ehliyet sorunu

Şimdi anlaşıldı hocanızın derdi tamamen duygusal, lütfen içinizde yapamam korkusu oluşturmadan değiştirin hocanızı yönetime, müdüre anlatın. Hatta mümkünse bir dersinize eşiniz de girsin arka koltukta müdahale etmeden izlesin
Sizin paylasiminizdan sonra bende keşke eşim de olabilse dedim ama mümkün değil malesef eşim çocuklara bakıyor. Başka hickimsemiz yok, gurbetteyiz. Kursun 16 saat dersi var bi 15 falanda fazladan almamı istiyor. En az 10 diyor. Faydalı olacağına inansam gözüme gelmeyecek. Ben her dersten sonra stres topu olarak dönerim biliyorum,hep öyle oldu. Kursun sahibiyle görüşmek iyi olacak

Sanslisiniz ne güzel. Hocaniz erkekmiydi? Acaba erkekler daha mı rahat? Gerci hepsi bir olmuyorki
Erkekti. Sinavima bayan hoca girmisti baya telas yaptirmisti bana. Evet bayan hocalar biraz daha panik oluyor. Bana bu demek degilki her erkek hocada iyidir. Brnim sansima birazda iyi hoca çıktı

Ben birinci sınavımda kalmıştım direksiyonda. Sonra geçtim hem de bir hafta gibi bir çalışmayla. Çünkü kendime güvendim, o titreyen ayaklarıma da engel oldum. Olmak zorundaydım.

Rahat tavırlar sergiledim. Sınav hocaları konuşturmaya çalıştılar onlarla düz sohbet ettim. Kenardan kenardan gittim. Üstelik en korktuğum yani şiddetli bir yağmur başlamıştı..

Şimdi dönüp diyorum ki neden böyle panik yapmışım? Boşuna kendimi strese sokmuşum. Araba nasıl çalıştırılacak, sağa sola nasıl geçeceğim, yokuşta nasıl dur kalk yapacağım vs vs..

Bak şimdi trafikte makas bile atarım. :)) İnan hepsi kendine güvendikten sonra oluyor. Çok düşünme, inan. Zevk için bin o arabaya. Keyif versin sana sürmek.

Bence cok iyi etmissin ehliyet konusunda . kesinlikle ihtiyac hele cocuklarin varsa. Oncelikle pisman olmaktan vazgec. Ben 18 yssinda aldim ehliyetimi simdi 36 yasindayim daha gecen yil basladim kullanmaya. Esime dedimki araba alalim bana sen bilmiyorsun doye salladi da salladi. Hic pes etmedim aldik arabayi. Hic korkmadim ama hep cesaretliydim. Yanlis anlasilmasin hic aktif kullanmadim sadece ders almistim yillar once arabada olmayinca kaldi oyle. Aldik arabayi ilk gunden aldim.anahtari ciktim trafige esimle cocuklar da arkada. Dusun cesareti oyle bir kasiliyordum ki bacaklarim titriyodu inince, kaldirimlara ciktim, kenarlara surttum, arkadan arabaya carptim, kizim arkada kafasini brnim.koltuga vurdu bi keresinde nasil fren yaptiysam dusun artik..gittigim geldigim.yeri bilmeden gidiyordum, markete gitmeye cesarwtim yoktu hic pes etmedim. Simdi hatalarim en aza indi, kullandikca alistim, yollari ogrendim, donusleri yumusak yapıyorum vs. Ama istedigim her yere gidebiliyorum cocuklari arabaya atip. Demem o ki hepimiz ayni yollardan geciyoruz sakin pes etme. Gerekirse hocani degistir devam et. Kullandikca cesaretleneceksin. Haydi basarilar sana.

beeeenn varım ehliyeti alalı 1 yıl oldu
ilk oturduğumda hiç tecrübem yoktu ilk defa kursta oturdum o koltuğa ellerim titredi kalp atışlarım arttı bayılıcak gibi oldum hatta bırakmak istiyorum dedim...
ilk sınavda kaldım hatta ikincide aldım
şuan trafiğe ara ara çıksam da o eski korku ve endişe yok baya baya alıştım diyebilirim
sadece parklarda çok sıkıntı yaşıyorum
yalnız benim artı avantajım arabayı otomatik almamız oldu çok çok daha kolay :)

Kolay dediğiniz zamanda aldım ehliyetimi ve aldığımdan beri de kullanıyorum araba.
Ama ilk zamanlar nasıl kullandım gelin birde bana sorun. Ehliyeti aldım arabamla işe gidip gelmeye başladım hemen.
Park etmeyi dahi bilmiyordum,kaldı ki paralel park asla yapamazdım.
Arabam manueldi yokuşta mı kalmadım,neler neler. O yokuşta kaldığım günü hala unutamam,arkamda 10 arabalık bir kuyruk,tek şerit yol. İndim arkamdaki arabadaki adamdan rica ettimde kaldırdı arabayı,birde kaldırmaya çalışırken kaldırıma çıkmıştım panikleyip. Arabayı indirdi de kaldırımdan, çıkabildim.
Sırtımdan ter boşalmıştı o gün,eve geldigimde kendimi sıkmaktan kemiklerim ağrıyordu.
İlk kazam da park ederken mesafeyi kestiremeyip,arabayı adam akıllı durdurmadığım için kaldırıma önünü hafifçe de olsa sürtmem oldu.
Ha şimdi gayet iyi kullanıyorum ama o kolay dediğiniz,treni kacırdım dediğiniz sınavın ceremesini sağlam çektim.
Cidden tin tin 2.viteste giderdim ki birine çarpmayayım diye.
Hala hız yapmaktan hoşlanmam acil bir durum yoksa,uygun şeritte uygun hızda giderim. Sol şeridi sadece önümdeki yavaş arabayı,kamyonu vs sollamak için kullanırım,tekrar şeridime dönerim sollayınca.
Şimdi zorlanıyorsunuz ama inanın bilerek,adam akıllı öğrenerek kullanmak gibisi yok.
Vakit ayırıp öğrenin,sonra kendinize güveniniz de gelir daha rahat kullanırsınız inanın. Ehliyet almakla bitmiyor. O belgeyi almanın trafik polisi sorduğunda göstermek dışında bir faydası olmuyor siz araba kullanırken.

sakin olmakta fayda var yaparsınız kimse anasının karnında doğmadı.
çocuklarınıza bir süre vakit ayıramayacaksınız bu kadar vicdan yapmaya gerek yok 24 saat ders almıyorsunuz günde 1-2 saat diğer kalan saatlerde çocuklarınız ile ilgilenirsiniz sakin....

Kolay dediğiniz zamanda aldım ehliyetimi ve aldığımdan beri de kullanıyorum araba.
Ama ilk zamanlar nasıl kullandım gelin birde bana sorun. Ehliyeti aldım arabamla işe gidip gelmeye başladım hemen.
Park etmeyi dahi bilmiyordum,kaldı ki paralel park asla yapamazdım.
Arabam manueldi yokuşta mı kalmadım,neler neler. O yokuşta kaldığım günü hala unutamam,arkamda 10 arabalık bir kuyruk,tek şerit yol. İndim arkamdaki arabadaki adamdan rica ettimde kaldırdı arabayı,birde kaldırmaya çalışırken kaldırıma çıkmıştım panikleyip. Arabayı indirdi de kaldırımdan, çıkabildim.
Sırtımdan ter boşalmıştı o gün,eve geldigimde kendimi sıkmaktan kemiklerim ağrıyordu.
İlk kazam da park ederken mesafeyi kestiremeyip,arabayı adam akıllı durdurmadığım için kaldırıma önünü hafifçe de olsa sürtmem oldu.
Ha şimdi gayet iyi kullanıyorum ama o kolay dediğiniz,treni kacırdım dediğiniz sınavın ceremesini sağlam çektim.
Cidden tin tin 2.viteste giderdim ki birine çarpmayayım diye.
Hala hız yapmaktan hoşlanmam acil bir durum yoksa,uygun şeritte uygun hızda giderim. Sol şeridi sadece önümdeki yavaş arabayı,kamyonu vs sollamak için kullanırım,tekrar şeridime dönerim sollayınca.
Şimdi zorlanıyorsunuz ama inanın bilerek,adam akıllı öğrenerek kullanmak gibisi yok.
Vakit ayırıp öğrenin,sonra kendinize güveniniz de gelir daha rahat kullanırsınız inanın. Ehliyet almakla bitmiyor. O belgeyi almanın trafik polisi sorduğunda göstermek dışında bir faydası olmuyor siz araba kullanırken.
Rampada kalmaniz çok kötü olmus ya o anı yaşamış gibi hissettim :) şimdi egitimlerde kırmızı ışık yeşile döndüğünde birkaç sn geciksem kornalar susmuyor üstelik sürücü adayı arabasi yani. Rampada neler yapmislardir. Şimdi eğitimler çok sıkı ama dediğiniz gibi faydası bana. Bugün sınav alanimda 2 tür atıp park yaptım. Gayet güzel geçti moralim düzeldi. Hocama sürekli pedallara basiyorsuniz hatamı göremiyorum, böyle devam edemez dedim. Hali tavrı çok değişti bense rahatladim. Parkur epey uzun ve 30 dk da bitmesi gerek . Bugün 38 dakikada bitti ama daha yeniyim parkurda. İnşallah basaracagim bu işi. Çok büyük ihtiyaç gerçekten.

beeeenn varım ehliyeti alalı 1 yıl oldu
ilk oturduğumda hiç tecrübem yoktu ilk defa kursta oturdum o koltuğa ellerim titredi kalp atışlarım arttı bayılıcak gibi oldum hatta bırakmak istiyorum dedim...
ilk sınavda kaldım hatta ikincide aldım
şuan trafiğe ara ara çıksam da o eski korku ve endişe yok baya baya alıştım diyebilirim
sadece parklarda çok sıkıntı yaşıyorum
yalnız benim artı avantajım arabayı otomatik almamız oldu çok çok daha kolay :)
Yalnız olmadigimi görmek moral oluyor bana. Demekki sadece ben degilmisim yapamiyorum deyip bırakmayı düşünen :) inşallah ehliyeti alırsam bizde otomatik almayi planliyoruz

sakin olmakta fayda var yaparsınız kimse anasının karnında doğmadı.
çocuklarınıza bir süre vakit ayıramayacaksınız bu kadar vicdan yapmaya gerek yok 24 saat ders almıyorsunuz günde 1-2 saat diğer kalan saatlerde çocuklarınız ile ilgilenirsiniz sakin....
Bugün sakindim ve cok ii geldi. Cocuklara babaları bakıyor ben gittigimde. Zaten ilelemedigimi düşündüğümden vakit boşa gidiyor dedim. Ama bugün çok iyiydi hersey. Burada paylasmakta iyi geldi sagolun

Rampada kalmaniz çok kötü olmus ya o anı yaşamış gibi hissettim :) şimdi egitimlerde kırmızı ışık yeşile döndüğünde birkaç sn geciksem kornalar susmuyor üstelik sürücü adayı arabasi yani. Rampada neler yapmislardir. Şimdi eğitimler çok sıkı ama dediğiniz gibi faydası bana. Bugün sınav alanimda 2 tür atıp park yaptım. Gayet güzel geçti moralim düzeldi. Hocama sürekli pedallara basiyorsuniz hatamı göremiyorum, böyle devam edemez dedim. Hali tavrı çok değişti bense rahatladim. Parkur epey uzun ve 30 dk da bitmesi gerek . Bugün 38 dakikada bitti ama daha yeniyim parkurda. İnşallah basaracagim bu işi. Çok büyük ihtiyaç gerçekten.
Hayatımda hiç o kadar kötü hissedip,utanmamıştım. İlk kez kendimi sıkmaktan bütün kemiklerimin ağrıdığı gündü o gün. Kimse geçemiyordu da işin kötüsü beni sollayıp yol tek şerit olduğu için.
Şimdi çok iyi kullanıyorum ama bunları da yaşadım iyi eğitilerek ehliyet verilmediği için.
Sanslısınız ,egitiminizi alın.

Ben de yeni aldım ehliyetimi. Başlarda bende sizin gibi dusunuyordum. Çok fenaydim. Vitesi bire değil üçe alıyordum her seferinde o kadar berbattim. Frene çok sert basıyordum. Debriyaji unutup vitesi zorluyordum felan tam kafayı yemelik:)) ben hocadan yana çok sansliydim ama hep yaparsın dedi moral verdi. İlk sınava girmedim ek derslerden ücrette alinmiyordu bizde o çok iyi oldu. Girdiğim sınavdan geçtim çok şükür daha trafiğe cikmadim ama çıkabilecek cesaretim var onu da yapacağım inşallah:)) ben yaptıysam herkes yapar emin olun :)

Ben de çok zorlanmıştım ilk başlarda. Zorlanmamızın asıl nedeni ne biliyor musun ? İşin mantığını kavramak istiyoruz biz kadınlar neden böyle oldu niye böyle yapmam lazım gibi. Bize mantığını anlatmadıkları için de yapamıyoruz. Ben youtube dan birsürü video izlemiştim debriyaj dır vitestir mantığını kavramıltım yani eğitmenleri izleyerek ve bu videoların sürüşümde çok yararı oldu.

Ben de çok zorlanmıştım ilk başlarda. Zorlanmamızın asıl nedeni ne biliyor musun ? İşin mantığını kavramak istiyoruz biz kadınlar neden böyle oldu niye böyle yapmam lazım gibi. Bize mantığını anlatmadıkları için de yapamıyoruz. Ben youtube dan birsürü video izlemiştim debriyaj dır vitestir mantığını kavramıltım yani eğitmenleri izleyerek ve bu videoların sürüşümde çok yararı oldu.
Çok çok haklisiniz işte benim sürekli söylediğim tamda bu mantığı ne bilmek istiyorum. Şimdi oturmaya başlıyor, birde ilk suruslerde araba bağırıyor vitesi büyüt derlerdi ama ben bagirma ne diye düşünürdüm. Şimdi o sese aşina oldum. İnşallah geçerim ya

Ben de yeni aldım ehliyetimi. Başlarda bende sizin gibi dusunuyordum. Çok fenaydim. Vitesi bire değil üçe alıyordum her seferinde o kadar berbattim. Frene çok sert basıyordum. Debriyaji unutup vitesi zorluyordum felan tam kafayı yemelik:)) ben hocadan yana çok sansliydim ama hep yaparsın dedi moral verdi. İlk sınava girmedim ek derslerden ücrette alinmiyordu bizde o çok iyi oldu. Girdiğim sınavdan geçtim çok şükür daha trafiğe cikmadim ama çıkabilecek cesaretim var onu da yapacağım inşallah:)) ben yaptıysam herkes yapar emin olun :)
Benimde frenim kötüydü bastigim gibi on cama yapisiyorduk çünkü frenin debriyaj gibi sonuna kadar basilmadigini yani okadar yumuşak olmadigini bilemiyordum. Bende sınava girmemeyi düşündüm ama hocam bugün ikna etti. Ek dersler ücretli ve ben 10 ders alacağım mecbur. Hayırlısı artik

Benimde frenim kötüydü bastigim gibi on cama yapisiyorduk çünkü frenin debriyaj gibi sonuna kadar basilmadigini yani okadar yumuşak olmadigini bilemiyordum. Bende sınava girmemeyi düşündüm ama hocam bugün ikna etti. Ek dersler ücretli ve ben 10 ders alacağım mecbur. Hayırlısı artik

Konunun üzerinden zaman geçmiş ama merak ettim ne durumdasınız. İlk sınavda gectinizmi?
Ben şubatta girmiştim direksiyon sınavına. Ilk derslerde aynen sizin gibiydim, hatta 3.dersimdi hoca indi arabadan L parkı yalnız yapmamı istedi. Yapamam inmeyin dedim...sınavda kendin yapacaksın ben yardım etmeyeceğim dedi...yaptım parkı neyse yola doğru çıkıyorum yol eğimli araba geri kaçacak korkusu ile gaza fazlaca bastım ve kaldırıma çıktım. O gün vazgeçmek istedim yapamiycam dedim.
Ama hocam süper biriydi. Olur böyle şeyler unut bunu dedi. Hep motive etti. Çokta komik biriydi bazen gülmekten arabayı kullanamıyordum. Her derse hadi asfaltı ağlatmaya diye çıkardık kurstan. Her an bir şaka bir muziplik yapardı. Sohbet ederdi derslerde stresimi alırdı.
Kurs fazladan 2 saat ders verdi ama ben yinede kendimi sınava hazır hissetmediğimi özel ders istediğimi söyledim ve 4 gün ozel ders aldım. Ilk sınavda geçtim şükür. Anladım ki boşuna stres yapmışım. Özel dersleri almadan bile geçebilirmişim sınavı.
1ay önce otomatik vites araba aldı eşim. Hemen hocamı aradım 5 gün özel ders aldım. En yoğun en zorlu yollarda kullandırdı. Ama ben hala tek başıma trafiğe çıkamıyorum malesef. Inşallah zamanla çıkabilirim.

Ezberle iş olmaz bende geçen ay aldım ehliyeti ve daha önce hiç pratiğim yoktu .. ilk iki derstr elim ayağıma dolandı ama sonra alıştım:) kimisi çok heycandan kullanamaz zaten aşmaya çalışın

yazılı sınavı geçemedımkı dıreksıyon sınavına gırsem :KK53:nasıl aldın 96 yı 1 soruyla kaldım.:mad:ıkıncı sınava cıdden çalışcam.bırde kaçıncı gununuz.ben 6 derste anca anca iş çıkışı ve oruçlu zor oluyor gercekten.her gunum çok streslı gectı bır gun farklı bır hoca geldı sınırden ağlıyacaktım ıkısı farklı seyler soyluyordu bağırdım en sonunda neysekı yıne kendı hocam geldı.çok babacandı.bır ay var sınavlarıma o bır ay boyunca her fırstta ben alıyorum arabamızı.bırde kafanda toparla hoca ne dıyorsa onu yap zamanla oturuyor.şimdi ezber gıbı gelıyor kullandıkça aaaaaa doğruya dıyosun..panık yapma kesınlıkle panık herseyı alıp goturuyor.sakın olman gerekıyor.hocanın tutumuda onemlı tabı.arabayı bıraz sana bırakmalı.bence hocanız korkak ayağının altında fren ve debraj olmasında rağmen.

Back
X