• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eden buluyor mu lütfen biri bana bunu ispatlasın artık :(

guzinsss

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2014
40
24
13
Kızlar merhaba,
Sizlerin de vaktinin değerli olduğunu düşünerek direk konuya girmek istiyorum.
Eski sevgilim beni çok üzmüştü yıllar önce, onca gösterdiğim sabır ve fedakarlıklarım yerle yeksan olmuştu.Bir kaç yıl sonra benden günah çıkardı ama kabul etmedim ve Allaha havale ettim hep de öyle olacak.Evlendiğini öğrendim ,çok severek...
İnsan olarak bu dünyaya ayak uyduramıyorum ,ben samimi bir insanım elimden geldiğince de herkese karşı dürüst..Çevremde ilişkisi olup başkalarıyla takılan bay-bayan o kadar çok insan varki inanın midem almıyor. Hayatta 2 erkek arkadaşım oldu ve ikisine karşı da -arkadaşlarım bile söyler- iyi bir kız arkadaştım ama bu yetmiyor sanırım. Güzel olmak ,içten olmak,iyi bir eğitim almış vs vs ... en önemlisi ahlaklı ve dürüst olmak maalesef bu dünyada önemini çok yitirmiş.Ben iki erkek arkadaşımın da sonradan çok kötü şeylerini duymuştum özellikle biri resmen sapık bir adammış onca zaman nasıl anlamamışım benden nasıl gizlemiş şok olmuştum.
Sadece şundan emin olmak istiyorum.Elbette inancım sonsuz şükür ki nefes alabiliyorsak Allah bunu nasip etmişse bir nedeni vardır ama bu dünyada mı adalet tecelli etmiyor? Lütfen biri bu konuda bana gerek tecrübe gerekse gördüğü örneklerle ,ilmiyle aydınlatabilir mi ,sevdiğim ve iyiliğinden şüphemin olmadığı birçok arkadaşım bu tip şeyleri yaşadı.Başkasının kalbinde yara bırakmak bir nevi hakkını almak olmuyor mu? Altını çizerek söylüyorum beni hoppala bir gün onunla başka bir gün başkasıyla gezen biri gibi algılamayın diye ...Tek bilmek istediğim Allah bunu bu dünyada cezasını veriyor mu , yoksa ilahi adalet bu dünyada yok mu?

Şimdiden teşekkürler,
Dilerim hiç biriniz yaşamasın , aşk acısından neler yaşadığımı içimin nasıl kuruduğunu bir ben bir Allahım bilir.

Son düzenleme:
Rabbimizin adaleti herzaman vardir.. ama nerde ne vakit tecelli edecegini bilemeyiz.. bize dusen O na havale etmek
Duydukça rahatlıyorum :( Gecenin bu saatinde bile aklıma düşüp yıllar geçmesine rağmen üzüp mutlu olabiliyorsa Allahım bir gün bedelini soracaktır ama bu dünyada zor sanki :(

görülmeyeni gören duyulmayanı duyan allahtır ve kullarının vekilidir ben buna inanırım gerçekten ve bu sözü çok sık kullanırım.. emin ol allahın adaleti çok büyük ve mutlaka ama mutlaka haksızlığa uğramış birinin hakkını alıyor bir diğerinden ama yine anlayan anlıyor anlamayan yanına kar kaldı sanıyor.. bunun çok örneklerini gördüm ben..

Duydukça rahatlıyorum :( Gecenin bu saatinde bile aklıma düşüp yıllar geçmesine rağmen üzüp mutlu olabiliyorsa Allahım bir gün bedelini soracaktır ama bu dünyada zor sanki :(
biz kullar cok aceleciyiz.. istiyoruz ki hemen cezasini gorsun bulsun.. bilemiyoruz ki Rabbimizin plani nedir? hem burda cekse de dunya hayati gecip gidecek, belki ahirette cekmek zor oldhgundan oraya saklaniyordur..

biz kullar cok aceleciyiz.. istiyoruz ki hemen cezasini gorsun bulsun.. bilemiyoruz ki Rabbimizin plani nedir? hem burda cekse de dunya hayati gecip gidecek, belki ahirette cekmek zor oldhgundan oraya saklaniyordur..
Çok haklısın hatta okumuştum bunu kul şanslı ise bu dünyada yaşar diye...
Filmlerde 1-2 sene sonra haksızlık yapanın başına belalar geliyor ya öyle olacak sanıyorum sanki:) 4-5 yıl oldu ve evlendi yeni mutlu yani , dediğiniz gibi ötekine saklıyor belki rabbim .. Sabır , bunu yaşamış herkese çok büyük sabır...

Çok haklısın hatta okumuştum bunu kul şanslı ise bu dünyada yaşar diye...
Filmlerde 1-2 sene sonra haksızlık yapanın başına belalar geliyor ya öyle olacak sanıyorum sanki:) 4-5 yıl oldu ve evlendi yeni mutlu yani , dediğiniz gibi ötekine saklıyor belki rabbim .. Sabır , bunu yaşamış herkese çok büyük sabır...
Allah yardimciniz olsun.. insan samanyolu tv filmleri gibi bekliyo da, hemen olamiyo iste :) bi de o kisi mutsuz olsun diye bekleyip takinti haline getirip kendi vaktinden calma..

Allah yardimciniz olsun.. insan samanyolu tv filmleri gibi bekliyo da, hemen olamiyo iste :) bi de o kisi mutsuz olsun diye bekleyip takinti haline getirip kendi vaktinden calma..
Yok kesinlikle bir yerde böyle insanlar bana uzak olsun da ne olursa olsun diyorum ama ..her aklıma geldiğimde içime atıp Allahım sana havale ettim aklıma bile gelmesine izin verme dedim.Yeni öğrendim evlendiğini belki o yüzden böyle hissettim ve dediğim gibi çok insan var iyi niyeti kullanılmış ve yine çok insan var sevgilisi varken başkalarında aklı olan...Hayatta adil olmak benim için çok önemli ama hayatta adil olsun bizim gibilere :(

Yok kesinlikle bir yerde böyle insanlar bana uzak olsun da ne olursa olsun diyorum ama ..her aklıma geldiğimde içime atıp Allahım sana havale ettim aklıma bile gelmesine izin verme dedim.Yeni öğrendim evlendiğini belki o yüzden böyle hissettim ve dediğim gibi çok insan var iyi niyeti kullanılmış ve yine çok insan var sevgilisi varken başkalarında aklı olan...Hayatta adil olmak benim için çok önemli ama hayatta adil olsun bizim gibilere :(
yeni ogrendigindendir canim bu hal.. uzup uzup sefa suremez gibi bi ruh haline kapilmissindir ister istemez.. sen yunus emre ni sozunu hatirla hep..

Bu zamana kadar kime nasıl muamele ettiysem biraz zaman sonra baska birileri de bana aynı sekilde davrandı. Karmaya inanıyorum. Ha benim mutsuzluguma sebep olanlar ne alemde, ettiklerini buldular mı diye sorarsan yoo bulmadılar, aksine mutluluklarına mutluluk katıyolae her gun. Karma bile adamına gore muamele ediyor

belki yarına kalır ama yanına kalmaz merak etme.
belliki canın çok yanmış, hiç merak etme, çok geçmiş olsun, zararın neresinden dönersen kardır ayrıca canım.
boşver artık geçmişi, iyi hayırlı birinin karşına çıkması için bol bol dua et, ne iyi insanlar var hayatta seni mutlu edebilecek, herşeyi geride bıraktırabilecek....
hayatta çokta kafaya takmamak en güzeli...
çunku bu bedende lazım bize bu ruhta hayatta.
sevgiler....

Bu sabah "lan herkeste olsa bu herifte zerre vicdan yoktur" dedigim adamdan acilarla kivrandigini bildirir bir mesaj aldim. Mesaj dediysem destan gibi uzun uzadiye. Yillar once cok canimi yakmisti. Herkes pisman olurdu ama o olamazdi nazarimda. Yemin ederim agzim acik kaldi. Yillardir basina gelmeyen kalmamis ve hepsini bana ettigi zulme baglamis. Oysa biri sorsa o adamin vicdansiz oldugunu soylerdim. Valla sok oldum.

Benim hakkima giren herkes gunun birinde pisman olmustur ya da henuz gunu gelmemistir olacaktir.

Eden yuzde yuz bulur. Bak doksan dokuz demiyorum yuz. Ama er ama er gec. Ama mutlaka

Hayatimda o kadar cok gordum ki zerre suphem yok

O yuzden ben dogru durust iyi niyetli olmaya devam ediyorum, mumkun mertebe kimsenin hakkini almamaya calisiyorum, elimden geldigince insanlara zarar vermemeye calisiyorum. Kin nefret intikam gibi duygulardan kaciyorum. Bazen birileri salaksin diyo bazen birileri kendini kullandiriyosun diyo, kisa vadede de zarar gormuyor degilim ama uzun vadede hep ben kazaniyorum. Yasasin iyilik :)

Bu arada kimseye de kendimi kullandirmam, sadece intikam almam, nefret duymam, bedel odetmem. Ama insanlar bunu salaklik zanneder. Oysa iyi bir insanin karsi tarafa verebilecegi en buyuk zarar onu kendinden mahrum etmektir. Ne maddi ne manevi daha buyuk bir zarar yok. Beni kaybetti. Bu gercekten yeterlidir. Tum zararlarin telafisi var, ama guzel bir yuregi kaybetmek zordur kolay dolmaz o bosluk. Biraz yazdiklarimi dusun, bana hak vereceksin.

Son düzenleme:
yeni ogrendigindendir canim bu hal.. uzup uzup sefa suremez gibi bi ruh haline kapilmissindir ister istemez.. sen yunus emre ni sozunu hatirla hep..
Çok sağol canım inan bana güç verdi...Bir de :
Umut verip güven aşılayıpta yarı yolda bıraktığın insanın Gönül sadakasını iki dünyada da veremezsin... Hz. Muhammed
bu sözleri hep hatırlayacağım ...

Bu sabah "lan herkeste olsa bu herifte zerre vicdan yoktur" dedigim adamdan acilarla kivrandigini bildirir bir mesaj aldim. Mesaj dediysem destan gibi uzun uzadiye. Yillar once cok canimi yakmisti. Herkes pisman olurdu ama o olamazdi nazarimda. Yemin ederim agzim acik kaldi. Yillardir basina gelmeyen kalmamis ve hepsini bana ettigi zulme baglamis. Oysa biri sorsa o adamin vicdansiz oldugunu soylerdim. Valla sok oldum.

Benim hakkima giren herkes gunun birinde pisman olmustur ya da henuz gunu gelmemistir olacaktir.

Eden yuzde yuz bulur. Bak doksan dokuz demiyorum yuz. Ama er ama er gec. Ama mutlaka

Hayatimda o kadar cok gordum ki zerre suphem yok

O yuzden ben dogru durust iyi niyetli olmaya devam ediyorum, mumkun mertebe kimsenin hakkini almamaya calisiyorum, elimden geldigince insanlara zarar vermemeye calisiyorum. Kin nefret intikam gibi duygulardan kaciyorum. Bazen birileri salaksin diyo bazen birileri kendini kullandiriyosun diyo, kisa vadede de zarar gormuyor degilim ama uzun vadede hep ben kazaniyorum. Yasasin iyilik :)
o bahsettgin adamin tiptekiler genelde ettiklerini bulduklarinda 'biz cok iyiydik, niye boyle oldu' derler, bu anlamis, sana yaptklarina baglamis, sevindim :)

Back
X