Benim içim rahat etmiyor o yüzden mutlaka küpe kullanıyorum. Şart ya da değil diyecek kadar bilgim yok maalesef.Bu küpe şartı nedir hani duymuştum da illa şart olduğunu sizden öğreniyorum.Ben abdest alırken elimle su gitmesini sağlarım kulak deliğine.Küpe olmasına gerek yok bence.
Eşinde durumun farkında ve size destek olmuş. Üzülmeyin. Mesafeli olun sizde. Taktıkları altın kadar kıymet verin onlara. Hatta onuda iade edin. Hiç görüşmeyin.Merhaba. Ben 1 aylık evliyim yaklaşık. Herkesin düğününde bir şeyler olur ya hep, bizimkinde de olduhiç istemezdim ama malesef bazı tatsızlıklar yaşadık. Ve içinden çıkamadığım, hatırlamak istemediğim detaylar var, ne yapmalıyım bilmiyorum bu konuda yardım istiyorum. Düğün öncesi ailemle sıkıntı yaşadım annem problemli biri olduğu için kınama istemeye nişana vs bunlara hiç gelmedi. Karşı tarafta Allahtan hiç sormadı.. neyse nikahtan önce bizimkilerin 5 bilezik 1 takı şeyi seti ve 1 saat istediğini söyledim nişanlıma çünkü diğer kardeşleriminde böyle konuşulmuştu ordan pay biçtim. O da ailesine söylemiş 5 istiyorlar ama 3-4 ne takabilirsek demiş.. şimdiden söyleyeyim asla konu maddiyat değil.. eşiminde benimde iyi mesleklerimiz var.. neyse. Annem benle konuşmadığı için (lütfen buraya takılmayın daha önce annemin neler yaptığını burada yazmıştım, sorunlu biri) ailem sessiz kaldı babam öyle şeyler isteyemez çünkü. Onlarda bu durumu fırsat bildi bence.. nikâhta ben büyük bir şok yaşadım. Eşimin ailesi bana sadece bir tane tam altın taktılar. O kadar büyük şok oldum ki anlatamam. Bizimkiler bilezik taktı kardeşim falan ama onlardan bir tane bile bilezik takılmadı. O kadar üzgün ve şaşkındım ki ne yapacağımı bilemedim. Güç bela takı töreni bitti takı odasında boynumdaki takı kurdelasını çıkartıp aynanın önüne attım. Ağlamaya başladım. Ailem asıl bana değer verenmiş dedim.. bilezikle anlatılmaz belki değer ama herkesin içinde bana bu yapılan ağırıma gitti. Bütün akrabalarımın içinde.. gerçekten bilezikte gözüm yok asla, ama resmen sana değer vermiyoruz dediler bu hareketle. Bana keşke paranız yok deselerdi, keşke ödünç alsalardı ama bunu yapmasalardı. Üzgünlüğüm anlatılamaz gerçekten kızlar. Eşim ben ağlayinca takı odasında, fırladı gitti ailesiyle tartıştı. Sonra eve geldik sabaha kadar ağladım inaninki. Eşim yine aradı onları beni rezil ettiniz karşı tarafa bu kız sabaha kadar ağladı ne hakkınız var buna dedi ve annesi dedi ki ben size acıyorum 2 bileziğin peşine düşmüşsünüz. O da sen nasıl bize acırsın bundan sonra olacakların altında başka sebep aramayın tek sebep bu dedi. O gün bugündür de konuşmuyoruz. El öpmeye gitmedik. Yeni gelinim ama kolumda bilezik yok, saatim yok, takı setim yok. İnanın abdest alacaktım küpem yoktu eşim marketten aldı geldi. Düşününce bana hiç değer vermediklerini aklıma geldikçe sinirlenip ağlıyorum. Ne yapmalıyım onlara nasıl davranmalıyım bilmiyorum. Önümüz bayram, gitsek gitmesek.. bilemedim. Ben yinede gidelim dedim eşime mesafeli oluruz dedim ama gitmek istemedi. Yine gözlerim doldu eminim ki evlilik tecrübesi yıllar olan birileri bana akıl verecektir lütfen. Teşekkür ederim okuduğunuz için.
Geline bilezik takılır bu adettir ister kabul edin ister etmeyin. Bunları düşündüğünüzde göre siz buralarda yaşamıyor olmalısınız. Paradan önemli şeyler var bu hayatta bence. Derdim para olsaydı eşime yaptıkları masrafları geri ödettirmmezdim. Ailesine yaptığı masrafları ödemesini söylemezdim.
usül abdestinde küpe deliklerine su girmesi için kesinlikle iğne vs. gibi bir şey kullanmayınız! Bu, dinen gerekli bir şey değildir. Çünkü kulak delikleri vücudun dışından sayılmaz. Yapmanız gereken şey gayet basittir. Gusülde kulaklarınızı yıkarken kulak yumuşaklarını elinizle hafifçe ovarsınız. Bundan fazlasını yapmanız gerekmez. Dinimiz kolaylık dinidir. Allah Teala abdest ve guslü tarif ettiği ayetin sonunda şöyle buyurmaktadır:
Kadın bunu mu soruyor da??Güsul canım hani ilişki ve adet bitiminden sonra alınan delik kulaklarında su alması gereken abdest
Ne alakası var.. kendine pay biçmek değildir bu. Bizim adetimiz de bu. Turkiyede çoğu ailede var. Takı şan şeref gösterir. Gerçekten amacım para değildi eşim de bunu biliyor. Akrabalarımızdan biri bedavaya gittin dedi bana düşünebiliyor musunuz bunu? Hiç mi değer vermiyorlar sana dediler. Hadi bana söylemeleri neyse de aileme de gelecek bu laf. İnsanların ağzı torba değil malesef. Büzülmüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?