• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Ek gidaya erken baslayan anneler yardiimm

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Amin işallah iştahı açılır ve daha çok yer. Bir de bebeğinizizn günlk düzeni var mı acaba? Mesela uyku ya da oyun saatlerinde mamam verriseniz mama yemez. Belli bir rutin olursa daha düzenli yer gibime geliyo.
Duzen olusturmaya calisiyorum bayadir hafif hafif oturttugumuz seyler var... Mesela sbaah altida o uyanmadan bn alarm.kurup uyaniyorum ve uykusunda mamasini iciriyoum boylece erken uyanmiyo biraz daha uyuyo dokuz gibi falan uyaniyo altini ustunu degistiriyorum oyun oynuyorum bunlari yaparken cok egleniyo saat onda meyve veya sebze puresi veya onlardan hazirladigim.karisimlar falan gibi biseylwr yediriyorum yarim saat kadar sonra cok.az mama iciyor emme hazzini almak istiyor sanirim kasigida emmeye calisiyor hep zaten daha sonra saat bir gibi biseyler yerse yediriyorum yemezse acikmamistir diye zorlamiyorum uyutuyorum en fazla bi saat uyuyor zaten uyamdiginda acikmis oluyor yogurt yediriyorum.doyucak kadar acikana kadar oynuyoruz hep bebek platesi yaotiriyorum ona hep yanimda oluyor bes bucuk alti gibi mama iciriyorum daha sonra on bes dk falan kestiriyor uyandiginda babasiyla vakit geciriyor saat dokuz gibi muhallebi yapiyorum yedirip sessiz karanlik ortamda uyutmaya calisiyorum uzun sursede her gun ayni saatte basliyorum.bu ise bn yatmadan once gece on iki gibi mama yapip iciriyorum uykusunda gece uyandiginda da su veriyorum geri uyuyor sabah altida mama veriyorum... Duzenimiz bu sekilde herseyimiz bir duzen icinde bi suredir... Her zamn oncelik bebegim zaten hep once onunla ilgilenirim sonra ondan vaktim.kaldigi kadar diger islerimi yaparim pek kimseye gitmiyroum pek.kimseyi de davet etmiyorum cunku o zamn bebegimle ilgilenemiyorum beslenme saatleri gecikiyo cok huysuzlaniyo evden disari cikmiyorum o yuzden zaten zor bir bebek disarda beni coook daha fazla zorluyor...

Duzen.olusturdgumdan ve butu vaktimi kendimi herseyimi bebegime adamaya basladigimdan beri daha fazla icmeye basladi zaten cok sukur... Zamanla ins kilo da alir diye umut ediyorum... Kizlar peki bebekler altinci aydan sonra da iyi kilo aliyor mu... Yani alti aya kadar ayda bir. Kilo aliyorlar ya genelde altinci aydan sonra bu ne kadar azaliyor

Duzen.olusturdgumdan ve butu vaktimi kendimi herseyimi bebegime adamaya basladigimdan beri daha fazla icmeye basladi zaten cok sukur... Zamanla ins kilo da alir diye umut ediyorum... Kizlar peki bebekler altinci aydan sonra da iyi kilo aliyor mu... Yani alti aya kadar ayda bir. Kilo aliyorlar ya genelde altinci aydan sonra bu ne kadar azaliyor
Guzelim sana yazık değilmiş. Hiç dışarı cikmiorum olurmu çıkmadan bile arda birini çağır. Seni uormayacak kişiler olsun psikolojine yazık.

Guzelim sana yazık değilmiş. Hiç dışarı cikmiorum olurmu çıkmadan bile arda birini çağır. Seni uormayacak kişiler olsun psikolojine yazık.
Valla iste bu cocuk azcik kilo alsin da bn evden cikmim bisey yapmim.diye hayatimi buna adadim.iste

Valla iste bu cocuk azcik kilo alsin da bn evden cikmim bisey yapmim.diye hayatimi buna adadim.iste
Annesinin böyle yapman çok doğal. Bazen bende böyle olurum.ama yapmamak gerek . bunaltma kendini. Çocuğa balman asker olmanı gerektirmez.bir saatlik olsun çok dışarı.bi komşuya git en azından. Kaçan dagilsin.yada dediğim gibi seni bunaltmayacak hizmet beklemeyecek birisini çağır.

Annesinin böyle yapman çok doğal. Bazen bende böyle olurum.ama yapmamak gerek . bunaltma kendini. Çocuğa balman asker olmanı gerektirmez.bir saatlik olsun çok dışarı.bi komşuya git en azından. Kaçan dagilsin.yada dediğim gibi seni bunaltmayacak hizmet beklemeyecek birisini çağır.
Zaten artik biraz duzen oturttuk ya gunduzleri degilde aksamlari bi kac arkadasi davet etmeyi dusunuyorum aksam onlar gelmeden uyuturum bnde biraz kafa dagitrim rahatca misafirlerimi agirlarim diye dusunuyorum... Ama bu duzeni oturtana kadar bunu yapmam gerekiyordu evden cikmamam gerwkiyordu ama artok bir duzenimiz nerde olursak olsun duzenimz ayni isleyecek ins

Zaten artik biraz duzen oturttuk ya gunduzleri degilde aksamlari bi kac arkadasi davet etmeyi dusunuyorum aksam onlar gelmeden uyuturum bnde biraz kafa dagitrim rahatca misafirlerimi agirlarim diye dusunuyorum... Ama bu duzeni oturtana kadar bunu yapmam gerekiyordu evden cikmamam gerwkiyordu ama artok bir duzenimiz nerde olursak olsun duzenimz ayni isleyecek ins
Öyle yap bunaltma kendini düzen düzende diye de kafana sabitleme çünkü kalıcı olmuyor sürekli huy degistiriyorlar. Kaç aylık oldu bebis

Öyle yap bunaltma kendini düzen düzende diye de kafana sabitleme çünkü kalıcı olmuyor sürekli huy degistiriyorlar. Kaç aylık oldu bebis
5 ay 6 gunluk oldu on bes gun sonra kontrolumuz var ins bir kilo.alir ....:KK70: cook.zorda ahh.ahh keske yasitlarina yakin gorunse yeter minyon kizim.beniim... Simdilik düzenimiz olustu ama.ins bozulmaz ya :KK36:

Belkide minyon olacaktır.ilerde vermek icin ugrasacagima hiç almayim diyodur. Takma kafana benimkide geçen ay 400 gram almış şimdi kontrole goturcem lazım ama soğuk diye çıkamıyorum. İnşallah benimkide kilo almıştır.

Gecen hafta?0e baska bi hastaneye gittik... Tahlil falan verdik tabi yine hala iki yalikkenki kilosunda boyuda uc ayda uc cm uzamis sadece bugun de tahlil sonuclari icin tekrar hastaneye. Gittok yine kilo alimi yok doktor artik mudagele edecegini soyledu ve iki tane ilac verdi on gun kullanicaz tekrar hastaneye gitcez... Snunda bi doktor mudahele etti bu yuzden cook.mutluyuumm ins bebegim.kilo almaya baslar saglikli ve tombik bi bebek.olur :KK43::KK61: dua edin kizlaar cok uzgunum her gun agliyorum cok yiprandim yaslandim allahim sen bebeislerimize iştah ver :KK61:
Bebeğin günde en.az 600 ml sut alabiliyor mu.yada mama.
ev yoğurdu yap ver.sade ver dolaptan sever belki.
Sürüde soğuk dene vermeyi.biberon.alıyor demi?

Bebeğin günde en.az 600 ml sut alabiliyor mu.yada mama.
ev yoğurdu yap ver.sade ver dolaptan sever belki.
Sürüde soğuk dene vermeyi.biberon.alıyor demi?
Evet canim.biberon aliyor gunde 600 ml mama almiyor ama yigurt meyve puresi dahil aliyordur... Ama buna ragmen kilo alimi yok... Ek gidaya baslayali bir ay oldu iki yuz grma yakin aldi saniyoruz bir ayda... Farkli yerlerde tartoldigi icin kilosundan da emin.degiliz artik sabit bi yerde ciplak tartiliyor

Evet canim.biberon aliyor gunde 600 ml mama almiyor ama yigurt meyve puresi dahil aliyordur... Ama buna ragmen kilo alimi yok... Ek gidaya baslayali bir ay oldu iki yuz grma yakin aldi saniyoruz bir ayda... Farkli yerlerde tartoldigi icin kilosundan da emin.degiliz artik sabit bi yerde ciplak tartiliyor
bebeklerin çocuklaerin gunluk almasi gereken asgari sinir 600 ml canim sut ve sut urunu için ( yada mama iste ne veriyorsan artik )
mayva ayri onu karistirma sayima

sute yogurda mamaya agirlik ver derim, yasi çok kuçuk daha elma armut yemesede olur buyumek için sute ihtiyaci var

bebeklerin çocuklaerin gunluk almasi gereken asgari sinir 600 ml canim sut ve sut urunu için ( yada mama iste ne veriyorsan artik )
mayva ayri onu karistirma sayima

sute yogurda mamaya agirlik ver derim, yasi çok kuçuk daha elma armut yemesede olur buyumek için sute ihtiyaci var
Dogru canim haklisin... Mama agirlikli besleniyor zaten... Mamayi icmek istedigi kadar veriyirum ek gidayi almak istemyibce az bisry yedirip sonra mamayla doyururum karnini :)

Aslında belirli bir düzeniniz ve bu çok güzel. Böyle decam edin.çüknü bebekler belli bir düzen içinde bebekler daha huzurlu oluyolar.Bir de bebekler 6 aydan sonra az kilo alırlar. Biz geçen ay 600 gr almışız. Doktor normal değil. Bu aydan sonra daha az alırsa sorun olmaz dedi, bebeğe göre değişir tabi ama 6 aydan sonra ayda 500-600 gr dan fazla alacağını sanmıyorum.

bebeğin kilosunu hep aynı yerde tarttırın. Ben doktorda ve sağlık ocağıda tatıldığı zaman çok farklı sonuçlar çıkıyo. Hep aynı yerde baktırın kilosuna. Daha sağlıklı olur bence.

bebeğin kilosunu hep aynı yerde tarttırın. Ben doktorda ve sağlık ocağıda tatıldığı zaman çok farklı sonuçlar çıkıyo. Hep aynı yerde baktırın kilosuna. Daha sağlıklı olur bence.
Aynn onu bnde farkettim saglik ocaginda farkli hastanede farkli cikiyo bi kac defadir ayni yerde ciplak tartiliyor o yuzden.

Sabah 7 de uyanıyor bebegım Anne sutu alıyor 9:00 da kahvaltı yapıyor yumurta sarısı-beyaz peynır(geceden suda bekletıyorum tuzu alınsın dıye)bır cay kasıgı pekmez,2 yemek kasıgı tahıllı hazır mama hepsını ezıyorum yarım cay bardagı ılık suda kahvaltısı boyle saat 13 de oglen yemegı evde ne pıstıyse verıyorum tuzunu atmadan once ona bır mıktar ayırıyorum tarhana corbası,pırınc corbası,arpa sehrıye,yogurtlu corba herseyı ıcıyor ogleden sonra muz elma ve armut cam rende de rendelıyorum ve bır cay bardagı ev yogurduna katıp onu verıyorum yogurdu sade yemıyor aksam 6 da anne sutu ve 8:30 da muhallebı bazen ırmıkten yapıyorum 6 ayından sonra basladım oncesınde tadımlık verıyordum oglum 7 ayını bıtırdı

Sabah 7 de uyanıyor bebegım Anne sutu alıyor 9:00 da kahvaltı yapıyor yumurta sarısı-beyaz peynır(geceden suda bekletıyorum tuzu alınsın dıye)bır cay kasıgı pekmez,2 yemek kasıgı tahıllı hazır mama hepsını ezıyorum yarım cay bardagı ılık suda kahvaltısı boyle saat 13 de oglen yemegı evde ne pıstıyse verıyorum tuzunu atmadan once ona bır mıktar ayırıyorum tarhana corbası,pırınc corbası,arpa sehrıye,yogurtlu corba herseyı ıcıyor ogleden sonra muz elma ve armut cam rende de rendelıyorum ve bır cay bardagı ev yogurduna katıp onu verıyorum yogurdu sade yemıyor aksam 6 da anne sutu ve 8:30 da muhallebı bazen ırmıkten yapıyorum 6 ayından sonra basladım oncesınde tadımlık verıyordum oglum 7 ayını bıtırdı
Masallah allah bagislasin oglunuzu beslenmesi de cok guzel :KK9:sabah ve aksam disinda öğün aralarinda da anne.sutu aliyor mu bebeginiz almiyorsa eger gunde iki.defa emdigi icin sutunuz de azalma var mi emmidigi zamn doyuyor mu... Birde bebeginizin dogum kilosu ve boyu nasil simdili kilosu ve boyu nasil duzenli kilo artisi var mi ... Ek gidya tam olarak ne zamn basladiniz ilk olarak neyle basladiniz :KK66:

Meraba kizlar... Bnm bes aylik bir kziim var sutum yetmiyordu kilo alimi da baya azdi bizde doktor tavsiyesiyle ek gidaya basladik... Hem mama iciyor hem ek gida aliyor su anda... Sizden ricam benimle ayni durumda olanlar. Varsa bebislerinize ek gida olarak ne veriyorsunuz hangi saatlerde ne kadar veriyorsunuz nasil yapiylrsunuz bunlari paylasmaniz.... Lutfen yardimci oluuuunnn :KK42:
Benimde kizim 4,5 aylik mama ve anne sutu
Lalıyordu. Yavaş yavaş ek gidaya basladim .
ama biraz kafama göre oldu sonradan ddoktora gittigimizdede sorun olmicagini.soyledi. İlk elma suyuyla basladim evde kendim haziladim sonra . bebelacin meyve purelerinden vermeye basladim gunde bir kavanoz kesin bitiyor. Yarim yarim seklinde.elma ve havuc.puresiydi ilk basladigimiz.. Sonra ari mamanin sutlu pirincli muhallebisinden aldirdi doktorumuz ondan yapiyorum bir kase mutlaka. Bir mama bir anne sutu bir ek gida olarak ilerliyoruz.yogurtta yapicam bugun

Ol
Benimde kizim 4,5 aylik mama ve anne sutu
Lalıyordu. Yavaş yavaş ek gidaya basladim .
ama biraz kafama göre oldu sonradan ddoktora gittigimizdede sorun olmicagini.soyledi. İlk elma suyuyla basladim evde kendim haziladim sonra . bebelacin meyve purelerinden vermeye basladim gunde bir kavanoz kesin bitiyor. Yarim yarim seklinde.elma ve havuc.puresiydi ilk basladigimiz.. Sonra ari mamanin sutlu pirincli muhallebisinden aldirdi doktorumuz ondan yapiyorum bir kase mutlaka. Bir mama bir anne sutu bir ek gida olarak ilerliyoruz.yogurtta yapicam bugun
Ölçü verecek olsanız tam olarak ne kadar yiyor bebeginiz

Back