Düşünmekten kendimi heba ettim.. yardım eder mısınız?

anladım. çok teşekkürler. şu halde ovalamak yeterli görünüyor.

iyi günler dilerim :))

Aslında düşününce elin düğününe gittik geçen gün, cok borçları olduğunu duyduğumuz için annemle kardeşimle birleşip lira taktik. El kadar değeri yok mu bir evladın. Altın destek olmak için takılır. İnsan evladına yapar, parası var ise yapmalı. ..

bence üzülmekte cok haklısın. madem durumları var bır tek tam altın olmamsı
ben de olsam kendımı kötu hıssederdım ele güne karşı ne olursa olsun
hoş olmamış.. ama olan da olms. siz evliliğinize bakın bundan sonrası ıcın
ayıp etmısler
burada olay ıkı bılezık vs degıl verılen deger. kadın zaten maddıyatın pesınde degıl. kendını kötu hıssetmesı de cok normal.

Vay be çok ucuza gitmişim.ben 8 yıllık evliyim evlenirken ne ben altin istedim ne ailem ne takar lar sa dedim aklımdan bile su kadar takar lar diye geçirmedim.biraz aç gözlüsun gibime geldi.üstelik eşimin ailesinin maddi durumuda vardı.

Burda önemli olan değer verilmesi gerçekten..baştan takamayacağız deselerdi o zaman..3-4 bilezik takarız demişler..ilginç yani..
Konu sahibi siz üzülmeyin hiç..evliliğinizin eşinizin kıymetini bilin mutlu olun..kafayı takmayın önünüzde uzun zaman var herşey olur inşallah..
Eşinizi zorlamayın ne derse o olsun..
Ama bu olay seneler sonra bile konuşulur gider belki onlar da ilerde pişman olurlar..belki de baştan olması iyi olmuştur ..zamanın neler göstereceği belli olmaz..

Bence burda sorun verilen sözün tutulmaması..Yen'i evli çift buna göre plan yapmış olabilir..borç ödemek gibi..
Ama bu kadar uzatmaya gerek yok ..olan olmuş artık..bu günleri üzülerek geçirmeyin bence de

+1

Ah be güzelim dert ettiğin şeye bak. Sağlık ve huzur hayattaki en önemli 2 şey. Ayrıca verilen değer de öyle 2-3 bilezikle gösterilmiyor. Bence değer davranışlarla gösterilir, alınan şeylerle değil...

Mesela benim düğünümde de k.v.ler bana 5 tane kalın kalın bilezik taktılar. Peki sonra ne oldu biliyor musun eşimle birlikte düğünde yaptıkları masraflar için 20bin tl kredi çekip k.v.ye ödeme yaptık :) Keşke bilezik takmasaydı da 20bin tl de ödemeseydik biz ona...

Ben de bilezik takacak birisi değilim, hatta yüzük bile durmuyor parmağımda ama düğünümde ele güne karşı 3-4 tane takılsın isterim. Her kadın ister, şimdi biz bizeyiz inkar etmeyelim :) Ağlamanızı, içerlemenizi anlıyorum ama öz anneniz bile sizi önemsememiş. Asıl sebep de zaten budur, annesi önemsemeyeni biz hiç önemsemeyiz moduna girmişlerdir.
Fakat bence altınları eşiniz yapmalıydı. Ailesi 1-2 tane takar ama 5 bilezik de onlardan beklenmez.
Abdest konusu saçma olmuş, yeni gelinim takacak bileziğim yok demişsiniz sizin aileniz takmıştı?
Yani karşı taraf düğün günü çok büyük ayıp etmiş ama sizi de oldukça dramatikleştirmişsiniz.
Usulen gidin bayramlarda, özel günlerde bence. Samimi olmak zorunda değilsiniz.

Yahuu kadınlar cok acayip bazilariniz. Yokbilezigin pesine mi dustun yok abdest almıyor muydun. Birwz duyarli olun burda biz nelere sahit olduk olmadık nelere takilan insanlara sahit olduk.
Arkadasim bence sonuna kadar haklisin. Bir kere geline dugunde bilezik takilmasi bizim orf adetlerimizde vardir 1 tane olsa dahi takilir. Burda birde verilmis bir soz vardir ortada. Diyelim durumlari yok diyelim takmak istemiyorlar ozaman bunu dile getirecekler dugunde insanlara sok yasatmaya haklari yok. Burda bu durumu kucumseyenlerin haksiz bulanlarin cogunun basina aynisi gelse inanıyorum daha beterini yaparlar. Bende olsam kendimi degersiz hissederim. Cunku onlarin yaptigi resmen bir hakaret bunun altinla falan ilgisi yok.
O aileyle sakin gorusmeyin bir daha.

Allah başka dert vermesin belkide insanlar sizin böyle şeyler istemenize takıldı. Kim olursa olsun aynısını söylerim. Böyle bana şunu alın bunu alın adetlerini kabul etmiyorum. Yüzsüz gibi. İnsanlarin maddi gücü neye yeterse onu alırlar. Ama sizde oha yani ne setten vazgecmissiniz ne 5 bilezik ten ne saatten. İyi birde yat kat istememiş sin. Onlar bunu sana tepki olarak yapmış olabilir.

Burada daha tecrübeli hanımlar seni yönlendirecektir ama ben de eşimin sülalesine gitmiyorum, telefonla geçiştiriyoruz, maddiyat önemli değil ama bir evlilik maddiyatla kuruluyor, başta bu olan yüz göz olmamana yardımcı olur.

Kendi acindan haklisin.

Evet resmen seni küçük düşürmek icin yapmışlar ( eşinizin ailesi fakir ve muhtac değilse eger).

Ama aslinda kendilerini küçük düşürmüşler. Ben şahsen ( maddi gücü olmayan aile hatic) eşinin ailesini kınardım.

Benimde nişanlimin ailesi igneyi birak bir osuruk bile lütuf edip lâyık görmedi. Ama nişanlım hepsini kendi yapiyor ( türk bile degil, sirf ben başka türk kadinlarinin yaninda ezik hissetmeyim diye)

Siz aile olarak eşinize ne takdiniz?

Bizde mesela standart olarak kiza hasir seti ve 12 burma takilir. Erkege ise altin saat ve 2 metrelik altin kolye.

Sizin aileniz damada ne takdi?

Yılların evlilik tecrübesi ile kolumda altın saat altın bilezik yok küpeyi de kulağım delik değil kendim takmıyorum

pek umduğun gibi bir cevap olmadı ama ne yapayım benden bu kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…