Düşünmekten kafayı yiyeceğim..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne kadar acımasızca bir yorum..bir insanın üzüntüsüyle nasıl dalga geçmişsiniz..sanırım asgari ücretle çalışan yada memur tayfasındansınız ki bu kadar öfkelisiniz söylediğime.

Yazınız uzun olduğundan ancak okudum,diğer sayfalara bakamadım.

Benim takıldığım sevgiliniz hala o arkadaş grubuyla görüşüyor mu? Yoksa çoktan bağını kesmiş durumda mı? Hala görüşüyorsa o işten hayır çıkmaz.Sizin için zorla arkadaşlarından uzaklaşırsa gene olmaz, bu sefer de ilerde sizi suçlar, yine görüşmeye devam eder zaten.Önemli olan kendi isteğiyle çoktan uzaklaşmış durumda olması.Değilse sıkıntı.

İş konusuna gelirsek de size katılıyorum. Kafenin hiçbir garantisi yok.Yarın batsa işsiz güçsüz kalacak öyle. Başkasının emri altında çalışamam diyen adam diyelim ki kafe battı,napacak? Evde işsiz işsiz yatacak mı,yoksa başkasının emri altında çalışmak için iş arayacak mı? Ben taşı sıkar suyunu çıkarırım diyenlerdense amenna,ama iş beğenmeyip burun kıvıracaksa ideal eş kumaşı göremedim. Bence teknikerlik iyi meslek. Teknikerlik yapsa,kafeden de ek gelir gelmiş olsa daha iyi olurdu gibi.

Bilmiyorum sevgilinizde olmamış, oturmamış şeyler var gibi.O yüzden aşkınız uğruna her şeyi göze alın diyemeyeceğim.

Ne kadar acımasızca bir yorum..bir insanın üzüntüsüyle nasıl dalga geçmişsiniz..sanırım asgari ücretle çalışan yada memur tayfasındansınız ki bu kadar öfkelisiniz söylediğime.
hı hı pis fakirim o yüzden, sizin potansiyel eşinizin muhteşem kafesini ve doğal olarak sizi kıskandım.beni de mazur görün asla sizin hayatınız gibi bir hayat yaşayamam

Benim aklıma şey takıldı. 31 yaşında adamın nasıl hayatındaki ikinci kişi olabilirsin?
Eski sevgilisi daha iyisini bulunca bırakmış diyorsun. Belki de başka sebepten bırakmıştır. Çevresindekiler de kişiyi pek onaylamamış herkesten kötü söz duymuşsun. Ben olsam annemi dinlerim.

Canım yanlış anlama ama alkolik bir babasi ve uyuşturucu geçmişi olan bir adamla evlenmeyi gerçekten ciddi cidi düşünüyorsan , önce sağlam bir tedavi ve terapi sürecinden geçmeni öneririm.Ilerde çok ihtiyacin olacak çünkü

evlenip başını yakma bu adamla. Ama sen kesin evlenir seneye bu zamanlar keşke sizi dinleseydim diye başlık açarsın...

Yakın zamanda benzer bir hadise yaşadık.
Soranların kötü dediği bir adamla evleneceğim diye tutturdu kızımız. Şimdi sayılı günleri kaldı ve sorumsuz, alkolik, tuhaf bir tip olduğu gayet bariz. Umarım son dakika da olsa bu yoldan döner de kurtarır kendini.

Yorumları okudum da kimse dükkanını kapatsın bir işe girsin çalışsın dememiş ki...

Kimsenin emri altında çalışamam düşüncesi eleştirilmiş. Aile kurup bu sorumluluğu almak bunu gerektirebilir.

Bir de bu sen devlet işi olursa çalış yoksa ben sana bakarım olayı da hiç doğru değil.

"şu zamanda üniversite bitirmek çok da büyük birşey değil"den ötesini zor okudum. bu zamanda üniversite okumayı küçümseyen birinin eş seçiminin de mantıklı olmayacağını düşünüyorum.
umarım bir şekilde ailenizin dediklerini dinlersiniz yoksa böyle bir adamla anca harcanır, 5 sene sonra nasıl kurtulurum diye konular açarsınız.

10 yıl önce içmiş uyuşturucu diyorsunuz da. Bu kötü diyen çevresi 10 yıl evveli olan şeyden dolayı mı hayır diyor sizce, şimdiye kadar çoktan unuturlardı. Bu içme mevzuları da sandığınız kadar eski değil bence

Başta baba olmayınca karışan çok olur.
Biz demiştik diyecekler, cesaret edememem çok normal.
Evlenmeden böyleydi diye senin gibi bahseden çok insan var. Evlendikten sonra çok değişti tanıyamadım diyen. Öyle olursa cicim ayları geçince sıkılır bunalır eski arkadaşlarıyla takılmaya başlarsa ne yapacaksın? Şaşırmazsın çünkü bilerek evlendin.
böyle adam öldürmez ama süründürür. Mutsuz olmazsın ama mutlu da olmazsın. Alkolu arada alır. Baba alkolik çünkü onu görerek büyümüş. Kucağında çocukla geri dönsem mi diye bakarsın. Bunlar uzak ihtimaller değil.

Konu sahibine katılıyorum. Eskiden üni bitirenin işi hazırdı. Çünkü üni kazanmak zaten asıl olaydı, odtü, boğaziçi ankaradaki istanbuldaki üni lerdi. Şimdi il olarak kendine yetemeyen bir yerde bile ilçesinde kampüs var. İstanbul desen apartmanlara kurulmuş özel üni lerle dolu. Mezun olana zaten iş yok. Üni bitirmenin ne manası var? iş yoksa.

Üni mezunluğuna sadece iş odaklı bakmamak gerekli. Belirli bir kültürel birikim, tecrübe aynı zamanda

Üni mezunluğuna sadece iş odaklı bakmamak gerekli. Belirli bir kültürel birikim, tecrübe aynı zamanda
Çok haklısınız işte saydığım değerli ünilere gidenler gerçekten entelektüel birikimle, bir dille mezun olmuş. Şuanda kıyıda köşede açılmış bilmem ne bilmem ne ünileri.. kadrolarına bakın, prof bile yok. Çocuklar öğretim görevlilerinden ders alarak -ki onlar da geçen yıl önce ki yıl mezun olmuş, öğtencilerden iki üç yaş büyük- mezun oluyor. Bırakın bilgi birikimini alanında uzman bile olamıyorlar. Dil desen zaten yok, iş deneyimi yok.. hayat deneyimi yok.. üni okuyup da evde oturana mana veremiyoruz milletçe. İş aramaya kalksa iş yok. Bir kişi alınacaksa odtü işletme mezunu mu alınır kütahya, yozgat, tokat mezunu mu.. eskiden ankara üniversitesi siyasal bilgiler bitiren konsolos oluyormuş, kaymakam vali, ateşe bakanlıklarda.. şimdi her ilde siyasal bölümü var..

Bencede bir psikologa ihtiyacin var..
Biri gelir sevgilini kötüler sende onun üzerine gidersin sonra baskasi gelir sevgilinin iyi yanlarini anlatir pismanlik duyarsin.. gelen giden vurmus sana sende sevgiline..

Evlenme. Normal düsünemiyorsun ve daha bebesin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…