• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşüncesiz işte :(

Mcz09

Meleğim abi oldu 😢 F🕊M🤲👶
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2018
6.071
9.420
198
:( kızlar merhaba :( bende pko var.3 yıllık uğraştan sonra hamile kaldım ama dış gebelikten dolayı kürtaj oldum.daha bir ay olmadı. Başka bir konuda yazmıştım düşüncesiz elti ve kocası bize pat diye hamile olduğunu söylemişti. Kimse anlamadı beni ama yine de yazacağım. Benim derdim onun hamileliği değil sadece ben bu kadar üzgünken hemen söylemeleri. Kime dediysem kasıtlı değil dedi.hadi dedim değil sindirmeye çalıştım ama dün akşam düşüncesiz kocası bizim bebek 6 haftalık oldu dedi. :( içim cız etti arkasından birde şimdiden aşermeye başladı dedi:( acımada banada saygıları yok ki kendileride bunu daha önce yaşamış insanlar. Çıktım dışarıya yağmur yağıyordu saatlerce ağladım ve dua ettim. Allah ım inşaallah en kısa zamanda isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin beni de unutmasın diye. Bunu da yazdım buraya konuşacak anlatacak kimsem yok diye. Benim miniğimde sağlıklı olsaydı bugün 11+4 olacaktı. Allah kimsenin başına vermesin çok zor. Okuduğunuz için teşekkürler.... :(

Geçmiş olsun öncelikle. Buralarda böyle konular açıldığında görümcem/eltim/kardeşim benden hamileliğini gizledi çok kırıldım şeklinde beyanlarda bulunuyorlar. Bana söyleyebilirdi çünkü ben onun için de mutlu olurdum şimdi gizledi demek benim nazarım değer kıskanırım diye söylemiyor diye düşünülüyor hanımlar tarafından.

Söylese bi dert söylemese bi dert yani.
En kısa zamanda sizin de bebeğiniz olacaktır, üzülmeyin. Kötü bir şey de dememişler sevinçlerini paylaşmışlar...

Daha önce çocuk sahibi olamayan başka bir üye de yakın bir arkadaşı ona hamile olduğunu söylemedi diye sitem ediyordu. Siz söylediler diye kızıyorsunuz.
Sizin üzen şey insanlar veya yaptıkları değil bunu kabul edin. Sizi üzen içinde bulunduğunuz durum. Bu konuda hassassınız. Haklı olarak da üzülüyorsunuz ama karşı tarafın bir suçu olduğunu düşünmüyorum.

Geçmiş olsun öncelikle. Buralarda böyle konular açıldığında görümcem/eltim/kardeşim benden hamileliğini gizledi çok kırıldım şeklinde beyanlarda bulunuyorlar. Bana söyleyebilirdi çünkü ben onun için de mutlu olurdum şimdi gizledi demek benim nazarım değer kıskanırım diye söylemiyor diye düşünülüyor hanımlar tarafından.

En kısa zamanda sizin de bebeğiniz olacaktır, üzülmeyin. Kötü bir şey de dememişler sevinçlerini paylaşmışlar...
+1

Söyledi diye kızmıyorum ama ben bu denli üzgünken yapması. Kendisi de 2 yıl önce kürtaj oldu ve başkası söyleyince ağlardı. Şimdide kendisi aynı şeyi yapıyor. Artı o sitem edenler ayrı bir konu. Sevincini paylaştı tamam ya aşerdiğini söylemesi. O ne oluyor. Oda mi sevinç ilk çocuklarında bile böyle yapmadılar

Daha önce çocuk sahibi olamayan başka bir üye de yakın bir arkadaşı ona hamile olduğunu söylemedi diye sitem ediyordu. Siz söylediler diye kızıyorsunuz.
Sizin üzen şey insanlar veya yaptıkları değil bunu kabul edin. Sizi üzen içinde bulunduğunuz durum. Bu konuda hassassınız. Haklı olarak da üzülüyorsunuz ama karşı tarafın bir suçu olduğunu düşünmüyorum.
Neden aynı şeyi söylüyor ki herkes anlamıyorum. Tamam sevinç onların ki bende hassasım. Peki bunu biliyorlar ve neden yapıyorlar ? İlk çocuklarında bile böyle bir şey görmedim. Aşeriyorsa aşeriyordur. Bunu söylemek zorunda mı ?? Ağlayışlarımıza şahit oldukları halde bunu yapmaları canımı sıkıyor.

bebeğinizi kaybetmişsiniz, Allah isterse elbet yine olur inşallah ama eltini ve kocasını kötü niyetli görmedim ben de, yani bebeğin verdiği mutlulukla söylemişlerdir kasıtlı değildir bence

Söyledi diye kızmıyorum ama ben bu denli üzgünken yapması. Kendisi de 2 yıl önce kürtaj oldu ve başkası söyleyince ağlardı. Şimdide kendisi aynı şeyi yapıyor. Artı o sitem edenler ayrı bir konu. Sevincini paylaştı tamam ya aşerdiğini söylemesi. O ne oluyor. Oda mi sevinç ilk çocuklarında bile böyle yapmadılar

e deseydin hayırlı olsun sizin için sevindim ama kendi yaşadıklarınızı hatırlarsanız ben de şimdi o durumdayım. Rica ederim bu konudan benim yanımda çok bahsetmeyin, kendi acımı yaşamak istiyorum diye.

Neden aynı şeyi söylüyor ki herkes anlamıyorum. Tamam sevinç onların ki bende hassasım. Peki bunu biliyorlar ve neden yapıyorlar ? İlk çocuklarında bile böyle bir şey görmedim. Aşeriyorsa aşeriyordur. Bunu söylemek zorunda mı ?? Ağlayışlarımıza şahit oldukları halde bunu yapmaları canımı sıkıyor.
Belki ilk çocukta da yaptılar ama sen farketmedin bile. Çünkü hamile bir insanın olduğu ortamda aşerme muhabbeti olması çok normal. Ama şu an hassas olduğun için dikkatini çekiyor bunlar.

Öncelikle durumunuzu kabullenin. Evet hassassınız ama bu olayı böylesine abartırsanız ileride hamile olma olasılığınızı da azaltırsınız.
Ben ikinci çocuğuma hamile olduğumu öğrendikten 1 hafta sonra eltim de hamile olduğunu öğrendi. Maalesef eltim bebeğini 3 aylık olduğunda kaybetti. Takdir buymuş dedi. Ben yanında konuşmamaya özen gösterdim ama kendisi bunu farketti ve bana kırıldı.
Bazıları söylensin istiyor bazıları ise konuşulmasın. Ama dünya bizim etrafımızda dönmüyor. Muhtemelen onlar da sevinçlerini paylaşmak istemişler.
Burada ki en önemli detay sizin hala bu travmayı atlatamamış olmanız ki, çoktan atlatmanız lazımdı. Bence profesyonel bir destek alın. Böyle yaparsanız sadece kendinize zarar verirsiniz.

bebeğinizi kaybetmişsiniz, Allah isterse elbet yine olur inşallah ama eltini ve kocasını kötü niyetli görmedim ben de, yani bebeğin verdiği mutlulukla söylemişlerdir kasıtlı değildir bence
Sevinmesinler demiyorum ki bende neden kimse anlamıyor Allah aşkına. Kasıtlı değil ama düşüncesizlik yaraya tuz basmak değil mi bu?? Aynı şeyi ben asla kim olursa olsun yapamazdım. Farkında olanlar yanımda çocuklarını bile sevmiyor

Sevinmesinler demiyorum ki bende neden kimse anlamıyor Allah aşkına. Kasıtlı değil ama düşüncesizlik yaraya tuz basmak değil mi bu?? Aynı şeyi ben asla kim olursa olsun yapamazdım. Farkında olanlar yanımda çocuklarını bile sevmiyor

:KK43: kızlar merhaba :KK43: bende pko var.3 yıllık uğraştan sonra hamile kaldım ama dış gebelikten dolayı kürtaj oldum.daha bir ay olmadı. Başka bir konuda yazmıştım düşüncesiz elti ve kocası bize pat diye hamile olduğunu söylemişti. Kimse anlamadı beni ama yine de yazacağım. Benim derdim onun hamileliği değil sadece ben bu kadar üzgünken hemen söylemeleri. Kime dediysem kasıtlı değil dedi.hadi dedim değil sindirmeye çalıştım ama dün akşam düşüncesiz kocası bizim bebek 6 haftalık oldu dedi. :KK43: içim cız etti arkasından birde şimdiden aşermeye başladı dedi:KK43: acımada banada saygıları yok ki kendileride bunu daha önce yaşamış insanlar. Çıktım dışarıya yağmur yağıyordu saatlerce ağladım ve dua ettim. Allah ım inşaallah en kısa zamanda isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin beni de unutmasın diye. Bunu da yazdım buraya konuşacak anlatacak kimsem yok diye. Benim miniğimde sağlıklı olsaydı bugün 11+4 olacaktı. Allah kimsenin başına vermesin çok zor. Okuduğunuz için teşekkürler.... :KK43:

Lütfen sevinçlerini paylaşıyor diyenler yazmasın. Rica ediyorum.
Elbette sevinçlerini paylaşmışlar başta zaten. Ama iki durup bir yok şöyle yok böyle bu bildiğin kafasızlık. Kasten yapmaları konusunda bir şey diyemem tanımıyorum çünkü ama yaptıkları hoş bir şey değil. Allah akıl versin. Sana da sabır versin. Her şeyin bir vakti vardır. Sen kalbini karartma ve duaya devam. Zamanı geldiğinde anneliği tadarsın inşAllah

Belki ilk çocukta da yaptılar ama sen farketmedin bile. Çünkü hamile bir insanın olduğu ortamda aşerme muhabbeti olması çok normal. Ama şu an hassas olduğun için dikkatini çekiyor bunlar.
Biliyorum gerçekten biliyorum . Ben derdimi anlatamıyorum

Hah işte anlayan biri. Ya kasıtlı olmasa bile yapılacak bir şey mi bu :( bizim hastane kapılarında beklediğimizi üzüldüğümizü en çok onlar gördü. Allah razı olsun. İnşaallah Allah herkese tattırsın anneolmayı.
Elbette sevinçlerini paylaşmışlar başta zaten. Ama iki durup bir yok şöyle yok böyle bu bildiğin kafasızlık. Kasten yapmaları konusunda bir şey diyemem tanımıyorum çünkü ama yaptıkları hoş bir şey değil. Allah akıl versin. Sana da sabır versin. Her şeyin bir vakti vardır. Sen kalbini karartma ve duaya devam. Zamanı geldiğinde anneliği tadarsın inşAllah

Bu moddan çıkın bence, bebeğiniz ömür boyu olmasa herkes sizin yanınızda böyle mi davranacak yada böyle davranmasını mı bekleyeceksiniz. Üzgünsünüz hepimiz anlayabiliyoruz duygularınızı ama kimse sizin beklediğiniz kadar anlayışlı olamaz. En kısa zamanda Rabbım hayırlı bir bebiş versin size ve sizde onların yanında sevin bağrımıza basın bebeğinizi inşallah :anne: . Umutsuz olmayın benim kuzenimin 20 yıl'dan sonra bebeği oldu Allah isterse herşey olur sağlıcakla kalın

Daha önce başka konuya da yazmıştım. Çocuğu olmayan kadınlar her şeye ama her şeye alınıyor. Bu insanlar size hamileliğini söylemese yine alınacaktınız. Pat diye söylemeyip (pat diye hamilelik söylemek nasıl oluyor onu da bilmiyorum) yavaş söylese yine alınacaktınız, erken söylese alınırsınız, ilerleyen zamanda söylese alınırsınız. Yarın birgün çocukları doğacak. Sizi evlerine davet etseler alınacaksınız, etmeseler alınacaksınız, yanınızda bebek muhabbeti geçse alınacaksınız, geçmese alınacaksınız, vs vs. Çok uzattım. Ama bunun sonu yok. Burada bütün şu saydıklarımın konusu açıldı.

İnsanlar bariz can acıtıcı konuşmadığı sürece insanları suçlamayın. Hassaslık ve alınganlık sizdeki. Kendi içinide bazı şeylerin üstüne gidin. İnsanların sizin çocuğunuz olmuyor diye sizin alınmayacağınuz türde davranması mümkün değil. Çünkü öyle bir davranış şekli yok. Bazı şeyleri fesatlığa değil, iyiye yorun. Elti ve kaynın en yakınları sizin eşiniz. Haberi vermeleri, bebekten bahsetmeleri çok normal.

Bu moddan çıkın bence, bebeğiniz ömür boyu olmasa herkes sizin yanınızda böyle mi davranacak yada böyle davranmasını mı bekleyeceksiniz. Üzgünsünüz hepimiz anlayabiliyoruz duygularınızı ama kimse sizin beklediğiniz kadar anlayışlı olamaz. En kısa zamanda Rabbım hayırlı bir bebiş versin size ve sizde onların yanında sevin bağrımıza basın bebeğinizi inşallah :anne: . Umutsuz olmayın benim kuzenimin 20 yıl'dan sonra bebeği oldu Allah isterse herşey olur sağlıcakla kalın
Yo hep böyle davranmasınlar ben 3 yıl bekledim ki zaten. Yanımda ne çocuklar doğdu da büyüdü. benim bahsettiğim kişilik çocuğunu kaybetti diye sigaraya başlayan derbeder olan biri. Dert bi ona mi dert acaba. Onu da gördüm çok ağlarken. Şimdide kendisi aynı şeyi yapıyor işte. Allah büyük inşaallah verir bizede. Ben asla öyle yapmam yapmicam

Dünyanın düzeni bu değil mi?
Kimimiz sevinçliyken, kimimiz dertliyiz.
Yapmayın böyle onlarda demek ki uzun süredir bekliyordu bu haberi
Kendiniz diyorsunuz 2 sene önce yaşadı kürtajı diye
İnsanlık hali sevinciyle aklına gelmemiştir sizin derdiniz.
Rabbim size de tatdırsın anneliği en kısa zamanda
Ama çevremizdekilerin sevinciyle keyiflenip, Derdiyle üzüleceğiz ki Biz olalım....

Back