Düzenli Evimiz & Hayatımız

Afiyet olsun.
Fincan güzelmiş.

saat 8 de kahvaltı yaptık.
eşim işe gitti.
Dün başladı izni bitti.
bulaşıkları makineye dizdim. Çalışıyor annem ütü yapıyor.
çöpler atıldı.
Ben dinleniyorum.
Umutun göbek bağının düşmesini bekliyoruz.
İlk banyosunu yaptırmak için.
yıkamak için yani.
şimdi geçen perşembeden dün perşembe idi gün 7 günlük oldu.
Yakında düşer bence.

Benim iki oglumunda 11. Günde düsmüstü. Bekle bekle bi hal olmustum

kendine çekmeyimi bilmiyormuşsun ozaman o seni kendine çeksin hayret bişe laflarada bak görende ingiliz kraliyet ailesinden sanır onuda iyice sinir oldum
sen fotoları gördün

kimin kimi çekmesi lazım acaba

ayrıca adam uyumuyor, adam sureklı agvada, adam sureklı annesınde, adam sureklı annesının kıracıları ıle ugrasıyor, adam sureklı hatta her sene ramazanda ayında bıle full sabaha kadar evde calısıyor, adam sureklı annesınde, adam haftaıcı burda olsa aksamları gıdıp motorsıklet satan adamdan palet alıyor tek tek cıvı sökup paket yapıp eve gece gelıyor, adam annesının gozune her 2 saatte bır damla sıkıp 6 aylık karısının yanında yatmıyor, adam sureklı abısı, eskı esı, eskı ısyerı mahkeme dılekcelerı evrakları hazırlıyor, adam musaıt olsa da cay ıc sıgara ıc arsa bak telefon bak kredı cek sureklı sureklı ama faız gunah de ve sonradan namaz kılmaya basla bırıkmıs namazları kıl, adam sureklı annesıne yemek gotur, cay cıkar, evdekı cıkolatadan gotur, annesının evınde tadılat, bızım evde tadılat, agva da tadılat... ustaların yapacagı cogu seyı kendı yapsın, adam cop atmaya ınse mahalleden bırıyle 2 saat konusup yukarı cıkar, pazardan alma sebze var dersın alır gelır ben gece yarısına kadar onları kıslık yapmak ya da yemek yapmak zorunda kalırım cunku yemege daır herseyı asırı alma hastalıkları var, vs vs

adam boyle bır adam ama cekemeyen benim....

dun dedım ki sevgılıyken dıbın dusuyordu cekmelerımden, bana bok gıbı bır hayat verdın yorgunluktan hastalıklardan ve senı yanımda bulamadıgımdan cekemıyorum senı. ha cogu zaman da sana gıcık olup senı ben cekmıyorum zaten dedım. ıstesem parmagımda döndururum senı ama sana bunu ıyılık gorup sana kadınlık yapmak ıstemıyorum dedım. gozlerı fal tası gıbı acık baktı aksam.

yemeklerı doldurup gıtmeye calısıyorum babama, ben gotureyım sen bekle. kalacaksan kal falan ustume gelıp duruyor. ısı varmıs bekleyecekmısım bıraz. taksıye bınme vs. senı daha beklemek ıstemıyorum tanıdıgım ılk gunden, 16 ay eve donmenı, baska sehırde olmanı beklemekten tut, annenın uyumasını, annenın hatta olmesını, mahkemelerının bıtmesını, mesaının bıtmesını... ben senı her konuda beklemekten, kendıme daır hıc bır planı yapamamaktan bıktım. beklemeycegım seni dedim ve gıttım valla. babamda kaldım, hem yemeklerı bıraktım hem temızlık yaptık hem sohbet ettık dızı ızledık cok da guzeldı.

Biraz daha detay ver efserim benimde kafam karıştı
giysiler nereye gidecek? (Geri dönüş mü yoksa Ankara'daki kızına mı)
Kışlık yazlık ayırdın hepsi bir odada mi?

Biraz daha detay ver efserim benimde kafam karıştı
giysiler nereye gidecek? (Geri dönüş mü yoksa Ankara'daki kızına mı)
Kışlık yazlık ayırdın hepsi bir odada mi?
Derpremde taşındığım zaman kolilenen kiyafetler bizler şimdiye kadar aldık az bir şekildr kiyafetle idare ettik bunların içinde abiye de var resmi kiyafetlerde var günlükte var küçülmüş gelmeyen varda var yanı

Kızlar ben de işleri karıştırıyorum aynı anda başlıyorum vesaire bazen unutuyorum bu düzenli düzenli ev işi yapanların sırrı nedir hep merak ettim
Nasıl unutuyorsunuz işi :) önce gün içinde ne yapacağınıza karar verip işe başlıyoruz

Anladım aynı oda içinde ayırma işlemini yapma. Geniş olan bir odada aç kolileri, açtıkça;
Abiyeleri bir yere
Resmi kiyaferleri bir yere
Günlükleri bir yere koy

Sonra üç yere koyduğun kıyafetlerin başına geç ve ayırma işlemi yap. ( giyilecek- verilecek) diye onlarıda ikiye ayır.

Sonra biraz ara verip diğerlerinide aynı şekilde yaparsın. Kolay gelsin canım

Allah kalbine ferahlık versin canım inşallah kendine gelir söylediklerinden bişey anlamıştır , inşallah

selam hanımlar

herkese kolay gelsin

guzel bır gun olsun, bol dualı huzurlu bereketlı bır cuma olsun inşallah

ben babamda temızlık yaptım, nevresım vs degıstırdım yıkadım ıs olarak boyleydı

aksam kardesıme gıdınce kopecık ıle bır tur gezme-kaka :))) yatmadan gezmece--- yarın sabah uyanıp aynı, aksam uzerı aynı derken... boyle gececek

yemek bıle yapmadan bos bos evde fılm keyfı, kopecık ıle yuruyusler, yarın aksam hatta babam da gelecek yanımıza.

pazar gunu de arkadasımla ya da annemle bulusup kopecık gezıdırmeler hem.

eve bır ugrayıp kedıme bakıp hem de temızlık yaparım

kardesımın evı sımdı temızlenıyor hatta. zaten normalde de yaptırmaz da. yanı haftasonu kahvaltı dısında resmen ıs yapmadan harıka vakıt gecırecegım.

agvaya hazırlık yok
esımın ve annesının yemegı yok
stres telas yok,
agva da uykusuzluk yorgunluk usume vucut agrıları yok
pazar gecesı gel uykusuz uykusuz sabah ıse gıt yok

pazartesı ıse kardesımden gelecegım, belkı aksam ıs cıkısı da bır ugramam gerekebılır kardesım gec donecek almanyadan.

yanı esımden, annesınden, onların tum yuklerınden, uzaklasmak, ozgur-modern-free-sorumluluksuz gunler olacak....

heyecanla beklıyorum valla.

Günaydın hayırlı cumalar dilerim herkese
Sabah ezanından beri uyumadım. Kızım uyutmadı sağolsun. Kendi mışıl mışıl uyuyor ama dünden kalan işleri devam ettiriyorum. Çıkardığım nevresimler yıkandı serdim kuruyor. Yorgan attım makineye yıkanıyor. Mutfağın halısı yıkanacak. Daha yıkanacak şeyler var. Bu arada kahvaltı yaptım. Arada bir bardak daha çay içeyim diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…