Edirne ' de Yaşamak Mı Yoksa Sürekli Gidip Gelmek mi ?

Canim cok guzel diyosunda istanbuldan edirneye cok degil bi hafta git gel sen dene bi bence ona hak wericeksin edirneli biri olarak soyluyorum bende istanbul gidip geldim cok ama cok zor bu istedigin
ustelik edirne cok guzel bi sehirden beklentilerind nedir fikrim yok ama yasanacak bir sehir

edirne yada başka bir şehir konu istanbuldan başka birşehir olması işte zor evet şu an kolay geliyo ama

kadıköyde doğdum büyüdüm gebzeye gelin geldim kimseyi tanımıyorum bak hiçkimseyi ha diyince ailemin yanına gidemedim ama eşim yanımdaydı 9 ay ev hanımı oldum şimdi çalışıyorum ama çıkmak surumundayım hamilelik :):)

bi yer bilmedim herzaman isteyen gelemedi yanıma bn gidemedim şartlar uymadı ama eşimle gezmemi hiiç ihmal etmedim her hafta sonu bi yerdeyiz akşamları bi yerde

gelmek isteyen ne yapıyor ediyor geliyor bana sarıyerden otobüsle kalkıp geliyor kuzenlerim bnde onlara gidiyorum gönül isteyince yol ferman dinlemiyor :):)

bu kadar kafaya takma alışıyorsun farklı yerde yaşamanın avantjlrnı kullan farklı yerlere gidersiniz şehirler görürsünüz ailene istediğin zaman seni götürecektir emin ol :):)

eşin yanında olsun yeter.

yani o diyor ki zaten gezmeyi seviyoruz sürekli gezeriz maddi olarak sıkıntımız olmayacak istediğin zaman sende gidersin ailenin yanına , ama ben istanbulda evim olsun istiyorum ya of bilmiyorum
Hem karnim doysun hem pastam bitmesin..cok nazli ve kaprislisiniz.
Evlilik bu degil ya...sizinkisi zora sokmak.ben istanbulu birakip konyaya geldim..esim israrla tayini istanbula almak istiyor.ben istemiyorum.burda maddi anlamda daha refahiz..zaten sik gidip geliyoruz..
Hem suda cok sacma istanbula ev acacaksin esin gidecek cuma donecek.
Neden peki istanbulu kocandan daha mi cok seviyorsun?

Yorumları okumadan araya giriyorum. İstanbul'da yaşayan bir Edirneliyim. Sürekli git gel yapmak gerçekten çok zor. Bir yerden sonra çok yorucu oluyor. Edirne yaşamak için şahane bir şehir. Küçük, sevimli, vs.. Gidin orada yaşayın, haftasonları buraya gelirsiniz.

Hala kendi kafanızda kurup ya alışamazsam ya yapamazsam diyorsunuz. Neden yapamayasınız neden alışamayasınız. İstanbulda otursanız bile düzgün komşularınız olmaya bilir. Her gün anne baba evine gidecek değilsiniz ya. İstanbulun hangi şartlarına alıştınız ki İstanbulda zor bir şehir. Yanınızda sevdiğiniz biri varken - eğer gerçekten seviyorsanız - her yer size İstanbul her yer güzel gelir. Zorluk çekmeden feraha varılmaz bence.

Edirne'de okumuş biri olarak orada sıkılacağını hiç sanmıyorum. Eğer iş bulabilmiş olsaydım orada kalmayı planlıyordum bende ama kısmet olmadı.

Evet, ailen burada olabilir ama bence İstanbul çokta yaşanacak bir şehir değil artık. Ayrıca hergün hergünn ailelerle görüşmek ilerleyen zamanlarda sıkıntı yaratabilir. Kaldı ki erkek arkadaşın istediğin sürece gelebileceğin sözünü de vermiş daha ne olsun. İstanbul'da eve vereceğiniz kiraya başka başka yerlere gider, gezersiniz.

Hiç hafta içi gitgel yaptırma adama bu trafikte inan hiç çekilmez, evliliğinden hiçbir şey anlamazsın.

Yerinde olsam Edirne'yi tercih ederdim

Yazdıklarınıza bakarak henüz evlenecek olgunluğa erişmemiş olduğunuzu gördüğümü söyleyebilirim.

Evlenmeyin! Bu karamsarlıkla eşinizi de mutsuz edersiniz.

Anneniz için sizi dibinde tutmak bu kadar önemli ise sizi İstanbullu birine versin. Haaa bir kaç sene sonra işleri kötü gider de başka bir şehre taşınmak zorunda kalırsanız da boşarsınız adamı ne olacak. Ne de olsa İstanbul, anneniz, arkadaşlarınız evliliğinizden daha önemli değil mi?

Yaş kaç bu arada?

Şimdi siz evliliği evcilik olarak mı görüyorsunuz diyeceğim de çok da küçük değilsiniz sanki

Anneme gideyim; bana gelsin; yeni ev dizeceğim; arkadaşlar kuzenler gelsin hava atayım boyutundasınız.

Edirne'de olsam evime kim gelir diyorsunuz; zira kimseye gösteremeyince eve özenmenin de anlamı olmuyor.

Siz insanları göremeyeceğim bile dememişsiniz ki

Bir d eşimdi çalışıyormuşsunuz; İstanbul gibi şehirde bu tanıdıklar ile ne sıklıkla görüşüyorsunuz

İnsan aynı evde yaşadığı kişiyi görecek zamanı dahi zor bulur

İki ev hazırlamak; oradan oraya gitmek falan makul değil; uzak olunca ne olacak zaten annenizi haftada 2-3 görecek haliniz yok ya 2-3 haftada bir görürüsünüz olur biter.

Karşı taraf aklı başında birine benziyor; biraz kendinizi tartın derim

Diyarbakır da yaşıyorum ailem istanbulda yılda bir defa 10 görüşüyoruz insan alışıyor yeter ki sağlık olsun. Sadece işten ayrıldığınız için sıkılabilirsiniz biranda ev hanımı olmak sizi zorlayabilir

İstanbul'da yaşayıp Edirne'de okuyan biri olarak söyleyebilirim ki yol çok yoruyor. Boşuna adama git gel yaptırıp eziyeti çektirmeyin. Ben ilk gittiğimde her hafta İstanbul'a gelirdim sonrasında bu sıklıklar daha da azalmaya ve en sonunda 2 3 ay sonraya çıkmaya başladı. Yani siz biraz büyük konuşur gibi gitmek istemiyorsunuz ama emin olun zamanla alışırsınız. Zaten birkaç sene sonra İstanbul'a yerleşme ihtimaliniz varmış ne diye dert ediniyorsunuz ki? Büyük şehirden gelmek zor oluyor ama abartılacak kadar küçüklüğü de yoktur. Gayet rahat yaşarsınız.

çok karısık mesele bence
her hafta sonu ıstanbula gıdılecegını de sanmıyorum
senın ıstanbulda kalıp onun gıt gel yapacagını da.. insanı yorar bu..hem öyle evlılık mı olur ?
iş orada ev orada ama sen ıstanbulda kalmak ıstıyorsun
evlenmemişken iyi düşün o zaman

Sirf Istanbul olsun diye cidden saclamassın Adam sonuna kadar haklı ..
Bende baska bir sehirden Istanbul a geldim cokta bayıldiğim biyer degil hatta bulsam kacacağım burdan. Istanbul icinde ne arkadasım var ne akraba .. Bende calısmıyorum simdilik
Hala ölmedim sıkıntı yok

Edirne istanbul 2 saat ama hadımköy trafiği 4 saat. Edirne de yaşardım hatta şuan imkanım olsa direk edirne yim en koyusundan edirne liyim de
Sen edirne ye alışsan istanbul û aramazsın bile.

Kimsenin hayatına girip düzenini alt üst etmene gerek yok. Adam çalışıyor. Sen çalışmıyorsun anladığım kadarıyla. Bu durumda makul davranması gereken sensin. işi evine uzak biri olarak söylüyorum, adama göçebe hayatı yaşattırma. Edirnede çalışan adam(memur olduğunu düşünüyorum) iki ev açacak kadar zengin değildir heralde. Edirnede oturun düzeniniz olsun. Annene gider gelirsin sen orası ayrı.

Tek sorunumuz bu diyorsun da sen uzlaşamazsan adam için çok büyük bir problem haline gelecek.

Bu arada meriç kenarında demlenmek istedim :)

Farkinda degilsiniz ama artik evleniyorsunuz. Hayatinizin odaginda artik esiniz icin siz, sizin icin de esiniz var. Daha simdiden ailelerle birlikte olma planlari kurmaniz cok yanlis. Hem calisan biri icin git gel yapmak ne kadar zordur. Hem her haftanin iki gunu istanbulu gez gez nereye kadar? Hep kendinizi degil, mustakbel esinizi de dusunun.

İlk başlarda annenizi düşünerek tereddüt yaşamanız normal. Bunları düşünmeden evinizi kurmalısınız. Sonuçta sevgilinizin işinin Edirne' de olduğunu biliyordunuz. Üstelik tayini çıksa belkide İstanbul' dan daha uzağa gideceksiniz.
İki ev çok zor bunu bilirim. Bir orada bir burada zorluk çekersiniz.
Sevgilinizin teklifi çok mantıklı. Hatta bir süre sonra , alıştıkça sizde her hafta sonu gitmemeyi seçeceksiniz.
2 saatlik bir mesafe, bazen anneniz , çevreniz gelir bazen siz gidersiniz. Zaten çocuk olduktan sonra mıhlanırdınız bir sure :)

Onun gelip gitmeside tam bir eziyet olur. En az 3 4 saati yolda geçer. Git gel 6 saati bulur. Trafiği çok yoğun oluyor.

Dusuncen yanlıs malesef :)
Erkek arkadasın mantıklı konusuyor he tabı her hafta sonu ıstanbul konusunda ıse yanlıs dusunuyor emın ol ıkınızde ıstemeyeceksınız bu haftasonuda bas basa olalım dıyeceksınız :)
Ve bir sure gectıkten sonra edirneye sende alısacaksın emın ol :)
Dogdugun yer degıl doydugun yer :)

İstanbul'da kalınca siz de çalışacak olsanız neyse diyeceğim ama zaten evlendikten sonra çalışmayacakmışsınız. Siz Edirne'de değil İstanbul'da evde oturun diye İstanbul'da da ev tutmak pek makul bir fikir değil ve gereksiz masraf siz de kabul edersiniz ki. Ayrıca İstanbul'da mesai başlangıç/bitiş saatlerinde 10 dakikalık mesafeyi gitmek bile bir mesele iken Edirne'den iş çıkışı gelmek kabus olur herhalde.

Biraz makul olmaya çalışın. Ben de evlendiğimde Ankara'dan İstanbul'a taşınacağım ve annem Ankara'da; dolayısıyla ne hissettiğinizi anlıyorum ama gerçekçi olmak her zaman iyidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…