-
- Konu Sahibi fataldanger
- #21
Bende yazıyorum bişiler ama sizin kadar geliştiremedim kendimi malesef...Ve bu arada fataldanger konuna yorum yazıp yazmama konusunda kararsız kadlım çünkü bana kırgınsın sanırım..
Aslında çok doğru bir soru sormuşsun, yeterince birikimin var mı? Bunu ölçmek için blog açma fikri çok uygun. Böyle bir girişimde bulundun mu?Sanırım edebiyatla ilgilenen pek yokBen bu aralar sanırım üretken bir dönemimdeyim. Bunu iyi değerlendirmeye çalışıyorum. Sürekli yazıyorum. Şiir daha çok yazıyorum. Düz yazıda ise sıkıntım şu; birbiriyle bağlantısız yazılar yazıyorum. Her yazım birbiriyle bağlantısız bir parça, deneme gibi diyebiliriz aslında ama içerik bakımından değil çünkü içerik olarak hepsinde bir öykü tadı var, bir duygu kurgusu var karakter olmasa da. Düz yazıdaki sıkıntım bu. Hepsini bir araya getirip toparlayamıyorum, sanırım kafamın karışıklığı bu yazılara yansıyor. Şiirlerimi yazdıkça da dosyalıyorum, her şey yolunda giderse bu senenin sonunda şiir kitabımı bastırmayı planlıyorum. Buna inanmak istiyorum. Umarım yapabilirim..
Yalnız en büyük sıkıntım da şu; biliyorsunuz iyi yazmak için iyi okumak gerek. Çok okuyan insan daha güzel yazar bu bir gerçek. Daha çok kelime edinir, daha çok imla kuralı öğrenir, daha çok stil öğrenir; yani yazmak için daha fazla malzeme edinir anlayacağınız. Ben ise hiçbir şey okuyamıyorum. Çok çok büyük bir odaklanma sorunum var, kesinlikle okumakta çok zorlanıyorum. Zihnimi toparlamakta çok zorlanıyorum. Bu sanırım psikiyatrik bir bunalımdan ileri geliyor. Sizce bu kadar az okumayla yazılan şeyler büyük ihtimalle yetersiz veya gülünç müdür, uyduruk mudur? Benim aklımı kemirip duran da bu mevzu zaten. Yoksa yazdıklarımı bir an evvel bastırmak istiyorum.
Aslında çok doğru bir soru sormuşsun, yeterince birikimin var mı? Bunu ölçmek için blog açma fikri çok uygun. Böyle bir girişimde bulundun mu?
iyiyim caım saol senBu mesajını yeni gördüm civcikcik kusura bakmakendi konumu takibe almamışım saflığa bakar mısın. o yüzden yazılan şeylerden haberim olmamış.
Nasılsın iyi misin?
iyiyim caım saol sen
yo o konuda sorun yok ne zaman iyi hissedersen burdayım, evet haklısın o olay beni de çok sinirlendirdi üzdü düşündürdüteşekkür ederim, olup bitenden ötürü iyi değilim. ülkemizde olan biten özellikle.. biliyorsundur. çok öfkeliyim.
bu arada kusura bakma, bu aralar kendimde uzun uzun anlatma kuvveti bulamadığım için onunla ilgili olanları anlatamadım.
yo o konuda sorun yok ne zaman iyi hissedersen burdayım, evet haklısın o olay beni de çok sinirlendirdi üzdü düşündürdü
bende yazıyorum içerik hep aynı aşk ve ızdıraplar üzerine
Ah cesaretimi bir toplasam dergilere yollayacağım lakin öylece bekliyorum :)Edebiyata ilgisi olan ve kendi çapında bir şeyler yazanlar var mı aranızda? Ben de yazma eylemiyle ilgileniyorum ve ilgilenen başka arkadaşlarla yazma süreci hakkındaki fikirlerini paylaşmayı istiyorum.
Tamda sözlük arayışı içindeyken mesajınızı okumam iyi oldu. :)Ah unutmuşum: Eline kalem alan herkesin bol bol sözlük okuması gerektiğini düşünüyorum.
Kelimeler sihirlidir, çok faydasını göreceksiniz.
İlham da kurmaca da çatışma da sözlüklerde. :)
Sevgiler, saygılar.
Hmm olabiliyorsa tdk'nin 3 ciltlik sözlüğü iyidir. Fakat yoksa tek cilt de olur. Ufaklar pek işe yaramaz.Tamda sözlük arayışı içindeyken mesajınızı okumam iyi oldu. :)
Peki önerebileceğiniz sözlük/sözlükler var mı ?
Bende bir sözlüğü bir roman gibi okumanın özellikle dilciler için çok faydalı olabileceğini okumuştum. (Buna ilaveten yine Ansiklopedi okumak)
Ali Püsküllüoğlu'nun 100.000.maddelik sözlüğü aklımdaydı.Hmm olabiliyorsa tdk'nin 3 ciltlik sözlüğü iyidir. Fakat yoksa tek cilt de olur. Ufaklar pek işe yaramaz.
Bir de deyimler sözlüğü elbette :)
Hatta öğrenilen ya da hoşa gidilen kelimelerden yola çıkarak günlük 10 dk yazma egzersizleri de yapılırsa tadından yenmez. :)
Ovvv :)Ali Püsküllüoğlu'nun 100.000.maddelik sözlüğü aklımdaydı.
Bir kütüphanede birden fazla kaynak olması iyidir aslında.Sizin önerinize bakacağım mutlaka.
Teşekkür ederim.
Deyimler ve Atasözleri sözlüğü önemli evet.Yine yazım klavuzu olmazsa olmaz.
Yazma egzersizi çok güzel fikir! :) Değerlendirmek lazım bunu.
Bende düzenli olarak günlük tutmaya başlayacağım bakalım.
&
dea, Aydın Boysan'ı bilir misiniz ? Daha dün kendisini bir programda izledim.
Akşamları eğer misafirleri yoksa ya okurmuş ya yazarmış. Gece çalışma alışkanlığı varmış yine.
Düşünün ki 63 yaşında kitap yazmaya başlamış. 40 küsür tane kitabı varmış şimdi. 93 yaşında.
Çok okurmuş aynı zamanda.Evinin 4 odasının duvarları boydan boya kitaplarla doluymuş.
6 bine yakın kitabı varmış.Ve okuma ve çalışma alışkanlığı çocukluktan geliyormuş.Annesine borçluymuş.
Ne kadar ilham verici öyle değil mi ? :)
Ah hiç problem değil. :) Üstü kapalı sormuşum, bilemezdiniz ki.Ovvv :)
İtiraf edeyim bu kadar profesyonelce bir yaklaşım beklemiyordum, kendime çok kızdım şu an.
Ali Püsküllüoğlu çok iyi bir seçim, kutlarım.
Aydın Boysan'ı bilmez miyim...:)
Okumak yazmanın olmazsa olmazı elbette. Yeni nesil kalemler okumadan yazmaya pek hevesli. Hani az bilen kendini alim sanırmış ya o hesap :) Oysa büyük yanılgı.
Bu arada 60 metrekare evde 2500'e yakın kitapla yaşıyoruz. Bizim de duvarlarımız görünmüyor salonumuzda.
Bazen çok dağılsa da müthiş keyifli bir ortam oluyor. İzlemek bile çok güzel.
Yazma işini böyle ciddiye almanız ne hoş ve çok nadir rastlanan bir tutum. :) Sevindim sizinle karşılaştığıma.