- 12 Ağustos 2014
- 1.503
- 1.823
- 36
-
- Konu Sahibi heyecandorukta
- #1.741
Canım yeşillikleri yıkıyorum, kurutuyorum, doğrayıp koyuyorum... Salata yapacağım zaman azar azar alıp karıştırıyorum... Her seferinde yıka doğra derdi olmuyor... Her kapta olur mu bilmiyorum ben t ile başlayan kaplarda koyuyorum.. Reklam olmasın şimdi
Biz cumartesi günü yaptık onu heyecan dorukta ile... Yatağa bol karbonat ve nişasta serptik beklettik. Sonra güzelce süpürdük... Sonra fısfıslı şişede karbonat ve sirke karıştırdık üzerine su ekledik... Yatağın her yerine fıslattık... Sonra üzerine çarşaf serip oklavayla dövdük yatağı... Sonra çarşafı makineye attık yıkandı... Yatağı da 1-2 saat açık bıraktık camı da açtık havalandı..ç mis gibi oldu.. Uyuması bile değişti yatakta sabahları daha dinç kalkıyorum 2 gündür...
bunu bende deneyeyim canim bide bisey soracam benim yatakta bi kac leke vardi tasinirken olmusdu ve bi iki defe benim kiz bisey dokti neyse sildim ama iz kald nasil cikar leke izi degil silme izi acaba tumden mi silsem bilemedimBiz cumartesi günü yaptık onu heyecan dorukta ile... Yatağa bol karbonat ve nişasta serptik beklettik. Sonra güzelce süpürdük... Sonra fısfıslı şişede karbonat ve sirke karıştırdık üzerine su ekledik... Yatağın her yerine fıslattık... Sonra üzerine çarşaf serip oklavayla dövdük yatağı... Sonra çarşafı makineye attık yıkandı... Yatağı da 1-2 saat açık bıraktık camı da açtık havalandı..ç mis gibi oldu.. Uyuması bile değişti yatakta sabahları daha dinç kalkıyorum 2 gündür...
heyecandorukta canim aklima bisey takildi hani bu her hafta bir aliskanlik ekliyoruz ya bütün listedekiler bitince ne olacak 30 tane falan aliskanligi nasil yapicaz
yaşasın düzenli evler
katılıyorum. bencede tamamen oturana kadarheyecandorukta canım acaba tam 4 hafta olup 4 aliskanlik gelince bir tur daha mı dönsek
İki ay ayni aliskanliklar olsa yani pekisse sonra yeni 4lu gelse
Ne dersin ?
haftasonu ben yatak odasına başladım biraz. kışlık kazaklarımı kaldırdım. ben normalde hurcakoyar öyle baza altına koyardım.kardeşimin eşi çöp poşetine koy vakumla o zaman daha az yer kaplıyor dedi. gerçekten de 2 hurçluk kıyafeti tek hurca rahat rahat sığdırdım. kalım büzgülü çöp poşetine güzelce yerleştirip süpürge ile vakumluyorsunuz havasını kaçırmadanda bi güzel bağlarsanız o zaman çok güzel oluyor.
belki yapmak isteyen olur diye yazmak istedim
alışkanlıklar hergün yapılacak şeylerde olmaya bilir bence. mesela haftada bir çaydanlıkları sirke ile kaynatmak . bazılarımız yapıyor olabilir ama ben mesela annem gelmese aklıma gelmez. ama alışkanlık olursa o zaman haftada bir elden geçer. yada haftada birgün bakliyat dolabını gözden geçirip eksik listesi yapmak. bu tarz alışkanlıklarda olabilir.
Defne yapragi ve tuz canimbakliyat dolabını elden geçirmek çok iyi bir alışkanlık olur... bu uçuşan kelebeklere çözümünüz varmı...