• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşünmekten kendimi heba ettim.. yardım eder mısınız?

Bu küpe şartı nedir hani duymuştum da illa şart olduğunu sizden öğreniyorum.Ben abdest alırken elimle su gitmesini sağlarım kulak deliğine.Küpe olmasına gerek yok bence.
Benim içim rahat etmiyor o yüzden mutlaka küpe kullanıyorum. Şart ya da değil diyecek kadar bilgim yok maalesef.
 
Uffff, şimdi yine ben kötü olucam ama dayanamıcam..

Arkadaşım, seni altına boğmuş olup arkandan bir ton laf etselerdi üzerine bir de kocandan ilk geceden dayak yiyip hayatının ilk adımı kötülüklerle başlamış olsaydı daha mı iyiydi?

Değerini neden maddiyat ile ölçüyorsun ?
Sabaha kadar bunun için ağlanılır mı?
i bir ay sonra arayıp bıyık altından yapılan altınları istemiş olsalardı daha mı iyi olurdu ? Yapmayın yahu .... Bu devirde kim taşıyor kolunda bilezikleri... Herkesin ayıbı kendine..
 
Merhaba. Ben 1 aylık evliyim yaklaşık. Herkesin düğününde bir şeyler olur ya hep, bizimkinde de oldu :KK43: hiç istemezdim ama malesef bazı tatsızlıklar yaşadık. Ve içinden çıkamadığım, hatırlamak istemediğim detaylar var, ne yapmalıyım bilmiyorum bu konuda yardım istiyorum. Düğün öncesi ailemle sıkıntı yaşadım annem problemli biri olduğu için kınama istemeye nişana vs bunlara hiç gelmedi. Karşı tarafta Allahtan hiç sormadı.. neyse nikahtan önce bizimkilerin 5 bilezik 1 takı şeyi seti ve 1 saat istediğini söyledim nişanlıma çünkü diğer kardeşleriminde böyle konuşulmuştu ordan pay biçtim. O da ailesine söylemiş 5 istiyorlar ama 3-4 ne takabilirsek demiş.. şimdiden söyleyeyim asla konu maddiyat değil.. eşiminde benimde iyi mesleklerimiz var.. neyse. Annem benle konuşmadığı için (lütfen buraya takılmayın daha önce annemin neler yaptığını burada yazmıştım, sorunlu biri) ailem sessiz kaldı babam öyle şeyler isteyemez çünkü. Onlarda bu durumu fırsat bildi bence.. nikâhta ben büyük bir şok yaşadım. Eşimin ailesi bana sadece bir tane tam altın taktılar. O kadar büyük şok oldum ki anlatamam. Bizimkiler bilezik taktı kardeşim falan ama onlardan bir tane bile bilezik takılmadı. O kadar üzgün ve şaşkındım ki ne yapacağımı bilemedim. Güç bela takı töreni bitti takı odasında boynumdaki takı kurdelasını çıkartıp aynanın önüne attım. Ağlamaya başladım. Ailem asıl bana değer verenmiş dedim.. bilezikle anlatılmaz belki değer ama herkesin içinde bana bu yapılan ağırıma gitti. Bütün akrabalarımın içinde.. gerçekten bilezikte gözüm yok asla, ama resmen sana değer vermiyoruz dediler bu hareketle. Bana keşke paranız yok deselerdi, keşke ödünç alsalardı ama bunu yapmasalardı. Üzgünlüğüm anlatılamaz gerçekten kızlar. Eşim ben ağlayinca takı odasında, fırladı gitti ailesiyle tartıştı. Sonra eve geldik sabaha kadar ağladım inaninki. Eşim yine aradı onları beni rezil ettiniz karşı tarafa bu kız sabaha kadar ağladı ne hakkınız var buna dedi ve annesi dedi ki ben size acıyorum 2 bileziğin peşine düşmüşsünüz. O da sen nasıl bize acırsın bundan sonra olacakların altında başka sebep aramayın tek sebep bu dedi. O gün bugündür de konuşmuyoruz. El öpmeye gitmedik. Yeni gelinim ama kolumda bilezik yok, saatim yok, takı setim yok. İnanın abdest alacaktım küpem yoktu eşim marketten aldı geldi. Düşününce bana hiç değer vermediklerini aklıma geldikçe sinirlenip ağlıyorum. Ne yapmalıyım onlara nasıl davranmalıyım bilmiyorum. Önümüz bayram, gitsek gitmesek.. bilemedim. Ben yinede gidelim dedim eşime mesafeli oluruz dedim ama gitmek istemedi. Yine gözlerim doldu :KK43: eminim ki evlilik tecrübesi yıllar olan birileri bana akıl verecektir :KK43: lütfen. Teşekkür ederim okuduğunuz için.
Eşinde durumun farkında ve size destek olmuş. Üzülmeyin. Mesafeli olun sizde. Taktıkları altın kadar kıymet verin onlara. Hatta onuda iade edin. Hiç görüşmeyin.
 
Geline bilezik takılır bu adettir ister kabul edin ister etmeyin. Bunları düşündüğünüzde göre siz buralarda yaşamıyor olmalısınız. Paradan önemli şeyler var bu hayatta bence. Derdim para olsaydı eşime yaptıkları masrafları geri ödettirmmezdim. Ailesine yaptığı masrafları ödemesini söylemezdim.

bu nasıl çelişki ya. paradan önemli ieyler var deyip bilezik için ağlayan sizsiniz.
 
Yanlış anlamadıysam aileniz niye karışıyor takı işlerine.takı mevzunu görünce sonuna kadar okumak istemedim.kocaman insanlarsınız bilezik kolye saat küpe bunlar için millet tartışıyormu ya.ikinizinde maddi durumu iyimiş bi koşu gidip alıverirdin kuyumcudan küpe:)
 
usül abdestinde küpe deliklerine su girmesi için kesinlikle iğne vs. gibi bir şey kullanmayınız! Bu, dinen gerekli bir şey değildir. Çünkü kulak delikleri vücudun dışından sayılmaz. Yapmanız gereken şey gayet basittir. Gusülde kulaklarınızı yıkarken kulak yumuşaklarını elinizle hafifçe ovarsınız. Bundan fazlasını yapmanız gerekmez. Dinimiz kolaylık dinidir. Allah Teala abdest ve guslü tarif ettiği ayetin sonunda şöyle buyurmaktadır:

ya annem küpe ile alın derdi mutlaka. yanlış mı biliyoruz. bi de bende 6 delik var :D
 
Düğün yapmak kolay mı belki de insanların parası kalmadı takı alacak sıkıştılar.Nişanlınız nasıl sormaz ne takacaksınız diye hayret ettim.Madem maaşı iyimiş iki bilezik alıp anasının babasının eline verebilirdi.Bence gerçekten ayıp etmişsiniz bayramda gidip ellerini öpüp özür dileyin.
 
Kesinlikle haklısınız takısiz gelin mi olur bide imkanları olup bilerek almadilarsa bu kabul edilemez bişey .
 
Kulağımda 8 delik var abdest alırken hepsine küpe taksam bi de altın olcak batarım ben..
Abdest alamıyom derdindeysen delikten iğne geçirerek de yapabilirdin isteyince yol çok.
Tamam yeni gelinsin ailelerin hediye takması çok hoş olurdu ama olmamış. Şuna sevinmelisin ki eşin senden taraf..
Bir de ne kadar ayıp eşine ailem 5 bilezik 1 set istiyor denir mi yaaa
İnsanlar gönlünden ne koparsa onu takar sizinkilerin kopmamış napıcan. Sen kendine satılık muamelesi yapmışsın onlar da senin çok değerli olmadığını göstermiş. İki taraf da ayıp etmiş.
 
"middiyit binim icin inimli diil" diyip sabahlara kadar 2 bilezik icin mi agladiniz? sanki evden cenaze cikmis gibi... pes diyorum, kendi kendinizi dugununuzde rezil etmissiniz..

bi de birisi demis ya "bedavaya gittin" diye, siz de bozulmussunuz hani, zaten bu maddiyata ne kadar onem verdiginizi gosteriyor. aksi taktirde kimin ne dedigi umrunuzda olmazdi, durumlari bu kadara musaitmis, yapamamislar diyip dugun gununuzun keyfini cikarirdiniz..
 
Peki tamam derdinizin para olmadığını şan şeref olduğunu varsayalım. Madem adetlere bu kadar düşkünsünüz takı için düğün öncesi gelinle birlikte takı alışverişine çıkıldığını da bilmeniz gerekir. Keşke sizin için önem arz eden bir konuda daha tedbirli olsaydınız daha az üzülürdünüz.
 
Okudukça kendi kendime gülüyorum
Yahu bilmiyor musunuz İslam'ın şartlarından biridir altın kupeyle abdest almak

Konu sahibi cok haklı

Hani altın kemeri hani başlık parası olmaz kı ama bunlar olmadan

Bu arada fark ettiyseniz hiç para muhabbeti yapmam hep manevi şeyler...
 
Ya bız bayanlar neden boyle kendımızı uzmekten baska bısey yapmıyoruz cok abartmışsın kusura bakma .. ben de 2 yıllık evlıyım ve bana takılan ceyrek bıle olmadı kaynanam tarafından .. ne alıncaksa eşim aldı bana cunku durum böyle olması gerekıyordu .. buna neden içerlenip üzüleyim benım dugunum de basıma gelen acıları anlatsam sız utanırdınız halınızden abartmanızdan( babamı kaybettım )Allah esınızle musmutlu huzurlu olmak ıcın dusunmeyı sıze nasip etsın içinizi olumsuzlukları dusunerek kendınızı uzmeyı degıl
 
Ne alakası var.. kendine pay biçmek değildir bu. Bizim adetimiz de bu. Turkiyede çoğu ailede var. Takı şan şeref gösterir. Gerçekten amacım para değildi eşim de bunu biliyor. Akrabalarımızdan biri bedavaya gittin dedi bana düşünebiliyor musunuz bunu? Hiç mi değer vermiyorlar sana dediler. Hadi bana söylemeleri neyse de aileme de gelecek bu laf. İnsanların ağzı torba değil malesef. Büzülmüyor.

Taki şan seref gosterir oyle mi?
Takisizlar Şansız, serefsiz mi oluyor?
Bu nasil bir zihniyet yahu
 
Back