Kızım ilköğretime yeni başladı eğitim gördüğü sınıf 55 kişiden oluşmaktadır.sınıf öğretmeni çocuklara sert davranıyormuş açıklamak gerekirse çocukların kafasına kitapla vuruyor yada buna benzer cezalar vermektedir.ilköğretime yeni başlayan çocuklar için bu davranış şekli normalmidir?çocuğum eve gelince öğretmeninden şikayetçi olmaktadır.Bu konuda eğitimci arkadaşlardan ve okula yeni başlayan çocuk annelerinden bilgi vermelerini rica ederim.
Ben de eğitimciyim canım ama bildiğim kadarıyla dayaktan başka şekilde uslanmayan öğretmeni cinnete zorlayan sınıflar var emin olun kimse dayak atıp kendini yormak stres olmak istemez ama bazı öğrenciler var ki ailesi bile dövün hocam,başka şeyden anlamaz diolarmış,o yüzden önce hocayla bi görüş derim neden böyle yapıyor bi öğren? yeni okula başlayan çocuk için elbette olumsuz bi durum ama sebebini anlamak lazım,öğretmenden çok şey bekleniyor ne yazık ki prosedürleri bi bilseniz ağlarsınız,ama susmayın önce hocayla görüşün tatmin olmazsanız müdürle görüşün,ilgili veli olduğunuzu anlarsa çok etkili olur
Ben de eğitimciyim canım ama bildiğim kadarıyla dayaktan başka şekilde uslanmayan öğretmeni cinnete zorlayan sınıflar var emin olun kimse dayak atıp kendini yormak stres olmak istemez ama bazı öğrenciler var ki ailesi bile dövün hocam,başka şeyden anlamaz diolarmış,o yüzden önce hocayla bi görüş derim neden böyle yapıyor bi öğren? yeni okula başlayan çocuk için elbette olumsuz bi durum ama sebebini anlamak lazım,öğretmenden çok şey bekleniyor ne yazık ki prosedürleri bi bilseniz ağlarsınız,ama susmayın önce hocayla görüşün tatmin olmazsanız müdürle görüşün,ilgili veli olduğunuzu anlarsa çok etkili olur
55 kişilik bir sınıfta otorite kurmak sandığınızdan çok zor. Dayak çözüm değil elbette özelliklede 1. sınıflarda okuldan soğumaya neden olur. Ancak öğretmenin iyi gözlem yapıp gereken öğrenciye ceza vermelidir. Ama bilmediğiniz o kadar çok şey varki... Ne psikoloğu, çocuk hayatında ailesinden ilgi görmemişki ne yapacağını bilmiyor..Bu durumda sınıfta birşeyler öğrenmeye çalışan öğrenciyide engelliyor eğitim hakkını alıyor. Ben 1. sınıfları okuturken depresyona girmiştim. Sınıf 60 kişi, her kafadan bir ses,kimi dinlemeyi öğrenmiş kimi insan olmaktan bi haber..... Öğretmenle görüşün...Ama dışarıdan konuşmak çok kolay inanın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?