• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşüncesiz işte :(

Farkında olanlar yanımda çocuklarını bile sevmiyor

Sen anlatıyorsun da biz de bu duruma biraz farklı bakman lazım diyoruz.
Yukarıda yazdığın şey normal bi durum değil ki.
Benim annem öldü, arkadaşlarım eşim akrabalarım yanımda annelerine sarılıp öpmesin mi yani? Ki cenazede bile yapanlar oldu. Bu beni rahatsız etmemeli.

Durumunuz yeterince zor ama bu travmayı aşmalısınız. Allah korusun bebeğini doğumda, doğduktan sonra kaybeden insanlar var.
İlk 3 ay gebelik kayıpları tabiki çok zor, çok yıpratıcı ama çok fazla insan bunu yaşamak zorunda kalıyor. Biraz kendinizi toparlayıp ailedeki yeni bebeğin pozitif etkisine girin, siz de olumlu düşünün ki vücudunuz hemen hazır olsun, bebeğiniz size gelsin.

Rahatsız olduğunuz durumları da kibarca söyleyin size bahsetmesinler. Sonuçta herkes kendi derdine düşmüş, siz kendi acınıza onlar da sevinçlerine odaklanmış durumda. Başkalarının sizin yaşadıklarınızı hissetmesini beklemeyin

Daha önce başka konuya da yazmıştım. Çocuğu olmayan kadınlar her şeye ama her şeye alınıyor. Bu insanlar size hamileliğini söylemese yine alınacaktınız. Pat diye söylemeyip (pat diye hamilelik söylemek nasıl oluyor onu da bilmiyorum) yavaş söylese yine alınacaktınız, erken söylese alınırsınız, ilerleyen zamanda söylese alınırsınız. Yarın birgün çocukları doğacak. Sizi evlerine davet etseler alınacaksınız, etmeseler alınacaksınız, yanınızda bebek muhabbeti geçse alınacaksınız, geçmese alınacaksınız, vs vs. Çok uzattım. Ama bunun sonu yok. Burada bütün şu saydıklarımın konusu açıldı.

İnsanlar bariz can acıtıcı konuşmadığı sürece insanları suçlamayın. Hassaslık ve alınganlık sizdeki. Kendi içinide bazı şeylerin üstüne gidin. İnsanların sizin çocuğunuz olmuyor diye sizin alınmayacağınuz türde davranması mümkün değil. Çünkü öyle bir davranış şekli yok. Bazı şeyleri fesatlığa değil, iyiye yorun. Elti ve kaynın en yakınları sizin eşiniz. Haberi vermeleri, bebekten bahsetmeleri çok normal.
Ben çok bekledim bu bebeği. Söylemesin demedim zaten. Ama biraz daha geç olabilirdi demi. Pat diye söylemekte şu ( benim hanım hamile 000000) daha kalp sesi bile duyulmadan söylediler. İnsanın içinde acıma duygusu olmayınca böyle oluyor. Fesatlığa da yormuyorum. Yakınıyız evet hemde çok yakınız bu yüzden zoruma gidiyor. İnsaların acısıyla mutlu olan insanlar ....

Kuzum büyük geçmiş olsun.Ben çok hassas olduğunu ,yaşadığın zor dönemi atlatabilmek için zamana ihtiyacin olduğunu düşünüyorud.11 Mayıs da hissettigin duyguları paylaşmak için konu acmissin.Eltinin sadece 1 kez gelip geçmiş olsun dediğini oysa onun da 2 kayıp gebelik yasadigini söylemişsin.Onun seni gördükçe eski açılarının depresebilecegini,içi yandığı için yanına sürekli gelmeyebilecegini dusunememissin.Senin yanına gelen teyzeler "geçmiş olsun,yine çocuğun olur,şükret " demiş yarana tuz basmislar? Yani senin yüreğin yangın yeri gelen de canını yakıyor ,gelmeyen de güzelim.Dedikleri de rahatsız ediyor demedikleri de....Eltin ile aynı binada oturuyorsun sanırım ,bu senin için zor olacak ama kafanı dagitacagin bir meskale bulmalisin.Kaynin düşüncesizlik yapmış orası kesin ama kendini de iyice üzme.Bir süreliğine ailenin memleketine gidip kafanı dagit derim.

Allah dualarınızı kabul etsin
Hayırlısıyla size güzel bir evlat nasip etsin
Dualarım sizin ve sizin gibi bebek hasreti çeken tüm annelerle

Sevinmesinler demiyorum ki bende neden kimse anlamıyor Allah aşkına. Kasıtlı değil ama düşüncesizlik yaraya tuz basmak değil mi bu?? Aynı şeyi ben asla kim olursa olsun yapamazdım. Farkında olanlar yanımda çocuklarını bile sevmiyor

sen hassas olduğun için fazla tepki gösteriyorsun. ben konuşmalarından çok abartı bir şey çıkarmadım. kendine psikolojik olarak bu eziyeti yaptıkça senin doğurganlığın da sıkıntıya giriyor bunu da unutma.

Pkodaşım seni o kadar iyi anlıyorum ki. Ben 5 yıllık evliyim. 5 aylık oğlumu kaybettim. Bu hafta doğumum olacaktı. Başına gelmeyen bilmez canım. Beklenti içinde olmamamız lazım.

bence çok abartıyorsunuz ve ikinci bir göz olarak bakınca fesat bir kadın görüntüsü veriyorsunuz... kötü niyetli düşünmeyin siz iyi düşünün Allah da size iyilik versin

Öncelikle size geçmiş olsun inşallah en yakın zamanda sağlıklı gebelik yaşarsınız. Bence sizinle paylaşmasa bu daha kırıcı olurdu ve inanın bu duruma daha çok üzülürdünüz. Hepimiz için geçerli gündemimizde ne varsa o konuda konuşma eğilimi içindeyiz. Çocuğu olan sürekli onunla ilgili, hastası olan o hastalıkla ilgili vs. Gebeliğinizin erken dönem düşüğüyle sonuçlanmış olması bebekte bir sorun olmasının göstergesiymiş. Bütün kadın doğumcular bunu der. Bol bol dua edin inşallah her şey gönlünüzce olsun.

:KK43: kızlar merhaba :KK43: bende pko var.3 yıllık uğraştan sonra hamile kaldım ama dış gebelikten dolayı kürtaj oldum.daha bir ay olmadı. Başka bir konuda yazmıştım düşüncesiz elti ve kocası bize pat diye hamile olduğunu söylemişti. Kimse anlamadı beni ama yine de yazacağım. Benim derdim onun hamileliği değil sadece ben bu kadar üzgünken hemen söylemeleri. Kime dediysem kasıtlı değil dedi.hadi dedim değil sindirmeye çalıştım ama dün akşam düşüncesiz kocası bizim bebek 6 haftalık oldu dedi. :KK43: içim cız etti arkasından birde şimdiden aşermeye başladı dedi:KK43: acımada banada saygıları yok ki kendileride bunu daha önce yaşamış insanlar. Çıktım dışarıya yağmur yağıyordu saatlerce ağladım ve dua ettim. Allah ım inşaallah en kısa zamanda isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin beni de unutmasın diye. Bunu da yazdım buraya konuşacak anlatacak kimsem yok diye. Benim miniğimde sağlıklı olsaydı bugün 11+4 olacaktı. Allah kimsenin başına vermesin çok zor. Okuduğunuz için teşekkürler.... :KK43:

Lütfen sevinçlerini paylaşıyor diyenler yazmasın. Rica ediyorum.
aynı durumu yaşadım kasten yapıyorlar sırf üzül sen diye benimde eltim aynısını yaptı inanki bende dış gebelik geçirdim ilk hamileliğimdi bide 1 hafta geçmedi aradı hamileyim ben diye sonra kaynım demişki ne yapıyorsun niye söylüyorsun kıza zaten yaralı öyle nispet yapar gibi arayıp söylenir mi demiş ben kardeşim üzgün yaralı diye kaç sefer konuşmama rağmen demedim demiş ilginç olan ne tekrar aradı eltim eşim böyle böyle dedi yanlış anlama beni benden duyman için söyledim demişti nasıl üzülüp ağlamıştım bende ayıp denen birşey var yani zaman geçsin bir acımı atlatayım ondan sonra söyle sana sevineyim bende

Valla hamile kalmak da vicdan azabi duyulacak bir mevzu oldu artik.

Benim de hem ablamin hem gorumcemin cocugu yok, olmuyor. Ne yapalim biz.mi vermiyoruz anlamiyorum ki!

Soylesen yanlis anliyorsunuz, saklasak nazarimiz deger diye gizliyor diyorsunuz. İnsaf ama artik bu kadar dayanamiyorsaniz cocugu olanlarla gorusmeyin gercekten karsi tarafa da yazik!

:KK43: kızlar merhaba :KK43: bende pko var.3 yıllık uğraştan sonra hamile kaldım ama dış gebelikten dolayı kürtaj oldum.daha bir ay olmadı. Başka bir konuda yazmıştım düşüncesiz elti ve kocası bize pat diye hamile olduğunu söylemişti. Kimse anlamadı beni ama yine de yazacağım. Benim derdim onun hamileliği değil sadece ben bu kadar üzgünken hemen söylemeleri. Kime dediysem kasıtlı değil dedi.hadi dedim değil sindirmeye çalıştım ama dün akşam düşüncesiz kocası bizim bebek 6 haftalık oldu dedi. :KK43: içim cız etti arkasından birde şimdiden aşermeye başladı dedi:KK43: acımada banada saygıları yok ki kendileride bunu daha önce yaşamış insanlar. Çıktım dışarıya yağmur yağıyordu saatlerce ağladım ve dua ettim. Allah ım inşaallah en kısa zamanda isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin beni de unutmasın diye. Bunu da yazdım buraya konuşacak anlatacak kimsem yok diye. Benim miniğimde sağlıklı olsaydı bugün 11+4 olacaktı. Allah kimsenin başına vermesin çok zor. Okuduğunuz için teşekkürler.... :KK43:

Genel anlamda kasıtlı yapabilecek insanlar mı yoksa tamamen iyi niyetlimi ?
Aileyi siz tanıyorsunuz ve lutfen duygusal bakmayın.
Rabbim kucağınızı doldursun inşallah....

Etrafınızda ki insanları suçlamayın.
İnsanlar size göre sevinçlerini yaşayacaklar yada yaşamayacaklar.
Bende çocuk için uğraşıyorum.
Bı çok ameliyatlar, iki tüp bebek, gitmediğim doktor, gitmediğim merkez kalmadı.
Transferim oldu ve bekleme sürecindeyim.
Arkadaşlarım hamile şimdi bana söylemeyecekler mi?
Söylediler.
Sevindim. Hemde nasıl.
Onlarda bana tüp bebek sürecinde nasıl dualar ettiler anlatamam.
Siz içsel üzüntü yaşıyorsunuz, bunu insanların sevinçlerine yansıtmayın.
Umutlu olucaz, uğraşıcaz Rabbim bize de verecek.
Kendini yavaş yavaş toplarsın.

Çok alıngan hassas olmanız doğal bu süreçte ama başkalarını sizi anlamasını beklemeyin empati kurmak zor herkes kendi yaşadığını bilir dış gebelikte de zaten gelişmeyen bir gebelik söz konusu yani ilerlememiş ama siz bunları yaşadınız diye insanlar da hamileliğini haftasını söylemesin hiç söz etmesin isteyemezsiniz ki bu bir arkadaşınız da olabilir. Bir gün o bebek doğacak demek ki o zaman daha çok sorun edeceksiniz bebekleriyle bize geliyorlar falan diye

Bu onların art niyetli olduğunu göstermez ki illa öğrenecektiniz zaten. Çevrenizde de birçok hamile olacak bunları aşmalısınız ben senelerce tedavi gördüm 4. tüp bebek denememde hamile kaldım ama arkadaşlarım hep hamileliklerini söylediler kuzenlerim karınlarının fotoğraflarını bebeklerini fotoğraflarını yolladılar hiç de öyle düşünmedim

Sevinmesinler demiyorum ki bende neden kimse anlamıyor Allah aşkına. Kasıtlı değil ama düşüncesizlik yaraya tuz basmak değil mi bu?? Aynı şeyi ben asla kim olursa olsun yapamazdım. Farkında olanlar yanımda çocuklarını bile sevmiyor

Çok abartmışsınız ne demek siz kürtaj oldunuz diye yanınızda çocuğu bile sevmemek demek beklentiniz bu sizin ben kürtaj oldum kimse hamileliğinden söz etmesin nasıl gittiğini söylemesin, kimse yanımda çocuğunu sevmesin olabilir mi böyle birşey çok saçma o zaman sokağa da çıkmayın siz malum her yer hamile ve çocuk yani onları ne yapacaksınız

o kadar tedavi süreci geçirdim hiç de öyle yapmadım hep onlar kadar sevindim kendim içinde dua istedim dediğim gibi yarın birgün bebek doğunca da görmek istemeyeceksiniz annesi yanımda seviyor diyeceksiniz bu psiskolojinden çıkın lütfen eşinizin kardeşi eşinizle sevincinide mi paylaşmasın

Allah size de hayırlı, sağlıklı sıhhatli bir evlât nasip etsin. Siz şu an da çok hassassınız o yüzden bu şekilde düşünüyorsunuz. Sonuçta onlarda bu mutluluklarını siz yakınlarıyla paylaşmak istiyordur. Bu dünyada herşey biz insanlar için. Onların bu mutluluklarına dahil olmaya çalışın heyecan verici şeyler bunlar hem pozitif enerji sizin lehinize olacaktır:anneadayı:

Ben çok bekledim bu bebeği. Söylemesin demedim zaten. Ama biraz daha geç olabilirdi demi. Pat diye söylemekte şu ( benim hanım hamile 000000) daha kalp sesi bile duyulmadan söylediler. İnsanın içinde acıma duygusu olmayınca böyle oluyor. Fesatlığa da yormuyorum. Yakınıyız evet hemde çok yakınız bu yüzden zoruma gidiyor. İnsaların acısıyla mutlu olan insanlar ....

Geç söylese üzülmeyecek miydiniz ne alakası var. Haberi öprendikten 2 hafta sonra falan kalp duyuluyor zaten ne farkedecek ki. Söylemeseler bu seferde saklamışlar ben çocuğumu kaybettim diye nazarım değer sandılar derdiniz. Nasıl diyecekler anlamadım alıştıra alıştıra nasıl söylenir çok doğal yani benim hanım hamile denmesi kaynınız demiş ayrıca yani adam kardeşiyle sevinç bile yaşayamayacak iyi doğarken deselerdi daha az mı üzülecektiniz öyle bir kafa yapınız var ki bebek doğunca da değişmeyecek ki zaten. Yakın olmakla ne alakası var illa bu haber gelecek er ya da geç yani

Allah evlatlarınızı size bağışlasın . Başka da bir şey demiyorum. Fesat düşüncelerimle baş başa kalayım ben daha iyi. İyi günler hepinize. Kaynımın söylediği cümleyi okumadı kimse galiba. Dalga geçer gibi aaaa sizde kaybetmiştiniz demi demiş. Ben fesat olduğum için yanlış anladım siz doğrusunu anlatın bir birinize......

Canım bende geçtiğimiz 14 şubatta 10 haftalık bebeğimi kaybedip kurtaj olmak zorunda kaldım, hemen ardından ailem kardeşim ve eşi de geçmiş olsuna geldiler o geldikleri sırada kardeşimin eşi hamileymiş ama söylememişler gelinimizi çok severim o kadar düşüncelidir ki candır bende açıkcası söylemesi taraftarı olurdum herhalde ben 8. Haftalık hamileyken öğrendim gelinimizin hamile olduğunu sen üzülürsün diye hemen söylemeyemedim falan dedi ben de aksine ne bereketli aileyiz hamile kadınımız eksilmiyor ailemizde maşallah demiştim çok sevinmiştim, bak şimdi Allah nasip etti yeniden hamileyim, kendine üzülmeyi bırak artık kendini toparla bi daha çalışmalara başla

Back