Ebru Şallı ile her sabah yapanlar buraya.

canım 1 günde 1 video mu bitirdin sen nekadar süre yaptın 1 gün içerisinde kaydirigubbakcemile2

plates popomu çok güzel kaldırdı.hemde 1 haftada.daha başka etkisini göremedm o ayrı.ama poposu düşük olanlar 1hafta yapsın tasviye ediomm

ben tvden yapmıyorum pilates yarıdan başlamk olmaz diye beru şallının ilk dvdsini yapıyorum ama ne kadar süre 1. dvd yi yapmam gerekir.ne zaman 2. ye geçeyim bilmiyorum..

ben tvden yapmıyorum pilates yarıdan başlamk olmaz diye beru şallının ilk dvdsini yapıyorum ama ne kadar süre 1. dvd yi yapmam gerekir.ne zaman 2. ye geçeyim bilmiyorum..

Bence 2den başlayabilirsin ben ilkini hiç yapmadan 2.sini yaptım hep ..Daha etkili olduğunu söylüyo kendisi de 2.nin

kızlar bişey sorcam ebru şallının pilates dvd sini aldım.. 2 bölüm var bir topla yaptığı bide topsuz yaptığıı.toplam 1 saat sürüyo..peki ilk başlıycam ya her gün hepsini yapıcam mı..yoksa ilk hafta hergün topsuz olan kısmımı yapıyoruz..yani ne kadar süre ne kadar bölümü yapıcaz :S

Meraba kizlar tüm sayfalari okuyamadim ama bazi kisiler boy uzattigini ve stresten uzaklastigrdigini falan söylemis.. bunlar süper haber.. acaba her yasta boy uzatirmi :) ben suan 24 yasindayimda bu saatten sonra uzarmi bilmiyorum.. ama olsun uzatmasada su göbegim icin ve stres icin yaparim yani... birde nasil baslamaliyim bilmiyorum dvd sini almam ama internetten bulurum videolarini.. bildiginiz güzel bi site varmi yeni baslayanlar icin? benim plates topum yok.. topsuz yapsam da cok yarari olurmu.. eger topla daha iyiyse topta alirim..bende baslamak istiyorum hemennnn

arkadaşlar
şu pilatesi ben de yapmak istiyorum. düşük bel pantolon giyince yan kısımlardan kemerin üstünden taşan yağlar beni delirtiyor. nette onlarca video var. hangisinden başlayıp hangi sırayla gideceğim. ama topum falan yok benim. bir de saati önemli mi?sabah yada akşam farkeder mi

kizlar bende baslamak istiyorum ya biri bana 1. dvd ve 2. dvd nereden indirebilirim yardimci olup linkini verebilirmi? ariyorum ama bulamadim...bende bulup indirip hemen yarin baslamak istiyorummmm...

kizlar ben youtube den dvd 2 den birazcik basladim ama sonuna kadar yapmadim hergün sonuna kadar yapmammi gerekiyor?
ama cok zor geldi ilk etapta karar verdim direk dvd 1 den baslicam sonra 2 ye gecicem..
birde yaparken cok zorlandim bacaklarimi yukari kaldirdigimda onun gibi dümdüz durmuyor ve tüm vücudum titriyor. bu normalmi yeni basladigim icinmi böyle sonradan gecermi ?
birde laptopa bakarak yapmak zorunda oldugum icin yan tarafima koyuyorum ama ona bakmakta bi ayri iskence oluyor ( boynum agridi valla sag tarafa baka baka..

bende 15 gündür sabahları plates yapıyorum.Kendimi çok iyi hissediyorum.Ayrıca ilk başlarda bacaklarımı falan ek açamıyordum ama şimdi açabiliyorum.Ayrıca kaslrımda değişiklik hemen hissediliyor.Vücudu şekllendiriyor.Ben çok memnunum.Sadece belim bazen acıyor zorlamamaya çalışıyorum.

Arkadşlar sırf bu başlığa yazmak için yeni üye oldum:)
öncelikle selamlar
3-4 aydır pilates yapıyorum ve faydalarını çok görmekteyim. Ebru Şallının pilates programını da merakımdan izledim ve gördüm ki hem nefes hem de hareketleri doğru yapamıyor. özellikle en sonda yaptığı bir dizin üzerinde oturup, öbür bacağın üstüne esneme hareketi çok sakıncalı. doktor olan ablam bu hareketin 'üstüne oturduğunuz diz' için çok zararlı olduğunu söyledi.
Düzenli izlediğim için fark ettim ki hergün yaptığı belirli 15 hareketi ezberden çok iyi uyguluyor ama bazen yeni hareketler eklediği zaman, o hareketin nasıl yapılacağını arkasında duran öğretmenlere soruyor.
Bir de bu hanım kızımızın estetikli suratı ve kamera yakından çekerkenki o sahte ifadesi beni uyuz ediyor:)
bu gibi insanlara prim vermemek gerek bence; 1.65 boyu ile manken olduğu yetmiyor bir de hanfendi tavırları takınıyor. yaşı müsait olan tüm kullanıcılar bilir ki ebru hanım rayting hamdiyi de eşinden ayırmış ama sonra bianda dünyalar yakışıklısı kocası ile evlenmişti.
ben tasvip etmiyorum.. bir şekilde edindiği şöhretini kullanıp televizyon programı yapması ve ben pilatesin kitabını yazdım demesine kanmamalıyız. bu şekilde bir tutum ancak bizim ülkemizde kabul görür zaten.
ayrıca dvdsini de izleme fırsatı buldum internet üzerinden ve de yine aynı hareketleri yaptığını gördüm.
koca parası ile eve hoca getirtip pilates öğrenilmez çnkü her spor dalı gibi pilates de bir disiplindir ve ufak yaşlardan beri spor disiplinini özümseyip öğrenmek gerek.
ama elbette ki aramızdan kimse pilates öğretmeni olmayacak, o sebeple bence ebru şallının sabah programları evde pilates yapmak isteyenler için gayet mantıklı.
ama 5-6 ay yaptıktan sonra kesinlikle profesyonel bir pilates eğitmenine gitmek gerek.
fiyatlar bana da pahalı geliyor ama 150 milyona haftada 4 kere gidilebilecek temiz ve güzel spor salonları var hem top ve lastik almaya da gerek kalmaz. ya da haftada 2 gidip, haftada 2 gün de evimizde aynı hareketleri tekrarlayabilirz (ben öyle yapıyorum)

hepinize saygılar ve sevgiler

kafam karıstı :1no2:

aynılarını bnde yasıorum ılk dvd 2 vardı bnle 2 qndr onla yapıorum oldkca bazı harekrlerde zorlanıorum dvd 1 ı bulamadım daha da almadım aynı sekılde bnmde vucudum tıtrıor ozllıkle topu backlrımla kaldırırken bn sonradan yaptıkça daha iisi olacagına ınanıorum boyun egzersızlerını aggrıdıkça yaparsa n agrı azalıo boyun ve omurga dvd2 de olması lasım :Saruboceq:

mrb bende platese yeni başladım. nternet sitesinden top siparişi verdim onla birlikkte bir dvd geldi yabancı bir hoca anlatıyor ama türkçe dublajlı. ordaki hareketler süper işini çok iyi bilen bir hoca gözetiminde anlatılıyor.zayıflatmıyor diyen arkadaşlara tekrar düşünün diorum hareketler doğru yapılırsa o bölgelerde yağ falan kalmaz .onu söylim ben yeni başladım ama baya bir sıkılaşma ve incelme gözlüyorum kiloda düşüş olmaması da sıkılaşmadan ileri geliyor kimse umudunu yitirmesin.vücut inceliyor yağlar yanıyor ve kasa dönüşüyor ve kasa dönüşüncede orda bidaha yağ oluşmuyor.ben 15 yıl uzak doğu sporları yaptım kas ve yağ konularını iyi biliyorum doğru nefes tekniklerini netten videolardan izleyin ve öğrenin tvden programları takip edin yada gitti.... gibi sitelerden dvd alın yada top siparişi verirken dvd li olandan verin inanın ordaki dvd harika keşke burda yayınlayabilsem süper teknikler öğretiyor boynum ağrıyor diyenlere ise bir tavsiye boynu kaldırmadan da yapabilirsiniz ben de öyle yapıyorum birde bel ve boyun fıtığı olan varsa sakıncalı dr a başvurun .ben devam edicem sağlıklı günler herkese

arkadaşlar ebru şallı canlı yayına başlayacakmış onunla birlikte bende başlayacağım ondan 2 gün sonrada ben doğum yaptım toparlanmak istiyorum azimliyim başlayacağı tarii burdan duyuralım

çok enteresan ama haklılık payı çok yüksek

söylediklerinde haklı olabilirsin..her işin bir eğitimi,bir kursu okulu vs var tabiki..ben özellikle sunu belirtmek için yazıyorum ebru hakkında söylediğin herşeye katılıyorumm bende sinir oluyorum kişisel olarak :) sporuna diyecek cok bir lafım yok cünkü benim bu konuda ki bilgim böyle bir yeterlilikte degil canım :)

Ben de Allan Menezes DVD lerini aldım. Allan Menezes bu konuda çok daha profesyonel tabii. Pilateste kendi stili var, "The Menezes Method" olarak adlandırılıyor. Ayrıca Avusturalya Pilates Enstitüsünün başkanı. Eğer bir salona gidemiyorsanız Allan Menezes'in eğitmenliğinde pilatese başlamak çok daha güvenli görünüyor Ebru Şallı ' ya göre. Ancak ulaşılabilirliği açısından her sabah Ebru Şallı ile pilates yapmak da fena fikir değil. Hiç spor yapamayan, bir salona gidemeyen hanımlar hiç değilse pilatesle tanışmış oluyor. Bu anlamda yiğidi öldürüp hakkını yememek lazım. Pilateste ve ya herhangi bir spor dalında temel kural bir hareketi yaparken aşırı zorlanmamaktır. Her seferinde bir kademe daha zorlanarak aşamalı olarak gidilmeli.

Diğer yandan özel hayatı ve bu tip magazinsel konuları takip etmem hiç de ilgilenmem. Ebru güzel bir bayan ve hareketler çok estetik duruyor. Onu izlemek spordan çok bir zevk olabilir benim için. Ama Türk kadınlarını pilatesle tanıştırdı, belki de onun sayesinde pilates bu kadar çok tanındı ve talep yaratıldı. O nedenle takdir ediyorum. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…