İlköğretim Yorum ve Soruları Eğitimciler yardımcı olurmusunuz?

ya inanmıyorum bir öğretmen çocuklara şöyle nasıl diyebilir.ennenize sakın söylemeyin söylesenizde annenizdende korkmam ona göre demiş.eğitimci arkadaşlar üstüne alınmasınlar tabiki öğretmende haklı ama bu şekilde çocukları korkutmak olmaz diye düşünüyorum.hergün kızımı okula götürmek zorunda kalıyorum 2 dakikalık yakınımızda okul ama gitmek istemiyor.

Ya kızlar bağırıp napıcaksınız ki??? resmen kendimizi paralıyoruz biz bağırdıkça resmen alay ediolar öğretmenle eğleniolar,boğazınız tahriş oluo sesiniz kısılıo mahvoluosunuz sonuç??? öğretmen cinnet geçirmesin de kim geçirsin valla yaa? haksız yere basit nedenlerden uygulanmış şiddete karşıyım ama bazı öğrenciler var ki öğretmene hakaret,taciz,terbiyesizlik,küfür,sataşma,meydan okuma daha neler nelerrrr,öğretmenin süper güçleri yok ki ne çok şey bekliolar eğitimcilerden,aile eğitememiş çocuğunu,adam edememiş göndermiş okula öğretmen uğraşıo o manyak çocuklarla,harap oluo,ne güzel duygularla başlıosunuz mesleğe sonuç noluo? canından bezmiş,belki de meslekten nefret etmiş bi öğretmen... hemen öğretmene yüklenmemek lazım diyorum,55 kişi ne ki burda 70 kişi olan sınıflar var kızlar öğretmenler başedemiyor çocuklara laf dinletemiyor,ders sırasında kafalarına göre geziolar birbirlerine saldırıyolar öğretmene sataşıolar daha sayayım mı??? hadi sabrınız yetiosa şiddet kullanmayın sizi alnınızdan öperim

çok haklısın canım .öğretmenlik mesleği çok güzel ama işte insanlar ister istemez çileden çıkıyorlar .hele ki lise öğretmenliği çok çok daha beter.o uslu,sus yavrum dediğinde susan öğrenciler tarihe karıştılar artık.bağırmak şiddet zaten çözüm değil,çünkü o tepkiyi hakettiğine inandığımız öğrenciler zaten okul dışında da aynı şeylerle karşılaştıkları için pek umursamıyorlar.herşey sevgiyle başlar aslında herşey ilgiyle güzelleşir ancak 70 kişilik sınıfın hangi birini tek tek sevip ilgileneceksin...eğitim ailede başlar,okul sevgisini,terbiyeyi,saygıyı önce anne babadan almalıdır çocuk.onun doğruluğunu ailesinden görmelidir ki okulda yapması gereken terbiye almak,saygılı olmayı öğrenmek değil ilim,bilim öğrenebilmesidir...öğrenciye öğretmeni okulda kızıyor vurmasa da bağırıyo,sonra çocuk gidip ailesie söylüyor.sonra da veli koşup gelip öğretmene çıkışıyo"sen nasıl söylersin çocuğuma,nasıl edersin bilmem ne diye.karşısındakinin bir eğitimci olduğunu unutuyor.sormuyor ki çocuğum naptı da bunlar oldu...veliler nolur sizler de bilinçli olun,kavga etmek,olay çıkarmak çok kolay ama işin özü çözüm bulmada...öğretmenlere sizler de yardımcı olun

Hele de özel okullarda öğretmeni resmen satın aldığını zannediyor veli yaa bakar mısınız? Geliyor okula şımarık çocuklarının şikayetleri şımarıklıklarıyla öğretmene saldırıyor,öğretmen ne öğrencinin ne de velilerin malıdır arkadaşlar,öğretmenin elinde sihirli değnek de yok mucizeler yaratamaz,çocuk ailesinden gereken ön terbiyeyi ön eğitimi almamışsa öğretmen hokus pokus mu yapsın yani? öğretmenin de bi ailesi var bi hayatı var hep unutuyoruz,hayatı okuldan ve öğrencilerden ibaret deil ki,işte devletimin öğretmenleri,eğitim sistemi ortada,öğretmenin maaşı ortada,ve öğretmenin maruz kaldığı suçlamalar ortada,yazık valla onca emeğe yazık,öğretmen baş tacı olmayı hakediyor ama paspas gibi ayıp valla

yazdıklarınızda haklısınız arkadaşlar ama ben 1 sınıftan bahsediyorum henüz onlarv tam okul nedir nasıl davranılır diye bilmiyorlar.çocuk konuştu diye kafasına kitap vurmak saç çekmek tokat atmak pek hoş şeyler değil.tabiki sizede hak veriyorum ama henüz çok erken çocuklar okula gitmek istemezler.

ekin o hoca normal değil canım tamam hakvermiştim delirtiyo olabilirler demiştim ama bu biraz azıtmış o eğitimcilik değil sadece garanti maaş olarak baktığı bir iş mevzusu haline getirmiş önce git hocanın hakkından gelklava: sobra müdüre çıkklava: sonra müdüre gereken sınıf açılmazsa durumu meb e bildireceğini söyle :1ninca: hatta birkaç veli ile birlikte yap bu organizeyi sonra da en son çare olarak al kızını başka okula yazdır servise falan verirsin biraz gider gelirsin ekin bak bir soğursa ömür boyu öyle devam eder..bu yüzden hemen çöz bu işi derimyerimseniben

önce bi dusunun 50-60 tane cocugun arasında oldugunuzu,her kafadan bır ses cıktıgını ve sesinizin onların sesini bastıracak kadar cıkmadıgını(cunku 6 saat boyunca bagırmaktan artık kısılmıstır halıyle..)bı yandan kafanızı toplayıp ne anlatacagınızı dusunurken bı yandan bırbırıne kagıt atan kalem atam sılgı fırlatan bırbırının gozunu oymaya calısan cocukları gozeetlemeye calıstıgınızı ve bı turlu uygun ortamı yakalayamayıp konuya gıremedıgınızı..sureklı oglum yapma kızım etme sen nıye bagırıyosun cocugum ozur dıle yavrum uslu dur otur vs vs demek zorunda kaldıgınızı ........bu liste uzar gıder bunların hepsı ve daha fazlası bır ogretmenın bır gunde yasadıgı seyler..haa tabıı bu arada aksam ne pişirsem acaba yada bugun tv de ne var yok bılmem fılanca dızı kacta baslıcaktı?gıbı soruları sormak için bayaaa bı dınlenmesı gerekıyoo insanın.

Sezencoşkun'a %100 katılıyorum. O kadar güzel anlatmış ki sınıf ortamını öğretmenlerin çektiklerini.. Benim görev yaptığım bölgede 1. sınıf öğrencisi öğretmene ağıza alınmayacak küfürler ediyor, hatta bir tanesi geçen sene öğretmenin karnına tekmelerle saldırdı. Yetişen nesilde biraz tuhaflık var çok rahatlar. Bu arada önceden öğretmen öğrencinin kulağını çekince bide annesinden papara yermiş kesin bişey yapmışsındır diye şimdi veli koşa koşa okula hesap sormaya geliyor. Dayak değil ama ufak şeyleri büyütmeyin. Siz çocuklarınıza bu kadar düştükçe onlar daha da kötüleşti. Bir lisenin önüne gidin ve bir saat izleyin. Dehşete kapılırsınız. ancak şunuda söylemeliyim normal olmayan öğretmenlerde var bu işi sadece para için yapan. 40 dakika ders bitsin de maaşımı alayım diyenler var. Bu konuda konuşulacak çok şey var ama boş siz annelik iç güdüsüyle konuşuyorsunuz ama başkalarının çocuklarına bakmanın ne kadar zor olduğunu bilmiyorsunuz. :1no2:

ekin naz
bende öğretmenim canım.baana kalırsa git ögretmenle bir konus bu yaptıgınız hiç hos bırsey değil sikayet ederim deme sadece siz eğitimcisiniz daha iyi bilirsinizki bu tarz davranıslar cocukları okuldan uzaklastırır falan gibisinden onunda hak vereceği tarzda seyler soyleyerek ıkna et eger olmazsa sızınle guzellıkle konustum ama olmadı dersın ve mudure bır soylersın baktın hala duzelmıyor dılekceyle sıkayet et ve gereken ısler yapılsın cunku bu donem senın ve dıgerlerının cocukları ıcın cok onemlı okulu sevmemeye kacmawya baslarsa ılerde daha buyuk sorunlar yasanır ve kımsenın bunu yapmaya hakkı yok tabıkı ogretmenlık zor bazen bagırırız kıtabı hafıfce kafasına vurursun ama bu sureklı olamaz tehdıt etmek annene soyleme demek hıc olmaz.bu arada ogretmenınız adı ne bende gecen sene batmandan geldım belkı tanıyorumdur.

arkadaaslar yukardakı yazıları okudum ama bence bıraz haksızsınız bu bahsettıgımız cocuk bırıncı sınıf cocugu... daha okula uyum sorunu, derslere alısma, arkadaslarına alısma gıbı durumlar soz konusuyken nasıl sac bas ceker, kalem fırlatır?o dedikleriniz belki ikinci döneme yakın olur yada daha büüyük bir sınıf olsaydı onda sımdılerde olurdu ama bu birinci sınıf.insaf alakası yok bende cok cekıyorum ama suda onemlı boyle yapan ogretmen bu tarz sorunlarla daha cok karsılasır?simdi size soruyorum bır ogretmene degıl ınsanlara soruyorum sevdiğiniz insanları mı dinlersiniz, sevmediginiz insanları mı?cevabı acık sorunun bu yuzden yorumumu da yapayım eger ogretmen boyle yaparsa ogrencı derste bu tarz seylerle ugrasır ugrasmasıda normaldır ama tam tersı olsaydı yanı ogretmen kendını sevdırebılseydı bunu yapan ancak sımarık cocuklar olurdu ve ogretmen sayıları az olan bu sımarık cocukları kamufle etmesını de bılırdı yada onları kamufle etmenın yolunu bulurdu dıye dusunuyorum.

vallahi ne yapacağımı şaşırdım biraz bekleyelim diyorum gerçi benim kızıma vurmamış ama elbet birgün benim kızımada yapar.gerçekten sınıfta çok problemli çocuklarda var ama iyi olanlarda onların yanında kötü oluyor.geçekten öğretmen içinde zor bizler içinde.bir veli bugün öğretmene neden çocuğuma vurdun dedi siz öğrencilerinizi dövüyormusun geldiğiniz yerdede böylemi yapıyordunuz dedi.öğretmende geçen önemlerde gerçekten öğrencilerimi çok fazla dövüyordum ama burda biraz daha sabırlı davranıyorum dedi.ama siz yinede benden korkun dedi.ay bu nedemek şimdi anlamadım bizimle muhattapmı olmak istemiyor acaba.

acıkca goz dagı vermeye calısıyor batmandakı duzenı surdurmeye calısıyor ben sızın yerınızde olsam rutbelı bır erkek velıyı gonderırıdım konusmaya.eger batman duzenıne alısmıssa bence bu soker :)

canım öğretmenimizin ismi ayşe çetin.

tanımıyorum canım ben acıkcası bunu yapan erkek bır ogrtmen sanmıstım vay bee. bence dedıgımı bır deneyın rütbeli biri rütbeleriyle gitsin yapmayın desin :)

ekıncım
senın ogretmenın ınternet sayfası varmı bu adrestekı ogretmenınız mı?

teşekkürler yorumların için canım bugün anaokulu öğretmenimizle konuştuk va yarın öğretmenimizle konuşacak.evet canım ben 1 sınıftan bahsediyorum.henüz daha onlar tam olarak anlamıyorlar.güzellikle anlatmak lazım.

bence bu ters teper ekıncım
yanı okula yenı gelmıs demıssın okuldakı baska ogretmene sıkayet etmıs gıbı bır duruma dusurmus gıbı olmussunuz bence bu daha kotu yapar ama ınsalalh sızın ıstedıgınız gıbı olur

bilmiyorumki canım zaten tam olarak birşey bilmiyoruz hakkında pek bizlede konuşmuyor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…