eee Napcam şimdi?

Ohooo bu mezhep olaylarini coktan asmaniz gerekir zaten birbirinize bakin ve birbirinize inaniyorsaniz devam edin iliskinizin arkasinda durun sizin fikriniz onemli
tekrar ediyorum 2 miz içinde ortada herhangi bir sorun yok.. Benim korkum annesinin haklı çıkabilme ihtimali :) Annesini babasını üzüp bir yola çıkıcaz, değer mi değmez mi endişesi.. teşekkürler..

tekrar ediyorum 2 miz içinde ortada herhangi bir sorun yok.. Benim korkum annesinin haklı çıkabilme ihtimali :) Annesini babasını üzüp bir yola çıkıcaz, değer mi değmez mi endişesi.. teşekkürler..
Siz mutlu olduktan sonra neden uzulsunler?onlari karsiniza alip anlatin ikimiz de okumus meslek sahibi insanlariz hatta ogretmen oldugumuz icin her fikirden her dinden her kulturden ve her mezhepten insana anlayisliyiz ve kapimiz hepsine acik bu nedenle eger ki aramizda bir fark varsa bile biz bunu onemsemiyoruz deyin sizi anlayacaklardir

aynı şeyi düşündüm :) yüreğiniz açık olabilir ewimiz açık olamaz diye karı tarafdan cewap almaktan korkuyorum :)

Sonradan alevi olunmaz, alevilik soydan gelir tıpkı yahudilik gibi...

Konu sahibi size gelince, genelde sünni olan taraf sıkıntı çıkarır ama burda tam tersi olmuş. 34 yaşında bir adam ailesine ben bu kadını sevdim ve evleneceğim diyemiyorsa ve ailede koskoca adamın kararlarına saygı duymuyorsa çok zorlamanın anlamı yok bence. Sonunda üzülen siz olursunuz.

aynı şeyi düşündüm :) yüreğiniz açık olabilir ewimiz açık olamaz diye karı tarafdan cewap almaktan korkuyorum :)
Ogretmen deyince akan sular durur bende bacim saygim sonsuz
İnsallah cok mutlu olursunuz birmezhep yuzunden keske insanlar birbirini mutsuz etmese de sizin gibi dusunse

Haklısınız.. onun dediği şey; ya senle bitecek ya da onlarla bitecek...

Mezhep farkı sorun olurmu bilmiyorum ..
ama istenmeyen gelin olmak üzücü..
Bu sevgilinize de bağlı ..
ben onu seviyorum deyip ailesine anlatmalı..
işiniz zor ..

mezhep farklılıgı yüzünden ayrılınırmı yaa......anlaştıktan ssevdikten sonra mezhepin ne önemi kalır.aklına bile gelmezzz birbirinize saygı duydugunuz müddetce

ikimiz de öğretmeniz :)
Şimdi olaya şöyle bakalım.
aileler çocuklarına seçme özgürluğü tanidiğı için üni. Okutup meslek sahibi olmasini sağlıyorlar. iş evlenmeye gelince seçtikleri insanları begenmiyor ya da kabul etmiyorlar.ailelerin fikrini söylemeye elbetteki hakkı vardır ama engel olmaya hakları yoktur.
bu sizin hayatınız sizin seçiminiz. Mutlu da olsaniz mutsuz da olsaniz sorumlusu sadece sizsiniz.
eminim yaş farkını da mezhep farkı gibi sorum ediyorlardir. Kendilerine göre haklı da olabilirler.Size önerim karşınizdaki insani biraz daha tanimaya çalışın.

şimdi bu olayı sorun etmeyip tabiri caizse halı altına süpürüp sonradan biz birbirmize daha fazla alıştıkdan sonra ortaya çıkmasını doğru bulmuyoruz.. Bu olaya sonradan bakmaktansa sıcağı sıcağına çok fazla şey yaşanmamışken halletmek daha mantıklı geliyor..

Allah izin verirse agustosta oğlum olucak.Senin kadar düzgün bir gelin adayım olur inşallah. Cevaplarından ne kadar olgun , kaliteli bir kız olduğun belli , şu mezhep ayrımcığından nefret ediyorum. Seninle 5 dk konuşma imkanları olsaydı karşı tarafın ailesi inan bana şu ön yargılarından utanırlardı.. Umarım çok mutlu bir evliliğin olur ( seni gerçekten hak eden bir ADAM ile tabiki)

Allah razı olsun, Rabbim herkesin gönlüne göre wersin, Size de Sağ salim oğlunuzu kucağınıza almayı nasip etsin..

Mezhep farkı sorun olurmu bilmiyorum ..
ama istenmeyen gelin olmak üzücü..
Bu sevgilinize de bağlı ..
ben onu seviyorum deyip ailesine anlatmalı..
işiniz zor ..
açıkcası ben şu an görüşmediğimizi söyle deyip zaman kazanmayı tercih ettim.. Ama yine sıkışıyoruz sanırım.. beni sewdiğini anlatsa bile karşı tarafın ya o ya biz şeklinde seçim yapmaya zorunda bırakmasından endişe ediyorum.

benim ailem de hep, seni ezmeye çalışırlar, laf sokarlar, sen mutsuz olursun dediler, başta istememeleri bu nedenleydi.
bir de şöyle önemli bir durum var, eşimin ailesi, daha doğrusu akrabaları aşırı uçlarda tutucu ve muhafazakarlar, benim ailemle biraraya gelmeleri imkansız gibi bir şey, eşimin anne babası onlar gibi değil, kendi hallerinde dindar insanlar. yine de akrabalarının bu profili ailemi korkuttu. ama ben nerdeyse hiç sorun yaşamadım, bu biraz kayınvalidem ve kayınpederimin ailenin büyükleri olup diğerlerine karşı beni yürekten savunmalarından biraz da benim çok takmayan bir insan olmamdan kaynaklı.
yani ola ki ilişkiniz devam eder ve ciddi bir adım atarsanız sizin ailenizin de onun ailesinin de bazı konulara hiç girmemesi (eşimin halasının bana abdest alıyor musun diye sorması gibi) özellikle ibadetlerle ilgili karşılıklı yargılamada bulunmaması gerekiyor.

bu tür soruları ben, öğrenme merakından karşılarım we zaten işim öğretmek.. :) ama şuan dışarıdan söylemesi kolay o anki durumumu bilemedim :) Anne babayı aşsak diğerleri kolay. :) onlarda dediğim dedik çaldığım düdük anladığım kadarıyla.

Zooorrrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…