• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

Namaz ve 19 Çakra

İnsan bedeninde 7 ana 12 tali enerji merkezi olmak üzere toplam 19 enerji merkezi bulunmaktadır. Bu merkezler vücutlarımıza belirli bir geometri ile yerleştirilmiş ve yaradılışın ana şablonu olan yaşam çiçeğini uyum içerisinde yansıtmaktadır.

Ana Çakralar: Kafanın üst kısmı (Taç) – Alın(üçüncü göz) – Boğaz – Göğüs kafesi(kalp) – Göbek üstü(solar pleksus) – Göbek Altı(sakral) – Perine (anüs ile üreme organı arasında) bulunmakla birlikte

Tali Çakralar: Kulaklar – Omuzlar – Dirsekler – Eller – Dizler – Ayaklar (6 x 2 = 12) ‘da bulunmaktadır.

NAMAZ ve 19 ÇAKRA TEORİSİ

“Yoga Moga ile uğraşacağına git namaz kıl…”

Cümlesinin bilgisizlerin ürettiği bir bilgi olduğunu düşüneceğim aklıma gelmezdi sorularıma cevap arayışım olmasaydı.Bu teoride 19 Çakra merkezi ile Namaz arasındaki uyumu anlatacağım.Tabi ilk olarak abdest almak lazım (19 enerji merkezini aklınızda tutun)

Taharet = Kök çakra

Elleri yıkama =Eller

Ağız ve buruna su çekmek = Bu uygulama yoga’da belirli aletler yardımı ile yapılır ve cala neti olarak isimlendirilir.

Yüzü yıkamak:Alın çakrası(üçüncü göz)

Kolları dirseklere kadar yıkamak=Dirsekler

Başın üst tarafını mesh etmek=Taç Çakra

Kulakları yıkamak=Kulaklar

Boynun iki tarafını mesh etmek=Boğaz çakra

Ayakları topuklara kadar yıkamak=Ayaklar

*12 enerji bölgesini su ile nötrlediniz bu noktada şu bilgiyi vereyim kalp çakrası eller ile yakından bağlantılıdır.Namazda da en önemli merkez kalptir.

Evet buyurun namaza geçelim

Avuç içleriniz kıbleyi gösterecek şekilde baş parmak kulaklara değdirilir (Hatırlayın eller kalp çakra ile bağlantılı)

Eller göbeğin iki üç parmak altında bulunan sakral çakra ile iki üç parmak yukarısında bulunan solar pleksusçakranın üzerinde birleştirilir bu birleştirme dhyana mudra ile benzerlik gösterir dhyana mudra meditasyon sırasında kapalı bir devre meydana getirip vücutta toplanan enerjinin kaçmasını önleme amacı taşır

Ezberlenen dualar okunur.Bildiğiniz gibi her enerji merkezinin farklı rengi ,notası titreşimi vardır.Arapça dilinin hemen hemen bütün sesleri vücudun etkilenen kısımlarında bir denge oluşturur (Ritmik Düzen buluşunu araştırabilirsiniz.)

Rüku’ya gidildiğinde eller dizlerin üzerine konulur sonra Kıyam’a geçilirken eller serbest bırakılır enerjinin bir kısmı bu esnada kalan kısmı da

secdede yere konularak nötrlenir

Ayrıca secde ellerin – Alının – Dizlerin – Ayakların nötrlendiği bir duruştur.

En son iki omuza dönülerek selam verilir.

Tespih kısmında ellerin enerji merkezlerine dokunulur.Yani mudralara Son olarak eller dua pozisyonuna getirilip bilinçsiz olarak “psi ball” oluşturulur.Ve bu enerji formunun yüzünüze sürülerek namaz bitirilir…

**Psi ball:Kalp çakrasından ellere gelen enerjinin bir enerji topuna dönüşmesidir.

SONUÇ

Yukarıda abdest namaz ve tesbih ile 18 çakra merkezi arasındaki ilişkiyi anlattım.Tahmin ettiğiniz gibi 18 çakrayı tamamlayan çakra KALP‘tir ve 19 çakra merkezi böylelikle aktifleştirilir.

Hadisler;

• “Kişinin kalbi ve bedeniyle beraber namazda hazır olmadıkça Allah o namaza bakmaz.”
  • “Namazda her uzvun tevazu göstermesi ve kalbin de, Allah Teala’dan korku üzere olması lazımdır.”
  • “Kişiye namazdan yazılacak ecir, kalp huzurundan başkası değildir.”
  • bir gün adamın birinin namaz kılarken sakalını elleriyle karıştırdığını gördü, buyurdu ki: Eğer bunun kalbin de hûşu olsaydı vücudunun her uzvunda hareketsizlik olurdu.
Sonuç Olarak;

İnsan bedenine yaşam çiçeği formu ile uyumlu olarak 19 enerji merkezi yerleştirilmiştir.Bu merkezler arasında bulunan en önemli bölüm kalptir. Öyle önemlidir ki onu her türlü hırstan,kibirden,merhametsizlikten,kinden arındırmamız ve barış içerisinde dünyaya bakmamız gerekmektedir İslam’ın bir anlamı da barıştır.

Barış Yazıcı

Nego Nego gel ruhumuzu aydınlatalım.:)
geç oldu ama geldim:)

Nasıl başlasam ne yapsam bilemedim :)

Öfke kontrolü için olumlama baktım, kavrayamadim

Ben sakin bir insanım demem gerekiyormuş mesela , ne zaman diyim nasıl diyicem:KK64:

Yaşamdan Özgürleşmek İçin Bilinçaltı

Bilinçaltı bizi yaşamdan korumak için kendince oluşturduğu ilk bilgi eşleşmeleri ile kayıtlar yapmış. Bilinçaltı 3 yaşındaki çocuk gibidir. 3 yaşındaki çocuğun eşleşmeleri bazen bize anlamsız gelebilir. Bilinçaltıda işte böyle çalışıyor.

Bugün yaptığım çalışmada lise yıllarında yapılan bir şaka sonucu utanç ve değersizlik duyguları ile eşleşme yapmış ve koruma kalkanlarını oluşturmuş. Hadi bakalım yaşama dahil olabilecek bir şeye izin versin bilinçaltı. Onu değiştirmediğimiz sürece biz sadece yaşamımızda oluyormuş sanırız.

Yaşam içinde birilerine şaka yaptıysanız ve bu şaka karşı tarafı güldürmediyse o kişiden enerji boyutunda da olsa özür dileyin. Size bunu yapmış olanlar varsa onları da affedin. Herkesin hayatında bu olayların etkisi şifalansın.

geç oldu ama geldim:)

Nasıl başlasam ne yapsam bilemedim :)

Öfke kontrolü için olumlama baktım, kavrayamadim

Ben sakin bir insanım demem gerekiyormuş mesela , ne zaman diyim nasıl diyicem:KK64:
sabah erken ve akşam yatmadan.
15dk.kendinle başbaşa kalıp yapıyorsun.
gözlerini kapat ve çok sakin,huzurlu olduğunu gör.
o an yaşıyormuşsun gibi düşün ve hisset.
esmalar var her konuyla ilgili.
sana uygun olanı seç ve her gün sabah akşam oku.

gün içinde de sürekli ben sakin ve sabırlıyım.
çok mutluyum.
hayatımdaki her şey istediğim gibi diyorsun.
ama inanarak.

Söyleyebilirsiniz. Niyet cümleniz insanların benim neşemi ve huzurumu almasına izin veren bendeki hatalı duygu ve düşüncelerim için özür dilerim, lütfen beni affet, teşekkür ederim, seni seviyorum (sıralamayı dilediğiniz gibi yapın)

Teşekkür ederim .Dün öyle büyük bir öfke patlaması yaşadım ki :( hem de anneme çok üzgün ve pişmanım uzun zamandır olmuyordu bende bu öfke moralim altüst oldu içime bir canavar girip bağırıp çağırdı sanki sonra annemle karşılıklı ağladık :(

sabah erken ve akşam yatmadan.
15dk.kendinle başbaşa kalıp yapıyorsun.
gözlerini kapat ve çok sakin,huzurlu olduğunu gör.
o an yaşıyormuşsun gibi düşün ve hisset.
esmalar var her konuyla ilgili.
sana uygun olanı seç ve her gün sabah akşam oku.

gün içinde de sürekli ben sakin ve sabırlıyım.
çok mutluyum.
hayatımdaki her şey istediğim gibi diyorsun.
ama inanarak.
Tamam canım Sağol, gerçekten işe yarıyor mu bu kadar kolay mı :)
Esmalar ın da okunacağı saatler günler varmış dün bu konuyu araştırdım epey:) bir site keşfettim inşallah uyguluycam , öfke için ya halim okunacak mış, evlilik için ya cami ya vedud , dün akşam saatini kaçırdım bugün inşallah engel çıkmaz

Teşekkür ederim .Dün öyle büyük bir öfke patlaması yaşadım ki :KK43: hem de anneme çok üzgün ve pişmanım uzun zamandır olmuyordu bende bu öfke moralim altüst oldu içime bir canavar girip bağırıp çağırdı sanki sonra annemle karşılıklı ağladık :KK43:

Sadece size özel değil. Genel itibari ile çoğumuz öfkemizi genelde bastırıyoruz. Bastırıldığı için de duygusal olarak hassas olduğumuz zamanlarda bu öfke hiç olmadık yerde açığa çıkıyor. Dilerseniz aşağıda paylaştığım meditasyonu yapıp o öfke enerjisini vücudunuzdan boşaltın. Ya da elinize kağıt kalem alıp, şimdi bende var olan öfke enerjisini ortaya çıkarıp bu kağıda yazıyorum. Öfkem bittiği anda bu kağıdı yırttığımda(yaktığımda) bu öfke benden tamamen çıkmış olacak diye niyet edin ve yapın.

Kendinizi en rahat hissettiğiniz pozisyona geçin.
Meditatif hale geçin. Bunun için derin nefesler alabilirsiniz. Kendi yönteminizi kendinizin belirlemesi en kolay yöntem. Zorlama olmadığı için daha çabuk etki gösteriyor.

Kendinizi ve öfkelendiğiniz kişiyi pembe ışıkla çevreleyin. Bu ışık ortama verilen öfkenin şiddeti ne olursa olsun; asla dışarıya bu enerjiyi vermiyor. Anında sizin verdiğiniz öfkeyi sevgiye dönüştürüyor.

O kişiye olan tüm yaşamlar boyunca birikmiş olan öfkenin dışa çıkmasına izin verin. Aynı şekilde o kişinin size olan öfkesini dışa vurmasına izin verin. Öfke meydan savaşını yapın. Tüm boyut, mekan ve zamanlardaki öfkenin son zerresine kadar akmasına izin verin. O kişi ile bir birinize sarılma hissi oluşana kadar.

İster bir kişiyle isterseniz birkaç kişiyle yapın. Aile ve iş yeri gibi ortamlardaki her bireyle önce tek tek sonra da hepbirlikte bu ışığın içine girerek herkesin birbirine öfkesini boşaltmasına izin verin.

Son olarak kendinizle bu kürenin içinde başbaşa kalın ve kendi öfkenizle yüzleşin.

Gözyaşlarınız akmak isterse bırakın aksın....

Öfke boşalımınız bittikten sonra bize bu kolaylığı veren rehberlerimize ve bunun bize ulaşmasına izin veren Rabbimize teşekkür edelim.

Tamam canım Sağol, gerçekten işe yarıyor mu bu kadar kolay mı :)
Esmalar ın da okunacağı saatler günler varmış dün bu konuyu araştırdım epey:) bir site keşfettim inşallah uyguluycam , öfke için ya halim okunacak mış, evlilik için ya cami ya vedud , dün akşam saatini kaçırdım bugün inşallah engel çıkmaz
canım hangi site acaba? ben de esmaları araştırmak istiyorum? bir de kişiye göre esmalar oluyormuş.

canım hangi site acaba? ben de esmaları araştırmak istiyorum? bir de kişiye göre esmalar oluyormuş.

Ben bir çok yerde okudum gezegen saatlerine takılmamak gerek en son Rabbin nefesi kitabında da aynı şekilde yazılmış ben her an esma okuyorum sayı önemli değil gün içinde içimden geldiği her an okuyorum

Sadece size özel değil. Genel itibari ile çoğumuz öfkemizi genelde bastırıyoruz. Bastırıldığı için de duygusal olarak hassas olduğumuz zamanlarda bu öfke hiç olmadık yerde açığa çıkıyor. Dilerseniz aşağıda paylaştığım meditasyonu yapıp o öfke enerjisini vücudunuzdan boşaltın. Ya da elinize kağıt kalem alıp, şimdi bende var olan öfke enerjisini ortaya çıkarıp bu kağıda yazıyorum. Öfkem bittiği anda bu kağıdı yırttığımda(yaktığımda) bu öfke benden tamamen çıkmış olacak diye niyet edin ve yapın.

Kendinizi en rahat hissettiğiniz pozisyona geçin.
Meditatif hale geçin. Bunun için derin nefesler alabilirsiniz. Kendi yönteminizi kendinizin belirlemesi en kolay yöntem. Zorlama olmadığı için daha çabuk etki gösteriyor.

Kendinizi ve öfkelendiğiniz kişiyi pembe ışıkla çevreleyin. Bu ışık ortama verilen öfkenin şiddeti ne olursa olsun; asla dışarıya bu enerjiyi vermiyor. Anında sizin verdiğiniz öfkeyi sevgiye dönüştürüyor.

O kişiye olan tüm yaşamlar boyunca birikmiş olan öfkenin dışa çıkmasına izin verin. Aynı şekilde o kişinin size olan öfkesini dışa vurmasına izin verin. Öfke meydan savaşını yapın. Tüm boyut, mekan ve zamanlardaki öfkenin son zerresine kadar akmasına izin verin. O kişi ile bir birinize sarılma hissi oluşana kadar.

İster bir kişiyle isterseniz birkaç kişiyle yapın. Aile ve iş yeri gibi ortamlardaki her bireyle önce tek tek sonra da hepbirlikte bu ışığın içine girerek herkesin birbirine öfkesini boşaltmasına izin verin.

Son olarak kendinizle bu kürenin içinde başbaşa kalın ve kendi öfkenizle yüzleşin.

Gözyaşlarınız akmak isterse bırakın aksın....

Öfke boşalımınız bittikten sonra bize bu kolaylığı veren rehberlerimize ve bunun bize ulaşmasına izin veren Rabbimize teşekkür edelim.

Normal de öfkeli biri değilim içimde hiç bir kızgınlığı tutmam arkadan konuşmam direkt o an o kişiye hissettiklerimi söyler tatlıya bağlarım kimseyle küs dargın kalamam ama anneme söylediklerim hiç aklımdan gitmiyor çok üzgünüm sadece :( biz 3 kardeşiz kızkardeşim benden 1 yaş küçük ve evlenip boşandı 8 yaşında bir oğlu var onun yüzünden tartıştık annemle çocuğa bişey söyletmiyorlar hemen savunmaya geçiyorlar annemde öle yapınca tepemin tası attı senin çocuğun benim diye bas bas bağırdım beni sevmiyorsun diye kadını üzdüm çocuğun olursa beni anlarsın dedi normal konuşuyoruz hiç bir şey olmamış gibi ama içime dert oldu ne esma ne olumlama ne diğer yöntemler hiçbirini yapasım yok galiba ben kötü biriyim ve başıma gelenleri hakkediyorum o kadar uğraşıp didinmem sonucu annemi böyle üzmemden başka bişey çıkaramıyorum

Ben bir çok yerde okudum gezegen saatlerine takılmamak gerek en son Rabbin nefesi kitabında da aynı şekilde yazılmış ben her an esma okuyorum sayı önemli değil gün içinde içimden geldiği her an okuyorum
heran okuyorum derken, belli esmaları mı okuyorsun? yani anlamına göre mi okuyorsun?

Normal de öfkeli biri değilim içimde hiç bir kızgınlığı tutmam arkadan konuşmam direkt o an o kişiye hissettiklerimi söyler tatlıya bağlarım kimseyle küs dargın kalamam ama anneme söylediklerim hiç aklımdan gitmiyor çok üzgünüm sadece :KK43: biz 3 kardeşiz kızkardeşim benden 1 yaş küçük ve evlenip boşandı 8 yaşında bir oğlu var onun yüzünden tartıştık annemle çocuğa bişey söyletmiyorlar hemen savunmaya geçiyorlar annemde öle yapınca tepemin tası attı senin çocuğun benim diye bas bas bağırdım beni sevmiyorsun diye kadını üzdüm çocuğun olursa beni anlarsın dedi normal konuşuyoruz hiç bir şey olmamış gibi ama içime dert oldu ne esma ne olumlama ne diğer yöntemler hiçbirini yapasım yok galiba ben kötü biriyim ve başıma gelenleri hakkediyorum o kadar uğraşıp didinmem sonucu annemi böyle üzmemden başka bişey çıkaramıyorum

Daha önceden yapılanlar her ne olursa olsun bizler kendimizi dönüştürmeye niyet edip onunla ilgili çalışmalar yaptıktan sonra ortaya çıkan davranışları bizim farkında olmadığımız bir yönümüze dikkat çekmeye çalışıyor. Burada yeğeninize önem verilmesi sonucu siz ne hissediyorsunuz? Bu duyguya bakıp bu duyguyu değiştirmeyi seçebilirsiniz. Kendi kişiliğimizle sürekli yüzleşmeler yaşıyoruz. Mart ayında astrolojik olarak güneş ve ay tutulması oldu. Ay tutulması insanların gölge yönlerini ortaya çıkarıyor. 26 Marttı ay tutulması en yoğun etkiler -/+ 3 gün içinde oluyor. Bu süreci yaşamışsınız. Kendinizi suçlamayı ve cezalandırmayı tercih etmeniz size bir fayda sağlamaz.

heran okuyorum derken, belli esmaları mı okuyorsun? yani anlamına göre mi okuyorsun?

ben şöyle yapıyorum uyanır uyanmaz önce şükrettiğim şeyleri söylüyorum sonra niyet ediyorum ve seni seviyorum özür dilerim lütfen beni affet teşekkür ederim diyorum sonra ya cami ya vedud sayı tutmuyorum tüm gün bu şekilde sürekli söylüyorum

Daha önceden yapılanlar her ne olursa olsun bizler kendimizi dönüştürmeye niyet edip onunla ilgili çalışmalar yaptıktan sonra ortaya çıkan davranışları bizim farkında olmadığımız bir yönümüze dikkat çekmeye çalışıyor. Burada yeğeninize önem verilmesi sonucu siz ne hissediyorsunuz? Bu duyguya bakıp bu duyguyu değiştirmeyi seçebilirsiniz. Kendi kişiliğimizle sürekli yüzleşmeler yaşıyoruz. Mart ayında astrolojik olarak güneş ve ay tutulması oldu. Ay tutulması insanların gölge yönlerini ortaya çıkarıyor. 26 Marttı ay tutulması en yoğun etkiler -/+ 3 gün içinde oluyor. Bu süreci yaşamışsınız. Kendinizi suçlamayı ve cezalandırmayı tercih etmeniz size bir fayda sağlamaz.

Yiğenimi seviyorum ben de ve sorunum yok onunla ama teyzeyim ben de en nihayetinde bazen kızınca söylüyorum ona dün ki mevzu ise dışarı çıkıyor ama tüm gün o zile binbeşyüzkere basıyor gidiyor geliyor kendi gelse bu sefer arkadaşları zile basıyor tatil gününde bütün günüm kapı açmakla geçiyor bu sefer önceden uyarayım dedim annem de hemen savunmaya geçti bende birden patladım kendi annesi zaten hiç laf söyletmez bi kere saç baş birbirimize girdik çocuk yüzünden benim oğluma laf söyleyemezsiniz tarzı var sanki biz dış kapının mandalıyız ne dayısı ne de ben yanlış anlaşma olmasın diye çocuğa bişey söylemiyoruz genel de benim laptopumu ve note book vardı ikisinide çocuk halleti çok şükür ağzımı bile açmadım çocuk sonuçta ama onun bir tableti var şimdi yanlışlıkla elimize alsak kıyamet kopuyor haklı olduğumu biliyorum ama bunun patlaması anneme olmamalıydı o yüzden vicdan azabı çekiyorum annemin gönlünü almama lazım bişekilde

Yiğenimi seviyorum ben de ve sorunum yok onunla ama teyzeyim ben de en nihayetinde bazen kızınca söylüyorum ona dün ki mevzu ise dışarı çıkıyor ama tüm gün o zile binbeşyüzkere basıyor gidiyor geliyor kendi gelse bu sefer arkadaşları zile basıyor tatil gününde bütün günüm kapı açmakla geçiyor bu sefer önceden uyarayım dedim annem de hemen savunmaya geçti bende birden patladım kendi annesi zaten hiç laf söyletmez bi kere saç baş birbirimize girdik çocuk yüzünden benim oğluma laf söyleyemezsiniz tarzı var sanki biz dış kapının mandalıyız ne dayısı ne de ben yanlış anlaşma olmasın diye çocuğa bişey söylemiyoruz genel de benim laptopumu ve note book vardı ikisinide çocuk halleti çok şükür ağzımı bile açmadım çocuk sonuçta ama onun bir tableti var şimdi yanlışlıkla elimize alsak kıyamet kopuyor haklı olduğumu biliyorum ama bunun patlaması anneme olmamalıydı o yüzden vicdan azabı çekiyorum annemin gönlünü almama lazım bişekilde

Eminim ablanızın davranışlarını da anlıyorsunuzdur. Evdeki süreçte her birinizin kendi içinde zorlandığı noktalar vardır. Bu dengeyi korumak annenize düşüyor. Aile içinde olanların birini korumaya almaktan ziyade herkesin o evde eşit olduğunu bilmesi gerekir. Bu hem yeğeninizin ileride sağlıklı bir birey olması için hem de ablanızın yaşamda kendini daha dengeli ortaya koyması için olmalı. Acıyarak kollamak bilinçaltı düzeyde kişiyi sadece güçsüzleştirir. Annenizden özür dilerken belki bunları dile getirebilirsiniz. Anneler şefkat doludur. Sizi affeder

Eminim ablanızın davranışlarını da anlıyorsunuzdur. Evdeki süreçte her birinizin kendi içinde zorlandığı noktalar vardır. Bu dengeyi korumak annenize düşüyor. Aile içinde olanların birini korumaya almaktan ziyade herkesin o evde eşit olduğunu bilmesi gerekir. Bu hem yeğeninizin ileride sağlıklı bir birey olması için hem de ablanızın yaşamda kendini daha dengeli ortaya koyması için olmalı. Acıyarak kollamak bilinçaltı düzeyde kişiyi sadece güçsüzleştirir. Annenizden özür dilerken belki bunları dile getirebilirsiniz. Anneler şefkat doludur. Sizi affeder
Biraz sakinleştikten sonra aynen sizin düşüncelerinize yakın şeyler söyledim anneme ama o benim ona bağırmama taktı ve ısrarla orda kaldı asla hatalı oluğunuda kabul etmez .Çocuğun bize hiç saygısı olmıycak bir süre sonra birde onun önünde beni azarladı sus konuşma sen ben ona söyledim zaten sen karışma deyince cinnet geçirdim bende ama o kadar çok bağırdım ki haklıyken haksız konuma düştüm işte aklıma geldikçe fena oluyorum çok abuk sabuk hareketler yaptım ya küfür ettim bi dünya ben normalde asla küfür etmem bişeler yiyordum sofrayı dağıttım herşei yerlere fırlattım sanki çok büyük olay olmuş gibi çok abarttım ama durduramadım kendimi annemde o kadar şaşırdıki sustu kaldı kadın :(

Özelden vereyim linkini , burda paylaşmak yasak canım, ben sürekli okudum bir türlü duzelemedik birde böyle denemek istiyorum , bir dua kitabında okumuştum, sayısıyla okumayla ilgili şöyle diyordu " dua bir anahtar gibi , anahtarın dişleriyle kapının ki aynı olmalı ki kapı açılsın, her anahtar her kapıyı açmaz " hatırladığım kadariyla böyle yazıyordu

Aslında bu patlamanın nedenini biliyorum daha doğrusu tahmin ediyorum beyoğlundaki patlamanın olduğu gün eski sevgilimin beni faceden engellediğini farkettim ara ara bakıyordum önceden patlama olunca oda oralarda oturduğu için yine baktım ve anlayınca engellediğini o ilk beni terkettiği gün ki bütün o acı dolu hisler geri geldi ama ben buraya yazmak dışında dış dünyama hiç bişey olmamış gibi davrandım ağlama izni bile vermedim kendime sanırım içimde tuta tuta da böyle saçma bişeyde birden delirdim

Aslında bu patlamanın nedenini biliyorum daha doğrusu tahmin ediyorum beyoğlundaki patlamanın olduğu gün eski sevgilimin beni faceden engellediğini farkettim ara ara bakıyordum önceden patlama olunca oda oralarda oturduğu için yine baktım ve anlayınca engellediğini o ilk beni terkettiği gün ki bütün o acı dolu hisler geri geldi ama ben buraya yazmak dışında dış dünyama hiç bişey olmamış gibi davrandım ağlama izni bile vermedim kendime sanırım içimde tuta tuta da böyle saçma bişeyde birden delirdim

Bilinçaltın her iki olayda da kendini muhtemelen aynı duygu içinde hissettiğiniz için orada veremediğiniz tepkiyi burada verdiniz. Hangi duyguyu hissettiğini fark etmelisin. Fark ettiğin duygu üzerine EFT çalışması yapabilirsiniz. Yaşamda acı ile yüzleşmek gerekir. O acı hangi duyguları ortaya çıkarıyorsa o duyguları boşaltmalısınız. Yok saymak çözüm değildir. Kabul edildiği anda durum değişebilir. Yok saymak ve reddetmek aynıdır.

Karşımızdaki insanlar bize aynalama yaparlar. Anneniz direnç göstererek size kendinizdeki neyi göstermeye çalışıyor. Sizdeki durumu çözümlediğinizde annenizle olan ilişkinizde çözümlenecektir. Annenizde yaşadığınız tartışmaya neden olan olaylar için ho'oponopono yapabilirsiniz.

Haklı olmak ihtiyacı insanı sürekli savunma halinde tutar. Bu da beraberinde kişinin kendini ve etrafındaki kişileri yargılamaya başlatır. Yargılamak bize olumsuz yaşam deneyimlerini getirir.

Back
X