Duvar köşelerinde kartonpiyerde parkede minik böcekler

Btlbskn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2016
22
1
Evimde yaklaşık 4aydır duvar köşelerinden tavana yürüyen parke süpürge likler inin üstüne sıralanmış tavanda kartonpiyerde duran minicik böcekler var.
IMG_20170912_001904.jpg
IMG_20170912_001904.jpg Ne olduğunu çözemedim. Çook küçük aslında nokta kadar ama yakınlaştırıp resim çektim daha farklı duruyor ne olduğunu bilen başına gelen var mı? Bitmiyor tükenmiyo

Kalorifer böcegi de diyorlar hamam böcegi gibi düşünün.
Tek çare ilaçlatmak bir de wc banyolarda delik felan varsa kontrol etmek kapatmak.

Kalorifer böceği daha yavrular dikkat edin çoğalmasın bazen 1 2 görünür yok olurlar bazen çoğalırlar :110:

Kızlar evde 3.5aylıı ve 4yaşında iki çocuğum var ilaçlatmak çok zor olur benim için. Resimde çok farklı çıkmış normalde en büyüğü bi susamın 3te biri. Oldukları yerler bakımından bilen başına gelen var mı acaba? Sadece köselerden çıkıp kartonpiyerde yürüyo ve duruyorlar banyoda yok. Sadece yatak odası bide salonda parke süpürge likler inin üstünde dediğim gibi nokta kadar çöpü insan görmez bile internetten baktım baktım benzryemedim hiç birine

Kitap bitiymiş.. Isırmaz mikrop taşımazmış. Hayatımda 1kez büyük bir kitap mağazaaında. 1tane kitap aldım bi kaç ay önce muhtemelen ondan geldi. İlaçlatmadan kurtulmak mümkün diil ancak sayısı azalır diyorlar.........

Evimde yaklaşık 4aydır duvar köşelerinden tavana yürüyen parke süpürge likler inin üstüne sıralanmış tavanda kartonpiyerde duran minicik böcekler var.Eki Görüntüle 2043849 Eki Görüntüle 2043849 Ne olduğunu çözemedim. Çook küçük aslında nokta kadar ama yakınlaştırıp resim çektim daha farklı duruyor ne olduğunu bilen başına gelen var mı? Bitmiyor tükenmiyo
Kurtuldunzumu bu boceklerden?

Çoğalıyor mu peki? Gündüz de var mı?

Kalorifer böceği gündüz olmaz yukarda olmaz en çok gece görünür ışığı açtığınız da kaçar mutfak banyoda olur.
Hayvanın hızından kalbim sıkışıyor.
İlaçlatmak kesin çözüm.

Bende de olmuştu yazarken yaşadım sanki.

Bu susam gibi böceği daha önce de duydum ben ama tam hatırlayamıyorum

Merhaba bunlardan bizde de var geçen yaz çok uğraştık bitti sandık kışın yoktu şimdi yine başladılar yok mu bir çaresi :KK43:((

Arkadaşlar merhaba, benim de evimde çıktılar. Var mı çare bulan? Kothrine diye bir ilaç var ondan sıktım bir kaç gün önce ama hala bir sürü görüyorum

benm evdede vardi dort ay cok cekdim resmen duvarimi el almislar gibiydi bende hergun temizledm gitmediker bocek ilaci aldim gine gitmediler en son camasir suyla duvarlari sildim artik yoklar

Merhaba, çamaşır suyu ile sildikten sonra bir daha gördünüz mü?

Merhaba bu böceklerden bizde çekiyoruz. Tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.
1) Evimiz sıfır bina 6. kat. mantoloma hatasindan kaynaklı hafif nem oluştu duvarda ondan kaynaklı çıktıklarını söylüyorlar ama evde başka hiçbir tür böcek görmedik. 1 tane bile hamam böceği görmedik mesela sadece bu susamın üçte biri boyutundaki böcekler var ve hamamböceği ne rahmet okuturlar mücadelesi okadar zor.

2) evi iki kez ulv ilaçlama yaptık duman altı kaldı ev, ilaçlama yapanlar maske kullanıldıkları halde kötü oldular, ama böceklere bisey olmadı. birsuru ilaç denedim, permethrin etkli ilaçlara biraz daha duyarlilar gibi geldi ama ilaclardada iz bırakma sorunu var rastgele ilaç alıp kullanmak çok zor.

3) bu böcekler küçük olmalarına rağmen okadar yorucu ki insan eline telefon alıp feneri açıp sürekli orda burda böcek arıyor. karinca vs mücadelesi zor diye bilirdim ama bu böcek hepsine rahmet okutur. uzun lafın kısası, herhangi bir başarı elde eden varsa bilgilendirirse seviniriz. kalorifer böceği, gümüş böceği gibi cevaplar verenler hayatlarında hiç böcek görmemiş sanırım. kitap bitine benziyor evet ama onlarında bir sürü türü varmış.

X