• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

E devlette bekarlik soyadini eklettiren var mi acaba?

Boşanma gerçekleşip gerekçeli karar açıklanmadan zaten kimliğinizi değiştiremezsiniz. E devletteki isminiz otomatik olarak değişir ama banka kaydındaki isim siz talep etmeden yenilenmez. Telefonla halledebileceğinizi sanmıyorum, yeni kimliğinizle şubeye gitmeniz gerekir. Yalnız ben boşandıktan ancak 6 ay sonra banka kaydındaki soyadımı değiştirmiştim, maaşımın yatmaması vs gibi bir sıkıntı olmadı. Tc kimlik numarasından zaten bellidir hesabın kime ait olduğu.

Boşanma gerçekleşip gerekçeli karar açıklanmadan zaten kimliğinizi değiştiremezsiniz. E devletteki isminiz otomatik olarak değişir ama banka kaydındaki isim siz talep etmeden yenilenmez. Telefonla halledebileceğinizi sanmıyorum, yeni kimliğinizle şubeye gitmeniz gerekir. Yalnız ben boşandıktan ancak 6 ay sonra banka kaydındaki soyadımı değiştirmiştim, maaşımın yatmaması vs gibi bir sıkıntı olmadı. Tc kimlik numarasından zaten bellidir hesabın kime ait olduğu.
İlla bosanma sart değil artık bosanma aşamasında bile davayla kendi bekarlık soyadımı kullanabiliyorum

Hanımlar çekişmeli bosaniyorum. Sadece kendi soyadımı kullanmam için (babamın) dava açmam lazım ama e devlette bekarlık soyadını da eşimin soyadına ekleme yapabiliyormusum yeni öğrendim. Ama sorularım var
Kendim memurum soyadı degisikligim isyerime vs geliyor mu
Banka kartlarim vs hepsinin değişmesi gerekiyor mu
İlla eşimin soyadını da kullanmam gerekiyor mu imzalarda vs. Yoksa istediğim soyadını kullansam olur mu
Neler dersiniz
Kurum bilgilerinizi guncellemeniz gerektiği için öğrenirler mutlaka. Bankalar için değişmesi gerekiyor. Ben hemen yapmistim. Bankaya gidip güncelleyip yeni kart almistim tum bankalardan

Back