Edebiyatla ilgilenenler, yazıp çizenler

Bende yazıyorum bişiler ama sizin kadar geliştiremedim kendimi malesef...Ve bu arada fataldanger konuna yorum yazıp yazmama konusunda kararsız kadlım çünkü bana kırgınsın sanırım..

Bende yazıyorum bişiler ama sizin kadar geliştiremedim kendimi malesef...Ve bu arada fataldanger konuna yorum yazıp yazmama konusunda kararsız kadlım çünkü bana kırgınsın sanırım..

Bu mesajını yeni gördüm civcikcik kusura bakma kendi konumu takibe almamışım saflığa bakar mısın. o yüzden yazılan şeylerden haberim olmamış.
Nasılsın iyi misin?

Bu arada kızlar bu senenin sonuna doğru şiir kitabımı çıkarmaya kesin olarak karar verdim, daha doğrusu verdim sayılır. İsim soy isim ikilimin birbirine uymadığını düşündüğüm için daha ahenkli bir isimle çıkarmayı düşünüyorum kitabımı. Daha doğrusu ismim kalsın ama soy adımı değiştireyim diye düşünüyorum, ismim güzel, bir şair için uygun bir isim denebilir. Ama soyadı.. onu ne koymalıyım, öyle kararsızım ki sırf bu kararsızlıkla çıkaramıcam ben bu kitabı

Kendi kendime kelimeleri birleştiriyorum, kendimce çeşitli kelimeleri ismime uyduruyorum ama bulamıyorum bulamıyorum. Siz ne dersiniz, ne yapmalıyım bu konuda?

Aslında çok doğru bir soru sormuşsun, yeterince birikimin var mı? Bunu ölçmek için blog açma fikri çok uygun. Böyle bir girişimde bulundun mu?

Aslında çok doğru bir soru sormuşsun, yeterince birikimin var mı? Bunu ölçmek için blog açma fikri çok uygun. Böyle bir girişimde bulundun mu?

Bulunmadım lady. Blog açmayı bilmiyorum daha da kötüsü, bilsem açar mıydım o da ayrı bir muamma, teknoloji söz konusu oldu mu üşengeç ve anlayışı kıt biriyim.

yo o konuda sorun yok ne zaman iyi hissedersen burdayım, evet haklısın o olay beni de çok sinirlendirdi üzdü düşündürdü

yo o konuda sorun yok ne zaman iyi hissedersen burdayım, evet haklısın o olay beni de çok sinirlendirdi üzdü düşündürdü

Kadınlar olarak yeterince değiştiremiyor muyuz dünyayı dedim kendi kendime.
Belki biz dünyayı değiştirme yönünde, kadınlar ve kadınlıkla ilgili çarpık algıları, algılamaları, cinsiyetçi ideolojileri yok etme, düzeni değiştirme yönünde daha azimli ve çalışkan olsaydık Özgecan ve onun gibi olan nice kadınlarımızın başına bunlar gelmeyecekti diye kendi kendimi yeyip bitiriyorum

Son düzenleme:
Bende kendi çapımda yazıyorum alışkanlıklarımı sürdürmeye,zaman ayırmaya özen gösteriyorum günlük yazma,kitap okumak gibi,hâyâlim yazar olmak umarım gerçekleşir

Edebiyata ilgisi olan ve kendi çapında bir şeyler yazanlar var mı aranızda? Ben de yazma eylemiyle ilgileniyorum ve ilgilenen başka arkadaşlarla yazma süreci hakkındaki fikirlerini paylaşmayı istiyorum.
Ah cesaretimi bir toplasam dergilere yollayacağım lakin öylece bekliyorum :)
Bu işin mutfağı dergiler. Mutlaka oraya göndermek gerek.

Ah unutmuşum: Eline kalem alan herkesin bol bol sözlük okuması gerektiğini düşünüyorum.
Kelimeler sihirlidir, çok faydasını göreceksiniz.
İlham da kurmaca da çatışma da sözlüklerde. :)
Sevgiler, saygılar.

Tamda sözlük arayışı içindeyken mesajınızı okumam iyi oldu. :)
Peki önerebileceğiniz sözlük/sözlükler var mı ?
Bende bir sözlüğü bir roman gibi okumanın özellikle dilciler için çok faydalı olabileceğini okumuştum. (Buna ilaveten yine Ansiklopedi okumak)

Hmm olabiliyorsa tdk'nin 3 ciltlik sözlüğü iyidir. Fakat yoksa tek cilt de olur. Ufaklar pek işe yaramaz.
Bir de deyimler sözlüğü elbette :)
Hatta öğrenilen ya da hoşa gidilen kelimelerden yola çıkarak günlük 10 dk yazma egzersizleri de yapılırsa tadından yenmez. :)

Ali Püsküllüoğlu'nun 100.000.maddelik sözlüğü aklımdaydı.
Bir kütüphanede birden fazla kaynak olması iyidir aslında.Sizin önerinize bakacağım mutlaka.
Teşekkür ederim.
Deyimler ve Atasözleri sözlüğü önemli evet.Yine yazım klavuzu olmazsa olmaz.
Yazma egzersizi çok güzel fikir! :) Değerlendirmek lazım bunu.
Bende düzenli olarak günlük tutmaya başlayacağım bakalım.
&
dea, Aydın Boysan'ı bilir misiniz ? Daha dün kendisini bir programda izledim.
Akşamları eğer misafirleri yoksa mutlaka ya okurmuş ya yazarmış.Gece çalışma alışkanlığı varmış yine. Düşünün ki 63 yaşında kitap yazmaya başlamış. 40 küsür tane kitabı var. Ve 94 yaşında bildiğim kadarıyla. Birde aynı zamanda çok okurmuş.Evinin 4 odasının duvarları boydan boya kitaplarla doluymuş. 6 bine yakın kitabı varmış.Son olarak okuma ve çalışma alışkanlığı ta çocukluktan kalma, annesine borçluymuş. Ne kadar ilham verici öyle değil mi ? :)

Son düzenleme:
Ovvv :)
İtiraf edeyim bu kadar profesyonelce bir yaklaşım beklemiyordum, kendime çok kızdım şu an.
Ali Püsküllüoğlu çok iyi bir seçim, kutlarım.
Aydın Boysan'ı bilmez miyim...:)
Okumak yazmanın olmazsa olmazı elbette. Yeni nesil kalemler okumadan yazmaya pek hevesli. Hani az bilen kendini alim sanırmış ya o hesap :) Oysa büyük yanılgı.
Bu arada 60 metrekare evde 2500'e yakın kitapla yaşıyoruz. Bizim de duvarlarımız görünmüyor salonumuzda.
Bazen çok dağılsa da müthiş keyifli bir ortam oluyor. İzlemek bile çok güzel.
Yazma işini böyle ciddiye almanız ne hoş ve çok nadir rastlanan bir tutum. :) Sevindim sizinle karşılaştığıma.

Buraya geri dönüş yapmayı unutmuşum. :S Kusura bakmayın lütfen.

Ah hiç problem değil. :) Üstü kapalı sormuşum, bilemezdiniz ki.
Sağolun, sadece birşeyi çok iyi araştırırım acayip didiklerim. Katılıyorum, söylediğiniz emeklemeden koşmaya benziyor zaten. :) Evvela altyapı sağlam olacak, belli bir birikime kavuşulacak.Öyle yazım aşamasına gelinebilir bence. Çok okumanın yanında çok izlemeninde faydası olduğuna inanıyorum.Elbette ki izlediklerimizin nitelikli olması kaydıyla. (Tiyatro oyunları,belgeseller,kaliteli, iyi filmler vb) Birde sadece kitapta değil gazete,dergi yani aslında ne bulursak okumaya çalışmalıyız bence.

Şahane bir eviniz var desenize. Sağa bak kitap! sola bak kitap! her taraf kitapla dolu. Ne hoş. Evinizden bir fotoğraf varsa paylaşmak isterseniz güzel olurdu, merakımı gidermiş olurdunuz. Misafirlerinizi hayli kıskandım çünkü. :)

Aslında yazmakta çok geç kaldım gibi. (yaş 26) Herhalde bir yeteneğim olsa bu yaşa kadar farkederdim.Ama az çok yatkınlığımın olabileceğini tahmin ediyorum. Doğru tahmin etmişsiniz ilk önce ciddiye almam gerektiğini düşünmüştüm.Birde günlük dışında birşey yazmadım bugüne kadar.Çok izlerim zaten şimdi de çok okumaya çalışıyorum ki bahsettiğim mertebeye ulaşıp kendi çapımda birşeyler karalamaya başlayabileyim.

Teşekkür ederim.Bende sizinle sohbet edebildiğime memnun oldum dea. Zaten rumuzunuza aşinalığım vardı, izleme listemdeymişsiniz. Bu da demek oluyor ki yorumlarını beğendiğim birisiniz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…