• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşünmekten kendimi heba ettim.. yardım eder mısınız?

Üstüne gereksiz yere gidiyorsunuz aynı durumu siz yaşasaydıniz ne yapardınız merak ediyorum? Söz konusu maddiyat değil ödünç al saydılar birilerinden diyor. Kesinlikle çok haklı imkanları olup oğluna gelinine insan taki takmaz mi

Hiç gitme eşin istemiyorsa zorlama. Ben eşimi çok zorladım barış diye her kavgada haklı olmasına rağmen. Ondan sonra daha tepemize çıktılar. Haklıyken gidersen hep yapıp yapıp bekliyorlar. Gitme en iyisi. Eşin istemiyorsada zorlama. Ben zorladım pişmanım. Artık zorlamıyorum.Haksızsa haksızlığını bilecekler. Ben annem babamla tam 1 yıldır konuşmuyorum suçlular hatalarına kabul edicekler. Affetmemde.

ya annem küpe ile alın derdi mutlaka. yanlış mı biliyoruz. bi de bende 6 delik var :KK70:
kulak delikleri eğer çok kapalı ise, suyun gitmesine engel varsa bu durumda o deliklere suyun ulaşması için ovalamak gerekir. Şayet su ulaşıyorsa, küpe takması şart değildir. Yani gusül abdesti alırken önemli olan kuru yerin kalmamasıdır. Yoksa küpe şart değildir. Ayrıca küpe takınca o bölgeyi yıkamak ve ovalamak yine şarttır. Ancak küpe olunca suyu ulaştırmak biraz daha kolay olabilir. Küpe takmaya zorlamak doğru değildir. Küpeyi takmak gerekir diyenler varsa, bunlar kulağın küpeyle daha kolay yıkanacağını ümit ettikleri için söylüyorlar. Küpe takmak guslün farzlarından biri değildir. bende gördüğümden beri internetten bakıyorum benmı yanlıs yapıyorum dıye

işte başka dert olmayınca böyle oluyor demek. konu maddiyat değil demişsin ama kolum boş diye ağlıyorsun.
burda ezilen birçok kadın gördüm kocaları yanında değildi hak ettikleri halde. senin konunda da senin bu maddiyatçılığın yüzünden ailesine tavır alan o adama gıcık oldum kusura bakma.

Eşin nasıl bilmez size ne takacaklarını? İnsan hic sorup konuşmaz mı bunları? Bizde hiç konuşulmaz ne takılacağı ne kadar takılacağı. Ablama eniştemin ailesi 12 bilezik takmıştı ama ben kendimi ona öyle yaptılar banada oyle olsun diye şartlandırmadım. Kendi gönüllerine göre alıp taktılar. Kendinizi heba edecek bi durum yok olan olmuş artık. Kendinizi bunlarla doldurmayın sonra pişman olursunuz.

Üstüne gereksiz yere gidiyorsunuz aynı durumu siz yaşasaydıniz ne yapardınız merak ediyorum? Söz konusu maddiyat değil ödünç al saydılar birilerinden diyor. Kesinlikle çok haklı imkanları olup oğluna gelinine insan taki takmaz mi
Aynısını bende yaşadım hatta bana gelen altınları paraları bile vermemiş bize kp... Eşimle ikimiz 40 bin borç altına girdik, belki o gelen altınlarla paralarla biraz daha rahat ederdik ama vermedi işte kendi oturduğu şehire gittikten sonra " kusura bakma kızım vermedim lazımdı" dedi ... Oturup ağlamadm, bana taktığı bir tane bileziği de çıkarıp gönderdim madem lazımdı zora düşmesin dedim.. oturup da saatlerce aglamadm...

Ben olsam gerdeği falan boşverip kaynanamın evini taşlardım. Şaka bir yana hiç mi eşinize nisanliyken şunu beğendim ya da şu model güzel demediniz. Hiç mi kuyumcunun önünden gecmediniz bir bakalım demediniz. Benimde kınada kuaförün aptalligi yüzünden kuyumcuya gidecek zaman kalmadı. Eşim ben sana daha güzelini alırım dedi . Salondan bir kaç gün önce memleketinde istediğim seti alayım diye saatlerce dolaştı. Benim pahalı dediğine bile begendiysen önemi yok dedi aldı. Esinizde kabahat. Ailesi de canına minnet bilmiş. Neyse olan olmuş. Bununla kendini kurarsan ne evliliğini ne huzurunu bilirsin. Yarın birgün çocuk olacak. İllaki yüzyüze geleceksiniz. Anne baba demezsin siz dersin. Herkes yerini bilir.

kulak delikleri eğer çok kapalı ise, suyun gitmesine engel varsa bu durumda o deliklere suyun ulaşması için ovalamak gerekir. Şayet su ulaşıyorsa, küpe takması şart değildir. Yani gusül abdesti alırken önemli olan kuru yerin kalmamasıdır. Yoksa küpe şart değildir. Ayrıca küpe takınca o bölgeyi yıkamak ve ovalamak yine şarttır. Ancak küpe olunca suyu ulaştırmak biraz daha kolay olabilir. Küpe takmaya zorlamak doğru değildir. Küpeyi takmak gerekir diyenler varsa, bunlar kulağın küpeyle daha kolay yıkanacağını ümit ettikleri için söylüyorlar. Küpe takmak guslün farzlarından biri değildir. bende gördüğümden beri internetten bakıyorum benmı yanlıs yapıyorum dıye
Küpe takınca su daha kolay gidiyor diye miymiş, ben de delik yokmuş gibi, kapalı sayılıyor heralde diye düşünmüştüm.

Tabi canım konunuz kesinlikle maddiyatla alakalı değil

Ağlayacak başka şey bulamadınız mı , bende su an sizin tam altını gördüğünüz andaki gibi şokum

Boş yere güzel gününüzü kendinize ve çevrenize zehir etmişsiniz

Başkasından ödünç alıp göstermelik taksalardı size değer vermiş mi olacaklardı ?

Bence önden sipariş geçtiğiniz için bilezik falan takmadılar

Biraz kendinizi de eleştirin

Geline bilezik takılır bu adettir ister kabul edin ister etmeyin. Bunları düşündüğünüzde göre siz buralarda yaşamıyor olmalısınız. Paradan önemli şeyler var bu hayatta bence. Derdim para olsaydı eşime yaptıkları masrafları geri ödettirmmezdim. Ailesine yaptığı masrafları ödemesini söylemezdim.

kesinlikle paradan önemli şeyler var. altından pırlantadan da önemli.
aile mesela.

bu kısmı anlamadım küpe ile abdestin ne alakası var
bana böyle şeyler çok tuhaf geliyor
yani tamam kimsenin malında gözünüz yoktur anlıyorum ama bizim oralarda gelinin ve damadın ailesi bilezik takar diğer biraz uzak akrabalar ceyrek altın vs. takar
bir ailenin kendi çocuğunun düğününde tam altın ceyrek altın vs. takması bize göre rezilliktir
ben de tam anlamıyla bir düğün yapsam ve böyle olsa sizin gibi düşünürdüm bayramda vs.de gitmezdim
Boy abdesti alınırken takılıyor. Küpe deliğine şu gitsin diye.

Ağlayıp eşinize ısıtıp soğutup söylemeyi bırakın. Yazık edersiniz evliliginize, huzurunuz kalmaz.

Takı konusunda haklısınız bende olsam üzülürdüm ama bunun çözümü görüşmemek değil...
orda haksızsınız sonuna kadar

Kendimi sizin yerinize koydum. Ben de üzülürdüm. Herkes hersey maddiyat değil, neden takiyorsun bunları tarzında cevap vermiş. Ama malesef ki günümüzde insanlar en zor parasına kıyıyor. O yüzden karşısındakine verdiği değeri ve özeni biz parayla ölçülen şeylerle anlayabiliyoruz. Bunu destekliyorum olarak anlaşılmasın bu yorum.

Ama kendi annemden örnek vermem gerekirse ,kardeşimin evlenmesine belki 8-9 yıl var. Ama annem şimdiden özeniyor. Altın biriktiriyor. Gelinime güzel bir şeyler nasip olur inşallah diye dua ediyor.

Bu aile kesinlikle kasıtlı olarak yapmış. Hatta bence Kv, oğlunun gelin kızımıza olan ilgisini kıskanmış. Oğluna verdiği cevaplar bunu gösteriyor. Bir de utanmadan altın peşine düştü diye suçluyor.

ben seni anlıyorum .
ben karsı tarafa ne takarsanız denildi . nisanlıyken ilk bayramda incecik iki bilezik takmıslardı kardeslerim dalga gecmişti . nikaha da onları taktılar sok oldum etkisinden uzun süre cıkamadım. cok içime oturdu.bakayımızda bile kavga ettik ozman söylemedim ama sonradan söyleyince rahatladm esime birsey diyemedi tabiki.

annemlerin bile durumu yokken abime yengeme en azından bir düğün yapıyosun bilezik taktılar bunlar utanmadılar bebek bileziği gibi bide durumları vardı.

Parası olmayan şerefsiz olan şerefli mi yani? Siz veya aileniz şerefi paraya mı endekslediniz.

Birşey takılmadığını dillendirmen ve saygısızlık demen haklı olabilirsin. Ama sabaha kadar ağladım yok küpem yoktu marketten aldım kollarım bomboş filan çok basit düşünce tarzınız.

Back