Eitimci arkadalara

okudum...bir eğitimci olarak bu gibi olaylara oldukça aşinayız maalesef
gerekli yorumlar yapılmış...ama değişen birşey olması için radikal kararlar alınması lazım bu da milli eğitim bakanımıza düşüyor bu tepkilerin güçlü bir şekilde iletilmesi gerekiyor..
bende şahitim, öğretmenim çok yoruldum, çok yandım, azcık otursam yere dediklerine...elimizden bişey gelmiyor maalesef...
netice de her sene 23 nisanlar bize de çocuklara da bir işkence olur gider....umarım değişir bişeyler umarım...

Katılımın için teşekkür ederim benimminikelam.Ben de çoğalarqak belki bir katkıda bulunabilirizin peşindeyim.Ama bu konuda gerçekten eğitimci diğer arkadaşların da düşüncelerini merak ediyorum doğrusu.Yani yapılanlara tamam doğrudur diyen birisi çıkar mı çıkmaz mı merakım bundan.
Hem eğitimcilerimiz hem velilerimiz hem de öğrencilerimizin ortak müşterekte buluştuğunu görmek beni gerçekten çok mutlu edecek.
Bilmiyorum sesimizi duyurabilir miyiz bir şekilde...

canım bende merak ediyorum eğitimci arkadaşlarımızın görüşlerini...
haydi nerelerdesiniz eğitimci arkadaşlar...
birde ben şuna takılıyorum bizim okullarımızda bu tür faaliyetler sadece belirli günler için yapılıyor ve kısa bir sürede çocukların canını çıkaracak kadar yoğun bir şekilde oldu bitti hazırlanıyor....e diğer çocuklarında hakkı şiir okumak halkoyunu öğrenmek step yapmak vs...
bu türden etkinlikleri bütün bir seneye yayarak her çocuğun katılımını sağlayarak artık zevkine becerisine göre ayırıpta.ve bu günler eziyete dönüşmeden ama tüm çocukların katılımıyla bir festival havasında neden gerçekleşmez ki evet bununda zorlukları var gerçi..
ama sırada bekleyen çocuk orada bir etkinlik gerçekleştiren çocuk kadar mutlu olmuyor bu bir gerçek...
hepsi küçükte olsa bişeyler yapsa...ve bu kadar uzun sürmese...
hayal gibi konuştum ama aklıma gelenler bunlar doğru veya yanlış...
hadi arkadaşlar görüş belirtelim güzel bir konu...

bu durum yıllardır böyle. düzelecek de bi durum değil malesef ...

Haklısınız canım.Matematik öğretmenleri bile neredeyse bir aydır çocukların dersine girmedim dedi.Herkes isyanlarda......

ben anasınıfı öğretmeniyim
bizim yönetmelik der ki "çocuklar okul merkezli olan etkinliklere katılabilirler, mahalli olanlara katılamazlar"
ama dinleyen kim?iç anadoluda bir ilde çalışıyordum...
teftiş kurulu başkanından yazı geldi çocuklar 23 nisan etkinliklerine yukarıda yazdığım madde sebebiyle katılamazlar diye...bayram yaptık hepimiz çünkü çocukların canlarına okuyorum istemeden...müdür gelir beğenmez, ben sinirle hırslanırım, çocuklar benim bu alışkın olamdıkları halimden korkarlr...tam bir canavara dönüşüyordum, çünkü diğer okullardaki arkadaşlarla yarıştırılıyorduk...ve ben 4 yıl boyunca çocuktan nasıl dansçı yapılır dersleri almadım...
neyse...
ilçemizdeki kaymakam hanım bu gelen yazıya karşı bir yazı yayınlayarak gösteri istedi...neymiş çok seviyormuş...o çocuklar sıraları gelene kadar 3 saat ayakatalar...6 yaşında daha ya...
heyecandan korkudan yüzleri solmuş, susamışlar...okuldan tören yerine kadar yürütülmüşler...
maalesef bu rezillik hala devam ediyor ve ben bunu görmezden gelen idarecilere söyleyecek söz bulamıyorum...benim çocuklarım onlar bir yıl için bile olsa bana emanetler...kıyamıyorum, kahroluyorum ve vahşice buluyorum bu durumu

nur yine nur haklsıın canım...sen adapazarı nda mı öğretmensin...onu merak ettim..bende çalıştım adapazarı nda 3 yıl...

Ben bu anlayışa şapka çıkartırım.

yaşanılanlar çok vahim ama bu böyle..başımızdakiler o kadar çok kendilerini düşünüyorlar kionlar neyi nasıl isterse öyle olucak başka bir yolu yok bunun.bende bir öğretmenim ve böyle büyük bayramlar hem öğrencilere hem de bize büyük eziyet haline dönüştürülüyor maalesef kendini idareci zannedenler tarafından...bizim bir kaymakamımız vardı sağolsun karşısına bütün okulları dizer o sıcakta siyah takım giymeyi zorunlu kılar güneş gözlüğü takmak yasak bayan öğretmenlerin çanta taşıması yasak öğrencilerin elide su şiesi olamaz asla daha neler neler bayramdan önce gelen yazıya göre hepimiz tek tip olur gideriz..bu sene doğum izninde olduğum için bu eziyetlere katılamadım bakalım gelecek senelerde neler olacak....çocuğunuza çok geçmiş olsun yazık walla atatürk bu günleri iyi ki görmedi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…