ben de katıldım aranıza arkadaşlar selam plates seti ve dvd sipariş ettim gelene kadar da netten başladım hem alışma olur diye, dvd 1 ile başladım 2 doğum yaptım ve hayatımda spor yapmamış biri olarak ikincisinde deforme oldum 21 kg almıştım çünkü, şu an 10 kg fazlam kaldı 7 kg verdim bazı sorularım var
doğum sonrası sarkmış ve buruşmuş bir karnım var ( gerçekten azimliyimdir her sabah 1 saat tavizsiz yapsam ve ciddi efor sarfetsem bu işe toplanır mı ne dersiniz 2. doğum çünkü işim zor, olmadı ameliyatla kestirip dooğğru çöpe yollarım bu karnı ne dersiniz umut var mı, yoksa direk bıçak altına mı yatayım 163 boy 64 kg ve 5-6 hamile boyutunda gevşek ve jöle kıvamında bir karın, ne dersiniz şansım var mı??
tabi ki de şansın var ameliyata ben karşıyım ya en iyi çözüm spor bence. Pilates en yumuşak en sarkık karınları bile sertleştirip dikleştiriyor. Ben insanity yapıyorum bu aralar onda da sarkıklar gidiyor. Ama onda cardio da var ki pilatesle sırf karın çalışırsan daha etkili olur bir ayda bile farkı hemen görürsün, ebru şallının karın savar dvdsi var o çok uzun zor ama onunla 21 gün yapıyorsun bir onu dene istersen, benim karnım eskiden yağlı idi pilatesle üst kısımda belirgin baklavalar oluştu bir de bu forumda six pack diye bir şey var yanlış hatırlamıyorsam bir arkadaş onunla günde 8dk sanırım sadece 8 dk karın çalışmış doğum sarkıkları gitmiş. Düzenli yapmak çok önemli zaten ebrunun programında da 40 dk pilates yapıyorsa 15-20 dk karın çalışıyor ki o kadar süre yetiyor da artıyor bile. Az ama düzenli ve doğru şekilde karın çalışmak yetiyor inanılmaz sonuçlar alıyorsun. Bir de karın çalışırken karnı içe çekmek çok önemli işte. Bunları yaparsan dümdüz bir karna sahip olabilirsin