Düşüncelerinizi yazmanız istiyorum lutfennn

Evet cnm tabi verilmez benimkisi merak yada varmi gözü Karalar
Mesala ben üç kişinin başına gelmiş biraz ara verdikten sonra yine hamile kalıp dogurmuslar onlara bu hastalık tekrarlamamis.
Aslında psikolojimi bozdu çok saglikliyken hasta olmak çok korkuttu beni
Hani tansiyon tehlikelidir degilmi hamilelikte benim o da yoktu rahatsızlanmaya başladığım saatlerde bile çıkmadı.doktora gitmiştim ıyisin diye eve yolladı beni
skntili dogum yapinca uzulmussun ya hani, belki de ondan oldu.. doktorlar tetkik yapmis, sknti yok demis Allah'a sukur, belki de psikolojik.. istersen bi uzmanla gorus..

Dr.lar basiniza gelen ciddi bir saglik olayini sanssizlik olarak mi acikladilar.
oncelikle bunun neden oldugunu ogrenmeniz lazim. Sezeryana baglli mi ( epidural mi oldunuz sezeryani) narkoza mi bagli yanlis uygulama mi tansiyon mu bunu netlestiremiyorlar mi. Nedeni bulunursa ancak tekrar basiniza gelip gelmeme olasiligini ( Allah korusun) goz onunde bulundurup karar verebilirsiniz

Canım bi çocuk daha senin sağlığın için riskli gibi doktorlar genelde kendilerine güvenirler ama bilemiyorum bitane daha doğurmakdansa koruyucu aile olsanız olmazmı:KK68:Ben çocuklarım büyüdüğü zaman istiyorum KK da bi arkadaşımda aldı büyütüyor :KK60:nacizane fikrim bu:KK3:

Kısmi felç dedin. İçim gitti resmen...:KK61:

Canım doğum sebebiyle değil ama başka bi sebepten ben de ani bi kısmi felç geçirdim 4-5 ay kadar önce
Bir haftada toparladım çok şükür geçici bişeydi ama o zaman gel de bana anlat..
Hani derler ya hayatım film şeridi gibi geçti diye aynen öyle olmuştu benim de. Aileme söyleyemedim endişelenmesinler diye okuyorum onlar uzaktalardı. Sadece arkadaşlarımın desteği vardı bi de doktorun sağolsun.
Ama geçti gitti çok şükür
Senin de geçmiş Allah bebeğini sana,seni de ona bağışlasın.
Eğer kalıcı bi rahatsızlık sebebiyle olmadıysa yani nüksedecek bi problemin yoksa sıkı doktor kontrolünde yeniden bebek sahibi olabilirsin inşallah
Zor oluyor ama unutmaya çalış o kötü günleri düşünme

sağlığını riske atmaya değmez birde tüp bebekle oluyormuş sanırım iki kat zordur.

Öncelikle çok geçmiş olsun, rabbim yavrunuza ve size uzun ve sağlıklı ömürler versin...birincisi tekrardan kendiliğinden anne olmanız bence mucize değil, olur neden olmasın yeter ki rabbim ol desin...bende 3. denememde tüp bebekle anne oldum, öncesinde düşüğüm oldu...benimde hastalığımdan dolayı felç ve pıhtı atma riskim vardı ve sürekli kan sulandırıcı kullandım...Ben bir doktor olarak başıma gelebilecekleri bile bile rabbime sığınarak geçirdim günlerimi, çok zordu ama şükür ki bitti, kızlarım ve ben sağlıklıyız...Şimdi gelelim senin konuna...canım gebelik kendi başına pıhtılaşmaya, felce ortam hazırlayan bir durumdur...hiçbir hastalığın olmasa bile gebelikte bu risk her kadında var...öncelikle pıhtılaşma bozukluğun varmı eğer araştırılmadıysa bunu araştır...sonra kendiliğinden deneyebilirsin, bakarsın olur...hamile kalırsanda daha önceki risklerin göz önüne alınarak kan sulandırıcı ilaçlarla takip edilirsin...bir daha olacağınıda olmayacağınıda hiçbir doktor sana garantileyemez...ama tüp bebek tedavisini önermem çünkü orda kullanılan hormonlar pıhtılaşmaya ve felce sebep olabiliyor...umarım herşey gönlünce olur...bu arada yaşın ve sigara kullanıp kullanmadığında önemli...

Allah evlatlar inizi size bağışlasın sizide onlara

Canim tedavisiz olmaz dediğim ben hipoganadizm liyim

28 yaşına girdim hiç bir kötü alışkanlığım yok doktorlar da hamile kalırsanız takipte olucaz dediler o kadar

Nazo sanki beni almışlar gibi sevindim valla:KK19: Seni de takdir ettiğimi söylemeliyim:KK36:
Canımm istersen senide alayım:KK60:önce benim sıpalar büyüsünde :KK53:takdir edilmek için değil ay utandım:oops:Okadar çok çocuk varki çocuksuz anneler yetmez diye düşünüyorum bide doğal olarak herkes kendinin olsun istiyor bakalım nasip verirlerse alıcam:KK66:

Dr.lar basiniza gelen ciddi bir saglik olayini sanssizlik olarak mi acikladilar.
oncelikle bunun neden oldugunu ogrenmeniz lazim. Sezeryana baglli mi ( epidural mi oldunuz sezeryani) narkoza mi bagli yanlis uygulama mi tansiyon mu bunu netlestiremiyorlar mi. Nedeni bulunursa ancak tekrar basiniza gelip gelmeme olasiligini ( Allah korusun) goz onunde bulundurup karar verebilirsiniz

Inan cnm her gördüğüm doktora sordum.
Hepsi sanssizlik olduğunu söylediler
hatta ilacı kan sulandırıcı lari kestiler gerek yok diye
Epidural i denediler ama ben titriyor dum agliyordum çünkü denediler ama sonra genel anesteziye çevirdiler iyi hatırlıyorum. Daha sonra tam iğne yapılacak yer kızarikti aynadan gormustum.
Şimdi birde tüp bebek yapan doktorum a kontrol amaçlı gitmiştim. Genetik test yaptırmami önerdi. Birde çocuk prematüre olunca damarlar dan filan demişti
iyi hatirlamiyorum

Tıp ilerledi, bence denemelisiniz. Tabi bana demesi kolay yasayan bilir.esinle atlattiniz bu sureci yine onun fikrini almanonla karar Germen daha doğru olur

Oncelikle kk benim için çok önemli çok aktif olmasamda arada girer okurum.
Size günlerdir kafamı kurcalayan
sorunumdan bahsedeceğim.Artik bi son vermek istiyorum zaten hep Allaha dua ediyorum benim için hayırlı değilse gönlümde koyma diye çok uzatmiyayim
Evliligimi n 4 yılında 3.tup bebek yöntemiyle hamile kaldım bütün gereken testler yapılarak başlandı hersey sorunsuz devam etti hiç hamile bile hissetmiyordum o derece yani bi kere bayılma dışında hersey 31 haftalik olunca kontrolde
bebeğimin suyu bitmiş acil sezeryan oldum çocuğum küçüktü ama saglikliydi küveze aldılar
Üzüldüm agladim sonra toparladim kendimi çocuğum hastanede kaldı ben evime çıktım.
Ve sezeryan in 15.gunu sol tarafıma felc indi çok kötü günler yaşadım Allah kimseye gostermesin.
Ve şimdi yüzde 85 toparladim
Hiç bir ilaç kullanmıyorum bütün doktorlar bir sanssizlik sonucu rahatsızlandigimi söylediler.
Tekrar hamile kalırsan daha dikkatli olacaklarını söylediler
Aslında birdaha hiç çocuk düşünmüyordum aradan 4 yil geçti.
Geçenlerde kontrol amaçlı testler yaptirdim. Herşey Allaha Şükür güzel çıktı.
Çok kararsizim yine aynı şeyleri yasar miyim orasını Allah bilir doktorlar önlem alabileceklerini söylediler sonuçta Allah değiller
Düşüncelerinizi merak ediyorum
Hepinize şimdiden teşekkür ediyorum
Canım çok geçmiş olsun. Bende kalp hastasıyım hamileligim çok riskliydi doktorlar bebegi alalım demişlerdi ben kabul etmmiştim neyseki hamileligimde bir problem yasamadım erken dogum yaptım bebegim 2 hafta küvezde kadı şimdi oglum 4 yasında çok şükür saglıklı bende aslında bir kadeşi olsun istiyorum ama korkuyorum bana bişey olursa oglum annesiz kalır :KK43: doktorlar tekrar gebe kalmamı istemiyorlar.
Çok zor durum tabi senin durumun biraz benimkinden farklı bence iyi düşün derim.

Canım doğum sebebiyle değil ama başka bi sebepten ben de ani bi kısmi felç geçirdim 4-5 ay kadar önce
Hani derler ya hayatım film şeridi gibi geçti diye aynen öyle olmuştu benim de. Aileme söyleyemedim endişelenmesinler diye okuyorum onlar uzaktalardı. Sadece arkadaşlarımın desteği vardı bi de doktorun sağolsun.
Eğer kalıcı bi rahatsızlık sebebiyle olmadıysa yani nüksedecek bi problemin yoksa sıkı doktor kontrolünde yeniden bebek sahibi olabilirsin inşallah

Çok büyük geçmiş olsun sizede
peki hayat boyu ilaç kullanicakmisiniz
Ben biraz da doktorların ıhmalligi yüzünden çok geç toparladim zamanında doktora gittik ama işte
Allah kimseye gostermesin diyorum o kadar yani
bende aileme söylemedim ben yurt dışındayim ailem türkiyede idi.
Gelemezler diye dahada uzulmesinler diye sakladik

Canım bi çocuk daha senin sağlığın için riskli gibi doktorlar genelde kendilerine güvenirler ama bilemiyorum bitane daha doğurmakdansa koruyucu aile olsanız olmazmı:KK68:Ben çocuklarım büyüdüğü zaman istiyorum KK da bi arkadaşımda aldı büyütüyor :KK60:nacizane fikrim bu:KK3:

Aslında buda güzel bişey ama biz o kriterlere uyarmiyizki türkiyede yasasaydim belki bi dusunurdum

Çok büyük geçmiş olsun sizede
peki hayat boyu ilaç kullanicakmisiniz
Ben biraz da doktorların ıhmalligi yüzünden çok geç toparladim zamanında doktora gittik ama işte
Allah kimseye gostermesin diyorum o kadar yani
bende aileme söylemedim ben yurt dışındayim ailem türkiyede idi.
Gelemezler diye dahada uzulmesinler diye sakladik

Sağol Canım.. Zaten o psikolojik aşaması çok ağır bu hastalığın seni çok iyi anlıyorum ama şimdi daha iyisin öyle değil mi??
Ben rahatsızlandığım dönem kullandım ilaç şimdi içmiyorum.
Benimki fizyolojik bi sebepten ötürü olmuştu sizinkinin sebebini tam olarak araştırdılar mı? Genetik faktörler araştırılsın muhakkak

Tıp ilerledi, bence denemelisiniz. Tabi bana demesi kolay yasayan bilir.esinle atlattiniz bu sureci yine onun fikrini almanonla karar Germen daha doğru olur

Eşim le arada konuşuyoruz
Bi kez bu konu yüzünden tartıştık.
Lohusalikta yalnizdim onun işleri yüzünden hergün hastaneye gidiyordum
Sütumu goturuyor dum her gittiğimde korkudan mahfoluyordum yalnız gitmek istemediğim i eşime söylüyordum ama beni anlamadı.
komşular filan sen lohusasin hergün çıkma demelerine rağmen hergun hasteneye gittim.
sırf süt olsun diye durmadan lohusa şerbeti içiyordum.
Bazen kendimi kaybediyorum nerde ıhmal lik var diye.
Sonra aklımı başıma toparliyorum kaderin önüne geçilmez Diye kendimi telkin ediyorum.

X