Düzenli Evimiz & Hayatımız

Çok geçmiş olsun uzun sürdü mü peki kaplamayı takma süreciniz
çok sağolun

size de geçmiş olsun

önce yerini hazırladı ve ölçü aldı ... tam 1 hafta sonra da kalıbı yerleştirdi. benim o 1 hafta çok ağrım oldu, çünkü bpşluk oluyor yeme ıcme olmasa da sınırler acık oldugu ıcın.

ayrıca benım sınırlere cok yakınmıs dedıgım gıbı. aynı sureyı esım gecırdı ama sorun olmadı ben su bıle ıcerken agrıdı hem de aynı gun degıl 3-4 gun rahat. dısımı bıle 3-4 gun fırcalayamadım, o tarafa fırca goturmeyı bırakın su bıle degdıremedım ama esım bu bekleme surecını benım gıbı gecırmedı mesela. 1. gunden sonra rahattı

sonrakı bır kac gun hafıf sızı oluyor ama kalıba alısma surecı. o normal yani.

çok sağolun

size de geçmiş olsun

önce yerini hazırladı ve ölçü aldı ... tam 1 hafta sonra da kalıbı yerleştirdi. benim o 1 hafta çok ağrım oldu, çünkü bpşluk oluyor yeme ıcme olmasa da sınırler acık oldugu ıcın.

ayrıca benım sınırlere cok yakınmıs dedıgım gıbı. aynı sureyı esım gecırdı ama sorun olmadı ben su bıle ıcerken agrıdı hem de aynı gun degıl 3-4 gun rahat. dısımı bıle 3-4 gun fırcalayamadım, o tarafa fırca goturmeyı bırakın su bıle degdıremedım ama esım bu bekleme surecını benım gıbı gecırmedı mesela. 1. gunden sonra rahattı

sonrakı bır kac gun hafıf sızı oluyor ama kalıba alısma surecı. o normal yani.
Anladım teşekkür ederim tekrar geçmiş olsun

hanımlar ben biraz anlatıp cıkacagım ama belkı bır kac gun yazmam bılmıyorum

yıllar yıllar sonra buraya yenıden gırıs yaptım bazı konular benı cok yordu uzdu, bazı konular bılgılendırdı derken bana ıyı mı geldı kötu mu anlayamadım

ozellıkle gecen persembe ve cuma... ıkıncı evlılık, bosanma konularında cok yoruldum, konu bana döndü resmen. abuk sabuk hukukcu olup ama hukuku, herkese esıt uygulamayan ınsanlar, bu tur yorumlara canak tutan kımsenın hayatını bılmeyen kadınlar

ozellıkle dedıgım gıbı, kadın kadının yurdu olacagına kurdu oluyor bızım ulkede genellıkle. benım esım, ıyı bır es degıl ama ıyı bır damat, ıyı bır evlat ve babalıgını ıyı yapmaya calısmıs, ( gördüğü dönemlerde cocugu ), ve ıyı bır personel olmustur. yanı esım bana karsı cok eksıktır tamam ama yukarda saydıklarımı herkes bılır, bunlar benım ovgum degıl yanı ama onu bıle savunmaya calısmak, ya da nasıl dıyeyım burda bıle dahıl oldugum o konunun, eskı es, nafaka, babaya sebep yokken gostermeme, yenı esı dusmanca goren kadınlar olaylar ıle alakası olmayıp ustune bır de magdur olmus olsam da...

yanı mesela ıyı kı haftasonu okumamısım dedım sımdı. bu sabah enerjımı aldı resmen o konular, yorumlar.

sızlerı tanıdım, duzenlı paylasım yapmak, ev ıslerı, bakımlar,, fıkırler, hayatın ıcınden konusmak hatta guzel geldı ama belkı temellı belkı bır kac gun burdan uzaklasmak ıyı olacak

ben halen o kadının yaptıklarından dolayı zona gecırırken, sırf bosanan bır anne dıye, ustelık ben de bosanmıs ve anne olmak ıcın evlenmıs annelıgıne de o kadının yaptıklarından sonra gıden maddıyatımız, psıkolojımız ve benım tamamen menopoza anıden hızlıca gırmem sebep olmusken; khatta bunları yazdıgım halde bıle benı yok sayan ne hukukcu bır uye, ne normal bır uyeye tahammulumun olmadıgını gordum en onemlısı yara alıyorum yaralarım ıyılesmemıs ve hatta sımdı aglamaya basladım

ben kedıye, kopege annelık yapacak hale geldım
ya da cınnet gecırıp ona sıddet uygulamaktan kendımı zor alıkoyacak hale gelmıstım
kendımı kac kez öldurmeye tesebbus etmıs
hayatımda ılk kez ruhsal tedavılere magruz kalmıs
45 kıloya dusmus hayatımda ılk kez uzuntuden
sureklı hastanelerde tedavılerım
1 lıraya muhtac hale dusmek
gıden saglıgım, gıden umutlarım, elımden gıden annelıgım

daha neler neler... umudum, ınancım, ınsan sevgım-saygım,,,, herseyım gıtmıstı de ancak toparlandım

o yuzden aglayarak yazıyorum su an sızlere.... ben burda konu acsam, Turkıye sallanır ama acmadım cunku buna benzer kadınların olacagını bılıyordum ama bu kadarına ben bıle sasırdım. bır baska kadını goklere cıkarıp, olayın en magduru olan ben ustelık, benı ayak altına alacak kadar kör, vıcdansız, önyargılı ve dusman kadınlar ıle dolu burası genelde.

bana gelecek olursam, kopecık ıle sevgı dolu, bol yuruyuslu, fılm ,dızı, kısısel bakımlı, eve tamırcı cagırmalı , ıkı ev arası kosturma derken cok yogun ama degısık bır haftasonu gecırdım esımle mınımum sevıyede ıletısım var, cok yorgun ve kırgınım... ustune onun gecmısı, onun eskı esı derken burda bıle mutsuzluk , ofke, kırgınlık yasamıs olmak bugun gune ıyı baslayan benı, daha da asagı cektı

kendınıze ıyı bakın
Allah her zaman ıyıler ıle karsılastırsın, Istanbula bosanmıs , kucuk sehırden gelmıs, sudan cıkmıs balık gıbı geldıgım 34 yasımda, ıs gorusmesıne bıle gıderken bır sekılde urkerek gıden ben, her zaman bu duayı okudum, halen de aynı duadayım. ve herkes ıcın de en onemlı sey bu bence. cunku ıyı ınsanlara denk gelmezsenız, sız ve tum cevrenız kotu seyler yasar, eskı esım bunu yasadı, ben ve tum cevrem de o bataklıga dustuk ve sukur cıktık, camuru atmaya calısıyorsun ama zor oluyor ıste, bu sabah da anladıgım uzere.
kendini bu kadar üzme canım, kimseye hayatınla ilgili bi açıklama yapmak zorunda deilsin , ne yaşadığını neler çektiğini sen biliyosun , ağzı olan konuşuyo işte kimse için canının sıkmaya değmez boşver, Allah kalbini feraha çıkarsın :KK200:

🫶Akşam misafirim var hemen bi tatlı yaptım.
🫶Evi süpürdüm.
🫶Koltukları süpürdüm.
🫶Yastıkları falan düzelttim.
🫶Bulaşık makinasını çalıştırdım.
🫶Bi arkadaşa kahvaltıya geldim.
benimde dün akşam çaya misafirim vardı, tart kalıbında çikolata soslu kek yaptım çok güzel oldu tavsiye ederim , nefis yemek tariflerinden aldım tarifi :kk77:

kendini bu kadar üzme canım, kimseye hayatınla ilgili bi açıklama yapmak zorunda deilsin , ne yaşadığını neler çektiğini sen biliyosun , ağzı olan konuşuyo işte kimse için canının sıkmaya değmez boşver, Allah kalbini feraha çıkarsın :KK200:
amin Allah razı olsun canım...

tanımadıgım ınsanları umursayacak bırı degılım, kaldı kı aile içi ya da akraba bile birsey dese, herkes kendı yorum yapmıs derım, uzulurum ama orda kalmam

ama ordak guya hakim, avukat, ya da cocugunu gormeye bıle gelmeyen bır cocugun annesı olarak bıle; benım ustume gelen. ya da esı aldatmıs, bosanma olmus, sonra o kısı ıle evlenmıs. ben de sankı oyle bır 2. es mişim gibi tırnak cıkartarak yaklasılması

aslında bu bızım genel sorunumuz bılıyor musunuz. her zaman , hayatın her alanında bu lınclere de, haksızlıklara da magruz kalıyoruz.

Neden, tek amacı mutlu olmak olan bir kadına, bir adamın annesi , ablası mesela hayatı zindan ediyor ki !

Neden, annelerimiz en çok da kız evlatlarına yükleniyor ki bu hayatta, halbu ki onlar da bir annenin kızı değil mi !

İşyerinde , neden kadınlar birbirine bu kadar zorluk yaşatıyor !

Neden komşu teyzeler, başka kadınların dedikosuna meğil ediyor her zaman !

Bu forumda bile, konu açarken ister haklı ister haksız olsun ama bir kadın korkuyor biliyor musunuz, amacı aslında dertleşmek ya da bir fikir almak ama biliyor ki; kadınların çoğu hem de bir çoğu kesin canını yakacak, hatta linçlemek dediğimiz tabirle üzerine gelecek !

umarım, beni anlayan ve savunan bir hukuk sistemi, içinde bu adaleti barındıran hemcinslerim, yaşadıklarımın anlamını bilen ve bu yaraları kapatmaya çalışan bir algıda olur eşim. bundan sonrası için, kendime ve başka kadınlara duam bu olacaktır.

benimde dün akşam çaya misafirim vardı, tart kalıbında çikolata soslu kek yaptım çok güzel oldu tavsiye ederim , nefis yemek tariflerinden aldım tarifi :kk77:
Dur onu da bi daha aklımda bulunsun. Bende kıbrıs tatlısı yaptm
Çok bebe olmasalarda inan bebekken daha kolaydılar 😏
Çocuğu büyüyen herkes öyle diyor :KK43:

X