- 25 Temmuz 2011
- 2.648
- 71
-
- Konu Sahibi PrincesaDeLosCielos
Merhaba.
Bu topik benim diyet günlüğüm olacak. Aranızdan bana katılmak isteyenler olursa kapım hepinize açık. Buyurun gelin, birlikte zayıflayalım.
Kendimden kısaca bahsetmek istiyorum.
20 yaşındayım. Boyum 1.65 civarında. 77 kiloyum. Bundan 1 yıl öncesine kadar çok daha kilolu bir insandım. Kola, cips, çikolata, fast-food, yağlı yiyecekler aklınıza ne gelirse çok seven birisiydim. Geçen yıl 85 kilo olarak üniversiteye başladım. Yurtta daha da çok yemeye başlamıştım. Neredeyse hiç hareket etmiyordum. 'Bu böyle olmaz' diye düşünerek diyet yapmaya başladım. Diyet yapmak derken şöyle söyleyeyim, diyetisyene gitmedim fakat yediklerime dikkat etmeye başladım. Abur cuburu hayatımdan çıkarttım. Kahvaltılarda bol bol domates ve salatalık yemeye başladım. Yemeklerde ekmek yememeye çalıştım. Bir şeyi canım çok istediğimde yiyordum tabi ki ama eskisi gibi patlayana kadar yemiyordum.1 ay kadar da yürüyüş yaparak 5 ayda 17 kilo vererek 85 kilodan 68 kiloya indim. Sonra diyeti bıraktım.:26:Ama yaz tatili boyunca kilomu korumayı başardım. Sonra ne olduysa bir anda okulu bırakıp sınava tekrardan hazırlanmaya karar verdim. Evde yine hareketlerim kısıtlanmaya başladı. Kendimi yemeğe, abur cubura verdim.:18: Veeee bundan 1 hafta kadar önce eczanede tartıldığımda 9 kilo aldığımı gördüm. Evet tam 9 kilo. Yani verdiğim kiloların çoğunu geri almışım.:18: Her gün 'Bugün kesinlikle diyete başlıyorum' diye diye bugüne kadar gelidm ve 9 kilo almışım. Erteleye erteleye verdiğim kiloların çoğunu geri almışım. Ama böyle olmaz. Daha fazla kilo alamam. Eski halime geri dönemem. Buna asla izin vermeyeceğim. Bugün çok kararlı bir şekilde tekrardan diyete başladım. Yani yediklerime dikkat edeceğim. Spor yapamam çünkü kışta dışarı çıkınca hemen hasta olan birisiyim. Ama yazda hem yürüyüş hem de fitness yaparak vücudumu toparlayacağım.:129: Selülitlerimden ve yumuşak vücudumdan kurtulup; sıkı, taş gibi bir vücuda sahip olacağım İnşAllah. Elveda çok sevdiğim kola, elveda cipslerim, çikolatalarım, patates kızartmalarım, hamburgerlerim, yağlı yiyeceklerim, şekerli çaylarım, abur cuburlarım. Topiğimi sürekli güncelleyeceğim. Kardeşim okuldan gelsin şimdi ki halimin fotoğrafını çekip topiğime ekleyeceğim ve kilo verdikçe de fotoğraflarımı atacağım. Merhaba sağlıklı yaşam. Merhaba yeni Efsa...
Diyet başlangıç tarihi: 26.02.2014
Diyet başlangıç kilosu: 77
Hedef kilo: 60
günlüğün hayırlı uğurlu olsun canım , sağlıcakla ideal kilona inersin inşAllah
günlüğün hayırlı olsun
bende 21 yaşındayım 165 boyum 75 kiloyum ...21 kilo vereceğim bugün karar verdim bende tekrar kilo vermeye ..
benim bebeğim var 5,5 aylık sürekli evdeyim nasıl olur bilmiyorum ama bu kilolar gidecek..
inşallah ideal kilona ulaşırsın...
Günlüğün hayırlıı olsunnbende 21 yaşındayım 1.60 boyda 60-61 kiloyum ben hedefim 52 yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum özelliklede 2 haftayı askın süredir ama asıl odaklanılması gereken bence spor ve özelliklede PLATES her gün evde plates yapıyorum spor salonlarına hiç gitmedim haftada 3 gün gitmenin bana evde hergün plates yapmak kadar faydalı olcağını düşünmüyorum cünkü açıkçası dersler başladı okula gidip geliyorum ama platesi ihmal etmemeye özen gösteriyorum bazen 1 gün dinlendiriyorum kaslarimi bunun yanında + yarım saat yada 45 dk tempolu yuruyuş yapınca süper oluyo kışın bazen yürüyüş de zor geliyor aç ebru şallıyı ve platesi ihmal etme sende canım vucudu daraltan- yağ yakıp kas yaptıran-selülitlere veda ettiren-enerji veren güzelleştiren herşey platesde bence bi zayıflama programi spor odaklı olmalı elbetteki dengeli ve sağlıklı beslenmeyle
ablam hamileliği sırasında 80 kiloya kadar çıktı şu an 55 kilo ama sporsuz kilo verdiği için vucudu sarkık yüzü zayıfo yüzden spor odaklı olmasi lazim bence çünkü kilo verdikçe güzelleşicem derken vucut sarkıyo selülitler artıyo yanii platesi kesinlikle tavsiye ediyorum kızlar sağlıklı zayıf günler olsun
Çok teşekkür ederim.Günlük tutmak gerçekten işe yarıyor. Diyetimi bozarsam yediklerimi buraya yazmaya utanırım diye kendimi tutuyorum Kilon aslında normal gibi canım. Hafif dolusun anladığım kadarıyla. Tabi ki hedeflediğin kiloya inersen senin için çok çok güzel olur çünkü 3-4 kilo aldın diyelim göze batmaz ama şimdi 3-4 kilo alsan sen de rahatsız olursun. Kendimden biliyorum. Şu anda kendimi 100 kilo gibi hissediyorum. 77 kiloyum ama çevremdeki kimse 77 kilo olduğuma inanmıyorum. 'Çok çok 70'sindir' diyorlar. Aslında sıkı bir vücudum yok ama nasıl kilomdan az gösteriyorum anlamadım. 68'e indiğim zamanlarda kaç kilosun diye sorduklarında kilomu söylüyordum 60-61 gösteriyorsun diyorlardı. Tabi durum böyle olunca seviniyorum ben de.
Spor gerçekten çok önemli ama ilk mesajımda da da belirttiğim gibi hava soğuk ve dışarı çıkmam çok zor. Yoksa yürüyüşümü falan aksatmamaya çalışıyordum ben. Evde hareketsiz olmaktan da rahatsızlık duyuyorum. Evde de plates, callanetics yapmayı istiyorum ama eski kiloma dönünce başlamayı düşünüyorum. Spor salonuna gitmektense plates daha mı faydalı olur diyorsun canım? Ben, yaz tatilinde fitnessa yazılmayı da düşünüyordum. Kilo verince yüzüm de zayıflar benim. Sevmiyorum bu durumu ama yüz için yapılabilecek hiçbir şey yok maalesef.Burada bir konu okumuştum, bayanlardan birisi de 'Yüzden herkes zayıflar, yapılacak bir şey yok' demişti. Ablana da hak veririm. Küçük bebek olunca insanın eli kolu bağlanıyor. Ablan da keşke evde plates falan yapsaymış ama bebeği biraz büyüyünce başlasın. Sen teşvik et. Vücudu da yüzü de toparlanır. Ben 10 kilo vereyim spor yapmadan, gerisini sporla destekleyerek vereceğim İnşAllah. Hem yaz ayında yürüyüş de yapabilirim, fitnessa da yazılırım ve evde de plates ya da callanetics yaparım. Selülitim çok var maalesef ve koladan olduğunu düşünüyorum çünkü yıllardan beri sudan çok kola tükenten birisiydim. Kola da selülitin dostu. Bacaklarımı görsen dalga dalga. İstediğim kiloya ineyim Allah izin verirse, ilerde evlendiğimde hamile bile olsam yediklerime dikkat edip sporumu da asla aksatmayacağım. Kilo vermek kolay değil. Çok teşekkür ederim canım. İnşAllah sen de istediğin kiloya kolayca inersin.
Çok teşekkür ederim.Hemen hemen aynı boyda ve kilodayız. :) Yaşıt sayılırız. :) Bebeğinizi Allah size bağışlasın. Ne güzel gencecik yaşında anne olmuşsun. :) Evde yediklerine dikkat et. Abur cuburu hayatından çıkart. Yaza kadar bebeğin de büyümüş olur. Sabahları bebeğini arabasına koyar, 1 saat yürüyüş yaparsın. Forumda Callanetics Egzersizi var. Videoalarını indirir o egzersizleri de yaparak sıkılaşırsın. Ben de yaz tatilinden önce yürüyüş ve spor yapamam. Hem havalar henüz soğuk, hem de sınava hazırlanıyorum. Zaman benim için çok değerli. Haziran ayında sınavlarım biter bitmez spora da başlayacağım. Sanki hiç ideal kiloma ulaşamayacakmışım gibi düşünüyorum. Korkuyorum. İstediğim kiloya ineyim de sonra hiç almayacağım İnşAllah. Yüzüm zayıflıyor kilo verince benim. Senin öyle bir sıkıntın var mı canım? İnşAllah herkes istediği kiloya iner ve bir daha hiç kilo almaz.