• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dusunmekten sabaha kadar uyuyamadim.

Canım bence biraz eşinin gözünden bakmaya çalış. Asgari ücret ikinci çocuk geliyor. Maddi olarak o da daha iyi imkanlar istiyor ve bunun eksikliğini hissediyordur. Kimse çalışsın o zaman demesin adam zaten çalışoyor. Her şey pahalı. Kumar böyle bir şey maddi sıkıntıların bittiği güzel bir hayat vaadediyor. Yaptığını doğru kabul etmiyorum. Ama evden git veya gideceğim demekte çok abartı olmuş. Eşinize rest çekerken dikkatli olmalısınız bence. Ya çıkıp gitse ya da tamam çık dese daha mı iyi olacaktı. Konuşarak sorunları aşmaya çalışmalısınız. Kumar bir bağımlılık bir hastalıksa bu alışkanlığından kurtulması için ona destek olmalısınız.
Ilk defa yaptığı birşey değil ki kendisine her konu da destek oldum. Suan hamileliğin son ayindayim ve calisanıyorum. Ama gerekirse yine calisirim. Yine destek olurum. Ama onun o illeti birakmak gibi bir niyeti yok ki. Borcu olsa borcum var diye oynuyor borc bitse nasıl olsa paramız var diye oynuyor. Bunun sonu yok yani

Sabahin korunde konu acmissin birde bi guzel firca atmissin millete😂Yavrum iyi dayanmissin ananin karninda 9 ay😂

Sorun kumar kupon filan degil bence. . Adam arkandan is ceviriyo ve yalan soyluyo birde uste cikmaya calisiyo bagirarak. Uzgunum ama bunu birakmaz , biraksa bile baska seyler yapacak arkandan.
Ben mi millete fırça atmisim. Ne demişim mesela.
Ayrıca evet sabahın köründe açtım. Çünkü sabahı zor ettim. Derdimi anlatabilecegim kimsem yok burada.

İddia kumar tehlikeli bir bağımlılık ve üstelik işin içinde yalan da var.
Bağımlı insan o bağımlılığı bırakabilse dahi yerine başka bir şey koyma zorunluluğu hissediyor.

Bu süreçte nasıl bırakır, nasıl dayanırsınız bilemiyorum ama iddianın yerine başka bir şey koydurmaya çalışınki en azından yerine gelecek olan yeni “bağımlılık” daha sağlıklı bir durum olsun.
Mesela bazı insanlar alkolü bırakıp kendini maraton koşmaya veriyorlar bir şekilde zihinleri meşgul olsun.

Ya çok üzüldüm özellikle hamile karısını böyle ağlatanları Allah bildiği gibi yapsın.. Ailesine anlatsan ve esinle de bundan sonra hesap kitap sende olmak şartıyla anlaşsan. Çünkü gidecek yerim de yok diyorsun
Abisini aradım anlattım. Artık bundan sonra ne olur nasıl olur bilmiyorum.

Su anda yapabileceginiz bir sey yok. Ama cesaretiniz varsa kizinizin okulu yaz tatiline girince tasi taragi toplayip ailenize gideceksiniz mecburen. Yalvarin yakarin sizi kabul etsinler. Kumarbazi cekeceginize ailenizin lafini sozunu cekin daha iyi

Su anda yapabileceginiz bir sey yok. Ama cesaretiniz varsa kizinizin okulu yaz tatiline girince tasi taragi toplayip ailenize gideceksiniz mecburen. Yalvarin yakarin sizi kabul etsinler. Kumarbazi cekeceginize ailenizin lafini sozunu cekin daha iyi
Bundan sonra düzelecekmis. Maasini çekip hepsini bana verecekmiş. Bir daha yapmayacakmis. Miş miş miş. Hani ilk defa duysak belki inanacagimda. Her seferinde aynı şeyi söyleyince inanasim gelmiyor ne yazık ki.

Bundan sonra düzelecekmis. Maasini çekip hepsini bana verecekmiş. Bir daha yapmayacakmis. Miş miş miş. Hani ilk defa duysak belki inanacagimda. Her seferinde aynı şeyi söyleyince inanasim gelmiyor ne yazık ki.
Bu sefer yakalanmasaydi size duzelecegim demezdi. Uzgunum ama gercekleri gorun ve duygularinizla hareket etmeyin. Sizinki bir kumar boyutu almis bir aliskanlik olmus. İddaa ben de oynarim sirf geyigine. Eve barka rahatsizlik verecek bir sey olsa asla oynamam.

Maasini cekip karisina veren bir erkekten ev babasi olmasini beklemeyin. Ben o mantigi hic anlamiyorum. Kendi maasini kendi ailesine harcamayi beceremeyen bir insana ozur dilerim ama geri zeka olarak bakiyorum ben. Ve boyle olanlarin evli kalmamasi gerektigini dusunuyorum. Maasini cekip size verse nolacak? Gider borc harc gene oynar. Hadi diyelim oynamadi,tum harcamalar sizde,faturalari da siz odeyin,alisverisi de siz yapin,kiyafetleri de siz alin,mutfaga da siz bakin,cocuklara da siz bakin. Eee adam ne ise yaradi? Verip parasini sektir etmek daha guzel. Hayat kimse ugruna hafiyelik yapmayacak kadar kisa

Bu sefer yakalanmasaydi size duzelecegim demezdi. Uzgunum ama gercekleri gorun ve duygularinizla hareket etmeyin. Sizinki bir kumar boyutu almis bir aliskanlik olmus. İddaa ben de oynarim sirf geyigine. Eve barka rahatsizlik verecek bir sey olsa asla oynamam.

Maasini cekip karisina veren bir erkekten ev babasi olmasini beklemeyin. Ben o mantigi hic anlamiyorum. Kendi maasini kendi ailesine harcamayi beceremeyen bir insana ozur dilerim ama geri zeka olarak bakiyorum ben. Ve boyle olanlarin evli kalmamasi gerektigini dusunuyorum. Maasini cekip size verse nolacak? Gider borc harc gene oynar. Hadi diyelim oynamadi,tum harcamalar sizde,faturalari da siz odeyin,alisverisi de siz yapin,kiyafetleri de siz alin,mutfaga da siz bakin,cocuklara da siz bakin. Eee adam ne ise yaradi? Verip parasini sektir etmek daha guzel. Hayat kimse ugruna hafiyelik yapmayacak kadar kisa
Bende aynısını düşündüm. Onca sıkıntının arasında bir de geçim derdiyle ben uğraşmayın. Ay sonu geldi gelmedi yetti yetmedi.
Dediğiniz gibi başkasından bulup oynamayacağı ne malum. 30 liralık yağı 25 e aldım deyip o 5 tl ile bile oynamayacağı ne malum.
Doğmamış cocugunun üzerine yemin etti yine oynadı kurana el bastı yine oynadı. Bu saatten sonra neyine güveneceğim ki.hangi sözüne inanacagim.
Birde bana az önce mesaj atıyor sen bu konuyu çok uzattım diye. Düşünebiliyor musunuz. Ben çok uzat misim. 10 senedir biz bu konuyla mücadele ediyoruz ve ben çok uzat misim.

Karnında ki canı düşün değer mi? Bende sorumsuz zekasız eşim yüzünden çok üzüldüm sonuç 2500 gr doğan, kuş uçsa grip olan evladım. Benim de ailem sahip çıkmıyor. Bırak kendi haline isteklerini sırala. Sen anlatmışsın ama dinlememiş artık onun sorunu senin değil.

Karnında ki canı düşün değer mi? Bende sorumsuz zekasız eşim yüzünden çok üzüldüm sonuç 2500 gr doğan, kuş uçsa grip olan evladım. Benim de ailem sahip çıkmıyor. Bırak kendi haline isteklerini sırala. Sen anlatmışsın ama dinlememiş artık onun sorunu senin değil.
Sıralasam ne olacak. Yapıyor mu. Alıyor mu. Hastayım biliyor bana para vermiyor ertesi günü iddiaya yatırıyor. Ben böyle bir adamla uğraşıyorum işte.

sakince önce evladinin dogmasini beklemelisin. saglikla gelir insallah. dogumdan sonra durum degerlendirmesi yapip, kendine ceki duzen verip vermemesine gore adimlar atarsin. gitmeye karar verirsen, once bir takim ön isi halletmelisin. iki bebekle ailenin yanina mi doneceksin? calisacak misin, nasil gecineceksin? butun bunlari dusunmeden planlamadan gitmek cocuklarina haksizlik olur.

Bende aynısını düşündüm. Onca sıkıntının arasında bir de geçim derdiyle ben uğraşmayın. Ay sonu geldi gelmedi yetti yetmedi.
Dediğiniz gibi başkasından bulup oynamayacağı ne malum. 30 liralık yağı 25 e aldım deyip o 5 tl ile bile oynamayacağı ne malum.
Doğmamış cocugunun üzerine yemin etti yine oynadı kurana el bastı yine oynadı. Bu saatten sonra neyine güveneceğim ki.hangi sözüne inanacagim.
Birde bana az önce mesaj atıyor sen bu konuyu çok uzattım diye. Düşünebiliyor musunuz. Ben çok uzat misim. 10 senedir biz bu konuyla mücadele ediyoruz ve ben çok uzat misim.
Ben de uzattiginizi dusunmedim acikcasi. Kesinlikle haklisiniz. Ama duzelecegini ummayin. Cocuklariniza yazik

Onların ben kafalarına tüküreyim.
Kusura bakma.
Çok yaralı olduğum bir konu bu.
Ben çocuksuz neler yaşadım Allah biliyor.
Senin hamileliğin beni çok daha üzdü.

Sana tavsiyem hiç öyle kısan, tutumlu kadınlardan olma.
Her gün kargo gelsin eve alışveriş sitelerinden çıkma.
Kuaförünü eksik etme.
Çöpe dökecek parası varsa sana döksün.
Görürüm o zaman onu ben.

Konunuzu az önce gördüm ve çok üzüldüm,
hiç kıyamadım size.
Tepkinizde sonuna kadar haklısınız,eşinizin yaptıklarının savunulacak hiç bir yanı yok.
Bununla birlikte şu anda önceliğiniz çocuklarınız en çok da karnınızdaki bebek olmalı.
O bebek her şeyi hissediyor.
Hayırlısıyla bir doğum yapın sonra bu konuyla ilgilenirsiniz.
Arkadaşlar çok güzel önerilerde bulunmuşlar, benzerlerini yazmama gerek kalmamış.
Bununla birlikte eşinizin bağımlı ve tedaviye ihtiyacı olduğunu unutmayın.
Rest çekmekle,tehditle çözebileceğiniz bir mesele değil ne yazık ki.
Profesyonel yardıma ihtiyacınız var.
Allah yardımcınız olsun,sabrınızı ve gücünüzü arttırsın.

Bundan 1 ay önce eşimin cuzdanindan iddia kuponu buldum. Hatta burada konu açtım ve çoğu kişi çok abarttığımi söyledi. Bende aldım karşıma sakince konuştum. Gerekli şeyleri söyledim yada söylediği mi zannetmişim. Tamam bu sondu dedi. Ben zaten çok yüksek meblalarda oynamıyorum ayda yılda bir kez 5 lira 10 liralık oynuyorum ama onu da oynamam bundan sonra dedi ve konu kapandı.
Bu akşam şeker oyunu oynamak için kendisinden telefonunu istedim bu da verdi. Ve acilmamis bir mesaj vardı. Bende açtım okudum. Mesaj bankadan. Şu kişiye 150 tl eft başarıyla gerçekleşmiştir. Bende 1 gün önce kendisinden para istedim ve daha maaşını almadığı için hiç parasının olmadığını söyledi. Yani üstümde yok ama yarın çekip vereyim filan demedi. Bende para yok dedi. Bende tamam dedim.
Bende eft yi görünce o kişinin kim olduğunu sordum. Iş yerinden bir arkadaşım dedi. Ki hiç ismini duymadım. Bende dün param yok demistin bana dedim. Sonra bu asiri tepkiler vermeye basladi. Bende suphelendim. Ve bana sacma sapwn konusmaya basladi. Ve en son dediki alacagim vardi onu gonderdi halbuki eft bizim hesaptan yapilmisti. Bende ben salak miyim filan dedim. Tabi bu ya cevap vermiyor yada sacma sapan baska seyden cevap veriyor. Bende Internet bankaciligi sifresini girmesini istedim. Telefonunu aldi ve basbas bagirmaya basladi. Derken biz tartismaya basladik. Ve ben bu isin bittigini evden gitmesini soyledim. Yoksa kendim gidecegimi. Bu arada burada hic kimsem yok. Kapidan ciksam sokakta kalirdim yani o derece. 36 haftalik hamileyim ve 2. Sinif kizim var.
Bu gitmedi. Ben gideceğim dedim. Beni bırakmadı. Sakinleş dedi. Sonra da itiraf etti kendisinin iddia oynadigini o parayı da iddia oynaması için arkadaşına gönderdiğini. Bu arada tutar 150 tl.
Birde şunu ekleyeyim. Normalde telefonu hep ortalikta elime alsam baksam gerilmiyordu ben ne zaman fatura nin son günü internet bankaciligindan ödeyelim vs dediğimde acaip davranıyordu. Çünkü sürekli 100 - 200 vs eft yapılmış oluyordu. Ben sorunca da iş yerinden arkadaşım borç verdim ne var bunda diyordu.
Çok uzattım neyse dün aksamki itiraftan sonra anlaşılıyor ki tüm o giden paralar meğer hepsi iddia ya gitmiş. Hiç de öyle 5 10 liralık şeyler değilmiş. Bu arada kendisi asgari ücretle çalışıyor. Ve biz çoğu zaman çok zorlanıyoruz gecinmekte.
Ve ben bugün sabaha kadar oturdum düşündüm ne yapsam diye. Kızımın okulunun kapanmasına daha var. Ailem çoook uzakta. Şimdi onların yanına gitmek istesem bile ne uçak ne otobüs beni almaz karnım burnumda. Doğuma çok az kaldı. Ve sürekli yalan söylenen arkamdan iş çevrilen bir evde yaşıyorum. Ailem asla sahip çıkan aile değil.
Bu arada bırak oynasın diyenler olacaksa boşuna yazmayın. Ben oynamasına karşıyım. Hem inancım açısından hem de maddi açıdan ayda iki üç kere oynasa maaşının yarısı ediyor ve biz bu kadar sıkıntı çekerken onun eğlencesi deyip göz yumamayacagim.
Sizden akıl rica ediyorum.
Konu şimdilik kendi aramizda kaldı. Hiç kimseye birşey demedim. Sadece düşündüm ama bi çıkar yol bulamadım. Ve benim cok abarttigimi bu kadar aglanacak birsey olmadigini soyledi. Oysa benim nasıl içim yanıyor. Her şey için. Ikı çocuğum için. Doğuma sayılı günle kala bunları yaşadığım için. Ona heba ettiğim 15 senem için. Sırf onun yüzünden bu kadar uzaklığa katlandigim için. Ve sonuç olarak hiç birseye değmeyecek bu evliligin içinde bulunduğum için.
Öncelikle esinize mahkeme kararıyla kısıtlama getirin eğer olurda haberiniz olmadan biseyler yaparsa geçersiz olur ayrıca internet bankacılığından kontrol edin eğer tekrarı olursa dönüşü olmayacağını söyleyin inanın eğer eğer kısıtlamada sorun cikartirsa evliliği bitireceginizi söyleyin ama baştan söyliyeyim eğer kararlı konysmazsaniz ya da soylediklerinizin arkasında durmazsaniz böyle devam eder

Amin inşallah. Dua edin ne olur. Belli mi olur belki allah sizin sesinizi duyar doğmamış cocugumun yüzü hürmetine belki ıslah eder.
Konunuzu az önce gördüm ve çok üzüldüm,
hiç kıyamadım size.
Tepkinizde sonuna kadar haklısınız,eşinizin yaptıklarının savunulacak hiç bir yanı yok.
Bununla birlikte şu anda önceliğiniz çocuklarınız en çok da karnınızdaki bebek olmalı.
O bebek her şeyi hissediyor.
Hayırlısıyla bir doğum yapın sonra bu konuyla ilgilenirsiniz.
Arkadaşlar çok güzel önerilerde bulunmuşlar, benzerlerini yazmama gerek kalmamış.
Bununla birlikte eşinizin bağımlı ve tedaviye ihtiyacı olduğunu unutmayın.
Rest çekmekle,tehditle çözebileceğiniz bir mesele değil ne yazık ki.
Profesyonel yardıma ihtiyacınız var.
Allah yardımcınız olsun,sabrınızı ve gücünüzü arttırsın.

Back
X