ben anasınıfı öğretmeniyim
bizim yönetmelik der ki "çocuklar okul merkezli olan etkinliklere katılabilirler, mahalli olanlara katılamazlar"
ama dinleyen kim?iç anadoluda bir ilde çalışıyordum...
teftiş kurulu başkanından yazı geldi çocuklar 23 nisan etkinliklerine yukarıda yazdığım madde sebebiyle katılamazlar diye...bayram yaptık hepimiz çünkü çocukların canlarına okuyorum istemeden...müdür gelir beğenmez, ben sinirle hırslanırım, çocuklar benim bu alışkın olamdıkları halimden korkarlr...tam bir canavara dönüşüyordum, çünkü diğer okullardaki arkadaşlarla yarıştırılıyorduk...ve ben 4 yıl boyunca çocuktan nasıl dansçı yapılır dersleri almadım...
neyse...
ilçemizdeki kaymakam hanım bu gelen yazıya karşı bir yazı yayınlayarak gösteri istedi...neymiş çok seviyormuş...o çocuklar sıraları gelene kadar 3 saat ayakatalar...6 yaşında daha ya...
heyecandan korkudan yüzleri solmuş, susamışlar...okuldan tören yerine kadar yürütülmüşler...
maalesef bu rezillik hala devam ediyor ve ben bunu görmezden gelen idarecilere söyleyecek söz bulamıyorum...benim çocuklarım onlar bir yıl için bile olsa bana emanetler...kıyamıyorum, kahroluyorum ve vahşice buluyorum bu durumu