edirnede yasamak

pomcik

Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2015
92
53
8
Merhaba bayanlar. Size cok ihtiyacim var. İstanbulda yasiyorum ve hic mutlu degilim. Esimle ilgili sorunum yok sukur. Fakat hayatimda iyi giden tek sey evliligim. Madsi sikintilar yuzunden esimin ailesiyle kaliyoruz fakat ben artik hic mutlu degilim. Aile zaten kalabalik rahat edemiyorum hem de hic bir seyi istedigim gibi yapamiyorum. Yuzume karsi olmasa da arkamdan laflar dondugunu biliyorum. İstanbulda ekonomik yasam cok zor. Cok pahali. Biraz arastirdim ve edirne kafama yatti. Esimle paylastim fakat is imkani olmadigini soyledi. Ozellikle edirnede yasayan arkadaslardan fikir istiyorum. Kendileri esleri ne is yapiyor gelir gider tahminen ne kadar oluyor? Ben lise mezunuyum esim ilkokul mezunu. Yardimck olursaniz cok mutlu olurum

karnınız nerede doyuyorsa orası bence.
iş imkanı olmazsa bu sefer de maddi sıkıntılar yüzünden evliliğiniz zarar görmesin.

Edirne'de sirf o Edirne usulu ciger icin bile yasanir. Booyle ici yumusacik disi citir citir yaprak yaprak olandan.

Edirne bence cok guzel bir sehir .. insanlari sokaklari havasi .. ben 4-5 kez gittim gezmeye ve sevdim orayi
bence cok guzel bir fikir ne guzel gelmis aklina :) boyle bir imkanin varsa bence guzel olur

Arkadasımda kayınvalidesiyle istanbulda yasıyordu ve baska şehir istiyordu.
Onlar da eşiyle tekirdağ kapaklı'ya taşındılar. Eşi fabrikada calısıyor. Söylediğine göre her yer fabrikaymış herkes fabrikada calısıyormuş yani iş bulmama gibi bir sorununuz olmaz.
Edirneyi bilemiyorum ama tekirdağı da bir düşünün isterseniz.

Edirne 'de
Turkcell de cagri merkezinde musteri temsilcisi olarak ise baslarsan canm gecininizi saglayabilecek duzeyde bir maas gecer eline. Minimum lise mezunu aliyorlar. Bence cokta degmez oraya gitmene.

canım o illerde yerli halk çoğunluk çiftçiliklede uğraşıyor yan gelirleri oluyor Tekirdağ değilde fabrikalar ilçelerde servisleri var fabrikaların Tekirdağ a yakın ilçelerden diğer yerlerdekilerede Çorludan servisler vardır .

ben seni anlıyorum. kendi özelin olmaması zor. bıkıyor insan. öyle bir ihtimal varsa cekin gidin

çok güzel bir şehir ama eşinizin önce sağlam bir iş bulup gitmesi gerekiyor o bir iki ay çalıştıktan sonra aklınıza yatarsa orda kalırsınız

Öğrenci olarak 4 yıl yaşadım o şehirde. Evde kalan arkadaşlarım için kiralar pahalıydı ama aileye daha uyguna veriyorlar. Biraz ulaşım da pahalı gibi geldi bana çünkü ulaşım rahat mesafe kısa ama öğrenci üzerinden geçindiklerinden çözümü fiyat arttırmakta bulmuşlar. İnsanları çok iyidir ben Trakya insanını hep sevmişimdir. İş imkanı ise pek bilgimin olduğu bir şey değil. Ama bulursunuz bir şekilde. Biraz daha gelişmesi gereken bir şehir bence çünkü hak ediyor bunu. Pek sıkılmazsınız düzen kurulması kolay olur. İlk başlarda zorlanırsınız ama zamanla alışılıyor. Bu arada çok iyi düşünmeniz gerek sonuçta uzun vadeli kalma ihtimaliniz var.

Edirne olunca hemen atladım konuya Orda okudum bende çok sakin güzel bi yer. Ama iş imkanı zor , memur olman gerekiyor orda rahat yaşamak için . Biri daha söylemiş turkcel çağrı merkezinde çalışabilir diye oda olabilir. Ev kiraları öğrencilere biraz fazla ama normal ailelere ne kadar verirler bilmiyorum. fabrika falan yok. Çorluya giderseniz orda birsürü fabrikalar var ve çorluda gelişmeye başlamış bi yer.

Edirne ilkokul mezunu biri çok zor iş bulur. Trakya olsun istiyorsan Çorlu pahalı, Çerkezköy-Kapaklı düşünebilirsin. Ama güzel güzel geçinmek istiyorsan çift maaş şart.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…