Ek gelir

ek iş arayan insana kim niye kötü yorum yapar zaten anlamam ekonomi ortada kim geçinebiliyor ki rahatlıkla acaba???

Kalin ve kirmizi yaptigim yer icin: ilk gun max %10 artis olabilir, max 7.7 olur yani 10 liradan acilmaz. 4 gun boyunca tavan giderse 10 liraya ulasir.

Su ara borsaya herkes merak saldi, bu bir yandan iyi bir yandan tehlikeli bisey. finansal okur yazarligi dusuk olan biri olur da bu mesaji gorur bekledigini bulamaz diye aciklik getireyim dedim. Selamlar :)

Teşekkürler mesajın icin.
Ben 2021'in başındaki halka arzlara katılıyordum, ilk birkaç günde satiyordum. Şimdi eski mesajlara baktım, 880'e acilani iki gün sonra 1080 satmisim falan. Amaaaa sonra Mayıs 2022'de çan ve Galata wind halka arzlarinda keriz silkelediler ya:) ondan anaparami kurtarıp bıraktım.
Benim halka arz aldığım zamanlar güzel artıs oluyordu diye hatırlıyorum,ama geçmiş zaman... Mesela turexi 12'den almıştım hemen 14,50den acikmis satmistim, qua granit 16'dan almışım, 18'den açılmış hemen satmisim.
Bu arada qua granit 71 olmuş, 5 liraya aldığım cante 132 olmuş su an büyük pişmanlık yaşadım. En iyisi alıp satmamak mi yoksa hiç ihtiyacim da yoktu,duzgun kar da edemedim,niye satmisim ki. Üzüldüm simdi

Agustos sonu ralli basladi borsada. Hisselerin bircogu 3-4 kat degerlendi.Yilsonu oldugu icin suan fonlar kapanista kurumlar hep satış tarafinda, buara aradigimi bulamiyorum pek son zamanlarda halka arzlara buyuk talep oluyor, gunlerce tavan gidiyor Alfas halka arzı 21 tavan gordu inanilir gibi degil. Ama handikap şurda arzlara yigilma olunca cok az lot düşüyor, max. Talep ettiginin %10u dagitiliyor, o yuzden yuksek meblaglarla basvurmak gerekiyor. bu hafta spk 3 iyi sirketin arzini onayladi, önümüzdeki günlerde gerceklesecek. Ben yeni baslayanlara Bist30 hisselerini oneriyorum acikcasi eski buyuk ve saglam sirketlere ortak olmak daha rahat hissettirir. son olarak yazdiklarimin hicbiri yatirim tavsiyesi degildir -Borsa riskli yerdir unutmayalim.

Son düzenleme:
Branşınıza göre sorular yazıp yayınevlerine gönderebilirsiniz. Düzenli bir ek gelir olmasa da damlar.

Ahahha turexi ben de hatırlıyorum hepimiz kaçıştıydık

Epey şişti çoğu hisse ama uzun vade tutmak için nispeten ucuz kalan düzgün hisseler var yine. Risklere rağmen ben memleketimizden umutluyum o yüzden hala %100 bistteyim hisse olarak :))

Hocam bu devirde geçinmek çok zorlaştı, kimseyi kınamaya, ön yargılı olmaya hakkımız yok, Anadolu'nun küçük bir ilçesinde öğretmen geçinirken, aynı maaşla koca şehrin göbeğinde geçinilmiyor maalesef, o yüzden sizi takdir etmek lazım.

Bulunduğunuz ildeki Kadın Kooperatifilerine bir bakın isterseniz, bir komşum mevsiminde reçel, salça gibi şeyler alıp yaptı, bir ara da el örgüsü bere atkı yapıyorlardı, eğitim de veriyorlar diye duymuştum emin degilim, hatta bilindik satış sitelerinde de satışları varmış, kooperatif bünyesinde yapar satışıyla uğraşmazsınız.

Allah herkesin yardımcısı olsun.

Ya bu borsa olayını nasıl öğrenebiliriz ve ne kadar parayla girmemiz lazım ise
Biraz arastirdim bir ara ama çok terimsel ifade edilmişti hiç anlamadim
Borsayı hiç bilmeyenler biraz araştırma yapınca korkunç ve tuzak olarak görüyor, ama gerçekte öğrenirsen çok basit ve sürekli kazanabilirsin. Bugün borsada 1 lira olan hisseler de var 1 trilyon olan hisseler de var, ne kadarın varsa o kadarla hisse senedi alıp satıp para kazanabilirsin. Ben 3 yıldır borsadayım ve her ay tüm faturalarım ve küçük ihtiyaçlarım borsadan çıkıyor.

Ben bir ara çok araştırdım videolar falan da izledim ama anlamadım o yüzden de hiç cesaret edemedim
Yani faturalar çıksa yeter aslında süper olur esime de dedim ama sakın bulaşma bilmediğin şeylere diyor ben çok küçük rakamlarda da olsa denemek istiyorum

Merhaba hocam.
Yayınevine soru yazan arkadaşlarım var.
Vaktinde ben de yazmak istedim ama çok yakın arkadaşım olmasına rağmen cikarsa söylerim ile savusturdu başından.
Sanırım paylaşmak yerine onu da ben yapar ben kazanırım kafası var.
Cocuklar için hikaye kitaplarım var yazdim hazir ettim.
Çeşitli yayinevleri ile maceralarim oldu ama 8 senedir yol alamadım diyeyim anlayın.
Tanıdık istiyor hepsi maalesef..

Allah yardımcımız olsun.

Bunun için bilgi gerekmiyor mu ben hiç bilmiyorum borsayı ama az bir parayla ben de denemek istiyorum, temel bilgiyi nasıl öğrenebilirim ? Hiç yani sıfırım bu konuda nasıl girilir ne yapılır bilmiyorum

Parani değerlendirebilirsin al sat la
Bol kazançlar diliyorum
Niye seni ayiplayalim iki çocuk annesi guzel bir ogretmensin sen

Hocam branşınız ne bilmiyorum ancak hafta sonları ÖSYM açıköğretim ya da Atatürk üniversitesinin sınav görevleri olabilir ya da MEB in mtsk gibi. Kitaplar için soru yazabilirsiniz. Aklıma ilk gelenler bunlae oldu.

Anlaşılan eşin hiç anlamıyor, halbuki küçük de olsa denediğinde aynı zamanda öğrenmiş olacaksın.

Küçük işletme tarzı bir şey yapabilirsiniz el işi şeyler kolyeler vs. Veya YouTube kanalı açabilirsiniz, ben bir senedir yapıyorum şimdi ayda 400-500 geliyor hiç video atmasam bile, büyüdükçe artıyor tabi. Arkadaş aylık 4000 alıyor YouTube ile. Borsa vs anlarsanız uğraşabilirsiniz tabi riskli…

Ortalama kaç video ile 500 TL kazanıyorsunuz . Abone sayınız kaç

Keki çok kötü değildir sizinki de onunki kadar güzeldir belki? Yormuyor mu bu düşünce şekli?

İsterseniz aylık 100 bin geliriniz olsun. Giderler de gelirle alakalıdır. Ama ek iş önerisi olarak evlere boncuk işi veren yerler var az kazandırır ama ufak da olsa damlar. Nikah şekeri filan yerlerde varmış.

Bir de h.sonu okul kursu filan oluyorsa onlara mutlaka başvurun. Girebildiğiniz tüm sınavlara gözetmen olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…