• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşünmekten kendimi heba ettim.. yardım eder mısınız?

Boyle dusunen insan cok. Biz de esimin kuzeninin dugun gecesinde aseton aramistik, neymis gelin hanim sevisecek de abdest aldiginda ojelerin altina su degmeyecek diye. Kendimi gerizekali gibi hissetmistim. Bana ne yahu boyle bir hassasiyetin varsa kupeni asetonunu al onceden. Erkek mi dusunmeli bunu? Sacmalik

:olamaz:
Sizinki daha kötüymüş.

Merhaba. Ben 1 aylık evliyim yaklaşık. Herkesin düğününde bir şeyler olur ya hep, bizimkinde de oldu :KK43: hiç istemezdim ama malesef bazı tatsızlıklar yaşadık. Ve içinden çıkamadığım, hatırlamak istemediğim detaylar var, ne yapmalıyım bilmiyorum bu konuda yardım istiyorum. Düğün öncesi ailemle sıkıntı yaşadım annem problemli biri olduğu için kınama istemeye nişana vs bunlara hiç gelmedi. Karşı tarafta Allahtan hiç sormadı.. neyse nikahtan önce bizimkilerin 5 bilezik 1 takı şeyi seti ve 1 saat istediğini söyledim nişanlıma çünkü diğer kardeşleriminde böyle konuşulmuştu ordan pay biçtim. O da ailesine söylemiş 5 istiyorlar ama 3-4 ne takabilirsek demiş.. şimdiden söyleyeyim asla konu maddiyat değil.. eşiminde benimde iyi mesleklerimiz var.. neyse. Annem benle konuşmadığı için (lütfen buraya takılmayın daha önce annemin neler yaptığını burada yazmıştım, sorunlu biri) ailem sessiz kaldı babam öyle şeyler isteyemez çünkü. Onlarda bu durumu fırsat bildi bence.. nikâhta ben büyük bir şok yaşadım. Eşimin ailesi bana sadece bir tane tam altın taktılar. O kadar büyük şok oldum ki anlatamam. Bizimkiler bilezik taktı kardeşim falan ama onlardan bir tane bile bilezik takılmadı. O kadar üzgün ve şaşkındım ki ne yapacağımı bilemedim. Güç bela takı töreni bitti takı odasında boynumdaki takı kurdelasını çıkartıp aynanın önüne attım. Ağlamaya başladım. Ailem asıl bana değer verenmiş dedim.. bilezikle anlatılmaz belki değer ama herkesin içinde bana bu yapılan ağırıma gitti. Bütün akrabalarımın içinde.. gerçekten bilezikte gözüm yok asla, ama resmen sana değer vermiyoruz dediler bu hareketle. Bana keşke paranız yok deselerdi, keşke ödünç alsalardı ama bunu yapmasalardı. Üzgünlüğüm anlatılamaz gerçekten kızlar. Eşim ben ağlayinca takı odasında, fırladı gitti ailesiyle tartıştı. Sonra eve geldik sabaha kadar ağladım inaninki. Eşim yine aradı onları beni rezil ettiniz karşı tarafa bu kız sabaha kadar ağladı ne hakkınız var buna dedi ve annesi dedi ki ben size acıyorum 2 bileziğin peşine düşmüşsünüz. O da sen nasıl bize acırsın bundan sonra olacakların altında başka sebep aramayın tek sebep bu dedi. O gün bugündür de konuşmuyoruz. El öpmeye gitmedik. Yeni gelinim ama kolumda bilezik yok, saatim yok, takı setim yok. İnanın abdest alacaktım küpem yoktu eşim marketten aldı geldi. Düşününce bana hiç değer vermediklerini aklıma geldikçe sinirlenip ağlıyorum. Ne yapmalıyım onlara nasıl davranmalıyım bilmiyorum. Önümüz bayram, gitsek gitmesek.. bilemedim. Ben yinede gidelim dedim eşime mesafeli oluruz dedim ama gitmek istemedi. Yine gözlerim doldu :KK43: eminim ki evlilik tecrübesi yıllar olan birileri bana akıl verecektir :KK43: lütfen. Teşekkür ederim okuduğunuz için.

Ban almışsınız ama yinede yazmak istedim. Konunun tamamını okumadım. Olan olmuş artık, evlenmişsiniz. Nikah günü tekrar gelemeyeceğine göre kendinizi üzmeyin. Evet ailesi resmen dalga geçer gibi tam altın takmış. Allah aşkına nerede görülmüş damadın ailesinin sadece tam altın taktığı. Ama suçu biraz da sizde buldum, madem bu denli üzülecekdiniz nikah öncesi nişanlınızla konuşmadınız mı? Hayır ailesi takmadı takmadı eşiniz neden almadı? Genelde ailenin maddi durumu olmayınca damat alır annesi babası takar falan ya... Dememiş mi eşiniz geline ne takacağız hazırlığımız nedir diye

Meslekleriniz varmış. Her ay maaşının bir kısmıyla bir takı alın. Bir ay küpe bir ay saat bir ay kolye. Sonra içinizde kaldıysa bilezik alın.

10 yildir duymaman bukadar muhim bi farzi bilmemen sanirim bizim yada esinin ailesinin sucu deil arkadasim.kisacik bi ilmihal kitabi alip gozden gecirirsen inancinin gerekliliklerini daha iyi bilirsin
Oyleyse ben bugune kadar bosuna suclamisim esimin ailesini bu konuda.hergun baslarinin etini yiyordum bana bunu ogretmediniz sizin sucunyz diye.meger degilmis.dur bi gidip ozur dileyeyim.sayesizde aydinlandim

Insanlar hassasiyetlerine gore yasamiyor ki. Ya da bize gosteris yapiyorlar. Dark gitsin gece gece aseton arasin desin ki ayyyy ne kadar hassas gelin hanim
Tam tersi sove saya gittim icimden.

Rezalet resmen.
Ahaha unutturmasaydın.
Ben olsam ara ara rüşvet isterim başkasına anlatmamak için.

Rezalet resmen.
Ahaha unutturmasaydın.
Ben olsam ara ara rüşvet isterim başkasına anlatmamak için.
Bu konuyu esime anlattim ;) gulmekten yerlere yatti.
Sonra da kuzeninin dugununu hatirlattim. Senin yuzunden gittik o asetonu almaya dedim ;) nasil hatirladin diye sasirdi haha

Yorumları hayretle okuyorum. Konuyla dalga geçenler, kadın abdest alıcam küpe vs yazmış bununla dalga geçenler...

İlla konunun "kocam aldatıyor" "dayak yedim" "kv ile problem" vs mi olması gerekiyor. Kaldı ki dini yorum yapmak yasak, isteyen istediğine inanır isteyen istediği içinin rahat ettiği gibi neye inanıyorsa ona göre yaşar.

3 5 bilezik allah aşkına kaç para eder ki (küçümsemek için söylemiyorum çalışılır kazanılır yani imkansız değil) çoğu konu sahibine yüklenmiş ama evleneceği kadının beklentisini bilip tedbir almayan bir eş var ortada.

Hadi tamam erkek tarafı inçe de olsa bi bilezik takmalıymış diyelim. Takmamışlar kendi pintilikleri dersin azıcık da burulursun geçer. Odaya gidip takı kurdelesini fırlatıp ağlamak nedir ya. İnsan kendi düğününü ağlayıp berbat eder mi. Eşiyle ilk gecesini takı bilezik diye ağlayarak geçirir mi. Kayınvalideniz doğru söylemiş size acıyorum diye. Ben de size çok acıdım; amaaaan deyip geçeceğiniz şeylerle en güzel anlarınızı zehir etmişsiniz.

Yorumları hayretle okuyorum. Konuyla dalga geçenler, kadın abdest alıcam küpe vs yazmış bununla dalga geçenler...

İlla konunun "kocam aldatıyor" "dayak yedim" "kv ile problem" vs mi olması gerekiyor. Kaldı ki dini yorum yapmak yasak, isteyen istediğine inanır isteyen istediği içinin rahat ettiği gibi neye inanıyorsa ona göre yaşar.

3 5 bilezik allah aşkına kaç para eder ki (küçümsemek için söylemiyorum çalışılır kazanılır yani imkansız değil) çoğu konu sahibine yüklenmiş ama evleneceği kadının beklentisini bilip tedbir almayan bir eş var ortada.
Onu belirttik zaten. Arkadaş el alem var deyip, aman ağzımızın tadı kaçmasın diye ses etmese salağa yatacak bir damat var. Eşi aglayinca aileye birşeyler söylemek aklına gelmiş. Elin düğününe giderken bile takacağın çeyreği kontrol edersin. Kendi düğünündeki takıyı düşünmeyecek. Yüzyüze gelince ortaya çıkmasın diye ailesinden uzak duruyor. Gelin hanımın tek suçu nisanlisina bunu beğendim şunu beğendim. Gel bir kuyumcuya gidelim bakalım dememesi.

Dini içerik neden yasaktır bir kez daha anlatalım.

Altını çizerek söylüyorum dini içerik, Müslümanlık, İslami paylaşım demiyoruz, fark ettiyseniz kurallarda da dini içerik diye geçer, buna Hıristiyanlık, Yahudilik, Budistlik vb her türlü inanç, ateizm, deizm vb dahildir.

Yasak çünkü sitede her inançtan insan var, biz çoğunluğuz onlar azınlık o yüzden biz dilediğimizi yazarız gibi birşey söz konusu olamaz çünkü site dini bir site değildir, herkesin dinine, mezhebine saygı duyulması gerektiğinden, din hassas bir konu olduğundan, dini içerikler olduğunda tartışmalar kaçınılmaz olduğundan yasaktır.

Dini İçerik yasak olduğu gibi hertürlü dini ve mezhebi aşağılayan, karalayan, tahrik eden yazılarda yasaktır.

Back