Yorumunuzu görmeden az önce bunu düşündüm. Evlenince düzelir diyoruz bazı şeyler ya düzelmezse....Ama sevgiliyken de çok belli etmiyordu demişsiniz ya değişmesi zor olur onun
Allahım buradaki bu konuları okudukça üzülüyorum ya
Bir daha içime ufacık bir şey sinmese terk edicem adamları
Demek ki evlenince katlaya katlaya boğuyorlar
Yorumunuzu görmeden az önce bunu düşündüm. Evlenince düzelir diyoruz bazı şeyler ya düzelmezse....
Konu sahibi adına üzüldüm, ama niye yapmıyosun şöyle yap, bak falancanın evliliği kocası şöyle sen niye böyle değilsin demek erkekte ters tepiyor.
Iki konu okudum cinnete geldim yine gece gece, şu adamların hepsini al ıslak odunla döv.
“Eşimin ailesiyle şimdiye kadar hiç yüz yüze tartışma yaşamadım ama kapana kısılmış gibiyim arkadaşlarımla buluşamıyorum, akrabalarıma eşimin ailesine sormadan izin almadan gidemem kural buymuş (!)”
En büyük sorun bu bence.
Bunu da eşiniz kabullendiğine göre ailesine söz geçiremiyor. Acaba maddi destek mi sağlıyor eşinizin ailesi? Bu yüzden mi karşı çıkamıyor?
Aynı evde misiniz ya da altlı üstlü mü oturuyorsunuz? Bu kadar kontrol nasıl oluyor ki? Evden çıkın gidin eşinize haber verirsiniz (izin alırsınız demiyorum bakın). Ufak ufak başlayın önce market sonra alışveriş sonra arkadaş gezmesi ses bile edemezler... Normalde karşı çıkmanız lazım ama belli ki yapamıyorsunuz. Alıştıra alıştıra yapacaksınız.
Henüz çok gençsiniz... Çalışın derdim ama bebeğiniz küçük sanırım.
Psikoloğa gitmesini önerdim , ama o gerek olmadığını, karşılıklı olarak bu duruma geldiğimizi söylüyor. Yani ben konuşmayacak, sinirli olduğu zaman cevap vermeyecek, sadece bir duvar olacağım.. Bunada ben izin vermiyorum kısır döngüye girdik maalesef.Evlilik kacip kovalamaca degil, baskalari ile evliligini kiyaslamak hic degil! Soylemek istediginizi dolayli yollardan soylemeye calismak baslibasina bir iletisim sorunu.
Yaris ego savasi hic degil. Evliliginizi canlandirmadan once esinizin ofke kontrol sorunu icin ne yapacaginizi dusunmenizi oneririm.
Psikoloğa gitmesini önerdim , ama o gerek olmadığını, karşılıklı olarak bu duruma geldiğimizi söylüyor. Yani ben konuşmayacak, sinirli olduğu zaman cevap vermeyecek, sadece bir duvar olacağım.. Bunada ben izin vermiyorum kısır döngüye girdik maalesef.Evlilik kacip kovalamaca degil, baskalari ile evliligini kiyaslamak hic degil! Soylemek istediginizi dolayli yollardan soylemeye calismak baslibasina bir iletisim sorunu.
Yaris ego savasi hic degil. Evliliginizi canlandirmadan once esinizin ofke kontrol sorunu icin ne yapacaginizi dusunmenizi oneririm.
En iyi ıspatı ise adamlar bu saatte horul horul uyurken biz burda sıkntımıza benzer konular arayıp birbirimize destek oluyoruz.Valla burayı okudukça gözüm açıldı bu konularda.
Önceden "aa çok aşığım sonuna kadar giderim" kafasındaydım
Neler neler problem çıkartabiliyormuş...
Evlerimiz ayrı fakat yakın oturuyoruz. Zaten ilk sene sürekli beraberdik geceleri evimize gidiyordum şu sıralar şehir dışına taşınma planları var eşimin ailesinin ama yine hayatımın orta yerinde olacaklar çünkü haber vermen g“Eşimin ailesiyle şimdiye kadar hiç yüz yüze tartışma yaşamadım ama kapana kısılmış gibiyim arkadaşlarımla buluşamıyorum, akrabalarıma eşimin ailesine sormadan izin almadan gidemem kural buymuş (!)”
En büyük sorun bu bence.
Bunu da eşiniz kabullendiğine göre ailesine söz geçiremiyor. Acaba maddi destek mi sağlıyor eşinizin ailesi? Bu yüzden mi karşı çıkamıyor?
Aynı evde misiniz ya da altlı üstlü mü oturuyorsunuz? Bu kadar kontrol nasıl oluyor ki? Evden çıkın gidin eşinize haber verirsiniz (izin alırsınız demiyorum bakın). Ufak ufak başlayın önce market sonra alışveriş sonra arkadaş gezmesi ses bile edemezler... Normalde karşı çıkmanız lazım ama belli ki yapamıyorsunuz. Alıştıra alıştıra yapacaksınız.
Evet kazançları ortak maalesef... Zaten onlardaki rahatlık oradan geliyor. Esimin ailesinin şu sıralar şehir dışına taşınma olanağı var gerçi ben hiç bir şeyin değişmeyeceginden eminim en basiti eşimi arayıp sorar değişik bir aile yapısı.“Eşimin ailesiyle şimdiye kadar hiç yüz yüze tartışma yaşamadım ama kapana kısılmış gibiyim arkadaşlarımla buluşamıyorum, akrabalarıma eşimin ailesine sormadan izin almadan gidemem kural buymuş (!)”
En büyük sorun bu bence.
Umarım yazdıklarınızı hayata geçirebilirim, içime ata ata patlayacağım yoksa. Teşekkürler yorumunuz için.Böyle insanları nasıl suistimal ederler hiç anlamıyorum, çok üzüldüm durumunuza. Ama çok iyi bir insan olmak her zaman doğru birşey değildir, kötülüğe bile iyilikle yanıt vermek kazandırmaz aksine kaybettirir, çünkü değerinizi yitirirsiniz. Sırf birilerini hoş tutmak için istemediğiniz şeyleri yapmak zorunda değilsiniz, orta yolu bulmak gerek, umarım düzelir evliliğin ama sana tavsiyem kendine değer ver ve sonra eşin ve ailesinden de değer görmeye başlarsın umarım.
Kesinlikle öyle oluyor. Toz pembe hayaller vardı sadece.. şimdi ise acı gerçekler.Ama sevgiliyken de çok belli etmiyordu demişsiniz ya değişmesi zor olur onun
Allahım buradaki bu konuları okudukça üzülüyorum ya
Bir daha içime ufacık bir şey sinmese terk edicem adamları
Demek ki evlenince katlaya katlaya boğuyorlar
Ne güzel yazmışsınız, sizin adınıza sevindim. Ben gerçekten çok anlattım eşime , kendisi arkadaşlarıyla buluşur , 1 hafta akşam işten eve gelip arkadaşlarıyla dışarı çıkmasa onu benim için yaptığı büyük bir jest olarak görür. Peki ben ne yapayım evlenmeden önce sosyal yaşamım vardı şimdiyse ev-bebek-temizlik her gün birbirinin aynısı gibi geliyor bana. Belki anlayana kadar sabırla ve dediğiniz gibi tatlı dille anlatmam gerek bilemiyorum...Kavga gürültü laf sokmalar evdeki enerjiyi kötü etkiliyor. Esinle konus muhabbet et. Ona söyle. Birbirimize hayati güzellestirelim. Senin laf sokmalarin beni kiriyor. Bende seni kiriyorum. Birbirimize laf söylemek icin ezmek icin yarismayalim. Birbirimizi mutlu etmek icin yarisalim de. Benimde seninde özgürlüklerin olsun. Kafa dagitabildigimiz anlar olsun. O arkadaslariyla anlastiginda bende arkadaslarimla anlasayim de. Biz esimle bazen disarda bulusuruz sözlesiriz. Sacma gelebilir ama yapariz. Isten ciktiginda su cafede bulusalim deriz. Ben hazirlanirim o cafeye giderim oda gelir. Evimde dualar okurum. Esim uyurken okurum onu. Gönlümüze ferahlik versin Rabbim diye dua ederim. Buraya yazip akil al ama mutluluk esim nasil degisirle olmuyor. Evim nasil huzur bulur. Ben ve esim nasil degisirle oluyor. Anlatirim ona duygularimi. Oda bana anlatir. Tartistigimizda olur. Ama siddetlenmez. Ders cikardik. Cikartmaliyiz. Müzik acarim evde dansa kaldirim onu. Cifte telli oynariz. Yapariz. Mutlulugum icin yaparim.
Maalesef esinlikle doğru birBen de bu aralar benzer durumlar yaşıyorum, tespitime göre eşe bağımlılık arttıkça sağlıklı ilişki aşınıyor, bağımsız değilseniz dışarı bile özgürce çıkamıyorsanız herşeyden önce kendinize güveniniz zedeleniyor ve bu ister istemez eziklik duygusu oluşturuyor. Eş de her istediğini yapabileceğini istediği gibi kırıp dökebileceğini zannediyor.
Kesinlikle öyle...Ben de bu aralar benzer durumlar yaşıyorum, tespitime göre eşe bağımlılık arttıkça sağlıklı ilişki aşınıyor, bağımsız değilseniz dışarı bile özgürce çıkamıyorsanız herşeyden önce kendinize güveniniz zedeleniyor ve bu ister istemez eziklik duygusu oluşturuyor. Eş de her istediğini yapabileceğini istediği gibi kırıp dökebileceğini zannediyor.