Ek gelir

fatmagulbir

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2022
10
42
33
Merhaba, öncelikle lütfen önyargılı ve şükürcü olmadan her ailenin gelir dinamiğinin farklı olduğunu düşünelim. Öğretmenim. Son zamanlarda alım gücüm çok düştü. İki küçük çocuğum var gün içinde özel ders vermem mümkün görünmüyor şu an için. Okulum tam gün. Erken yattıkları için onlar uyuduktan sonra yapabileceğim ek gelir elde edebileceğim işlerle ilgili fikirlerinizi bekliyorum. Lütfen eleştirmeyin zaten yazarken üzgünüm. Fikir verecekler yazarsa sevinirim

Maalesef bazen yorumlar görüyorum sen geçinemiyorsan biz ne yapalım, özel ders vermeyeceksen ne iş yapacaksın ki gibi.. o yüzden yazdım.

Branşınız ne bilmiyorum ama ben kpss eğitim psikolojisi ve gelisim psikolojisi için veriyorum. Akşam 22-24 arası. Biraz şans işi ama belki sizde bulabilirsiniz. Öğrencilerim de çalışan olduğu için böyle bir saat belirledik. Biraz üstüne düşerseniz inşallah bulursunuz.

Evde suşi yaparak otellere satan iyi kazananlar var öncesinde eğitim gerekiyor. Evde günlük yıkanabilir çocuk bezi dikerek ciddi kazananlar oldu hatta öğretmenlerdi ve dükkan açtılar. Bebek bezi ve kadınların pedleri çok daha sağlıklı ve ekonomik oluyor. İnstagram da hesapları var ybb diye geçiyor yıkanabilir bebek bezi.

Evde toka veya küpe tezgah üzerine koyup satanlar var. Aslında kadınlar birleşip bir dernek kooperatif açsa ve evde doğal ürünler ve yıkanabilir bebek bezi tarzı şeyler dikse çok evin ekonomisine katkıda olur aynı zamanda alan kişiler yıllık ciddi bez parasından kurtulur

Bunlar utanılacak şeyler değil. Benim babamın öğretmen arkadaşlarından çok vardı tek maaşla ev geçindiren. Eskiden insanlar tek maaşla çocuk okutur ev araba alırdı. Şimdi imkansız.

Mensturasyon pedleri çamaşır sodası soğuk su içerisinde öncesinde sabunla yıkandığında hiç leke kalmıyor arkadaşlar iki yıldır kullanıyorum

Rahmetli kemal sunal ın bir filmi vardı hani, öğretmendi ama sanırım sebze meyvede satıyordu, durum oraya doğru gidiyor. Allah yardımcımız olsun.

Branşiniz ne? Eğer ingilizce öğretmeni iseniz benim ingilizce bilen arkadaşlarım çeviri yapıyor. Diploma falan da istenmeyen, çok titizlenilmeyen basit çeviriler oluyor bazen. Böyle alıp boş zamanda yapıp akşam bilgisayara gecirebilirsin.
Www.armut.com
Www.Guru.com
www.peopleperhour.com deneyebilirsiniz.
Onun dışında benim öğretmen kuzenim bu aralar gelir arttirmak için borsaya sardı,tabii borsa riskli ama halka arzlara girip açıldığı gün satarsaniz yine aylık bir miktar kazanabilirsiniz. Ben calisirken çoğu halka arza katılırdim,iyi kötü bir kazancım olmuştu.
Misal, tanesi 7 liradan halkla arz edilecek hisseyi alıyorsun, o 10 liradan açılıyor hemen satıyorsun.
Ama yatırım tavsiyesi değil diyeyim.
sen yine de bir araştır, YouTube videoları, internet siteleri, KK topikleri var konuyla ilgili... Onun dışında el yeteneğin varsa bir şeyler yapıp satabilirsin...
Daha da bilemiyorum ne olur, belki bransini söylersen aklıma bir şeyler gelir.
Ben de kendine hayrı olmayan kesimdeyim. Birikmiş param da var ama girişimci ruhum sıfır malesef

Mutfakta iyiyseniz meze yapıp satabilirsiniz. Su böreği, sarma yapabilirsiniz.

İyi bir çevreniz olur inşallah.

Takı,örgü işlerini ev yapımı sevmediğim için gelirini bilmiyorum ama maddi durumu iyi olanlar mezeden, börekten vazgeçmez bence.

Dil biliyorsanız çeviri onerebilirim.
Oyun siteleri başı çekmek suretiyle bazı platformlar çeviri ekibine alım yapıyor.
Metni gonderiyorlar,siz çevirisini yapip ücretini alıyorsunuz.
Ayrıntılarını tam olarak bilmemekle beraber sizin durumunuz için uygun olabilecegini düşünüyorum.

siz gittiğiniz gördüğünüz yerleri anlatsanız,rehberlik falan nereleri nasıl gezilir tüyoları sosyal medyada bi kitle yakalarsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…