• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eğitimini aldığınız mesleği mi yapıyorsunuz?

arkadaşlar, mezun olduğu bölüm dışında çalışanlar var mı aranızda?

siz veya yakın çevrenizden, eğitiminden farklı bir alanda çalışanlar varsa fikirlerinize ihtiyacım var.

kaydirigubbakcemile5

Evet ben Insaat okudum ama yatirim danismanligina kaydim Dubaide calisiyorum cok da memnunum. Ben de anlayamiyorm neden simdiki gencler sadece okuduklari bolumde is ariyo. Bence para nerdeyse oraya :-D isini sevmek de cok onemli tabiki

Turizm otelcilik okudum turistik hediyelik satıyorum kısmen okulla ilgili :KK70:

Bende bayan kuaförüyüm ama ne yazıkki çalışma sürelerimiz uzuuunnn olduğu için kendi işimi yapamıyorum

Ben de halkla ilişkiler ve tanıtım bölümü mezunuyum ama tıbbi sekreterim şu an

bende cocuk gelişimi mezunuyum ön muhasebede çalışıyorum senelerdir.. Artık daha cok para getireceekkkk başka işe geçmem lazımm yeterr:işsiz:

HAlkla İlişkiler mezunuyum ama otomotiv sektöründe satış elemanlıgı yapıyorum

tekstil okudum ama kamuda çalışıyorum.
modelist işi biliyorum yapmak istemiyom amann:D

Ben bu sene mezun olcam ama mesleğimi yapmak istemiyorum. Ailem de boşa mı okuttuk seni diyor. Evet haklılar yıllarca okumamı sağladılar ama ben yine onların istedikleri mesleği okudum. Eşit ağırlık istiyordum, daha başarılıydım sayısal okudum malesef onlar istedi diye liseyi.

Daha sonra da mühendislik okudum. Ama sevmiyorum,başarılı hissetmiyorum kendimi. Çalışıp belki yüksek bir puan alabilirim kpss'den. Ama girdiğim yerde çalışmak beni mutlu etmeyecek bunu anlamıyorlar. Bir hata yaptım sevmediğim bir mesleği okudum, ama okudukça sevmediğimi anladım. Başlarken cahilce başlıyorsunuz zaten çok bilginiz olmadan. Şimdi bir de ömür boyu sevmediğim ortamda sevmediğim bir işi yapınca sırf para kazanıcam diye mutlu olacağımı mı sanıyorlar anlamıyorum?

Benim durumumda olan varsa ya da bu süreci atlatan yardımcı olabilir mi? Gerçekten psikolojik olarak çok yıpranıyorum bu konuda? Birkaç ay var okulumun bitmesine ama şimdiden gelecek endişesi bitiriyor beni.

Ben daha mezun olmadım. Moleküler biyoloji ve genetik okuyorum. Ama kendi mesleğimi yapabileceğimi düşünmüyorum. Türkiye'de çok zor

Ben bu sene mezun olcam ama mesleğimi yapmak istemiyorum. Ailem de boşa mı okuttuk seni diyor. Evet haklılar yıllarca okumamı sağladılar ama ben yine onların istedikleri mesleği okudum. Eşit ağırlık istiyordum, daha başarılıydım sayısal okudum malesef onlar istedi diye liseyi.

Daha sonra da mühendislik okudum. Ama sevmiyorum,başarılı hissetmiyorum kendimi. Çalışıp belki yüksek bir puan alabilirim kpss'den. Ama girdiğim yerde çalışmak beni mutlu etmeyecek bunu anlamıyorlar. Bir hata yaptım sevmediğim bir mesleği okudum, ama okudukça sevmediğimi anladım. Başlarken cahilce başlıyorsunuz zaten çok bilginiz olmadan. Şimdi bir de ömür boyu sevmediğim ortamda sevmediğim bir işi yapınca sırf para kazanıcam diye mutlu olacağımı mı sanıyorlar anlamıyorum?

Benim durumumda olan varsa ya da bu süreci atlatan yardımcı olabilir mi? Gerçekten psikolojik olarak çok yıpranıyorum bu konuda? Birkaç ay var okulumun bitmesine ama şimdiden gelecek endişesi bitiriyor beni.
merhaba;
bende aynı senin gibi liseyi ailemin zoruyla onların istediği dalı seçerek okudum. daha sonra üniversite sınavına girdim ve istediğim bölüme puanım yetmedi. bir sene daha hazırlanmama izin vermediler. puanım ibf.ye yetti gittim işletme okudum. daha doğrusu işletme bnm canımı okudu. sonra çok sevdiğim bi sektör olan kozmetik işine girdim. kaliteli yerlerden eğitim aldım ve eskilerin makyözü şimdiden make up artisti oldum. fakat bu sefer de çalışma saatleri uygun değildi bi bayan için. hadiiii iş deiştir. şimdi özel bi bankadayım. 2011 senesinde makyözlükten kazandığım paranın 3te 1ine çalışıyorum ama onlara göre hayat bu. mesai saatlerim belli. ayın kaçında ne kadar yatacağı belli. benden başka herkes memnun anlayacağın.
beni bi ablan olarak gör ve şunu asla unutma türkiyede herkes mutsuz işi yüzünden. kimse sevdiği işi yapmıyor yapamıyor. ama ailesi müsaade etmiyor ama şartlar el vermiyor. ama bi sebepten mutsuzuz. o kadar komik bi paraya çalışıyorum ki inanamazsın... mutsuz olmak için bu bile bi sebep aslında.
mesleğini yaparsın yapmazsın o noktada bişey diyemem ama umarım mutlu olacağın şekilde yaşarsın. kendine üzme. kararlarını en sağlıklı şekilde vermen gereken zamandasın. mümkün olduğu kadar sakin ol. genç hocalarından konuyla alakalı destek al.
sevgiler.

Oldukça benzer bir süreçten geçtim. Kendini üzme bunu senelerce yapmış biri olarak gerçekten bir faydasını görmedim. Bunun yerine yapabileceğin o kadar çok şey varki. Ailen bu durumunu sen iyi ve mutlu olana kadar anlamayacaktır. Onların dediklerine ne kırıl, ne üzül... Öncelikle hiç geç olmadığını bil. Sevmediğin bir bölümü okuyup bitirebiliyorsan, çok şeyin üstesinden gelebilecek yapıda bir insansın demektir. Kendine güven ve ne isteyebilirsin bunu düşünmeye başla. Kaygılar başa üşüşünce bunu yapmak zor biliyorum. Çık dışarda bir yerde nefes alıp kendinle kalabileceğin bir yerde yap.... Ne yaparsan hoşlanırsın, neyi seversin...Sana geç kalmış değilsin dememin nedeni burda ortaya çıkıyor çünkü eğer sevebileceğin şeyi bulabilirsen, emin ol çok fazla şeyi kısa sürede öğreniyor olacaksın. Kendin bile inanamayacaksın. Gerçekten sevmek, istemek çok değerli şeyler... Kendine zaman tanı, hemen bulamayabilirsin. Bazı ücretsiz ilgini çeken eğitimlere katıl. Seni birşey bir yerde mutlaka yakalayacaktır. www.pariyer.com diye bir site varmış ben de bugün öğrendim zamanım kısıtlı benimde kısa zamanlı birşeyler yapabilirim. Ordan part time işler bakabilirsin, belki sevebileceğin birşeyler çıkar.

Eğitimini aldığım mesleği yapıyorum ama bu kadar dik duramayıp herkese boyun eğmek zorunda kalacağımı bilseydim eğitimini almak için bile defalarca düşünürdüm.

Back