Düz bütün perde kruvazeye dönüştürülebilir mi?

Nevropat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2011
12
0
36
Trabzon
Merhaba bayanlar?
Salonumun perdesini geçen yıl düz, bütün, tavandan yere sakallı tül yaptırdım. Herkes kruvaze yaptırıyor diye kruvaze istemiyordum. Şimdi bütün perdeyi yıkaması ve asması zor oluyor.:59: Kruvaze olursa iki parça daha kolay olur diye düşünüyorum. Bu düz perde kruvazeye dönüştürülebilir mi acaba? Bir bilginiz var mı?

kruvaze perdeler sanırım yine mekanizmalı oluyor. ama ben bi arkadaşımda gördüğüm çakma kruvaze modelini çok hoş buldum. hem de mekanizması ile falan da uğraşmassın. arkadaşım seninki gibi uzun bir tülü ortadan 2ye kestirmiş. kornişin bir sırasına bi parçayı, diğer sırasına öteki parçayı geçirmiş. böylece kruvaze bir model elde etmiş.her iki parçayı da kenarlardan toplayarak perde kancasıyla duvara tutturmuş. tabi tuttururken kurdela gibi bişeyle bağlamış. umarım anlatabilmişimdir. altına da güneşlik olarak stor kullanmış..

kruvaze perdeler sanırım yine mekanizmalı oluyor. ama ben bi arkadaşımda gördüğüm çakma kruvaze modelini çok hoş buldum. hem de mekanizması ile falan da uğraşmassın. arkadaşım seninki gibi uzun bir tülü ortadan 2ye kestirmiş. kornişin bir sırasına bi parçayı, diğer sırasına öteki parçayı geçirmiş. böylece kruvaze bir model elde etmiş.her iki parçayı da kenarlardan toplayarak perde kancasıyla duvara tutturmuş. tabi tuttururken kurdela gibi bişeyle bağlamış. umarım anlatabilmişimdir. altına da güneşlik olarak stor kullanmış..

Perdeci anlatmadan önce kruvazenin sisteminin anlattığın gibi olduğunu düşünüyordum ben zaten:64:
Teşekkür ederim önerin için, deneyeceğim valla. Koca perdeyi yıkaması ayrı dert, asması ayrı dert. İkiye böldüğümde daha kolay olacaktır uğraşması. Bir şekilde kolaylaştırmazsam eşim bıktı perde asmaktan, toplayıp atıverecek hepsini zaten :50:

kızlar benimde salonumun perdesi düz bende kruvaze perde yapmak istiyorum cesaret toplasam yapıcam acaba güzel olur mu korkuyorumda :18:kötü olursa diye yapan var mı kızlar böyle bişi

kızlar benimde salonumun perdesi düz bende kruvaze perde yapmak istiyorum cesaret toplasam yapıcam acaba güzel olur mu korkuyorumda :18:kötü olursa diye yapan var mı kızlar böyle bişi
Walla bende yaptırdıgm için pisman oldugum kruvaze perdemi nasıl düz perdye dönüştürürüm onu düşünüyorum :(

OTM0023.jpg
bu tarz bişey yapabilirsin o kahve kısmı yapmasan da olur hatta benim bi arkadasım evinde eskiden moda olan bu krinkıl tüllerini yapmıştı böyle ortadan kesip kornişin rayının bırıne bi tülünü diğer raya diğer tülü geçirip fon perdeleri yaptıkları dibi ama daha uzun bi parçayla duvara tutturmuştu...

OTM0023.jpg
bu tarz bişey yapabilirsin o kahve kısmı yapmasan da olur hatta benim bi arkadasım evinde eskiden moda olan bu krinkıl tüllerini yapmıştı böyle ortadan kesip kornişin rayının bırıne bi tülünü diğer raya diğer tülü geçirip fon perdeleri yaptıkları dibi ama daha uzun bi parçayla duvara tutturmuştu...
Bence en güzelı düz tül modellerı. Hatta geçengün evim şahane programında kadın dümdüz organze tül almistı desensîz işlemesız cok şık ve modern duruyordu

Merhaba bayanlar?
Salonumun perdesini geçen yıl düz, bütün, tavandan yere sakallı tül yaptırdım. Herkes kruvaze yaptırıyor diye kruvaze istemiyordum. Şimdi bütün perdeyi yıkaması ve asması zor oluyor.:59: Kruvaze olursa iki parça daha kolay olur diye düşünüyorum. Bu düz perde kruvazeye dönüştürülebilir mi acaba? Bir bilginiz var mı?

benim perdem de öyleydi.perdeciye götürdüm, ölçüsüne baktılar, kruvaze olur dediler.90 liraya yaptırdım. çok da güzel oldu

Kızlar ekte de benim perde var düğün zamanı aceleyle seçtim işte şimdi de beğeniyorum .pilleri çok sık 5 mt duvara 15 mt tül kullanılmış .kruvaze ye çeviren olur mu koltukların da spor aslında .olur mu

Eklentiler

• 20160109_221334.webp
    20160109_221334.webp
    28,6 KB · Görüntüleme: 6.590
  • 20160109_221318.webp
    20160109_221318.webp
    23,2 KB · Görüntüleme: 6.667
  • 20160109_221305.webp
    20160109_221305.webp
    17,7 KB · Görüntüleme: 6.080
Kızlar ekte de benim perde var düğün zamanı aceleyle seçtim işte şimdi de beğeniyorum .pilleri çok sık 5 mt duvara 15 mt tül kullanılmış .kruvaze ye çeviren olur mu koltukların da spor aslında .olur mu
Fotolar da ters olmuş kusura bakmayın

[QUOTEsüperrimosa, post: 44549400, member: 35243"]Fotolar da ters olmuş kusura bakmayın[/QUOTE]
Bence süper olur

Merhaba bayanlar?
Salonumun perdesini geçen yıl düz, bütün, tavandan yere sakallı tül yaptırdım. Herkes kruvaze yaptırıyor diye kruvaze istemiyordum. Şimdi bütün perdeyi yıkaması ve asması zor oluyor.:KK59: Kruvaze olursa iki parça daha kolay olur diye düşünüyorum. Bu düz perde kruvazeye dönüştürülebilir mi acaba? Bir bilginiz var mı?
Yapılır canim perdeye götür uç uca yapsın iç içe geçirmeli yaptırma mekanizmasini çıkarmak kolay cikarmadan da atabilirsin makinaya kornişden söküp ama sakallidan biraz kaba durur adanadaysan bizim mağazanın adresini verebilirim

Fotolar da ters olmuş kusura bakmayın

Canım benim arkadaşım perdesini ilk olarak düz yaptırmıştı sonra taşındı ve yeni evine o düz perdesini kruvaze olarak yaptırdı .perdeciler yapıyor ,dikim evleri yapıyor.Bende arkadaşın anlattığı gibi yaptım düz iki parça tül yaptırdım ve aynı kumaşından kemer yaptırdım istediğimde topluyorum istediğimde açıyorum .çok pratik ve şık oldu.Kruvaze perde yaptıracaksanda cırtcırtlı olmamasına dikkat et derim .onların kullanımı biraz daha zormuş

Merhaba bayanlar?
Salonumun perdesini geçen yıl düz, bütün, tavandan yere sakallı tül yaptırdım. Herkes kruvaze yaptırıyor diye kruvaze istemiyordum. Şimdi bütün perdeyi yıkaması ve asması zor oluyor.:KK59: Kruvaze olursa iki parça daha kolay olur diye düşünüyorum. Bu düz perde kruvazeye dönüştürülebilir mi acaba? Bir bilginiz var mı?

canım kruvaze olduğun dada iki perdeyi birbirine dikiyorlar gene aynısı olur birde iplerini geçirmekle uğraşıcaksın .

Düz tülünüzü tam ortadan bölerek iki parça yapın, kornişe takarken bir tarafını takın uçta 8-10 düğmeyi takmadan bırakın ikinci tülden 1 düğme sonra birinci tülden bir düğme sonra ikinci tülden bir düğme takarak 10 düğmeyi bu işlem sırasıyla takın sonra ikinci parça tülün tamamını takarak işlemi bitirin böylece ortası ayrılmayan kruvaze tülünüz olmuş olur kolay gelsin kızlar.

Back
X