Duvar siler misiniz? Siliyosanız neden?

Annemlerde iken sobalı evde oturuyorduk o yüzden her büyük temizlik zamanı evi de duvarları da yıkardık.evlendim,yine sobali evdeyim.ilk iki sene yıkadım bende ama gider yeri olmadığı için çok zorlandım.bu sene sildim.öyle çok is çıktı ki.koridor ve yatak odasının duvarında da baya toz çıktı.evin havası değişiyor temizlenince.normal bunlar bence

benim anlamadigim herkes temiz her kez titiz o zaman bu ülkeyi kimler kirletiyor.Her taraf cöp pislik icinde.Insanimizim tipik özelligi icerisi temiz olsunda disarisi kimsenin umrunda degil.Evini cesit cesit kimyasallarla temizleyip zehirleyenler, evini her yil boyatip yine boyaya maruz kalanlar(bazilari zararsiz boya kullaniyordur, alirken arastiriyordur onlari tenzih ediyorum), bulasik makinasina camasir suyu koyanlar.Bazi insanlarin tek derdi bu.Komsuyla temizlik yaristiranlar var.Kim ne kadar sürede hali ve perde yikadi.Allah akil fikir versin ne diyim.

Tüm dünya zehir dolu siz gidip kafaniza evinizin duvarlarini takin.O yediginiz yiyecekler , soludugunuz hava her sey böyle.Ama bunlarla ugrasmaya gücünüz yok de mi?Doga katledilsin ama evin duvarlari temiz kalsin.

Ben senede 1 kez sildiriyorum.köşelerde böcek ağları olabiliyor + bu olay için bekarken annem ile sürekli tartisirdim +bazen eve çocuklar geliyor çocukların elleri genelde yağlı filan olabilir sürüyor lar duvarlara duvarlar ışık vurunca parmak izi oluyor her yer

Benim annem de siler ancak hala komurlu onlarin apartman. Inanilmaz is oluyor ve sigara da iciyorlar. Buhar makinesiyle siliyor simsiyah su akiyor. Ben hic silmedim, dogal gaz oyle kir yapmiyor zaten...

Bizde de bu rutin var,
Her bahar kaloriferler kapatıldığında,
Amonyak ve Arap sabunu (neden ille ikisi diye soracaklara ipucu böylelikle duvarda dalgalanma veya durulama gibi artı eziyetler çekmeyeceksiniz)
Ve çok severim duvar silindikten sonra ki evimi mis olur evin havası değişir :)
Tabi silen ben olmayınca

Sigara icilen,sobali,cocuklu ev siliyor silmek mecburiyetinde kaliyor da normal evde abarti hele ayda bir nedir en cok iki badana arasi birdefa silinir birde cogu zaman dalga olabiliyor isikta en guzeli dokunmadan kirlenince boyatmak cok cok esyayi ortaya cekip bir musamba seriliyor
Ben silemem kadin tutycam diyin cogu aney para verilmesin diye vazgeciyor:))))

Son düzenleme:
İs el izi filan oluyo ama ayda bir silinmez yani zor iş senede bir silip diğer senede boyatabilirsiniz

+1 milyon herkes evle bozmus kafayi yollarda giderken ictigi suyun,sodanin,cola kutusunun sisesini camdan atiyorlar yazin koyunuze kentinize tatil beldelerine giderken o yol kenarlarinin halini gormeyen varmi kucak kucak pet sise poset ambalaj kagidi oluyor camlar gunesle etkilesip yangin cikiyor orman gidiyor sigara izmaritini kokuyor diye arabasinda tutmuyor bendeen sonrasi tufan diye herkes camlardan yolluyor yahu cop kutusu bulana kadar siseni arabada tutmak veya izmarini du dolu pet sisede agzi kapali tutmak cokmu zor inince at cope yok

Adam kumsalda, sahilde, mesire yerinde cekirdeginin kabugunu bir posete biriktirmekten aciz ama evler mis olsun zaten yakinda hayat orda gececek nefes alacak alan kalmayacak doganin intikami acidir ama kimse akillanmiyor bakin bu yil ciddi kuraklik var ama komsrnin umru degil

Bir dene canım nasıl pislik çıkıyor gözlerinle gör :)
Valla eşyaya hizmet etmeye gelmedim ben bu dünyaya.
Yardımcı bayan'a bile sil demem ki bana istersen duvarları sileyim demişliği vardır,ona bile yaptırmadım,kaldı ki kendim sileceğim.
Tamam temizlik iyidir,bende sevmem pis evi ama banyo,mutfak temiz olsun,yerler silinip süpürülsün yeter de artar benim için.
Çok pis olduğunu düşünürsem boyatırım.
Ha duvar sildim,kızım boyamıştı aldım elime bezi sildim o an boyatma şansım yoktu ama kalkıpta yerden tavana tüm evi silmek benim için imkansız.

Duvarlar her sene silinince dalgalanma izi falan olmuyor ki. Görümcem eve taşınırken 10 sene önce badana yaptırmış senede iki kez temizliyor duvarları şuan yeni boyanmış gibi hiç boyaya ihtiyacı Yok evin. Duvarda Döküntü olmaZsa boya badana eziyetinden uzun süreli kurtuluyorsunuz .
Temizliği çok görenler mi kirletiyor çevreyi yoksa titiz insanlar mı buda tartışma konusu olur. Benim çevremde değil duvarı yerleri silmeye üşenenler var. Tuvalete gidip elini yıkamayan insanlara şahit oldum bende. Yaptığı yemeği bile yemek istemiyorum . Çok mu umurlarında onların çevre? Bir parka gidip piknik yapıyorlar görüyorum , sonrasında çöpünü topladığına da şahit olmadım. Utanıp arkasından ben toplayıp attım . Biraz düşenip yazsak keşke ...

Her sene silerim tablo asıyoruz,saat asıyoruz Astığın şeyin arkasının nasıl kirlendiğini gördükten sonra “iyiki silmişim “diyeceksin.Duvar mopum var benim uzanamadığım yerleri onunla,alt kısımları da microfiber bezle siliyorum deterjan olarak da Loc kullanıyorum

Dışarıýı sadece titiz olmayanlar değil, elbirliği ile kirletiyoruz bence. Ben titiz olduğumu düşûnmüyorum. Ne kadar az deterjan az kimyasal ben o kadar mutluyum. Evimin duvarını deterjanla sileceğime tozlu otururum daha iyi. Ama asla umumi tuvaletlerde musluğun üzerinde peçete bırakmam. Bazı kendine titizler var malesef. Çok temiz olduğu için tuvalet musluğunu peçeteyle açıyor ( ben de öyle yaparım ) ama kapatınca peçeteyi orda bırakıyor. Ben mecbur muyum senin pis peçetene dokunmaya. Çok sinir oluyorum görünce. Bunu da araya sıkıştırayım dedim :)).

Temizliğinde herşeyde olduğu gibi azı karar çoğu zarar. Duvarlar kullanılan boyanın malzemesine göre senede 1 2 yeterli. Bunu çok yapan titiz az yapan pis diye birşey yok. Sigara, sobalı ev vs sayıyı artırır. Benim teyzem temizlik delisi çamaşır suyu koklamaktan hasta oldu. Duvarları silerken kaç şişe arap sabunu harcıyor bilinmez. İnsan sağlığına da dikkat etmeli.

+1000
Araştırmalara göre ortalama bir Türk kadını bir Fransiz kadinindan 50 kat daha fazla ev temizliği kimyasali kullanıyormuş
(Bunun yanında fransiz kadinlari şampuan deodarant dus jeli gibi kimyasallari bir. Türk kadınindan 20 kat daha fazla para harciyormus neyse konu değil )

Bulaşık makinasına çamaşır makinasına kullanmalari gerekenden iki katı daha fazla deterjan atiyorlarmis
Aciller por cozle çamaşır suyunu beraber kullandığı icin zehirlenen kadin ve çocuklarla dolu
Suyun her sene azaldığı bir dünyada içilebilir suyla haşır haşır hali balkon yikayan kadınlar var

Bunu yazdığım için bana pis diyenler olacaktır ama evinde toz bulundurmayan temizlik konusunda kimseleri beğenmeyen kadınların balkondan aşağı koca bir çop posetini attıklarına halıları alt komşunun camına silkelediklerine piknikten avm lavabosundan sonra ortalığı ne halde bıraktıklarına defalarca şahit oldum
Çok bilinçsiz Türk kadını bu konuda evin duvarıni bir beş sene sonra boyatirsin ama kirlenen zehirlenen toprağa suya hiç bir şey yapamazsın

Silince kir cikiyor evet. Ama silmiyorum ne yalan söyleyeyim. Nedeni de mop almak istiyorum. O olmadığı icin silemedim

Aynen benim boyada çok kotu o yüzden silmek gelmiyor içimden sılsem duvarda boya adına bısey kalmayacak zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…