Bunun cevabini en iyi dr lar verir biz ne desek havada kalir ama eger riskli ise kendi sagligin ve ilk cocugun icin 2. Yi dusunmeyedebilirsin..
Ben risk alamazdım herhalde zaten bir yavrunuz varmış.Olur da bir felç riski daha olursa geride kalacakları da düsünmek lazım.
mrblar konunuzu okuyunca yazmak istedim.çünkü malesef bi akrabam fazla tüp bebek tedavisi sonucu aldığı ilaçlardan diye biliyorum yatalak kaldı.nacizane fikrim bir tane evladınız var çok şükür Allah size bağışlasın sizide ona,ikinci için sağlığınızı riske atmayın derim.bahsettiğim akrabam okadar çok istedi okadar çok uğraştıki çocuğu oldu ama kucağına bile alamadıOncelikle kk benim için çok önemli çok aktif olmasamda arada girer okurum.
Size günlerdir kafamı kurcalayan
sorunumdan bahsedeceğim.Artik bi son vermek istiyorum zaten hep Allaha dua ediyorum benim için hayırlı değilse gönlümde koyma diye çok uzatmiyayim
Evliligimi n 4 yılında 3.tup bebek yöntemiyle hamile kaldım bütün gereken testler yapılarak başlandı hersey sorunsuz devam etti hiç hamile bile hissetmiyordum o derece yani bi kere bayılma dışında hersey 31 haftalik olunca kontrolde
bebeğimin suyu bitmiş acil sezeryan oldum çocuğum küçüktü ama saglikliydi küveze aldılar
Üzüldüm agladim sonra toparladim kendimi çocuğum hastanede kaldı ben evime çıktım.
Ve sezeryan in 15.gunu sol tarafıma felc indi çok kötü günler yaşadım Allah kimseye gostermesin.
Ve şimdi yüzde 85 toparladim
Hiç bir ilaç kullanmıyorum bütün doktorlar bir sanssizlik sonucu rahatsızlandigimi söylediler.
Tekrar hamile kalırsan daha dikkatli olacaklarını söylediler
Aslında birdaha hiç çocuk düşünmüyordum aradan 4 yil geçti.
Geçenlerde kontrol amaçlı testler yaptirdim. Herşey Allaha Şükür güzel çıktı.
Çok kararsizim yine aynı şeyleri yasar miyim orasını Allah bilir doktorlar önlem alabileceklerini söylediler sonuçta Allah değiller
Düşüncelerinizi merak ediyorum
Hepinize şimdiden teşekkür ediyorum
m
mrblar konunuzu okuyunca yazmak istedim.çünkü malesef bi akrabam fazla tüp bebek tedavisi sonucu aldığı ilaçlardan diye biliyorum yatalak kaldı.nacizane fikrim bir tane evladınız var çok şükür Allah size bağışlasın sizide ona,ikinci için sağlığınızı riske atmayın derim.bahsettiğim akrabam okadar çok istedi okadar çok uğraştıki çocuğu oldu ama kucağına bile alamadıelin ellerinde çocuk.eğer risk varsa çocuğunuz için kendinizi riske atmayın.
iyi de bu sekilde bi sonuca varilamaz ki.. hem cok extra bi durum, hem de kisiye gore ciddi anlamda degisir..Çevrenizde böyle bi olayla karşılaşan varmi peki
Oncelikle kk benim için çok önemli çok aktif olmasamda arada girer okurum.
Size günlerdir kafamı kurcalayan
sorunumdan bahsedeceğim.Artik bi son vermek istiyorum zaten hep Allaha dua ediyorum benim için hayırlı değilse gönlümde koyma diye çok uzatmiyayim
Evliligimi n 4 yılında 3.tup bebek yöntemiyle hamile kaldım bütün gereken testler yapılarak başlandı hersey sorunsuz devam etti hiç hamile bile hissetmiyordum o derece yani bi kere bayılma dışında hersey 31 haftalik olunca kontrolde
bebeğimin suyu bitmiş acil sezeryan oldum çocuğum küçüktü ama saglikliydi küveze aldılar
Üzüldüm agladim sonra toparladim kendimi çocuğum hastanede kaldı ben evime çıktım.
Ve sezeryan in 15.gunu sol tarafıma felc indi çok kötü günler yaşadım Allah kimseye gostermesin.
Ve şimdi yüzde 85 toparladim
Hiç bir ilaç kullanmıyorum bütün doktorlar bir sanssizlik sonucu rahatsızlandigimi söylediler.
Tekrar hamile kalırsan daha dikkatli olacaklarını söylediler
Aslında birdaha hiç çocuk düşünmüyordum aradan 4 yil geçti.
Geçenlerde kontrol amaçlı testler yaptirdim. Herşey Allaha Şükür güzel çıktı.
Çok kararsizim yine aynı şeyleri yasar miyim orasını Allah bilir doktorlar önlem alabileceklerini söylediler sonuçta Allah değiller
Düşüncelerinizi merak ediyorum
Hepinize şimdiden teşekkür ediyorum
İkinciyi de mi tüp bebek yöntemiyle olacak isterseniz?
Biz size yap veya yapma diyemeyiz sadece iki ihtimale göre kendi fikrimizi söyleyebiliriz.
Bana göre bu riski alma. Bir çocuğunuz var ona faydalı olun. İkinci bir çocuk için birinciyi de etkileyebilecek riskli bir karar almayın.
Tüp bebek yoluyla değil doğal yollarla deneyin belki olur. Rabbim hayırlısını versin.
Tup bebek degilde belki zamanla normal yolla olur.
Yengemin hic cocugu olmuyordu.hic hamile kalmadi en son ikizleri oldu tedaviyle.
Sonra ise iki yilsonra kendiliginden hamile kaldi.ki asla tedavisiz cocugun olmaz diyorsu doktorlar bile sok gecirdi.
Simdi tup bebekte kullandiginiz ilaclar cokriskli olabilir.allah korusun. Ben asla riske atmazdim.
iyi de bu sekilde bi sonuca varilamaz ki.. hem cok extra bi durum, hem de kisiye gore ciddi anlamda degisir..