Düşünmekten kendimi heba ettim.. yardım eder mısınız?

Tamam ama yenı gelınım bılezıgım yok saatım yok demenıze bence hıc gerek yok.
Onun dısında evet bır tane tam altın takmak bana gorede hakaret demek, ayrıca durumlarıda var herhaldekı beklemıssınız. Hanı olur fakır olurlar alacak cıdden guclerı olmaz bu oncesınde konusulur rezıl olmamak adına gostermelık bıseyler takılır ustelık annenız bu kadar net ve karsıyken bende olsam takılırdım

Yeni gelin ya altın takmak lazım, bekarlıkta takılan küpeler olur mu hiç?
Sonra millet hala eski küpelerini mi takıyorsun, değerin bu kadar mı der Allah korusun

bekar olunca değer olmuyo tabi nerde teneke var onu takıyoruz.

Abdest alırken kulak delik ya oraya da şu değmesi lazım o yüzden. Eşim konusunda bende kararsızım gerçekten o gün öğrenmiş olması..
Kulaklar delik olmayınca lazim da olmuyor.Neyse sende dersin eşine ailenin sana verdiği değer bu. Ben el kızıyım sen ogullarısın. Bence kocan ailesinden bir tas fazla. Sana ayak yapıyor. Yoksa derdi sana düğünde takilanlarla set alalım. Ne istiyorsan onu yapalım. Ayrıca kocan küs ya da gitmek istemiyorsa gitsek mi nedir. Boşver uzak dur. Kaynanan sorarsa bize acıyormuşsunuz. Az uzaktan acıyın deyin.

bunları düşünüp üzülmeyin boşuna. ne takılırsa takılsın lafı sözü olur. düğünün alasını da yapsanız, ağırlığınızca altınlar da takılsa, insanlar "damadın boyu mu kısa, hım saçı da biraz dökükmüş, gelinin de gözleri aşağı aşağı, ağzı da büyükmüş" filan diyecek yani..

Akrabanız bedavaya mı gittin dediğinde mal mıyım ben deseydin, herkesin ağzı kapanırdı...
Bilezik mi kaldı bu devirde onu da anlamış değilim... takamamış kolları boş kalmış diye dert ettiniz... çalışıyormuşsunuz alın kendi saatinizi, takınızı gönlünüze göre.. değer mi sabaha kadar ağlamaya?

Yanlış ama. Keşke sahte taksalardı onu bile kabul ederdim diyorum. Taktıktan sonra geri isteselerdi de olurdu.

yahu sahte taksanız ne olacak millete hava atmak için bi de gidip sahte takı mı alacaksınız? hayatımda böyle saçmalık duymadım. çok fakirsiniz üstünüz başınız dökülüyor diyelim düğüne gidecekken komşudan abiye ödünç alıp düğünde buna beş bin lira para saydım mı diyeceksiniz? allah allah. olmayan mal mülk ile hava atılması kadar saçma bişey yok.

Dert etmek değil.. kendinizi benim yerine koyar mısınız. Evleniyorsunuz ve ailesi bir şey takmıyor. Benim gördüğüm bu rezilliktir. Bir aile kızı istemiyorsa böyle yapar..
Haklısınız ama artık üzmeyin canınızı. En güzel günleriniz bunlar şimdi, ağlayarak geçirmeyin. Ailesine de mesafeli davranın, eşiniz de sizi haklı bulmuş ne güzel, o da onlar gibi olsa daha kötü olurdu. Aslında size değil de oğullarına verdikleri değeri göstermişler, siz de bundan sonra ona göre davranırsınız

Sanırım onların tavırlarından dolayı kendinizi değersiz hissetmişsiniz. Ama değer algınızı başkalarının tavırları üzerinden belirlerseniz çok üzülürsünüz bence. Bu onların nezaketsizliği şeklinde değerlendirin ve kişiselleştirmeyin. Yani sizin hak edip haketmemenizle alakalı bir durum değil bu. Zaten karı-koca olarak tavrınızı koymuşsunuz, başka da yapılacak birşey yok.

Oğlunun düğününde bir tam altın takmak ayıptır evet. Bıraksaydınız da bunu eşiniz dert etseydi. Çok abartmışsınız.
Çıkarıp atmalar, düğünde ağlamalar, sabaha kadar ağlamalar, gusüllük küpe yok diye dert yanmalar aşırı abartı. Buna sabaha kadar ağlıyorsanız ciddi bir durum yaşayınca ne yaparsınız düşünemedim.

Bayramda gitmemek en iyisi zaten fazlasıyla yüz göz olunmuş.

Düğünlerde aile büyüklerinden bilezik beklenir tamam da durumu olmayabilir veya takmak istemeyebilir feryat figan koparmanın ne alemi var ?
Eşinizin bu sebepten dolayı ailesini atacağını mı düşünüyorsunuz,3 gün sonra onlara döner,haberiniz olsun.
Ayrıca şan şeref meselesini de anlayamadım,bu size özel olmalı,ben de yeni evlendim,ne altınım var ne bileziğim,hepsi krediye gitti,eşime dünyayı dar mı edeyim şimdi ne yapayım ?
Ayrıca olsa da takmam,ne o gösteriş gibi.
Küpem yok diyip bir de acındırmışsınız kendinizi,hiç olmamış.

Arkadaşım onlar terbiyesizlik yapmışlar vs tartışılır da bilezik için en özel gününü mahvetmeye değer mi!Benim bi arkadaşım evlendi kıza takılar bilezikler yığıldı takı töreni bitti kız hemen çıkarttı hepsini "Ay ne öyle sarı sarı gelinliğimi bozuyo"diye çıkartmış hepsini.Eğlencesine devam etti kollar boş.Yani alt tarafı olsun olsun 10 binlik bilezik için değer miydi ağlamanız düğününü birbirine katmanız.Böyle durumlarda evleneceklere tavsiye düğünde her ne tatsızlık yaşanırsa yaşansın davetlilere çaktırmayın.Düğün bitsin sonra yapacağınızı yapın.

Abdest alirken kupe mi kullaniliyor anlamadim ben
Esiniz ne kadar sunepeymis, karisi agladi taki icin diye ailesine cemkirmis
Esinizin ailesi sonuna kadar hakli.
Allah boyle gelinlerden uzak eylesin taki hesabi yapan bilezik derdine dusen

Ama konu maddiyat degil ya tabii

Geline bilezik takılır bu adettir ister kabul edin ister etmeyin. Bunları düşündüğünüzde göre siz buralarda yaşamıyor olmalısınız. Paradan önemli şeyler var bu hayatta bence. Derdim para olsaydı eşime yaptıkları masrafları geri ödettirmmezdim. Ailesine yaptığı masrafları ödemesini söylemezdim.

Abdest alirken kupe mi kullaniliyor anlamadim ben
Gusül abdesti alırken kulaklar delikse eğer küpe gerekiyor. Kulak dediklerinede su girmesi lazım. Konu sahibinin bekarlıktan kalma küpesi yokmuş sanırım o yüzden abdest için eşini bakkala küpe almaya göndermiş.

usül abdestinde küpe deliklerine su girmesi için kesinlikle iğne vs. gibi bir şey kullanmayınız! Bu, dinen gerekli bir şey değildir. Çünkü kulak delikleri vücudun dışından sayılmaz. Yapmanız gereken şey gayet basittir. Gusülde kulaklarınızı yıkarken kulak yumuşaklarını elinizle hafifçe ovarsınız. Bundan fazlasını yapmanız gerekmez. Dinimiz kolaylık dinidir. Allah Teala abdest ve guslü tarif ettiği ayetin sonunda şöyle buyurmaktadır:

Valla aydinlandim, tesekkur ederim

Bu küpe şartı nedir hani duymuştum da illa şart olduğunu sizden öğreniyorum.Ben abdest alırken elimle su gitmesini sağlarım kulak deliğine.Küpe olmasına gerek yok bence.

Durumları yoksa da o adetler devrede mi ?
Bilezige ihtiyacın mi var yani düğün borçları vs var desen anlarım. Taksalardi bizde borca yatircaktik. Öyle Plan yapmıştık ama olmayınca üzüldüm deseniz valla anlarım

Abdest alırken kulak delik ya oraya da şu değmesi lazım o yüzden. Eşim konusunda bende kararsızım gerçekten o gün öğrenmiş olması..

Bu dinen gerekli değildir, gusül vücudun dışı ile ilgilidir, küpe deliği dışa dahil olmadığından hafifçe ovalamak kafidir , kendinizi bir daha zora sokmayın bunun için, ufak bir dipnot düşmek istedim konuya
Bu arada verdiğiniz tepkiler çok aşırı olmuş evet bir ailenin oğlunun düğününde bu şekilde davranması güzel değil ama buna kırılması gereken eşiniz siz değilsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…