Ek gelir

Sizi kim eleştirebilir ki...
Evde dikiş makinam var, ufak tefek mefruşat işleri yapıp dolapta satıyorum. Arada paça ve rötuşta yapıyorum. Çalışmadığım dönemde meşguliyet olsun diye başlamıştım bu işlere ama sonrada devam etti. Akmasa da damlıyor, el beceriniz varsa dikiş dikmenizi öneririm, 500 600 liralık bir düz dikiş makinası yeterli

Neden çekindiğinizi çok iyi anlıyorum ama gönlünüze bir de bunu yük etmeyin
Asgari ücretle 4 çocuk okutup kira verenler ne yapsın zihniyeti sizi korkutan
Günümüzde sizin gününüz 48saat olsa iki okulda öğretmenlik yapsanız yine de zor yeter kazandığınız
Ki farzedelim durumunuz bize göre iyi ama size göre yeterli standartta yaşamıyorsunuzdur yada daha fazlasını istiyorsunuzdur kime ne?
Kim daha çok parası daha çok imkanı olsun istemez?

Bir yakınım evde ütü yapıyor, insanlar bir haftalık ütüleneceklerini biriktirip ona veriyor o da ütüleyip geri veriyor
Bir yakınım sadece sınav öncesi öğrencilere yardımcı oluyor
Bir yakınım telefonla görüntülü ders veriyor, video çekip yolluyor filan
Küçücük kavanozlara reçel yapıp süsleyip bakkala manava kasaba yufkacıya filan bırakabilirsiniz, alıp deneyip beğenenler daha fazla sipariş verir
Örgü çanta, amigurumi filan yapabilirsiniz
Tekstil atölyelerinden evde dikilecek şeyler alabilirsiniz
Evlere kurabiye kısır börek tarzı şeyler yapabilirsiniz
Aklıma geldikçe yazarım

Hiç kendinizi üzmeyin. Ne yazık ki çoğumuz bu haldeyiz. Paramızın değeri yok. Herşeyin fiyatı uçmuş. Dış güçler doğalgazlı evi bize çok görüyor. Başkalırının sarayına hiç karışmıyor. Gelecek güzel günlerimiz, aydınlık, ferah,bolluk bereket içinde yıllarımız olur umarım. Ah hocam ah..

Eğer branşınız uygunsa ve İngilizceniz varsa chegg.com üzerinden soru cevaplayabilirsiniz. Kardeşim mühendislik, fizik ve matematikle ilgili soruları cevaplayarak ciddi anlamda para kazandı. Ayrıca sınavlarda görev talep ediyor musunuz? Çok düşük nüfuslu iller hariç hemen her yerde merkezi sınav yapılıyor. Benim bulunduğum ildeki hakim eğitim sendikası baya baskı yaptı, artık açıköğretim ile ilgili tüm sınavlarda öğretmenler gözetmen olarak görevlendiriliyor, akademisyenler salon başkanı oluyor. Üstelik ÖSYM sınavları kadar katı kuralları yok, strese girmeye gerek kalmıyor. Açık ve uzaktan eğitim veren üç üniversite var, bunların her birinin her dönem üç sınavı var, baya bir ek gelir oluyor benim için.

E-ticaret tavsiye ederim. Zaman zaman bana iyi kar bıraktığı olmuştur. Şu aralar durgun. Telegramdan indirim gruplarını takip edersiniz bazen bazı ürünler yarı fiyatından da uyguna geliyor. İhtiyaç varsa kullanırsınız, yoksa dolaptan yine normal fiyatın biraz altına satarsınız.

Benim annem babam öğretmendi ve biz gerçekten babamın ailesinden veya başka bir yerden yardım almadan büyük şehirde kirada oturup kooperatif borcu öderdik. Babam o dönemki kanun yüzünden istifa etti ve üniversiteye gitti. Annem tek maaşla geçindirdi bizi. Sorsan inanırım burada çok kişi böyle şeyler yaşamıştır. Evimizde bizim bir dolabımız olurdu. Benim kıyafetlerim bir sepete sığardı abim de öyle. Başkasının verdiği montla, kıyafetle büyüdüm. Muz mesela veya yaş pasta bir hayaldi. Üzüldüğüm dolandırıcı kooperatif borcu, tek maaş vs yüzünden bu durumdaydık ve şimdi eve iki maaş girse bile her kesim böyle.

Geçen bir emeklinin videosu vardı, sokakta röportaj yapmak istemişler adama bir soru sordular ağlamaktan cevap veremedi. Oturdum ağladım. Şu an Allaha çok şükür durumum iyi ama insanları, ülkemin insanlarını izleyince kötü oluyorum.
Türkiye toprağı sıksan altın fışkıracak bir ülke ve biz neden bu haldeyiz?

Dünyada Sosyalizim getirilmeye çalışılıyor. Dünya ekonomik forum 2030 a kadar üye ülkelerde vatandaşlık puanlama sistemi diğer adı sosyal kredi sistemi getirilmeye çalışıyor. Yapay kıtlık konusu var. Düşünün ürün var, üretimin devamı için gerekenler zorlaştırılıyor. Ama neden yapılıyor? Özgür Demirtaşı Ramazan Kurtoğlunu izleyin, takip edin. Umarım ülkem bunun içine çekilmez.

Yakın zamanda bende izne çıkacağım ufak bebeğim var, bir yandan bir şeyler yapayım harçlığım çıksın diyorum diğer yandan bebekle zor olur boşver diyorum. İki yıl tek maaş çok zorlayacak gibi. Keçe işi sizce nasıl

ben uzun zamandan beri borsaya yatırım yapıyorum ve hemen hemen her hafta kazanıyorum, sana tavsiyem sağlam hisseler al yükselince sat paranı hesabına çek, düşünce tekrar alır yükselince tekrar satarsın, bu şekilde tüm faturalarımı mutfak masraflarımı çıkarıyorum.

Herkes birseyler demis.. ceviri mutfak orgu dikis nakis.. hepsi
Mumkun.. bi arkadasim
Manti yapip satmisti sarma yapabilirsin.. ben cok seviyorum
Mesela sarma sarmayi ama artik cok oturunca omuzlarim agriyo.. yoksa baya elim oyalandikca stresim gidiyor gibi hissediyorum

Birde bana baska insanlara satmam gerekiyorsa yapacagim isi, itici geliyor cunku
Tribunlere oynayan bir kisiligim yok.. ulu orta birseyler yapmayi pek sevmem filan birde kendime nasil
Yaparsam karsidakinede aynisini yapmak isterim.. bir yandan karakterimin guclu bir ozelligi olsada diger yandan dezavantajlarida var. belkide ticari zekam yoktur ondan kaynaklaniyordur… ama cevren varsa bunlarin hepsini yapabilirsin.

aklirik tablo(kendim yaptığım) satılır mı acaba diye dolaba koydum. ne arayan var ne soran, para yatırıp üst sıraya çıkarmam gerekiyor herhalde ben öneri veremedim o nedenle
Bir arkadasimin tanidigi kek yapip satiyormus keki de cok kotu oldugu halde arkadas benim kekimi yiyince satsana diye israr etti ama hic bir yer bulamadim bende nasil oluyor bu isler bilmiyorum. Evde paketleme isi yapim dedim her taraf dolandirici zaten Allah yardimcimiz olsun.

instegramdan felan işi ilerletenler var. iş yerlerine gidip tadım yaptıranlar da var...

çalıştığım halde denemek istemiştim. bir ara diğer tablolarımı da fotoğraflayıp tekrar koyacağım, o arada üste çıksın diye az para harcayayım, bakalım ne olacak...

Ya bu borsa olayını nasıl öğrenebiliriz ve ne kadar parayla girmemiz lazım ise
Biraz arastirdim bir ara ama çok terimsel ifade edilmişti hiç anlamadim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…