• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

E devlette bekarlik soyadini eklettiren var mi acaba?

benmesela01

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2017
1.632
731
123
39
Hanımlar çekişmeli bosaniyorum. Sadece kendi soyadımı kullanmam için (babamın) dava açmam lazım ama e devlette bekarlık soyadını da eşimin soyadına ekleme yapabiliyormusum yeni öğrendim. Ama sorularım var
Kendim memurum soyadı degisikligim isyerime vs geliyor mu
Banka kartlarim vs hepsinin değişmesi gerekiyor mu
İlla eşimin soyadını da kullanmam gerekiyor mu imzalarda vs. Yoksa istediğim soyadını kullansam olur mu
Neler dersiniz

Hanımlar çekişmeli bosaniyorum. Sadece kendi soyadımı kullanmam için (babamın) dava açmam lazım ama e devlette bekarlık soyadını da eşimin soyadına ekleme yapabiliyormusum yeni öğrendim. Ama sorularım var
Kendim memurum soyadı degisikligim isyerime vs geliyor mu
Banka kartlarim vs hepsinin değişmesi gerekiyor mu
İlla eşimin soyadını da kullanmam gerekiyor mu imzalarda vs. Yoksa istediğim soyadını kullansam olur mu
Neler dersiniz
Resmiyette soyasınız neyse imzalarda onu kullanmanız lazım tabiiki.
Benim mesela çift soyisim kullanıyordum. Boşandım. E devlette dava bitince otomatik değişti.
Ama bankaları tek tek gidip değiştiriyorsun yeni kimlikle. Yeni kart alıyorsun vs. Bahsettiğiniz sadece e devlette keyfi değişim duymadım hiç

Resmiyette soyasınız neyse imzalarda onu kullanmanız lazım tabiiki.
Benim mesela çift soyisim kullanıyordum. Boşandım. E devlette dava bitince otomatik değişti.
Ama bankaları tek tek gidip değiştiriyorsun yeni kimlikle. Yeni kart alıyorsun vs. Bahsettiğiniz sadece e devlette keyfi değişim duymadım hiç
Kendim mi gitmem lazım bankalara . Onlara kağıt ya da ne bileyim bildirim gibi bisey gitmiyor mu. Ben e devlet çıktısı alarak mı başvuru yapacağım p da bir tuhafmis

Kendim mi gitmem lazım bankalara . Onlara kağıt ya da ne bileyim bildirim gibi bisey gitmiyor mu. Ben e devlet çıktısı alarak mı başvuru yapacağım p da bir tuhafmis
Kimliğinizi değiştireceksiniz ya. Kimlik ehliyet falan. Yeni kimlikle şubeye gidiyorsunuz hemen onun fotokopisini çekip yapıyorlar. Kimlik değişmeden e devlette değişmiş bak deyince değiştirmiyorlar.

Kimliğinizi değiştireceksiniz ya. Kimlik ehliyet falan. Yeni kimlikle şubeye gidiyorsunuz hemen onun fotokopisini çekip yapıyorlar. Kimlik değişmeden e devlette değişmiş bak deyince değiştirmiyorlar.
Baya zahmetliymis yani çalıştığım için izin sıkıntı heveslenmistim tüh.

O değil de ben de merak ettiğim bir şey sorayım. Devlet hastanelerinde ne zaman değişiyor? Özellerde gidince düzeltin dedim düzelttiler ama devlete gidince covid testi için geçen, hala eski soyadım. Düzeltelim dedim, düzeltemiyorum sistem otomatik çıkarıyor bunu dedi. 2 yıl bitti resmiyette boşanalı yahu

Baya zahmetliymis yani çalıştığım için izin sıkıntı heveslenmistim tüh.
Davanız tamamen bitip 15 gün sonra gerekçeli karar çıkmadan zaten kimlik bile değiştiremiyorsunuz. Sizin çekişmeliymiş neden bu kadar acele ettiniz değiştireyim diye

O değil de ben de merak ettiğim bir şey sorayım. Devlet hastanelerinde ne zaman değişiyor? Özellerde gidince düzeltin dedim düzelttiler ama devlete gidince covid testi için geçen, hala eski soyadım. Düzeltelim dedim, düzeltemiyorum sistem otomatik çıkarıyor bunu dedi. 2 yıl bitti resmiyette boşanalı yahu
Cimere yazın ilgilensinler. Değiştirirler de işte onlarda kimin değiştirdiğini bilmedikleri için kısayol olarak sistem böyle:)

Evet sonra pat diye kalırsınız maaşınız yatmaz. Soy isim Uyuşmazlığından.Yanı kendiniz gitmeniz gerek veya ben telefonla yapmıştım sanırım görüntülü hizmetleri var tam emin değilim. Kuruma adres değişikliği bile bildiriliyor kaldıki soy isim.

Evlenince bankalarda otomatik değişmişti benim. Boşanınca da aynı olur herhalde. Hesaplarda yeni soy isim oluyor, kartları değiştirmedim mesela hala.

SGK dan değiştirmeniz lazım üyeliğiniz varsa ordan deneyin zaten TC yazınca otomatik güncellenir

Ben evleneli 9 sene oldu. Geçen gittik devlette hala kızlık soyismim çıkıyor. Dalga mı geciyorsunuz dedim? Adam düzeltti hemen

Evet sonra pat diye kalırsınız maaşınız yatmaz. Soy isim Uyuşmazlığından.Yanı kendiniz gitmeniz gerek veya ben telefonla yapmıştım sanırım görüntülü hizmetleri var tam emin değilim. Kuruma adres değişikliği bile bildiriliyor kaldıki soy isim.
Soy isim uyusur esiminkini de kullanacağım cunku yine de olmaz mi

Back