• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eğitimini aldığınız mesleği mi yapıyorsunuz?

Efla

bize bağışla Allahım
Kayıtlı Üye
18 Mart 2008
3.964
17
118
Diğer
arkadaşlar, mezun olduğu bölüm dışında çalışanlar var mı aranızda?

siz veya yakın çevrenizden, eğitiminden farklı bir alanda çalışanlar varsa fikirlerinize ihtiyacım var.

kaydirigubbakcemile5

ben iktisatı bitirdim..ama araç satıştayım alakasız bir meslekbenneyaptımki
eşim hem inşaat teknikerliğini hemde işletmeyi bitirdi..o da madeni yağ satış mdrü..bu göreve de gelmeden önce bir operatör bölge mdr.lüğünde bölge sorumlusuydu.kaydirigubbakcemile3
her bölümünü okuyan keşke mesleğini yapabilsekaydirigubbakcemile4

çocuk gelişimi mezunuyum ama abimle çalışıyorum eczanemiz var..ama halimden memnunum oğluşum yolda ona bakarım artık..

ben de okudugum bölümün işini yapamıyorum yönteci asistanlışı yapıyorum ama dıs ticaretle çok alakasız.bazen pişman oluyorum işini bulabilirsen okudugun eğitimini aldıgın işi yapmak yükselmek o alanda daha iyi ama çalıştıgım iştte de geliştirebilirim kendimi diye teselli ediyorum kendimi.

ben resim bölümü mevzunuyum...öğretmen olabilirdim .. ama olmadım...
yerine Yürk HavaYollarında hostesliği tercih ettim...cazip gelmişti o zaman... ve işime aşık oldum...hala daha aşığım...ama evlilikle yürütemedim....evden çok ama çok ayrı kalınıyor...
bu yüzden şimdilik ara verdim ...bakalım hayırlısı .. arkadaşlarımla görüştüğümde hep bana uçuştan bahsetmelerini istiyorum...elimde değil...eşimde beni özlem gidereyim diye arada seyehate yollar.. sadece o atmosferi tekrar yaşamam için.. bende arkadaşlarımın olduğu uçuşlerı tercih ederim.. ki uçakta rahat hareket edebileyim diye....özlem çok ama çok zor....

ben halkla ilişkiler ve reklam mezunuyum
mezun olduktan sonra bir yıl özel bir hava yolunda çalıştım halkla ilişkiler bölümünde sonra oradan ayrıldım
başka işler yaptım bi ara yolcu hostesi olarak çalıştım havalimanında çok eğlenceliydi ama vardiyalıydı nişanlanmadan ayrıldım
şimdi de mecburen sekreterlik yapıyorum ama hiç memnun değilim çalıştığım yerden de buradaki insanlardan da yaptığım meslekten de. her günüm birbirinden kötü, sürekli moral bozukluğu, sürekli keyifsizlik, çok mutsuzum burada
son altı aydır iş arıyorum ama bulamıyorum inşallah mesleğime uygun bi iş bulursam yapmayı çok istiyorum.
çok severek ve isteyerek okudum okulumu inşallah boşa gitmez.

ben halkla ilişkiler ve reklam mezunuyum
mezun olduktan sonra bir yıl özel bir hava yolunda çalıştım halkla ilişkiler bölümünde sonra oradan ayrıldım
başka işler yaptım bi ara yolcu hostesi olarak çalıştım havalimanında çok eğlenceliydi ama vardiyalıydı nişanlanmadan ayrıldım
şimdi de mecburen sekreterlik yapıyorum ama hiç memnun değilim çalıştığım yerden de buradaki insanlardan da yaptığım meslekten de. her günüm birbirinden kötü, sürekli moral bozukluğu, sürekli keyifsizlik, çok mutsuzum burada
son altı aydır iş arıyorum ama bulamıyorum inşallah mesleğime uygun bi iş bulursam yapmayı çok istiyorum.
çok severek ve isteyerek okudum okulumu inşallah boşa gitmez.

:teselli: inşallah mesleğinle alakalı bir iş yaparsın arkadaşım.

bende halkla ılıskıler muhasebe ve ışletme bıtırdım.ama donup dolasıp babamın yanına geldım yonetıcılık yapıyorum.kendı ısyerımız oldugu ıcın mutluyum rahatım ama keske sıfırdan bambaska bı ısım olsa.nekadar okumus olsamda ınsanların gozunde babm sayesınde bu mevkıdeyım:(

bende halkla ılıskıler,muhasebe ve işletme bitirdim.sonunda dondum dolastım babamın yanına geldım.kendı ısyerımızde yonetıcılık yapıyorum.rahatım yerınde sorumluluk var ama sıkıntı edılecek kadar dııl.ama ınsanların gozunde okumus olmamın bı anlamı yok sonucta suankı konumum babam sayesınde buda benı uzuyo keske sıfırdan baslayabılsem

Bende turizm otelcilik okudum ama işimi yapmadım.Bulunduğum yer tam bir turizm cenneti.ışimi yapmam için çok yer var ama zor,çok vakit alan ağır bir sektör olduğu için yapamıyorum.evli olduğumdan eve yeterince vakit ayıramayacağımı ve zorlanacağımı biliyorumda ondan.

evet...
ama bundan çok mutlu olduğum söylenemez...
yeni arayışlarım var bakalım...

Arkadaşlar ben tasarım basım yayım mezunuyum. Ama kendi mesleğimi yapmıyorum ve çok pişmanım ama yeniden üniversiteye hazırlanmaya karar verdim bu defa kendi mesleğimi yapıcam kararlıyım Çok üzgünüm çoook ayrıca eğer yeni mezunlar bu ikilemdeyseler tavsiyem kesinlikle kendi mesleklerini yapmaları...

bende haberleşmeyı bıtırdım...
asıl meslek gurubum telekom telsım turkcell postahane falan...ne kpss de ne de gırdıım sınavlardan hiç bi sonuc elde edemedım..kımınden ettım onuda ben ıstemedım zamanında...sonra havaalanına gırdım kızlar..yer hosteslııne..6 yıldır aynı şirketteyım..eşimle orda tanıstım.. aşık olduk ve evlendık...okuduum mesleı yapmıorum ama sectıım ve yaptıım iş ne kadarda egıtımın aldıım dalla alakasız olsada hayatımı deiştirmeye yettı galıba....kaydirigubbakcemile4 belkı daha sonra havaalanında kuleye gecebılırım orası okuduum dalla alakalı..havacılık bu ınsanda bagımlılık yapıo dogrusu...

Back