyi de su pirinc unu mama ve pekmezle yapiyorum zaten... Cok ugrasiyoruuum.coooookkBu arada mama için acaba tüm markaları denediniz mi? tüm markaları tek teke deneyin isterseniz. Bir de ek goda çin muhallebi falan yaparsanız mama ile yapın isterseniz. En azından mamayı böylece. Mesela pirinçunlu muhallebi yaparsanız içine mama koyun. Yada bebeleğın kahvaltı için muahllebisi var mamayla yapılan. Ondan da alabilirsiniz. Ek gıdanızızn içine sebze çorbasının içine tereyağı da ekleyin.
Benim.kizim da 5 ay 5 gunluk ama kati seyleri yutamiyor sebze puresini hic yiyemiyor meyve biraz daha cıvık oldugu icin onu yiyor o yuzden simdilik corbayla devam.edecegim galiba alti aydan sonra baslarim sebze puresine bn oyle herşeyden tadimlik gibi degilde ogun olarak bellu seyleri veriyorum sabah altida mama iciyor mesela saat onda da kahvaltisini yapiyor meyve puresi veya sebze corbasi bir gun birini doger gun birini oglen mama veriyrpum ogleden sonra yogurt aksam uzeri mama alsam mama yatmadan once muhallebi bu sekildw veriyoeum geneldeBenimki beş ayi geçti.geçen ay az kilo almış.ben uç aylıkken arttırmaya başlamıştım yemekleri şimdi sabahları biraz peynir ve yumurta veriyorum akşamda çorba yoğurt gibi şeyler veriyorum bide ekmeği yemeğin suyuna batiriyoum. Çok güzel yyor boyle gidersek sanirim yakinda kebaplara baslariz gevecek şeyler istyor benim kız dün plav verdim verdikce yedi. Ama benimki çok doğru değil muhtemelen. Arkadaşıma hemşiresi beş aylıkken havucla princi başlayıp verebilirsiniz demiş mesela.yoğurt ve sebze pireleri başlangıç için en iyisi. Çorba vermeyin diyorlar. İlk meyve puresi verince sebze puresini yemiyormuş cunku
Benimki mamayi istemiyor.az önce princ unuyla muhallebi verdim istemedi. Şimdilik esas ana yemeğimiz anne sütü gerisi tat olarak versende coknyemez zetan bi yumurta sarisinisarisini bitirmez bir SG en fazla sekiz dokuz kaşık. Gerçi oda ona yeter devamlı emdiği için.sizin çocukta yutma refleksi tam gelişmesiyle böyle yapıyor olabilirBenim.kizim da 5 ay 5 gunluk ama kati seyleri yutamiyor sebze puresini hic yiyemiyor meyve biraz daha cıvık oldugu icin onu yiyor o yuzden simdilik corbayla devam.edecegim galiba alti aydan sonra baslarim sebze puresine bn oyle herşeyden tadimlik gibi degilde ogun olarak bellu seyleri veriyorum sabah altida mama iciyor mesela saat onda da kahvaltisini yapiyor meyve puresi veya sebze corbasi bir gun birini doger gun birini oglen mama veriyrpum ogleden sonra yogurt aksam uzeri mama alsam mama yatmadan once muhallebi bu sekildw veriyoeum genelde
Denedik canim.bi cok.mama... Bebelac denedik aptamilin bi kac cesidini denedik Evolvia yi denedik hatirladiklarim.bunlr.su anda da sma kullaniyoruz bunda kaldik doktor.degistirmeyin artik.dedi... Muhallebiyi de su pirinc unu mama ve pekmezle yapiyorum zaten... Cok ugrasiyoruuum.coooookk
Cnm sma nın az yemek yiyen bebekler için maması var. Diğerlerinden daha yüksek değerlere sahip olan, ona bakmanızı tavsiye ederim, sma gold ya da sma 26 gşbi bir şey sanırım. İyşce araştırın bence
Evet zaten su anda sma gold kullaniyoruz canim bunu digerlerine gore daha az zorlayarak iciyor o yuzden bunda kaldik... İlaclarla birlikte ins istahi acilir ve cok cok icer mamasini minik kizim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?