Eğitim ne demek /Böyle mi olur ?

üvercinka1981 ve kibele yorumlarınız için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kibele tekrar özgüveninin gelemesi kendini ifade edebilmesi için söylediğiniz metodu uyguluyoruz.Gerçekten sonuçları çok güzel
güzel yol kadediyoruz. Sınıf değiştirmeye gelince malesef öyle bir lüxümüz yok, olsa yavrucak bunca sorunu yaşamış olmayacaktı.

bir anda çocukluğuma gittim...
ilk öğretmenim-ilk okul öğretmenimi halen nefretle anıyorum...
bizde küçük bir ilçedeydik o zamanlar...
sınıfta ayrımcılık vardı..
bizler silik öğrencilerdik bir kaçımız öğretmenin nezlinde ne kadar çabalasak sivrilmeye çalışsak sular seller gibi dersimizi ezberleyip gitsekte okula öğretmen başımızdan bastırırdı sivrilmeyelim diye...:mymeka:
çünkü sınıfta gözdeler vardı...
zengin çocukları..
23 nisan gibi etkinliklerde müdür sınıfa gelir etkinlik için bir bir seçerdi bizleri...
nasıl sevinmiştim nasııııl...delikafadulden
bende folklörde yeşil ördeği oynayacağım diye..
hemde öyle iyi biliyordum ki figürleri, çünkü ablamdan öğrenmiştim o orta okul folklör grubundaydı...
salonda toplandık oynuyoruz içimde çocuksu bir sevinç..
nemi oldu!
öğretmen gelip beni ayırdı ve yerime bir başkasını gözdelerden birini koydu..senağlama
hala ürperirim, tuvalete giderek göz yaşlarına boğulduğum anı düşündükçe...
düşünün o zamanlar henüz ilkokul 2. sınıf öğrencisiydim ki şu an 27 yaşında kocaman bir kadınım..
anlatmak istediğim psikolojimde ne kadar büyük bir yara bırakmış olması....
çok değil 1 yıl sonra babamın tayini gereği şehre taşındık..
her öğrenci okuldan ayrılırken göz yaşlarına boğulur ya..
ben resmen dualar ediyordum o lanet yerden kurtulduğuma...:Saruboceq:
öğretmenle vedalaşmadım bile... nefretimdi çünkü....
bir çocuk nasıl nefret duygusu besler?
hemde o yaşta...
yüreği haksızlıklara haykırırken ,sanılır ki henüz aklı ermez bilmez böyle şeyleri..
ama bal gibide biliyor-görüyordum işte...
en kötüsüde ben o şehirden o okuldan ayrılırken elime verilen karne utandırmıştı beni...
Türkçe dersim başarısız olarak geçmişti karne notuma....senağlama
sonrasında şehre taşındık...
ve yeni bir okula kaydoldum....
Meğer benim okuldan-derslerden soğuma sebebim tamamen eğitimciye bağlıymış...
yeni öğretmenim-asıl öğretmenim-hayran olduğum minnetle andığım o insan aslen ikinci ama bana göre ilk olarak adlandırdığım öğretmenim benim beynimde öğretmen kelimesinin manasını tamamen değiştiriverdi...:1hug:
utanmıştım çok utanmıştım karnemi onun eline verdiğimde...
yeni gelen öğrenci tembelmiş diye düşünür diye..
çünkü başarısızım vardı öyle yazıyordu Türkçe dersim. Karnemde!
ama dedim ya şaşırttı beni..
babacan tavrıyla...
eşit davranışlarıyla....
her birimizle tek tek ilgilenmesiyle...
bana yeni gelmeme rağmen aralarına yeni katılmış olmama rağmen kucak açmasıyla....
ve bir gün okulun düzenlemiş olduğu kompozisyon yarışmasında dereceye girmemle öğretmenim benim gözlerimin içine bakarak....
"seninle gurur duyuyorum" demişti...
ve ardından Türkçe dersimin karnemde nasıl olurda başarısız olarak yerini aldığına anlam veremediğinden bahsetmişti....
sonrasında orta okul ve lise dönemlerimde Türkçe-edebiyat-kompozisyon konularında sürekli sivrilmiş dikkat çekmiştim....
dercelerimle-birinciliklerimle hazırladığım konular kompozisyonlarla öğretmenlerin gözdesi olmuş özel gün ve haftaların anlam ve önemini belirten yazıları ben yazmış ben okumuştum....:dilcikar:
oysaki ilk eğitimcinin gözünde ben Türkçe'de başarısız bir öğrenciydim..:dilcikar:
başarısız ne demek = 0 not demek!
etkisiz demek...hiç bir şeyi bilmiyor demek!
hiç mi bir şey bilmiyordum ben!
canımı yaktı tanıdığım ilk eğitmen!
şimdi konuya dönecek olursam.....
o minik öğrencinin içinde fırtınalar kopuyor inanın...
haykırıyor haksızlığa ve arkasında destek arıyor...
lütfen elinizden geleni ardınıza koymayın arayın hakkınızı..
benim ailem öyle değildi kaldı ki ben şikayet etsem bile aileme anlamazlardı böyle şeylerden...
çocuğun ileriki psikolojisi açısından lütfen bir şeyler yapın...
düşünün ben ilk okul 2. sınıfta yaşadım bunları 27 yaşında olmama rağmen bende kalan izleri görün ve geleceğini düşünün evladınızın.....
Allah içinde Allah korkusu olan adaletli insanlarla karşılaştırmayı nasip etsin hepimize ve çocuklarımıza.....:Saruboceq:

Çok duygulandım yazınızı okurken...
Bizim yavru ceylan canlandı gözümde.Yaşadıkları aynı ne yazıkki..Okulda yaşaması gerekenleri yaşayamıyor malesef. 23 Nisanmış belirli gün ve haftalarmış o heyecanı o duyguyu tadamıyor ne yazık ki. Bizler elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığımız halde..Dediğiniz gibi Allah korkusu olan adaletli insanlarla karşılaşmayı nasip eylesin Rabbim. amin... amin.. amin.. (ecmain)
İnşallah oda sizin gibi hayalindeki gerçek eğitimcisine kavuşur. İnşallah

merhaba canlar,
Okullar açılalı baya oldu sizlerinde söylediği gibi sessiz kalınmadı gerek okul müdürü gerek il milli eğitim müdürü ile görüşüldü.Bizim meşur X öğretmen bu günlerde kendine çeki düzen verdi korkudan olsa gerek yada mecburiyetten Hal-i hareketleri olumsuz davranış şekillerinde bir düzelme olmazsa gereği yapılacak.(müfettiş gelecek)

Bi kötü haber herşey iyiye gidiyor gibi görünürken bizim yavru ceylan dün mide kanaması geçirmiş.Henüz 9 yaşındaki sabi nasıl olurda mide kanaması geçirir inanın bizde bilemedik hemen acile kaldırılmış neyse gerekli müdehaleler yapılmış.Mide kanamasının sebebi ne yediklerinin dokunması ne besin zehirlenmesi.sebebi piskolojik.Sıkıntı stress.. Annemin söylediğine göre önceleri öğretmeninin çok baskı haksızlık uyguladığı dönemlerde uykusunda bile ağladığı dile getiremeklerini dile getirmesi gibi durumlar yaşarmış. Daha önce bende şahit olurdum bu duruma... Bahsetmiştim piskolojik destek aldığımızdan o günden bu yana çok şükür kendini toparlamaya başlamıştı ama işte demekki içine attığı bize anlatmadığı yansıtmadı şeyler var hala.şimdi sağlık durumu gayet iyi hatta bugün yenilmemiş okula gitmiş.Allahın izniyle onu tez zamanda toparlayacağız.

Konuyla ilgilenen fikir beyena eden tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum
Sevgilera.s.

Son düzenleme:
şekerim 1. sınıftan beri böyle ise bu kişi neden hala çocuğunu o sınıftan almadın..tamam arkadaş çevresi değişmesin falan filan ama bu çocukta 6. sınıfa hiçbişi bilmeden gidecek..lise var üniv var.sonra çocuklar bir çarpım bile yapamıyor biz öğretmenler lise çocuğuna toplama çıkarma öğretiyoruz..müdüre şikayet et.meb e git.bütün velilerle dilekçe yazın.vardır bir yolu herhalde.çocuğun heba olmasın.

Sürekli bu soru soruldu bana ben işkenceden zevk alan değilim ki o yavrunun piskolojik işkence görmesinden haz alayım.BAşka altarnatif olsa sınıfını değiştirirdim ama yok başka geçebileceği sınıf yok.Diğer şubenin öğretmeni yoktu vekil öğretmen gelmişti oda gitti. Daha önceleri defalarca uyarı yapıldı gerek okul müdürü gerek veliler olarak ama diğer yazılarımda da anlatmıştım iş icraata gelince bir çok veli korkarak kaçar oldu.Kendi evladımızın yaşadığı piskolojik sorunlar ortaya çıkınca kendi üzerimize düşeni kolları sıvıyarak kendimiz yaotık bir üstteki yazıda açıkladım zaten yerimseniben

ben de bir öğretmenim ve sadece yarım dönem bir devlet okulunda mesleğimi ifa ettim. inanın öğretmen arkadaşlarımı gördükçe,tanıdıkça mesleğimden soğudum. bana öğretmenlik bir gönül mesleği olarak anlatılmıştı oysa. sabırlı olmalı,güleryüzlü olmalı,anlayışlı,sevgi dolu,ezberci tutumdan uzak eğitici,örnek insan olmalı diye bellemiştim hep.öyle de hazırladım kendimi... konuyu çok iyi bilmeme rağmen -ki bir ilköğretim konusu- bir çok kaynak taşırdım yanımda.değişik açılardan yakalsınlar olayları diye ne kadar öğrenci derse katabilirsem kardır diye... maddi yokluk bahanesi olan sinmiş birkaç öğrenci öncelikle katılmaya başladı derse. daha sonra en haşarılarının, dersi dikkatini vermeye değer bulmayanların dikkatini çektim. hep çoktan seçmeli test yerine yazılı yoklamayı tercih ettim. notun değil onlara kattıklarımızın onların öğrendiklerinin önemli olduğunun altını çizdim. içim yanardı o öğrencilere. evde eşime anlatırdım geceleri düşünürdüm.
diğer taraftan öğretmenler odasına giresim gelmezdi. içeri bir öğrenci girmek için kapıyı tıklattığında içlerinden birinin "defol oradan,ben sınıfa gelince söylersin!"şeklinde çıkışması, koridorda kendisine çarpınca öğretmen olacak arkadaşın çocuğu yakasından tutup "önüne bak aptal!"deyip itelemesi, müdür ve yardımcılarının hergün rastladığım çocuk istismarları,öpğretmenlerin odalarında altın günü yapıp ziyafet vermeleri ve yemekleri öğrencilere hazırlattırmaları,plan program sadece kağıttan ibaret sanmaları,öğretmenlik sertlik demektir anlayışındaki müdür ve yardımcılarının "boşveeeer" tarzındaki eğitim anlayışları beni çileden çıkardı. dönemi zor tamamladım ve hayalleri yıkılmış bir öğretmen olarak eğitime ara verdim...

ne eğitim eğitim ne de öğretmen öğretmen...yazık...

sayfaları tek tek okumadım da ondan yani:)
keşke başka okula alma gibi bir durumunuzda yoktu dsanırım.neyse hayırlısı.inşallah sorun olmaz daha

Sayın hocam eğitime ara vermenize çok üzüldüm. Yavrularımızın siz ve sizin gibi ince düşünen bu işe yüreğini koyan öğretmenlere işi layıkıyla yerine getiren has eğiticilere ihtiyacı var.Geri çekilip ara vereceğinize görevinizin başına geçip doğruyu, güzeli en güzelini en iyisini, çirkinini kötüsünü göstererek öğrencilerinize göstermelisiniz.Türkeyemizin siz ve sizin gibi öğretemnlere ihtiyacı var.

Eğitimi eğitim ,öğretmeni öğretmen yapacak yine siz ve sizin gibi eğiticiler olduğunu unutmayınız...

sayfaları tek tek okumadım da ondan yani:)
keşke başka okula alma gibi bir durumunuzda yoktu dsanırım.neyse hayırlısı.inşallah sorun olmaz daha

hı hımm anlamıştım zaten. Evet başka okula alma gibi bir durumumuz yok ilçede yaşadığımız için il ile arasındaki mesafe 2 saat mümkün değil yani.İnşallah hayırlısı olur sağolasın canım benim:1hug:

bu tarz olaylar Türkiye'nin her yanında yaşanıyor maalesef ve bende arkadas ortamımızda dayagı savunan birçok öğretmen gördüm..işin içine girince herşeyin vitrine oldugunu farkettim..bizim eğitim sistemimizin içi boş..yenilikler hep yüzeysel..çalışan işini dogru yapan kişilere ise daha yenisin ondan gözüyle bakılıyor..ilk yılından hevessiz öğretmenler,merdiven çıkarken off,yoruldum vs..
herşeye inat çalışıyorum..hiçbir zaman sınıfa şahsi öfkemle girmedim ve girmeyecegim..ben eğitimciyim..adı üstünde..bilenlerle degil zor olan bilmeyenlerle çalışmak,çekingen öğrencileri sınıfta rahatlatmak,ezberci sistemi geride bırakmak,
önümüzde uzunnn bir yol var...

bir ögretmenın kızı olarak okuduklarıma çok uzuldum ve bir egitimcinin kızıda olsam benımde basımdan gectı bu tur olaylar maalesef..
bende birden çocukluma gittim..
ilkokuldayken sizin anlattınız gibi bir hocam oldu (ben çoookk ogretmen değiştirdimde,baba meslegı tayıncıydık)
hocamız sizinde dediginiz gibi sadece 12kişi kadar ilgilenıyoru ve sınıf 36 kısıydı !!!
4.sınıfta kume kume yapmıstık sıraları , hocaya yakın olan sıralarda oturanlar onlarla bi ilgi alaka olurdu . ben tam sınıf tahtasının karsısındakı kumedeydım...
5.sınıfta baska hoca gelmıstı Allahıma havale edıyorum hala daha ..
benı tahtaya çıkartır bi soru sorar .. ben çözmeye baslıcakken tam otur otur su kadar aklın yok zaten,sen burada ne işin varsa git evinde annene yardım et,hocam çozuyorum dıyıncede haddimi bilmemekle suclanırdım
6.sınıftakı resım ogretmenım , bizim yaptıgımız rresımlerı gozumuzun onunde yırtıp çöpe atardı bizi azarlayarak.. yaa mubarek insan ben ona okadar emek vermısım ,sen nasıl atarsın onu copeee diyemezdik tabıkııı... durduk yere disiplinlik olmak istemezdik..

şuan iyi kotu okudum çok sukur maliyeci olcam insallah.. evet benım su gibi aklım yokmuşş gercektende...

bence müfettiş istemekte fazlasıyla geç kalmışsınız. Birde mağdem bu kişi bu kadar sorumsuz çocuğunuzu başka bir sınıfa geçirseydiniz başka bir öğretmenle eğitime devam etseydi. Böyle adamlar yüzünden özgüvenini yitirmiş nesiller yetişiyor.

Öncelikle gayret sizden yardım Allahtan , başa çıkmaya çalıştığınız insan şerli biri demekki garibim sabi mide kanaması dahi geçirmiş .

Demekki çocukların küçük ruhlarını bile yaralamış.

Kimbilir bakışları nasıl ? Daha etkili yollara baş vurun ilgi çekmek için topluca

örn;hep birlikte o öğretmeni protesto edin ne bileyim ya aklım almıyo nasıl eğitimci bunlar ya

inanın hırs yaptım okuduğumda.Kendi çocuklarımı düşündüm çok üzüldüm .senağlama

Birlikten kuvvet doğar, yavrunuzu kurtarın sevinç içinde güle oynaya gitsin okula.

Kötü eğitimci kaderi olmasın, zaten yeterince hırpalanmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…