Düşünmekten kendimi heba ettim.. yardım eder mısınız?

Bu küpe şartı nedir hani duymuştum da illa şart olduğunu sizden öğreniyorum.Ben abdest alırken elimle su gitmesini sağlarım kulak deliğine.Küpe olmasına gerek yok bence.
Benim içim rahat etmiyor o yüzden mutlaka küpe kullanıyorum. Şart ya da değil diyecek kadar bilgim yok maalesef.

Uffff, şimdi yine ben kötü olucam ama dayanamıcam..

Arkadaşım, seni altına boğmuş olup arkandan bir ton laf etselerdi üzerine bir de kocandan ilk geceden dayak yiyip hayatının ilk adımı kötülüklerle başlamış olsaydı daha mı iyiydi?

Değerini neden maddiyat ile ölçüyorsun ?
Sabaha kadar bunun için ağlanılır mı?
i bir ay sonra arayıp bıyık altından yapılan altınları istemiş olsalardı daha mı iyi olurdu ? Yapmayın yahu .... Bu devirde kim taşıyor kolunda bilezikleri... Herkesin ayıbı kendine..

Eşinde durumun farkında ve size destek olmuş. Üzülmeyin. Mesafeli olun sizde. Taktıkları altın kadar kıymet verin onlara. Hatta onuda iade edin. Hiç görüşmeyin.

bu nasıl çelişki ya. paradan önemli ieyler var deyip bilezik için ağlayan sizsiniz.

Yanlış anlamadıysam aileniz niye karışıyor takı işlerine.takı mevzunu görünce sonuna kadar okumak istemedim.kocaman insanlarsınız bilezik kolye saat küpe bunlar için millet tartışıyormu ya.ikinizinde maddi durumu iyimiş bi koşu gidip alıverirdin kuyumcudan küpe:)

ya annem küpe ile alın derdi mutlaka. yanlış mı biliyoruz. bi de bende 6 delik var

Düğün yapmak kolay mı belki de insanların parası kalmadı takı alacak sıkıştılar.Nişanlınız nasıl sormaz ne takacaksınız diye hayret ettim.Madem maaşı iyimiş iki bilezik alıp anasının babasının eline verebilirdi.Bence gerçekten ayıp etmişsiniz bayramda gidip ellerini öpüp özür dileyin.

Kesinlikle haklısınız takısiz gelin mi olur bide imkanları olup bilerek almadilarsa bu kabul edilemez bişey .

Kulağımda 8 delik var abdest alırken hepsine küpe taksam bi de altın olcak batarım ben..
Abdest alamıyom derdindeysen delikten iğne geçirerek de yapabilirdin isteyince yol çok.
Tamam yeni gelinsin ailelerin hediye takması çok hoş olurdu ama olmamış. Şuna sevinmelisin ki eşin senden taraf..
Bir de ne kadar ayıp eşine ailem 5 bilezik 1 set istiyor denir mi yaaa
İnsanlar gönlünden ne koparsa onu takar sizinkilerin kopmamış napıcan. Sen kendine satılık muamelesi yapmışsın onlar da senin çok değerli olmadığını göstermiş. İki taraf da ayıp etmiş.

"middiyit binim icin inimli diil" diyip sabahlara kadar 2 bilezik icin mi agladiniz? sanki evden cenaze cikmis gibi... pes diyorum, kendi kendinizi dugununuzde rezil etmissiniz..

bi de birisi demis ya "bedavaya gittin" diye, siz de bozulmussunuz hani, zaten bu maddiyata ne kadar onem verdiginizi gosteriyor. aksi taktirde kimin ne dedigi umrunuzda olmazdi, durumlari bu kadara musaitmis, yapamamislar diyip dugun gununuzun keyfini cikarirdiniz..

Peki tamam derdinizin para olmadığını şan şeref olduğunu varsayalım. Madem adetlere bu kadar düşkünsünüz takı için düğün öncesi gelinle birlikte takı alışverişine çıkıldığını da bilmeniz gerekir. Keşke sizin için önem arz eden bir konuda daha tedbirli olsaydınız daha az üzülürdünüz.

Okudukça kendi kendime gülüyorum
Yahu bilmiyor musunuz İslam'ın şartlarından biridir altın kupeyle abdest almak

Konu sahibi cok haklı

Hani altın kemeri hani başlık parası olmaz kı ama bunlar olmadan

Bu arada fark ettiyseniz hiç para muhabbeti yapmam hep manevi şeyler...

Ya bız bayanlar neden boyle kendımızı uzmekten baska bısey yapmıyoruz cok abartmışsın kusura bakma .. ben de 2 yıllık evlıyım ve bana takılan ceyrek bıle olmadı kaynanam tarafından .. ne alıncaksa eşim aldı bana cunku durum böyle olması gerekıyordu .. buna neden içerlenip üzüleyim benım dugunum de basıma gelen acıları anlatsam sız utanırdınız halınızden abartmanızdan( babamı kaybettım )Allah esınızle musmutlu huzurlu olmak ıcın dusunmeyı sıze nasip etsın içinizi olumsuzlukları dusunerek kendınızı uzmeyı degıl

Taki şan seref gosterir oyle mi?
Takisizlar Şansız, serefsiz mi oluyor?
Bu nasil bir zihniyet yahu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…