• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları Eğitimciler yardımcı olurmusunuz?

evet canım tıkladım ama o değil canım.biz anaokulu öğretmenimize söyledik ama zaten okulda öğretmenlerde konuşuyorlarmış canım.yani

canım canını sıkma cocugun ustune de ders calısmıyor falan dıye gıtme.dedıgım gıbı bu donemler onemlı o yuzden sende onun ustune baskı uygularsan cocuk tamamen kopar.eger baska bır sınıf varsa oraya gecır ıstersen ama buda yenı sorunlar dogurur mesela yenı sınıfa arkadaslarına ogretmenıne alısma problemı gıbı...ogretmenı duzeltmeye calısın.allah kolaylık versın canım

yorumların için çok teşekkürler canım ama yapacak birşey yok gibi gözüküyor öğretmene gidipte bire bir görüşmekte istemiyorum sonra benim kızıma ters davrana bilir diye düşünüyorum.

ama sen oyle dusunursen baska velı oyle dusunurse ogretmen ıstedıgı gıbı at kosturur sınıf annenız yokmu bırkac velıyı de tanıyorsundur mutlaka bırlık olun.benım kızıma dokunmasın dıyorsun ama dokunmayacagının garantısı yok bu boyle gıderse.kaldı ki sen fark edersın cocugun rıuhsal olarak bıle olsa etkılenır bu durumdan.haksız mıyım

tek olmaz tabı sana onerebıleceklerım bundan ıbaret canım eger bır yol gelırse aklıma yazarım ıyı aksamlar allah kolaylık versın

evet canım haklısın ama kimsede oralı olmuyor sadece boş boş konuşuyorlar öğretmene söylesekmi dediğimizde kimse oralı olmuyor.açıkcası bende tek gidipte yorum yapmak istemiyorum canım.

tek olmaz tabı sana onerebıleceklerım bundan ıbaret canım eger bır yol gelırse aklıma yazarım ıyı aksamlar allah kolaylık versın iyi aksamlar canım

canım bu durum canımı acaip sıktı...çok kızdım....yazılanları okumadım ..şimdi okuyacağım ama mutlaka şikayet etmen lazım...çocuk ihmal ve istismarına giriyor bu olay ve kesinlikle suç...

üzerinden epey zaman geçmiş 2 yıl olmuş ama bu olay benzerlerine rehber olsun diye mesaj yazmadan geçemedim....

cocukistismari.jpg

Ben de eğitimciyim canım ama bildiğim kadarıyla dayaktan başka şekilde uslanmayan öğretmeni cinnete zorlayan sınıflar var emin olun kimse dayak atıp kendini yormak stres olmak istemez ama bazı öğrenciler var ki ailesi bile dövün hocam,başka şeyden anlamaz diolarmış,o yüzden önce hocayla bi görüş derim neden böyle yapıyor bi öğren? yeni okula başlayan çocuk için elbette olumsuz bi durum ama sebebini anlamak lazım,öğretmenden çok şey bekleniyor ne yazık ki prosedürleri bi bilseniz ağlarsınız,ama susmayın önce hocayla görüşün tatmin olmazsanız müdürle görüşün,ilgili veli olduğunuzu anlarsa çok etkili olur

Dayaktan başka birşeyle uslanmayan !!! diyen bir eğitimci...

Bir eğitimci olarak "şiddet" in altında sebep sorgulamanız şaşırttı beni.

Eşiniz size şiddet uygulasa; onu haklı çıkarmak için sebep arar mısınız ????

Bu nasıl bir mantık, bu nasıl bir yaklaşım.

Küçücük çocuklar...

O çocuklar size eğitim için gönderiliyor, hiçbir sebep onlara yapılan şiddeti haklı göstermez !!

Pes diyorum !!

canım sarduşum yaa ilgine teşekkür ederimm
şu anda öğretmenimizden sorunumuz yok allaha şükür artık öyle şeyler yapmıyor
ama 1. sınıfta çocuklar çok kötü etkilendi hatta bazı arkadaşlar okuldan dahi aldılar çocuklarını
şimdi yapmıyor öyle şeylerr.

sarduşumm cidden aynı şeyler bu sene olsaydı tepkim çok daha farklı
olurdu o zman nedense geri kafalılık vardı sanki şikayet edersek çocuğumuzla ilgilenmez gibi düşünüyordum

Ben de eğitimciyim canım ama bildiğim kadarıyla dayaktan başka şekilde uslanmayan öğretmeni cinnete zorlayan sınıflar var emin olun kimse dayak atıp kendini yormak stres olmak istemez ama bazı öğrenciler var ki ailesi bile dövün hocam,başka şeyden anlamaz diolarmış,o yüzden önce hocayla bi görüş derim neden böyle yapıyor bi öğren? yeni okula başlayan çocuk için elbette olumsuz bi durum ama sebebini anlamak lazım,öğretmenden çok şey bekleniyor ne yazık ki prosedürleri bi bilseniz ağlarsınız,ama susmayın önce hocayla görüşün tatmin olmazsanız müdürle görüşün,ilgili veli olduğunuzu anlarsa çok etkili olur

bir eğitimciden bu sözleri duyduğuma inanamıyorum inanmak istemiyorum, sözün bittiği yerdeyim.

sarduşum bu konuyu açtığımda ezgi 1.sınıfa başlamıştı ve gördüğün gibi
eğitimciler fazla yardımcı olmadı canım
ahhhhhhhh ahhhhh o zmanlar sen olacaktınkii .............................

canım bu durum canımı acaip sıktı...çok kızdım....yazılanları okumadım ..şimdi okuyacağım ama mutlaka şikayet etmen lazım...çocuk ihmal ve istismarına giriyor bu olay ve kesinlikle suç...

üzerinden epey zaman geçmiş 2 yıl olmuş ama bu olay benzerlerine rehber olsun diye mesaj yazmadan geçemedim....

cocukistismari.jpg

canım banada geldi bunlarda hatta öğretmene götürdüm sınıfa asmışş
canım için rahat olsun artık öyle yanlışlar yapmıyor öğretmenimiz
gözüm açıldı artık kesinlikle çocukları istismar etmesine izin vermem

sarduşumm cidden aynı şeyler bu sene olsaydı tepkim çok daha farklı
olurdu o zman nedense geri kafalılık vardı sanki şikayet edersek çocuğumuzla ilgilenmez gibi düşünüyordum

anlıyorum canım:1hug:

geri kafalılık deme tatlım, insan olan her geçen gün daha bilinçlendikçe cesaret buluyor ...

cahil cesareti göstermek cahillere göredir ve onlar asla gelişmeler zaten....

bilinçlendikçe kendimizi geliştirdikçe elimizi taşın altına koymaya korkmazsak kötüler de suç işlemeye korkacaklar...

canım banada geldi bunlarda hatta öğretmene götürdüm sınıfa asmışş
canım için rahat olsun artık öyle yanlışlar yapmıyor öğretmenimiz
gözüm açıldı artık kesinlikle çocukları istismar etmesine izin vermem

işte budur tatlım...

bilinçlenmek haklarımızı bilmek son derece önemli...

şimdi kalkıp gidip öğretmenin kafasına kitap indirsen bu cahil cesaretidir ve haklı durumdan haksız duruma düşer insan....

bende bir eğitimci olarak şunları söyleyebilirim...1.sınıf hiç okutmadım 2 den itibaren okuttum...en son sınıfım 50 küsurdu..çocuklar doğru okuyamıyordu yazıları berabttı noktalama işareti vs.hiç bişey yoktu matematik sıfırdı...bu şekilde aldığım bir sınıf 5 tane okuma yazma bilmeyen öğrenci...bir sürü sorunlu çocuk velisini dahi görmediğim...bir tanesi uyuşturucu kullanan çocuklarla gezip sigara içiyordu bunu yaptığında 3. sınıf olmuştuk gerçi..
bu şekilde bir sınıf hayal edin...insanın sinirleri demirden olsa dayanmıyor...ama sakın yanlış anlamayın dayak vs. kullandığım birşey değildir aslaa....
ama bu sınıfta pırlanta gibi çocuklarda vardı aileleriyle herşeyleriyle...onlara da haksızlık....
yani öğretmenlik zor çok zor bir görev....öğretmenlere peşin hükümlerle yaklaşmadan önce onları bir dinleyin derim ne olursa olsun....
sınıfımı bıraktım şimdi izindeyim...ama tam istediğim kıvama gelmişlerdi...yazık inşallah değişmemişlerdir...ama bazılarına ne yaptımsa bişey öğretemedim eğitemedim...işte bu da benim suçum değil....tek tarafla olmuyor öğretmen aile çevre....herşeyle bir bütün....

öğretmenlik dünyanın en kutsal mesleği...

anneleri babaları da, başbakanları da, doktorları da, polisleri de, öğretmenleri de eğiten öğretmenlerdir...

bazı öğretmenlerin bu kutsallığa gölge düşürecek hareketlerde bulunması önyargılı düşünmemize neden olmaz...

öğretmenlere peşin hükümlerle hiç bir veli yaklaşmaz..ben şimdiye kadar böyle birşey duymadım da görmedim de...

her veli öğretmenine sonsuz bir güvenle yaklaşır.

Back