Ebru Şallı ile her sabah yapanlar buraya.

yaaaaa pepermint'cım bende boyumu işaretledim kendi başıma ama hiç birbirini tutumuyo işartelediklerimin delikafadulden şimdi ölçtürüp eczaneye falan bir ay sona bidaha deniycem ama diğer ölçülerimi mezurayla not almak aklıma gelmedi valla :lepi:

ama evet sonuçlardan muhakakk birbirimizi haberdar edelim ihihoyyyt

şin aslı ben bu platese formda kalmak için değil boyumu uzatmak için girdim ama bu sitenin heryerini ayrı ayrı okudukçaaa yawww buda olmalı diyorum kendi kendimee benimki bir takıntı sanırım :1ninca:

canimcim,
kendi kendine olcemezsin,
birinden yardim al,
ben duvara yaslandim, esimde basimin uzerinden cetvel tutup duvara isaretledi (hani ilkokulda ogretmenimiz olcerdi ya onun gibi)

sen de oyle yap.

boyun uzamasi ancak durus bozuklugun olmasi durumunda sozkonusu bence,
ben de biraz durus bozuklugu vardi, yani gozle farkedilmiyor ama gecen yil cok kolum agrimisti ve dktora gittim;
dik durmuyorsun dedi, agrilarim ondanmis,
fizik tedavi falan gormustum.

simdi pilatesle dik durmayi ogrenebilirim saniyorum, bu da 1-2 cm uzun gosterirmis insani.

evet cnm,
boyunu ve olculerini mutlaka not al bence,
sonra haberlesiriz;-)

hadi ya o kadar işe yarıyormu gerçekten benimde tek istediğim sıkılaşmak..bende başlayayım oz aman..

kesin ise yariyor.
ben hayatim boyunca bu spora devam etmek istiyorum,

tabi hamile kalirsam falan kesintiye ugrar belki, ama o zamanda hamile pilatesi yaparim ;-)))

uf süpersiniz kızlar.aslında kilolu değilim ama maşallah etlerim çok gevşek,özellikle popom ve iç bacak bölgem. popomun sıkılaşması için Ebru şallının yaptığı dizler üzerine çömelip bacağı arkaya kaldırma hareketini yapıyorum.umarım işe yararkaydirigubbakcemile2
yan yatıp makas gibi bacağımı açıp kapatıyorum.
sırt üstü yatıp bacakları havaya kaldırıp açıp kapatıyorum.ebrucumdan bunları kaptımkaydirigubbakcemile3
iç bacak kısmı için başka önerebileceğiniz bir hareket var mı?

kızlar bunu yaşam tarzımız haline getirmeliyiz.
eniştem ortapedi uzmanı ve bel,eklem rahatsızlığı olan hastalarına verdiği hareketlere bakıyorum hepside plates te yapılan hareketler.
ablam yataktan kalkamıyordu bel ağrısından şimdi hareketlerle düzeldi. sağlığımızı kaybetmeden önlem almak en güzelizemuszemus

aynen canim benim,
ben de tum gun masa basinda calisiyorum, diyorum ya gecen yil kolum cok agridi,
bir suru doktora gittim, turlu turlu sey soylediler cozemediler,
en sonunda simdi tvde de cikan unlu bir doktora gittim;
tek sorun durus bozukluguymus, omuzlarim cokuk durdugum icin kol sinirlerinin uzerin yigilma oluyormus ve kolum o yuzden agriyormus,
doktor bana korse verdi, dik durmami sagliyordu korse,
oyleki agrim oldugunda bikac saat korseyi giyiyordum ve agrim geciyordu,

goruyorsunuz dik durmak ne kadar onemli.

cok uzun konustum kizlar ama ;
simdi de sirtim agridiginda, pilates yaptigimda rahatliyorum.

hem saglik hem guzellik icin spor sart.

diyorum ya ben bu sporu hic birakmamayi dusunuyorum..

Canım bende kilolu değilim ama belli bi zamandan sonra yerçekimine karşı nekadar durabilirsek okadar durmamız gerekiyor sonaa bunun yaşlılığıda varr :s valla bende üst bacaklarımı inceltici harektler arıyorum ama sen gayet güzel hareketler yapıosun bence bırakma aynen devam et belli bi süre sona vücudun alıştıkça daha güzel tepkiler vermeye başlayacaktır:lepi:hihoyyyt

peppermint en doğrusunu yapıyorsun.bu korse nasıl bir şey ben de sürekli masa başındayım. ders çalışıyorum ve doğal olarak iki büklüm oturuyorum.acaba ben de mi alsam o korsedenfisfisfisdik oturarak da soru çözülmüyor kikaydirigubbakcemile3

Pikolatacım pilates yapmaya başladıktan sonra düzenli olarak omurga rotasyonu içeren egzersizler yapmaya başladığında vücudun otomatik olarak dik oturmaya alışıo ve sende kendi kendine farkeder hale geliyorsun bence omurga rotasyonu egzersizine başla hem sırt ağrılarına iyi gekliyor hemde duruş bozukluklarını kısa zamanda düzeltiyor a.s

evet pikolatacim,
calimenjero hakli,

ben korseyi gecen yil taktim, agrilarim cok oldugu donemde, bu yil takmiyorum onun yerine pilatesi gecirdim,
pilatesle dik durmayi ogrenicen insallah.

ama korseyi aslinda isyerinde 1-2 saat taksam da fena olmaz, korse gibi degil incecik bisey, elbiselerin altindan da belli olmuyor;

inernetten bakmak istersen ismi , posturex, postur (durus) duzeltici

çok teşekkür ederim.Ebru şallıyı çok düzenli takip edemiyorum.omurga düzektmek için yere sırt üstü uzanıp yüzer gibi hareket yapıyor.bir de bağdaş kurup sağa sola kollarını çeviriyor.bunları yapıyorum

Canım internetten ebru şallı ile pilates diye arat ilk bölümden itibaren çıkar ama muhakak en baştaki nefes egzersizlerinden başla omurga rotasyonu için özellikle 2 egzersiz yaptırtıyor birde esneme harektelerini yaparsan hem eklemlerini rahatlatmış olursun hemde yaptığın egzersizlerin daha faydasını görürsün esneme hareketlerini es geçme derim vücudunu ne kadar esnetirsen çünkü okadr rahatlarsın kaydirigubbakcemile5

selam kizlar,
bu cumartesi, 15-16. bolumleir yaptim;
boylece 3 haftami tamamladim pilateste.
kol egzersizlerine gectik, kol ve gogus-- kollarim, koltuk altim ve goguslerim o kadar agridi ki sormayin,
demek ki buradaki kaslarimi daha once hic calistirmamisim,
o yuzden pazar gunu off verdim kendime, pilates yapmadim,
dinlenince agrilarim gecti.
tabi bos durmadim, walk at home la 3km yurudum pazar gunu.

bu arada pilates topum ve lastigim de geldi,

benim boyum 1.60 o yuzden 55 cm lik top aldim,

biraz kucuk geldi gozume , dogru mu yaptim acaba?

sevgiler,
bol pilatesli gunler arkadaslar

ben burdayımmmm valla dünkü o bölümlerden sonra hafif ağrılarım var peprmint cım bide 4 gündür yapmıyodum birden bunlar ağır mı geldi ne :))) ama artık hareketler zorlaşıyoo zorlaşsın zorlaşsın ki çabuk sıkılıyalım yahuu :)) hihoyyyt delikafadulden

canim ben bu sabah kalcami belimi olctum yine,
kalcadan 2 cm daha gitmis,
yani kalcam toplam 4 cm kuculdu ..
belden sadece 1 cm inceldim su ana kadar (ama benim belim incedir zaten ve fazlalik yoktu pek, belki ondandir )
)

dun aksam 17 ve 18. bolumleri yaptim.

evet bayag zorlasti,

ama super.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…