- 24 Ocak 2007
- 371
- 293
-
- Konu Sahibi fatmagulbir
ek iş arayan insana kim niye kötü yorum yapar zaten anlamam ekonomi ortada kim geçinebiliyor ki rahatlıkla acaba???Merhaba, öncelikle lütfen önyargılı ve şükürcü olmadan her ailenin gelir dinamiğinin farklı olduğunu düşünelim. Öğretmenim. Son zamanlarda alım gücüm çok düştü. İki küçük çocuğum var gün içinde özel ders vermem mümkün görünmüyor şu an için. Okulum tam gün. Erken yattıkları için onlar uyuduktan sonra yapabileceğim ek gelir elde edebileceğim işlerle ilgili fikirlerinizi bekliyorum. Lütfen eleştirmeyin zaten yazarken üzgünüm. Fikir verecekler yazarsa sevinirim
Kalin ve kirmizi yaptigim yer icin: ilk gun max %10 artis olabilir, max 7.7 olur yani 10 liradan acilmaz. 4 gun boyunca tavan giderse 10 liraya ulasir.Branşiniz ne? Eğer ingilizce öğretmeni iseniz benim ingilizce bilen arkadaşlarım çeviri yapıyor. Diploma falan da istenmeyen, çok titizlenilmeyen basit çeviriler oluyor bazen. Böyle alıp boş zamanda yapıp akşam bilgisayara gecirebilirsin.
Www.armut.com
Www.Guru.com
www.peopleperhour.com deneyebilirsiniz.
Onun dışında benim öğretmen kuzenim bu aralar gelir arttirmak için borsaya sardı,tabii borsa riskli ama halka arzlara girip açıldığı gün satarsaniz yine aylık bir miktar kazanabilirsiniz. Ben calisirken çoğu halka arza katılırdim,iyi kötü bir kazancım olmuştu.
Misal, tanesi 7 liradan halkla arz edilecek hisseyi alıyorsun, o 10 liradan açılıyor hemen satıyorsun.
Ama yatırım tavsiyesi değil diyeyim.
sen yine de bir araştır, YouTube videoları, internet siteleri, KK topikleri var konuyla ilgili... Onun dışında el yeteneğin varsa bir şeyler yapıp satabilirsin...
Daha da bilemiyorum ne olur, belki bransini söylersen aklıma bir şeyler gelir.
Ben de kendine hayrı olmayan kesimdeyim. Birikmiş param da var ama girişimci ruhum sıfır malesef
Teşekkürler mesajın icin.Kalin ve kirmizi yaptigim yer icin: ilk gun max %10 artis olabilir, max 7.7 olur yani 10 liradan acilmaz. 4 gun boyunca tavan giderse 10 liraya ulasir.
Su ara borsaya herkes merak saldi, bu bir yandan iyi bir yandan tehlikeli bisey. finansal okur yazarligi dusuk olan biri olur da bu mesaji gorur bekledigini bulamaz diye aciklik getireyim dedim. Selamlar :)
Teşekkürler mesajın icin.
Ben 2021'in başındaki halka arzlara katılıyordum, ilk birkaç günde satiyordum. Şimdi eski mesajlara baktım, 880'e acilani iki gün sonra 1080 satmisim falan. Amaaaa sonra Mayıs 2022'de çan ve Galata wind halka arzlarinda keriz silkelediler ya:) ondan anaparami kurtarıp bıraktım.
Benim halka arz aldığım zamanlar güzel artıs oluyordu diye hatırlıyorum,ama geçmiş zaman... Mesela turexi 12'den almıştım hemen 14,50den acikmis satmistim, qua granit 16'dan almışım, 18'den açılmış hemen satmisim.
Bu arada qua granit 71 olmuş, 5 liraya aldığım cante 132 olmuşsu an büyük pişmanlık yaşadım. En iyisi alıp satmamak mi yoksa hiç ihtiyacim da yoktu,duzgun kar da edemedim,niye satmisim ki. Üzüldüm simdi
Ahahha turexi ben de hatırlıyorum hepimiz kaçıştıydıkTeşekkürler mesajın icin.
Ben 2021'in başındaki halka arzlara katılıyordum, ilk birkaç günde satiyordum. Şimdi eski mesajlara baktım, 880'e acilani iki gün sonra 1080 satmisim falan. Amaaaa sonra Mayıs 2022'de çan ve Galata wind halka arzlarinda keriz silkelediler ya:) ondan anaparami kurtarıp bıraktım.
Benim halka arz aldığım zamanlar güzel artıs oluyordu diye hatırlıyorum,ama geçmiş zaman... Mesela turexi 12'den almıştım hemen 14,50den acikmis satmistim, qua granit 16'dan almışım, 18'den açılmış hemen satmisim.
Bu arada qua granit 71 olmuş, 5 liraya aldığım cante 132 olmuşsu an büyük pişmanlık yaşadım. En iyisi alıp satmamak mi yoksa hiç ihtiyacim da yoktu,duzgun kar da edemedim,niye satmisim ki. Üzüldüm simdi
Borsayı hiç bilmeyenler biraz araştırma yapınca korkunç ve tuzak olarak görüyor, ama gerçekte öğrenirsen çok basit ve sürekli kazanabilirsin. Bugün borsada 1 lira olan hisseler de var 1 trilyon olan hisseler de var, ne kadarın varsa o kadarla hisse senedi alıp satıp para kazanabilirsin. Ben 3 yıldır borsadayım ve her ay tüm faturalarım ve küçük ihtiyaçlarım borsadan çıkıyor.Ya bu borsa olayını nasıl öğrenebiliriz ve ne kadar parayla girmemiz lazım ise
Biraz arastirdim bir ara ama çok terimsel ifade edilmişti hiç anlamadim
Ben bir ara çok araştırdım videolar falan da izledim ama anlamadım o yüzden de hiç cesaret edemedimBorsayı hiç bilmeyenler biraz araştırma yapınca korkunç ve tuzak olarak görüyor, ama gerçekte öğrenirsen çok basit ve sürekli kazanabilirsin. Bugün borsada 1 lira olan hisseler de var 1 trilyon olan hisseler de var, ne kadarın varsa o kadarla hisse senedi alıp satıp para kazanabilirsin. Ben 3 yıldır borsadayım ve her ay tüm faturalarım ve küçük ihtiyaçlarım borsadan çıkıyor.
Devlet memurlarının ek iş yapması yasak bildiğiniz üzereyapacak iseniz çevrenizden birinin şikayet etmemesine dikkat edin derim
Bunun için bilgi gerekmiyor mu ben hiç bilmiyorum borsayı ama az bir parayla ben de denemek istiyorum, temel bilgiyi nasıl öğrenebilirim ? Hiç yani sıfırım bu konuda nasıl girilir ne yapılır bilmiyorumben uzun zamandan beri borsaya yatırım yapıyorum ve hemen hemen her hafta kazanıyorum, sana tavsiyem sağlam hisseler al yükselince sat paranı hesabına çek, düşünce tekrar alır yükselince tekrar satarsın, bu şekilde tüm faturalarımı mutfak masraflarımı çıkarıyorum.
Hocam branşınız ne bilmiyorum ancak hafta sonları ÖSYM açıköğretim ya da Atatürk üniversitesinin sınav görevleri olabilir ya da MEB in mtsk gibi. Kitaplar için soru yazabilirsiniz. Aklıma ilk gelenler bunlae oldu.Merhaba, öncelikle lütfen önyargılı ve şükürcü olmadan her ailenin gelir dinamiğinin farklı olduğunu düşünelim. Öğretmenim. Son zamanlarda alım gücüm çok düştü. İki küçük çocuğum var gün içinde özel ders vermem mümkün görünmüyor şu an için. Okulum tam gün. Erken yattıkları için onlar uyuduktan sonra yapabileceğim ek gelir elde edebileceğim işlerle ilgili fikirlerinizi bekliyorum. Lütfen eleştirmeyin zaten yazarken üzgünüm. Fikir verecekler yazarsa sevinirim
Anlaşılan eşin hiç anlamıyor, halbuki küçük de olsa denediğinde aynı zamanda öğrenmiş olacaksın.Ben bir ara çok araştırdım videolar falan da izledim ama anlamadım o yüzden de hiç cesaret edemedim
Yani faturalar çıksa yeter aslında süper olur esime de dedim ama sakın bulaşma bilmediğin şeylere diyor ben çok küçük rakamlarda da olsa denemek istiyorum
Küçük işletme tarzı bir şey yapabilirsiniz el işi şeyler kolyeler vs. Veya YouTube kanalı açabilirsiniz, ben bir senedir yapıyorum şimdi ayda 400-500 geliyor hiç video atmasam bile, büyüdükçe artıyor tabi. Arkadaş aylık 4000 alıyor YouTube ile. Borsa vs anlarsanız uğraşabilirsiniz tabi riskli…Merhaba, öncelikle lütfen önyargılı ve şükürcü olmadan her ailenin gelir dinamiğinin farklı olduğunu düşünelim. Öğretmenim. Son zamanlarda alım gücüm çok düştü. İki küçük çocuğum var gün içinde özel ders vermem mümkün görünmüyor şu an için. Okulum tam gün. Erken yattıkları için onlar uyuduktan sonra yapabileceğim ek gelir elde edebileceğim işlerle ilgili fikirlerinizi bekliyorum. Lütfen eleştirmeyin zaten yazarken üzgünüm. Fikir verecekler yazarsa sevinirim
Ortalama kaç video ile 500 TL kazanıyorsunuz . Abone sayınız kaçKüçük işletme tarzı bir şey yapabilirsiniz el işi şeyler kolyeler vs. Veya YouTube kanalı açabilirsiniz, ben bir senedir yapıyorum şimdi ayda 400-500 geliyor hiç video atmasam bile, büyüdükçe artıyor tabi. Arkadaş aylık 4000 alıyor YouTube ile. Borsa vs anlarsanız uğraşabilirsiniz tabi riskli…
Keki çok kötü değildir sizinki de onunki kadar güzeldir belki? Yormuyor mu bu düşünce şekli?Bir arkadasimin tanidigi kek yapip satiyormus keki de cok kotu oldugu halde arkadas benim kekimi yiyince satsana diye israr etti ama hic bir yer bulamadim bende nasil oluyor bu isler bilmiyorum. Evde paketleme isi yapim dedim her taraf dolandirici zaten Allah yardimcimiz olsun.