• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri Düşündüğüm Gelinlik Modelleri (Fikir Alışverişinde Bulunalım)

Öncelikle merhaba. Foruma yeni üye oldum, bu yıl okuldan yeni mezun oldum, şu an ayakta kalabilmek adına yeni ve tatlı bir işe başladım. Kısacası hayatımı tekrar kurmaya çalışıyorum :)

Olur da aranızda ya da çevrenizde bebekleriniz, sünnet çocuklarınız ya da nikahınız için şeker yaptırmak isteyen, araştıran varsa benim sayfamı da ziyaret ederek beni çok mutlu eder :) Belki beğendiğiniz şey benim sayfamdan olur :)

Sizleri sayfama bekliyorum, ve şimdiden teşekkür ediyorum :)

Facebook'ta arama kutucuğuna Şekercim Nikah - Bebek Şekerleri yazarsanız hemen karşınıza çıkacaktır. Linki burada aktifleştiremedim

bence çok hafif kabarık olsa bişey olmaz sırtını biraz daha kapalı yapabilirler galiba gerçekten çok güzel dibim düştü gelinliğe :D

Bende en çok onu beğeniyorum, çok hafif olmalı kabarıklığı evet, ama aynı kumaşı aynı zarifliği sağlayabilirlermi ondan emin değilim :31:

Abla benim dediğim en sonda ki değil :D Ama onun sırtı kapatılırsa anlamı kalmaz bence.
Benim 4 dediğim Eki Görüntüle 899832 Bunun da yakası sanırım çok oyuk bununda olayı yakada ama ya harika ya.
Ama asıl favorim dediğim gibi 1 hatta onu kaydettim çünkü ilk kez bir gelinlik beğendim
Benimde yıllardır hayalimde 1 gelinlik var mesela onu yaptırmayı düşünüyorum beğenemiyorum başka Eki Görüntüle 899833 Bu gelinlik işte her baktığımda içim gidiyor yanında ki çiçek olmayacak rengide beyaz olcak işte belki beğenirsin :16:

Ablacığım bu kadar açık giyersem sıkıntı yaratacak bir insan evladı ile evleneceğim :27:, evlilik öncesi tartışma aksilik istemiyorum, dantel biraz kapatır diye düşündüm :18:

Umuyorum ki beklentilerinizi karşılayacak bir cevap verebilirim, açıkçası böyle ismim geçince biraz çekiniyorum.

Gelelim, genel olarak ilk soruya. Aynısı diktirilebilir mi? Teknik olarak tümünü diktirmek tabi ki mümkün ve benzer kumaşlar da bulunur, ama, ne kadar para ödemeyi göze alıyorsunuz? Esas nokta burası. 10.000TLlik orijinali olan bir gelinliğin aynısını 1500TL'ye katiyetle diktiremezsiniz mesela. Genelleme yapmam gerekirse marka bir gelinliğin aynısını diktirmek için en az yarı ücretini göze almak gerekir.

Wanda Borges konusu biraz daha zor. Benim sanırım şimdiye kadar gördüğüm en iyi terzi Wanda Borges'inki. Onun eşini ülkemizde ya da başka bir yerde pek bulabileceğimizi sanmıyorum, bulsak bile bir öyle modaevi size en az 6-7bin tl fiyat verecektir. Yine de teselli edecek tarafı, en zor modellerinden birini seçmemişsiniz. Nispetle uygulanagelen bir model.

İlk modelin arkası zaten takma, burada arkasıdaki eklenti olmadan görebilirsiniz:
YESURU_D.jpg

Komple dantel gelinlik severim lakin bu gelinlikte kollar dantelin tüle aplik yapılmasıyla oluşturulmuş, hakeza yaka da öyle. Bence daha estetik olabilirdi.

Şu harika mesela, ama üzgünüm, Wanda Borges'in en zor modeli, böyle dantel kaynatan başka yer görmedim:
167.jpg

166.jpg

Bizde kollar makine dikişiyle takılıyor, şöyle:
MONET_D.jpg

Zuhair Murad'ınkiler biraz daha diktirilebilir modeller, özellikle de eteği düz tül olan. Ama bence o çok sıkıcı olmuş bir model, fazlaca seçildi.

Katlı etekli Zuhair Murad ise fransız kuponla diktirmek isterseniz fazlaca bütçe gerektirir yine.

4. Model benim de en çok beğendiğim sanırım. Dantelin dağıtılma biçimi çok hoş, ama bence bu şekilde bir ters u şeklinde duracak etek değil de a-kesim, uçları açılacak bir etek daha güzel olur. Yalnız bu dantelin tam aynı türünü daha önce hiç görmedim, ne olduğuna dair sadece bir tahminim var. Kupon dantel değil.
51015e6980c45_215016b.jpg

Sırtını kapatmak havasını pek bozmaz, bir 15cm yukarı alınabilir. Lakin gelişin kavisini korumak lazım. Bu gelinlikte çok aşırı aplik işi olduğu için yüksek bir bütçe gerekir, en az 3000.

Gelelim duvağa. Tabi ki çok güzel. İspanyol kökenliler yapıyor böyle duvakları. Ama ederi 1000-1500TLdir. Simetri sağlaması filan derken, çok zor bir işçiliği var.
Öncelikle çok çok çok pek çoooooooooooook teşekkür ederim, 1. modeli eklentisiz çok daha fazla beğendim. Sanırım Pronovias ve 4. Wanda Borges arasında kalacağım. Daha çok vaktim var, 2014 sonbaharı gibi düşünüyoruz kısmetse düğünü. Ne kadar zaman önce kesin kararımı verip diktirmeye başlayabilirim. Tek bir kez giyeceğim için içime sinsin istiyorum. 7.000 kadar bütçe ayırabilirim sanırım. Özel mesaj yazıyorum size. Sevgiler :16:

Fotoğraftaki gelinlikler pek benim tarzım değil, yüzden gelinlik yorumu yapmayayım ama tarzına uyanlar için zarif modeller seçmişsin :))

Bence uzun duvağı düğün sırasında takman sadece sana sıkıntı verir ve istediğin görselliği de sağlayamazsın. Oynarken, masa dolaşırken vs sürekli koluna dolaman gerekir. O yüzden bence fotoğraf çekiminde ve düğün salonuna girerken uzun duvağını tak. Hem fotoğraflarda güzel çıkar hem de salona girerken arkandan güzel görünür. Sonrasında da rahat edebileceğin bir duvakla düğününün tadını çıkarırsın :34:

Allah mutlulukla giymeyi nasip etsin :16:

Çok teşekkür ederiiiiiiiiiiim, daha tam karar verene kadar kılı kırk yararım ben :31:

Benim gibisiniz bende araştırmadan bakmaktan yorulur içime sinene kadar bakarım:9:Bir gelinlik topigim var begendiginiz modellere yakın tercihler mevcut bende dantelli kollar düşünüyorumda:17: belki yardımcı olur sizede:16:

2. gelinlik tam benim istediğim gibi . ancak duvağı aşırı uzun biraz daha kısa olabilir . ama dantelli olması çok güzel .. bence ikinci en güzel ve zarifi ..

Fotoğraftaki gelinlikler pek benim tarzım değil, yüzden gelinlik yorumu yapmayayım ama tarzına uyanlar için zarif modeller seçmişsin :))

Bence uzun duvağı düğün sırasında takman sadece sana sıkıntı verir ve istediğin görselliği de sağlayamazsın. Oynarken, masa dolaşırken vs sürekli koluna dolaman gerekir. O yüzden bence fotoğraf çekiminde ve düğün salonuna girerken uzun duvağını tak. Hem fotoğraflarda güzel çıkar hem de salona girerken arkandan güzel görünür. Sonrasında da rahat edebileceğin bir duvakla düğününün tadını çıkarırsın :34:

Allah mutlulukla giymeyi nasip etsin :16:

Çok teşekkür ederim, zevkler başka başka :21: Duvak için söylediklerinizde mantıklı aslında ama ben uzun duvak o kadar çok seviyorum ki düğünde takıp birkaç gün çıkartmamayı bile düşünebilirim :9:

Benim gibisiniz bende araştırmadan bakmaktan yorulur içime sinene kadar bakarım:9:Bir gelinlik topigim var begendiginiz modellere yakın tercihler mevcut bende dantelli kollar düşünüyorumda:17: belki yardımcı olur sizede:16:

İlk fırsatta hemen bakayım, teşekkür ederim :16:

Back